اجرای 15 پروژه زیست محیطی در پالایشگاه تبریز

مدیرعامل پالایشگاه نفت تبریز از اجرای 15عنوان پروژه زیست محیطی در پنج سال گذشته با اعتبار افزون بر 364 میلیون یورو و 406 میلیارد ریال در این پالایشگاه خبر داد.

غلامرضا باقری دیزج دراین باره گفت: شرکت پالایش نفت تبریز با حمایت ها و نظارت های کارساز و بی دریغ مراجع ذی صلاح استانی در طول سال های اخیر همواره یکی از پیشگامان صنایع شمال غرب کشور در اجرای پروژه های زیست محیطی بوده است.

وی با بیان این که در پنج سال گذشته 15 عنوان پروژه زیست محیطی در دستور کارشرکت قرار گرفته است، افزود: از این تعداد، 10 پروژه به بهره برداری رسیده است که از مهم ترین آنها پروژه بنزین سازی جدید با هدف تولید بنزین پاک، بازیافت گازهای ارسالی به مشعل و تصفیه گازوییل با هدف تولید گازوییل منطبق با استاندارد یورو 5 است.

مدیرعامل پالایشگاه نفت تبریز همچنین گفت: پروژه استقرار سامانه پایش بر خط (آنلاین) بهمن ماه پارسال به بهره برداری رسید و نتایج تجزیه و تحلیل خروجی دودکش ها به صورت برخط به اداره کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی ارسال می شود. باقری دیزج افزود: طرح جامع پالایشگاه تبریز با رویکرد کاهش تولید نفت کوره و افزایش تولید فرآورده های با ارزش مانند بنزین و گازوئیل پاک ومنطبق با استانداردهای زیست محیطی نیز با 6 میلیارد و یک صد میلیون یورو اعتبار در دستور کار این شرکت قرار دارد.

وی تاکید کرد: پالایشگاه تبریز تا پایان امسال با 12 میلیون یورو هزینه برای واردات کاتالیست، گازوییل پاک تحویل مردم می دهد. مدیرعامل پالایشگاه تبریز تصریح کرد: از31 دودکش پالایشگاه تبریز تنها یک دودکش مشکل دارد که برای جلوگیری از آلایندگی آن اقدام هایی انجام شده است.

باقری دیزج همچنین با اشاره به این که همه پارامترهای مورد پایش در منابع انتشار این شرکت درباره پساب خروجی 100 ندرصد منطبق با استانداردهای زیست محیطی ودرباره منابع ثابت انتشار(کوره ها و بویلرها) 99 درصد منطبق با استانداردهای زیست محیطی است، افزود: گفت: بهبود مستمر با اجرای پروژه های کیفی سازی همواره در دستور کار این شرکت قرار دارد و گزارش های زیست محیطی آن در دوره های معین به مراکز ذی صلاح قانونی ارسال می شود.

 

افزایش ظرفیت توزیع سی ان جی در منطقه قم

مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه قم از افزایش تعداد جایگاه ها و ظرفیت عرضه گاز طبیعی  فشرده (سی ان جی) در این حوزه عملیاتی خبر داد.

محسن وزارتی گفت: بخش خصوصی و سرمایه گذاران برای احداث جایگاه های عرضه گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) در استان استقبال خوبی داشته اند و به زودی شاهد ساخت مراکز عرضه بیشتری خواهیم بود.

وی افزود: هم اکنون 18 جایگاه تک منظوره و 19 جایگاه دو منظوره در منطقه قم فعال است و به زودی سه جایگاه سی ان جی دیگر به این مجموعه افزوده خواهد شد.

به گفته وزارتی، دو جایگاه عرضه سی ان جی نیز افزایش ظرفیت خواهد داشت.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه قم با بیان این که ظرفیت عرضه سی ان جی جایگاه های استان قم 49 هزار مترمکعب بر ساعت است، تصریح کرد: با راه اندازی جایگاه های جدید و افزایش ظرفیت جایگاه های موجود، ظرفیت عرضه سی ان جی درحوزه عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه قم به 60 هزار متر مکعب بر ساعت خواهد رسید.

