افزایش ۵۰ درصدی  تولید نفت گاز یورو ۴ در کشور

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش سال ۹۷ را سال کیفی سازی سوخت و فرآورده های نفتی در کشور خواند و گفت: تولید نفت گاز با استاندارد یورو ۴ در کشور ۵۰ درصد افزایش یافته است. علیرضا صادق آبادی افزود: اجرای پروژه های کیفی سازی فرآورده های تولیدی در پالایشگاه های ده گانه کشور از سیاست های امسال وزارت نفت است که در این باره شخص وزیر نفت پیگیر اجرای این طرح ها بوده اند. وی همچنین از تلاش های مدیریت و کارکنان پالایشگاه بندرعباس به دلیل شتاب در روند اجرای پروژه کیفی سازی تولید نفت گاز این پالایشگاه قدردانی کرد و گفت: گوگرد موجود در نفت گاز تولیدی این پالایشگاه از ۱۰هزار ppm به ۵۰ppm کاهش یافته که به لحاظ کاهش آلایندگی های زیست محیطی دستاوردی بزرگ برای کشور است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، اقدام های کیفی سازی سوخت کشور را بر اساس سیاست های اصلی وزارت نفت در رعایت استانداردهای زیست محیطی تولید سوخت خواند و گفت: از ابتدای امسال تاکنون شاهد افزایش ۵۰ درصدی تولید نفت گاز یورو ۴ در کشور بوده ایم و هم اکنون این فرآورده در جایگاه های عرضه منتخب سراسر کشور توزیع می شود. وی افزود: با اجرای این سیاست ها، مناطق بیشتری از کشور زیر پوشش توزیع نفت گاز یورو ۴ قرار می گیرند.

 

 تکمیل فاز نخست قراردادهای پژوهشی در حوزه اکتشاف

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران از پیشرفت مناسب قراردادهای پژوهشی حوزه اکتشاف شرکت ملی نفت ایران خبر داد و گفت: از مجموع پنج قرارداد امضا شده با دانشگاه‎ها، فاز نخست حداقل سه قرارداد تا پایان سال نهایی و تکمیل می‎شود.

سیدصالح هندی افزود: فاز نخست پروژه‎های پژوهشی به تدوین نقشه راه مرتبط است که خوشبختانه دانشگاه‎های طرف قرارداد در این زمینه عملکرد خوبی داشته‎اند.

بر اساس این گزارش، اسفندماه پارسال، شرکت ملی نفت ایران با هدف توسعه زیرساخت‎های علمی و فناوری در کشف منابع هیدروکربوری، با پنج دانشگاه منتخب کشور شامل دانشگاه‎ شهید بهشتی، فردوسی مشهد، خوارزمی، صنعتی شاهرود و شهید چمران اهواز قرارداد پژوهشی امضا کرد؛ قراردادهایی که مدت زمان اجرای هر یک از آنها ۱۰ سال در نظر گرفته شد.

هندی از برگزاری نشست کمیته راهبری در دانشگاه فردوسی مشهد هم خبر داد و عملکرد این دانشگاه را در اجرای پروژه پژوهشی «توسعه فناوری‎ بهبود تصویرسازی زیرسطحی در اکتشاف منابع هیدروکربوری در حوضه رسوبی کپه‎داغ» بسیار مطلوب توصیف کرد.

وی با اشاره به تاکید شرکت ملی نفت ایران بر اهمیت ایجاد شبکه نوآوری و فناوری گفت: دانشگاه‎ها در بخش مدیریت فناوری، از مشاوران خوبی بهره‎ گرفته‎اند و با دانشگاه‎های داخلی و خارجی، همکاری مناسبی برقرار کرده‎اند که امیدواریم مجموعه این تلاش‎ها، به نتایج خوبی برای صنعت نفت کشور بینجامد.

 

واحد بازیافت گوگرد پالایشگاه بندرعباس در آستانه راه اندازی

مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس از راه اندازی واحد بازیافت گوگرد طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت این پالایشگاه در آینده نزدیک خبر داد.

هاشم نامور گفت: واحد بازیافت گوگرد با ظرفیت ١٢٠ تن در روز یکی از واحدهای مهم طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه بندرعباس است که عملیات اجرایی آن تقریبا به اتمام رسیده و پیش بینی می کنیم این واحد نهایتا تا پایان آذرماه راه اندازی شود.

