آمریکا از توهم قطع صادرات نفت ایران فاصله گرفته است

شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه درباره گزارش مواضع دولت آمریکا و اظهارات مقام های آن کشور درباره تحریم های ظالمانه علیه مردم ایران بحث و بررسی کرد که نشان می دهد واقعیت های اقتصادی جهان، آنها را ناگزیر کرده است از توهم قطع فروش نفت ایران فاصله بگیرند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، نشست شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه، روز شنبه (۱۲ آبان ماه) با حضور رؤسای قوای مقننه و قضائیه و به ریاست دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری تشکیل شد.

محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در این نشست، گزارشی از عملکرد هفت ماه امسال و وضع بودجه کشور در ماه های آینده ارائه کرد و بر اساس این گزارش، پرداخت اعتبارهای عمرانی در هفت ماه امسال، نسبت به دوره مشابه پارسال بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته و تدابیر لازم برای تامین منابع برای اعتبارهای هزینه ای با صرفه جویی های لازم، صورت گرفته است.

شورای عالی هماهنگی اقتصادی، همچنین بر سیاست تقویت تولید ملی و گسترش تعامل سازنده بر اساس منافع مشترک با دیگر کشورهای جهان دوباره تاکید کرد.

ارزیابی ها نشان می دهد که دولت آمریکا، هم در مجبور کردن دیگر کشورها به کاهش روابط اقتصادی با ایران و هم در سیاه نمایی آینده و ایجاد جو منفی روانی در جامعه ایران ناکام خواهد ماند.

 

معاون اول رئیس جمهوری:

معافیت کشورها برای خرید نفت ایران نشان دهنده شکست آمریکاست

معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر مقاومت مردم ایران در مقابل تحریم های آمریکا، معافیت هشت کشور برای خرید نفت ایران را نشان دهنده شکست آمریکا و پیروزی ایران خواند.

به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری با تاکید بر این که ملت ایران در مقابل یک جانبه گرایی آمریکا ایستادگی می کند، گفت: در مسئله اقتصادی که به تعبیر آمریکا جنگ اقتصادی علیه ایران است، ملت ما به دنیا نشان داد که در مقابل یک جانبه گرایی آمریکا ایستادگی خواهد کرد.

وی با بیان این که ستاد مقابله با تحریم با اختیارات ویژه ای که در شورای عالی امنیت ملی دارد، نشست های متعددی برگزار کرده است تا درباره راهکارهای مقابله با تحریم تصمیم گیری کند، تاکید کرد: ما باید نفت را بفروشیم اگر چه آمریکایی ها با آن مقابله کنند، همچنین باید حمل و نقل خود را انجام دهیم و باوجود اختلال هایی که از سوی آمریکا ایجاد می شود، پول خود را جابه جا کنیم و لازم است در این زمینه ها، تدابیر لازم به کار گرفته شود.

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اعلام نظر آمریکا مبنی بر قطع صادرات نفت ایران در اردیبهشت امسال، آن را راهبرد قطعی آمریکا دانست و افزود: البته برخی کشورها ظرف چند ماه گذشته خرید نفت خود از ایران را کاهش دادند، اما آمریکا فکر نمی کرد ایران موقعیتی دارد که نمی توان این کشور را از صحنه جهانی حذف کرد یا فروش نفت ایران را به صفر رساند یا جایگزینی دیگر برای آن پیدا کرد.

جهانگیری درباره مقدار فروش نفت ایران تصریح کرد: ما به مقداری که نیاز داشتیم در ماه های گذشته نفت فروختیم و اکنون نیز به هشت کشور مجوز خرید نفت داده شده که این به معنای شکست آمریکا و موفقیت ماست که توانستیم نفت خود را بفروشیم، بنابراین اگر مدیران با انگیزه و جدی باشند، از بقیه مسائل در مدتی کوتاه عبور خواهیم کرد.

به گفته وی، در همه این اتفاق ها آمریکا از ملت ایران سیلی خورده و واکنش ملت ایران جدی بوده است، اما همچنان به دشمنی خود با ملت ایران اصرار دارد.

 

آمریکا ۸ کشور را از تحریم های ضد ایرانی معاف کرد

ایالات متحده آمریکا هشت کشور خریدار محموله های نفت خام ایران را از تحریم ها معاف کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، آمریکا روز جمعه (۱۱ آبان ماه) اعلام کرد: به طور موقت به هشت کشور واردکننده نفت ایران معافیت می دهد تا به خرید نفت از ایران ادامه دهند.مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا این تصمیم را اعلام کرد، اما نامی از هشت کشور معاف شده نبرد.وزیر انرژی ترکیه اعلام کرد به این کشور اطلاع داده شده است که به طور موقت اجازه دارد به خرید نفت از ایران ادامه دهد.سه مسئول عراقی نیز اعلام کردند کشورشان از تحریم های ضدایرانی معاف شده است.یک منبع همچنین اعلام کرد: هند و کره جنوبی نیز در شمار کشورهای معاف شده از تحریم های ضد ایرانی قرار دارند.طبق قانون آمریکا، استثناها می توانند برای حداکثر ۱۸۰ روز ارائه شوند.از سوی دیگر، استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا، اعلام کرد: واشنگتن به مؤسسه سویفت اعلام کرده است انتظار دارد ارتباط همه مؤسسه های مالی مورد نظر آمریکا با این مؤسسه قطع شود، اما از ذکر نام مؤسسه های مورد نظر آمریکا خودداری کرد.