 

افزایش سرعت و توان بارگیری در انبار نفت ساری

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ساری گفت: با افزایش سرعت، توان بارگیری و افزودن سکو های بنزین و نفت گاز، مدت زمان بارگیری نفتکش ها بیش از 35درصد کاهش یافت. حسینعلی طالبی با بیان این که انبار نفت منطقه ساری، یکی از مدرن ترین و ایمن ترین تاسیسات نفتی در شمال کشوراست، افزود: با توجه به موقعیت راهبردی انبار نفت ساری، برنامه تدارکاتی اعلام شده از سوی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و افزایش سرعت بارگیری در انبار نفت ساری، تامین سوخت داخل استان و مناطق همجوار(استان های شمالی) با سرعت بیشتری انجام می شود. وی زمان آغاز اجرای عملیات پروژه افزایش سرعت و توان بارگیری در انبار نفت ساری را زمستان پارسال اعلام و اظهار کرد: این پروژه بدون ایجاد وقفه در سوخت رسانی و تعطیلی انبار نفت ساری، با تلاش کارکنان واحدهای خدمات فنی و مهندسی، عملیات، همچنین بهداشت، ایمنی و محیط زیست مهرماه امسال به بهره برداری رسیده است. مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ساری افزود: با اجرای پروژه یاد شده، سه سکو به سکوهای بارگیری بنزین و چهار سکو به سکوهای بارگیری نفت گاز انبار نفت ساری اضافه شده است. طالبی ادامه داد: به منظور بالا بردن سرعت بارگیری، یک پمپ به مجموعه پمپ های بنزین و دو پمپ به مجموعه پمپ های نفت گاز افزوده شده است.

وی با اشاره به مزایای اجرای این پروژه ازجمله کاهش ترافیک نفتکش ها در انبار و افزایش سرعت بارگیری گفت: زیر ساخت های انبار نفت ساری قابلیت تغییر پذیری بالای عملیاتی را دارد تا درمواقع لزوم با تبدیل سیستم به وظایف جدید عملیاتی تغییر کند.

طالبی دریافت فرآورده به طور مستقیم از خط لوله و بارگیری همزمان فرآورده درحجم بالا را از مزایای انبار نفت ساری اعلام کرد.

 

تداوم انتقال فرآورده های نفتی در تاسیسات شهید جعفرزاده

نیمه نخست امسال، بیش از470 میلیون لیتر فرآورده نفتی از تاسیسات شهید جعفر زاده خرم آباد رسید شد.

محمدرضا حاتموند، رئیس تاسیسات شهید جعفرزاده خرم آباد شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه لرستان بااشاره به افزایش حجم فعالیت های این تاسیسات از یک سال گذشته افزود: در6 ماه نخست امسال حدود 168 میلیون لیتر نفت گاز، 278 میلیون لیتر بنزین و بیش از 15میلیون لیتر نفت سفید ازطریق خطوط لوله این حوزه عملیاتی به انبار نفت شرکت پخش منطقه لرستان ارسال شده است. وی گفت: شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه لرستان، یکی از مناطق دوازده گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است که با بهره گیری ازمراکز انتقال نفت تنگ فنی، آسار، پل بابا حسین، افرینه، تاسیسات خرم آباد و دره شهر وظیفه انتقال نفت خام مورد نیاز پالایشگاه های اراک، تهران، کرمانشاه وتبریز، همچنین انتقال فرآورده های تولیدی وارداتی از جنوب به شمال کشور را به عهده دارد. حاتموند افزود: این منطقه عملیاتی همچنین سوخت مصرفی استان لرستان و استان های همجوار را تأمین می کند.

 

بهره برداری از یک طرح زیست محیطی درپتروشیمی تبریز

مدیرعامل پتروشیمی تبریز از به بهره برداری رسیدن پروژه زیست محیطی RTO به منظور جمع آوری و امحای گازهای آلاینده واحد ABS این مجتمع تا دوهفته آینده خبر داد.

سیاوش درفشی با بیان این که طرح جمع آوری و امحای گازهای آلاینده واحد ABS به روش RTO برای نخستین بار درکشور در این مجتمع به بهره برداری می رسد، افزود: برای اجرای این طرح 64 میلیارد تومان هزینه شده است.

