آرایش  در تابستان، نمایش در زمستان

توربین ملی مثل ساعت کار می کند

مشعل        توسعه زیرساخت های گازرسانی در کشور همچون سال های گذشته، زمینه ساز بهره مندی بیشتر هموطنان از این سوخت پاک شده است. با افزایش شمار مشترکان، هرساله بر حجم انتقال و مصرف گاز نیز افزوده می شود و این موضوع نیازمند تلاش بیش از پیش و شبانه روزی مجموعه انتقال گاز ایران برای انتقال پایدار، ایمن و اقتصادی گاز به مناطق مختلف کشور است. منطقه 2 عملیات انتقال گاز، به عنوان یکی از مناطق پیشرو، سال های گذشته شاهد بهره برداری از پنج ایستگاه تقویت فشار گاز و یک خط لوله سراسری بوده است و راه اندازی و بهره برداری موفق توربین ملی به عنوان یکی از افتخارهای صنعت گاز، برگ زرین دیگری در کارنامه این منطقه ثبت کرد.قدمت تاسیسات این منطقه که هفت استان کشور شامل اصفهان، چهارمحال و بختیاری، یزد و بخش هایی از استان های لرستان، خوزستان، مرکزی و کهگیلویه و بویراحمد را تحت پوشش دارد، از حدود نیم قرن پیش آغاز شده است و تاریخ آخرین تاسیسات تحویل شده به منطقه به سه سال گذشته بازمی گردد. از سال 93 تا 95، پنج ایستگاه تقویت فشار گاز جدید در این منطقه راه اندازی شده است.

مدیر منطقه 2 عملیات انتقال گاز با اشاره به تعمیرات اساسی تاسیسات در خطوط و تجهیزات این منطقه می گوید: از اوایل سال، برنامه ریزی دقیقی در زمینه انجام به موقع تعمیرات اساسی در بخش ایستگاه های تقویت فشار و خطوط انتقال گاز انجام داده ایم و تعمیرات در سه بخش عمده تقسیم بندی شد.

به گفته سید مجتبی گلستانه، در بخش نخست، تعمیرات روتین ایستگاه ها در بخش دوم، تعمیرات برنامه ای در حوزه توربوکمپرسورها و تجهیزات دوار و در بخش سوم نیز، تعمیراتی که براساس نتایج پیگرانی هوشمند روی خطوط اصلی انتقال باید انجام می شد. تمام تعمیرات را می باید تا ابتدای مهرماه به پایان می رساندیم که خوشبختانه حجم وسیعی از تعمیرات و عملیات از اوایل سال آغاز شد و در زمان تعریف شده پایان یافت.

براین اساس، بازرسی فنی ویژه تمام اسکرابرهای ایستگاه های تقویت فشار گاز انجام شد. در یک نمونه، پنج اسکرابر بزرگ و پرظرفیت تاسیسات، پس از 15 سال تغییرات اساسی شد و DP این اسکرابرها PSI 40 کاهش یافت که این موضوع در انتقال گاز بسیار موثر است.

عملیات خاک برداری، رکوتین، سندبلاست، رادیوگرافی و تعمیر حدود 593 نقطه به طول 800 کیلومتر، روی یکی از خطوط سراسری نیز انجام شد و این خط لوله در سرویس قرار گرفت.

وی با اشاره به تعامل با نهادهای مدیریتی و تصمیم ساز استان های زیر پوشش این منطقه می گوید: با برگزاری جلسه و برنامه های کارشناسی، افزون بر استانداری ها، با بیش از 60 فرمانداری در هفت استان ارتباط نزدیک برقرار کرده ایم. افزون بر فرمانداران، با مسئولان محلی و شهرداری ها نیز، ارتباط برقرار کرده ایم و با فرهنگ سازی به روش های متنوع در پی بهره گیری  از علاقه مردم به این سوخت پاک برای نگهداری و صیانت از حریم خطوط لوله هستیم.

از سوی دیگر، کوشیده ایم خواسته های به حق مسئولان محلی و مردم را در زمینه تکریم ارباب رجوع به بهترین شکل پاسخگو باشیم و نیازهای آنها را براساس استانداردها و ملاحظات حریم پاسخ بدهیم.

 ارائه 400 مقاله به همایش خودکفایی

مدیر منطقه 2 عملیات انتقال گاز با اشاره به برگزاری همایش و نمایشگاه خودکفایی می گوید: مشعل این همایش، اوایل سال 96 و در جریان بازدید مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران از این منطقه روشن شد. این همایش به ابتکار سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران پایه گذاری شد و با توجه به ظرفیت فنی و علمی بالای منطقه 2، شاهد برگزاری آن در این منطقه بودیم. در حاشیه برگزاری این همایش، نمایشگاه دو روزه ارائه اقلام خودکفایی، خوداتکایی و نوآوری نیز برگزار شد. این برنامه، نخستین نمایشگاه خودکفایی و ابتکاری در این وسعت بود و مورد توجه هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران قرارگرفت. در این همایش نزدیک به 400 مقاله ارائه شد که 191 مقاله مربوط به منطقه 2 بود.