وی با اشاره به این که با راه اندازی واحد تصفیه هیدروژنی نفت ‎گاز از دو هفته پیش میزان گوگرد نفت ‎گاز تولیدی پالایشگاه از ۱۰ هزار میلی گرم به کمتر از ۵۰ میلی گرم کاهش یافته است، افزود: گوگرد استحصال شده از فرآورده های تولیدی به منظور حذف آثار مخرب زیست محیطی ذرات گوگرد در هوا و با هدف کاهش آلاینده های زیست محیطی به عنوان خوراک به واحد گرانول سازی می رود.

نامور با تاکید بر این که با راه اندازی واحد تصفیه هیدروژنی نفت گاز، میزان گوگرد استحصال شده در پالایشگاه از روزانه حدود ۱۲۰ تن به روزانه ۲۵۰ تن افزایش یافته است، گفت: با راه اندازی واحد بازیافت گوگرد تا پایان آذرماه، گوگرد تولیدی پالایشگاه نفت بندرعباس به روزانه ۲۵۰ تن افزایش  خواهد یافت.

 

افتتاح مدرسه روستای منیثره به همت شرکت نــفــت و گــاز کارون

دبستان سه کلاسه مالک اشتر روستای منیثره بخش غیزانیه به همت بسیج سازندگی شرکت بهره‎برداری نفت و گاز کارون، بازسازی و افتتاح شد.

محسن دهانزاده، مدیرعامل شرکت بهره‎برداری نفت و گاز کارون روز یکشنبه (۳ آبان ماه) در آیین افتتاح مدرسه روستای منیثره، ضمن گرامیداشت ۱۳ آبان روز دانش آموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، به ضرورت توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: فعالیت‎های این شرکت همسو با مسئولیت‎های اجتماعی انجام می‎شود و با این‎که ماموریت اصلی ما تولید نفت و گاز است، خدمات قابل توجهی درباره عمران مناطق پیرامونی انجام شده است.

وی بر توسعه روستایی، همزمان با توسعه شهری تاکید و اظهار کرد: این شرکت در زمینه کمک به توسعه فضاهای آموزشی پیرامون تاسیسات در مناطق روستایی فعالیت‎های زیادی انجام داده که بازسازی این مدرسه به همت بسیج سازندگی از آن جمله است.

وی افزود: به تازگی مدرسه ۶ کلاسه جهاد مشرحات افتتاح شده و ۲ مدرسه دیگر نیز در روستاهای مجاور تاسیسات در آستانه تجهیز است که تا دو هفته آینده تکمیل می شود. دهانزاده یادآور شد: این شرکت بابت فعالیت‎های نیمه نخست امسال، ۲۶۰ میلیارد ریال به امور مالیاتی پرداخت کرده است.

در ادامه، عباس ممبینی، فرمانده حوزه مقاومت بسیج شهید تندگویان، اهداف بسیج را خدمات‎رسانی به روستاهای محروم برشمرد و اظهار کرد: نیروهای بسیجی با پشتیبانی شرکت‎های بهره‎برداری نفت و گاز کارون و مارون خدمات قابل توجهی در زمینه توزیع نوشت‎افزار و ساخت، توسعه و تجهیز مدارس و مساجد روستاهای شهرستان اهواز، رامشیر و شادگان ارائه داده‎اند که ارزش آنها در سال گذشته بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال و در نیمه نخست امسال ۲۷ میلیارد ریال بوده است. وی افزود: این خدمات بر اساس تعهد صنعت نفت در حوزه مسئولیت‎های اجتماعی است که جای تشکر دارد.

فتح‎اله گشتاسبی، فرمانده پایگاه مقاومت بسیج شرکت بهره‎برداری نفت و گاز کارون درباره پروژه بازسازی و تجهیز مدرسه مالک اشتر منیثره گفت: این مدرسه وضعیت نامناسبی داشت که به همت نیروهای داوطلب بسیج سازندگی شرکت کارون و حمایت مدیرعامل و سایر بخش‎های شرکت بازسازی شد.

وی هزینه بازسازی این مدرسه را ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: با احتساب بازسازی از سوی نیروهای داوطلب، افزون بر یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال صرفه جویی شده است.

 

راهبری ۶ هزار کیلومتر خطوط عملیات تولید در نفت و گاز پارس 

امور تاسیسات مشترک مناطق عملیاتی شرکت نفت و گاز پارس، راهبری حدود ۶ هزار کیلومتر خط لوله انتقال گاز به عنوان شریان حیاتی انرژی در پارس جنوبی و تاسیسات مشترک عملیاتی را به عهده دارد.