 

حذف نفت ایران از بازارهای جهانی؛ هدفی غیر واقعی

بزرگ ترین پالایشگر نفت هند اعلام کرد به صفر رساندن واردات نفت ایران هدفی غیر واقعی است و با حذف نفت خام ایران، بازار های جهانی حداقل برای مدتی دچار بی ثباتی می شود.

به گزارش موسسه خبری پلاتس، سانجو سینگ، رئیس هیئت مدیره شرکت ایندین اویل، گفت: چشم انداز این که پالایشگاه های هندی خرید نفت ایران را به صفر برسانند هدفی غیرواقع گرایانه است.

وی افزود: احتمال این که واردات نفت ایران به صفر برسد، بسیار اندک است. این شرکت با وجود این حقیقت که تحریم ها از روز دوشنبه (۱۴ آبان ماه) اجرایی می شوند، برای خرید محموله های نفت ایران در ماه میلادی جاری ثبت سفارش کرده است.

رئیس هیئت مدیره شرکت ایندین اویل به پلاتس گفت: بر این باوریم که اگر نفت ایران از بازار جهانی حذف شود، بازار حداقل برای مدتی دچار بی ثباتی خواهد شد، من تصور نمی کنم هند بتواند خرید نفت از ایران را متوقف کند.

مدیر ایندین اویل اظهار کرد: این شرکت واردات نفت ایران را از آغاز اکتبر اندکی کاهش داد، زیرا واشنگتن سرگرم بررسی اعطای معافیت از تحریم های نفتی به هند بود.

 

وزیر نفت و گاز هند:

معافیت از تحریم های آمریکا به نفع دهلی نو است

وزیر نفت و گاز هند گفت: معافیت از تحریم های آمریکا، به نفع خریداران نفت ایران از جمله هند است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دارمندرا پرادهان در حاشیه امضای یک قرارداد متعلق به وزارت ارتباطات هند در گفت وگو با خبرنگاران معافیت از تحریم های ضد ایرانی ایالات متحده آمریکا را به نفع مشتریان نفت ایران دانست و گفت: معافیت از تحریم ها به نفع هند و دیگر خریداران نفت ایران خواهد بود.

به گفته وی، مقاومت نارندرا مودی، نخست وزیر هند سبب شد تا این کشور در چالش قدرتمند تحریم ها پیروز شود، زیرا وی پیش از این در سازمان های بین المللی درباره عواقب افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی و تاثیر بر اقتصاد کشورها بسیار هشدار داده بود.

وزیر نفت و گاز هند تاکید کرد: در این سناریو که با توجه به شرایط جغرافیای سیاسی کنونی جهان حساسیت زیادی دارد، هند توانست قدرت های بزرگ را درباره صحت سخنان خود قانع کند.

این سخنان وزیر نفت هند مرتبط با اعلام اعطای معافیت موقت آمریکا به هند و هفت کشور دیگر جهان در برابر تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران بود.

ایالات متحده آمریکا روز جمعه ( یازدهم آبان ماه )، هشت کشور خریدار محموله های نفت خام ایران را به طور موقت از تحریم ها معاف کرد تا به خرید نفت از ایران ادامه دهند. با وجود آنکه مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا این تصمیم را اعلام کرد، اما نامی از هشت کشور معاف شده نبرد با این حال، مقام های کشورهای ترکیه، عراق و برخی منابع هند و کره جنوبی اعلام کردند که در فهرست معافیت آمریکا قرار دارند.

 

بورس انرژی میزبان عرضه انواع حلال پالایشگاهی می شود

رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران امروز شاهد عرضه انواع حلال پالایشگاهی خواهد بود.رینگ داخلی این بورس، روز یکشنبه (۱۳ آبان ماه) شاهد عرضه کالاهای آیزوریسایکل، حلال ۴۰۴، بلندینگ نفتا حلال ۴۱۰ و نفتای سنگین تصفیه نشده پالایش نفت شیراز و قطران ذوب آهن اصفهان بود.در معاملات روز یکشنبه (13 آبان ماه) ۲،۱۹۳ تن انواع فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۱۲۶ میلیارد و ۱۸۲ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.روز دوشنبه (۱۴ آبان ماه) نیز کالاهای آیزوریسایکل، حلال۴۰۰، ۴۰۲، ۴۱۰ و ۵۰۳ پالایش نفت اصفهان، آیزوفید پالایش نفت شیراز و پنتان پلاس پتروشیمی پارس در رینگ داخلی بازار فیزیکی عرضه خواهند شد.