محمد بهروزی، رئیس امور تاسیسات مشترک مناطق عملیاتی شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرد: امور تاسیسات مشترک مناطق عملیاتی سال ۹۱ در این شرکت ایجاد شده و وظیفه راهبری خطوط لوله، کابل های برق و فیبر نوری موجود در محدوده فازهای منطقه و همچنین مسئولیت نگهداری و تعمیرات بخش خطوط لوله دریایی فازهای پارس جنوبی را به عهده دارد.

وی با اشاره به گستردگی حوزه های کاری امور تاسیسات مشترک مناطق عملیاتی گفت: در مجموع، حدود ۶ هزار کیلومتر خط لوله دریایی و ۳۵۵ کیلومتر خط لوله بخش خشکی از سوی امور تاسیسات مشترک مناطق عملیاتی اداره می شود که با توجه به بهره برداری از فازهای باقیمانده پارس جنوبی در ۲ سال آینده، این مقدار با افزایش روبه رو خواهد شد.

وی با اشاره اهمیت بخش های مختلف تکمیل زنجیره ارزش، خطوط لوله را شریان های اصلی تولید در پارس جنوبی توصیف کرد و با بیان این که برای ساخت و بهره برداری از خطوط لوله عملیات تولید، سرمایه گذاری عظیمی در مراحل طراحی و مهندسی کار تا بهره برداری صورت گرفته است، اظهار کرد: خوشبختانه این موضوع مورد حمایت وزیر نفت و مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس است.

رئیس امور تاسیسات مشترک مناطق عملیاتی با اشاره به این که دارایی های فیزیکی اصلی در مجموعه بالادستی پارس جنوبی مشتمل بر چاه ها، سازه های دریایی (سکوها)، ماشین آلات و تجهیزات ثابت تحت فشار سکوها و خطوط لوله دریایی است، اظهار کرد: استقرار مدیریت یکپارچگی در این دارایی های فیزیکی با عنوان استقرار سامانه AIMS شناخته می شود که سامانه PIMS به بخش خطوط لوله و سامانه WIMS به بخش چاه ها مربوط است.

 

تصویب  طرح جامع گازرسانی به سیستان و بلوچستان

طرح جامع گازرسانی به ۷۰۰ هزار خانوار شهری و روستایی استان سیستان و بلوچستان به عنوان نتیجه سفر رئیس جمهوری به این استان، در انتظار بررسی و تصویب است.

رضا پنجابی، سرپرست شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان درباره روند گازرسانی در این استان گفت: طرح گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان در سفر فروردین ۹۷ رئیس جمهوری به این استان با هدف گازرسانی به ۳۰۰ هزار خانوار شهری و روستایی در شهرستان های ایرانشهر، زاهدان، چابهار، خاش، زابل و کنارک تصویب شد.

وی با بیان این که گازرسانی به بخش نیروگاهی و صنعتی از دیگر اهداف این مصوب بوده است، اظهار کرد: محل تامین اعتبار این مصوبه، اجرای بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ به همراه اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری بود. این طرح اواخر سال ۹۶ و اوایل امسال بازنگری شد و سرانجام، طرح جامع گازرسانی با هدف گازرسانی به ۷۰۰ هزار خانوار شهری و روستایی، صنایع و واحدهای تولیدی تا پایان سال ۱۴۰۱، با سقف اعتبار ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار اکنون در مرحله تصویب و بررسی قرار دارد.

سرپرست شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان، طول شبکه گاز مورد نیاز در سطح استان را ۴ هزار کیلومتر عنوان کرد و گفت: تاکنون یک هزار و ۵۰ کیلومتر شبکه گاز در استان احداث شده است که بر اساس آن ۲ شهر زاهدان و ایرانشهر و ۴ روستا از نعمت گاز بهره مند شده اند.

پنجابی تعداد خانوار شهری بهره مند از گاز را ۲۲ هزار و ۶۴۴ خانوار و تعداد خانوار روستایی بهره مند از گاز را ۴۷۱ خانوار اعلام کرد و افزود: بر این اساس، ۶,۷ درصد خانوار شهری و ۰.۱۳ درصد خانوار روستایی از گاز استفاده می کنند.