 

۲۰ آبان، مرحله دوم عرضه نفت خام در بورس انرژی

بیستم آبان ماه، مرحله بعدی عرضه نفت خام سبک شرکت ملی نفت ایران در رینگ بین الملل بورس انرژی اعلام شد.

به گزارش شرکت ملی نفت ایران، در این مرحله، ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام با قیمت هر بشکه ۷۶ دلار و ۲۹ سنت برای هر بشکه عرضه خواهد شد.

در این نوبت عرضه نیز همانند نوبت قبل حجم خرید حداقل تعداد ۳۵ هزار بشکه تعیین شده است.

در نخستین مرحله عرضه نفت خام در رینگ بین الملل بورس انرژی (ششم آبان ماه)، هشت محموله ۳۵ هزار بشکه ای به قیمت ۷۴ دلار و ۸۵ سنت به ازای هر بشکه از طریق سه کارگزاری خریداری شد.

 

بررسی مشکلات ارزی پتروشیمی ها در مجلس

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در نشست عصر روز یکشنبه این کمیسیون، برخی مشکلات ارزی پتروشیمی ها با حضور مسئولان این صنعت بررسی شد.

اسدالله قره خانی با بیان این که در نشست عصر روز یکشنبه (۱۳ آبان ماه) کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی برخی مشکلات پتروشیمی ها بررسی شد گفت: مسئولان شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (هلدینگ خلیج فارس)، شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) و پتروشیمی غدیر در این نشست عنوان کردند که از زمانی که دستورعمل بانک مرکزی مشخص و تعیین شد که ارز پتروشیمی ها باید در سامانه نیما قرار گیرد بر اساس برآوردهای اولیه ارز کاملا شفاف به سامانه نیما تحویل داده شده است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان این که پتروشیمی ها عنوان کردند که هزینه هایی در حوزه صادرات و بازگشت ارز داشته اند، افزود: در این نشست پتروشیمی ها مشکلات خود را مطرح و عنوان کردند که باید ارز مورد نظر برای خرید محصولات و تجهیزات لحاظ شود.

 

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس:

جایگزینی نفت ایران  بلوف سیاسی است

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که جایگزینی نفت ایران ازسوی دیگر کشورها یک بلوف سیاسی است، گفت: عربستان به لحاظ فنی امکان جایگزینی نفت ایران را ندارد.حسین امیری خامکانی با بیان این که صادرات نفت ایران هیچگاه متوقف نمی شود، گفت: صادرات نفت ایران بدون شک به صفر نمی رسد، اما کاهش صادرات نفت ایران نیز تاثیر خود را در بازار خواهد گذاشت.وی با اشاره به این که ایجاد ثبات و فرصت سازی از تحریم و افزایش صادرات غیرنفتی ضرورت دارد، افزود: با آغاز رسمی تحریم، نه تنها مشکل خاصی به وجود نخواهد آمد، بلکه شکست آمریکا در به صفر رساندن صادرات نفت کشور، موفقیت برای ایران اسلامی و جامعه جهانی در قبال این کشور است.نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به این که معافیت هشت کشور خریدار محموله های نفت خام ایران از تحریم ها نشان دهنده آن است که آمریکا به اهداف مورد نظر خود نرسیده است، تصریح کرد: در طول ۴۰ سال گذشته، انواع تحریم ها را شاهد بودیم و کم و بیش مشکلات ناشی از آن برای کشور عادی است و گاه از همین تحریم ها، فرصت سازی شده و در برخی بخش ها از جمله صنعت نفت پیشرفت های خوبی کسب و خوداتکایی راهبردی حاصل شده است.امیری خامکانی عنوان کرد: جو روانی سبب شده است فشارهای تحریمی پیش خور شوند و از این به بعد باید شاهد ثبات باشیم. بدیهی است شکست تحریم نفتی و افزایش قیمت نفت در مجموع کاهش نسبی صادرات نفت را جبران می کند و درآمدهای نفتی را در حد معقولی حفظ خواهد کرد.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

توقف صادرات نفت خام ایران ناشدنی است

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان این که توقف صادرات نفت ایران امکان پذیر نیست، گفت: نفت ما خریداران خود را دارد و ادعای آمریکا مبنی بر متوقف کردن صادرات نفت ایران واهی است.عبدالحمید خدری با اشاره به طرح مباحثی از سوی آمریکایی ها مبنی بر به صفر رساندن صادرات نفت ایران، گفت: آمریکایی ها توان به صفر رساندن صادرات نفت خام ایران را ندارند، زیرا در مقطعی این موضوع را مطرح کردند، اما به سرعت عقب نشینی کردند و نتوانستند به ادعاهای خود رنگ حقیقت ببخشند.وی افزود: ما در دوران هشت سال جنگ تحمیلی به هر نحوی نفت خود را به بازارهای جهانی صادر کردیم و تولید نفت متوقف نشد، در شرایط کنونی و با اعمال تحریم نیز نفت خود را تولید و صادر خواهیم کرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با حذف نفت ایران از بازار جهانی، چین، هند، اروپا و حتی آمریکا با بحران جدی روبه رو می شود و جهان با افزایش شدید قیمت نفت مواجه خواهد شد.