وی گفت: با اجرای پروژه RTO بخش عمده ای از گازهای ترکیبات آلی فرار موجود در واحد ABS از طریق یک شبکه کانال کشی به کمک سامانه دمنده جمع آوری، به یک کوره مخصوص ارسال و در دمای 800 تا هزار درجه سانتی گراد به صورت صحیح و اصولی امحا می شود. درفشی گفت: این سیستم دفع آلاینده قرار بود باهمکاری شرکت ایتالیایی در مدت 12 ماه اجرا شود، اما در مدت 10ماه انجام شد. مدیرعامل پتروشیمی تبریز اظهار کرد: نصب، اجرای سامانه RTO و ساخت دودکش مربوط و همچنین طراحی واجرای لوله کشی سایت ABS در قالب قراردادهای جداگانه به شرکت های ایرانی واجد شرایط واگذار و اجرا شده است.

 

عرضه 70درصدی محصولات پلیمری در بازار داخل

مدیرعامل پتروشیمی جم گفت: این واحد تولیدی، در نیمه نخست امسال دو سوم محصولات پلیمری خود را دربازارهای داخل عرضه کرده است.  سیدحسین میر افضلی با اشاره به عرضه محصولات پلیمری پتروشیمی جم در بازار داخل با هدف حمایت از صنایع پایین دستی اعلام کرد: در این بازه زمانی ۷۰ درصد محصولات پلی اتیلن و پلی پروپیلن تولیدی مجتمع پتروشیمی جم وشرکت پلی پروپیلن جم در بازار داخل و از طریق بورس فروخته شده است.  وی با تاکید بر ادامه این روند افزود: باحمایت و گسترش صنایع پایین دست و اشتغال زایی حاصل از آن، زمینه مناسبی برای توسعه صنایع پایین دستی فراهم خواهد شد. میرافضلی تصریح کرد: این حمایت هاهمچنین موجب می شود محصولات پتروشیمی با ارزش افزوده بالا وسطح اشتغال بسیار مناسب، در داخل تولید و صادر شود.

 

معرفی یک کتاب

کتاب «راهنمای عملی واپایش شیمیایی برج های خنک کن» به قلم محمد رضا نفری منتشر شد. این کتاب شامل مطالبی جامع در زمینۀ مسائل برج های خنک کن با محتوای ساز و کار رسوب گذاری، خوردگی، جرم گرفتگی، ارائه دستور نامه های عملیاتی درباره استفاده بهینه موادضد رسوب، همچنین بازدارنده های خوردگی ومواد گند زدا برای واپایش درست سامانه یادشده است. نفری، به عنوان کارشناسی دانش محور در زمینه ترویج علم و مدیریت دانش تاکنون به انتشار 35جلد کتاب

 فنی-کاربردی اقدام کرده است.  از آنجا که درصنایع نفت؛ گاز و پتروشیمی، جهت زدایش گرما از فرایند های شیمیایی، به طورعمده ازآب خنک کن استفاده می شود، نقش و اهمیت عملکرد درست سامانه برج های خنک کن درعمل به تولید وابسته است، به طوری که هرگونه مشکل دراین سامانه موجب خواهد شد واحدهای صنعتی با افت تولید مواجه شوند. در این کتاب، مسائل و مشکلات حاکم در برج های خنک کن، همچنین موارد مربوط به بهسازی شیمیایی آب خنک کن با نگرشی واکاوانه بررسی و نکات فنی مرتبط نیز تجزیه و تحلیل شده است.

 

پوشش 84 درصد  روستاییان از گاز طبیعی

100درصد جمعیت شهری و 84 درصد جمعیت روستایی قزوین از زیرپوشش گاز طبیعی قرار دارند. اسماعیل مفرد بوشهری، مدیرعامل شرکت گاز استان قزوین گفت: با گازرسانی های انجام شده در دهه فجر وهفته دولت امسال، پوشش گازرسانی به ویژه در بخش روستایی افزایش چشمگیر داشته است. وی در بازدید از پروژه گازرسانی به چهار روستای طارم نیز گفت: هم اکنون 6روستای این منطقه از نعمت گاز بهره مند هستند و چهار روستای دیگر نیز در آینده نزدیک زیرپوشش قرار خواهند گرفت.

مفرد بوشهری افزود: منطقه طارم به علت کوهستانی و سخت گذر بودن نسبت به دیگر نقاط استان توسعه گازرسانی کمتری یافته است اما از سال 95، شبکه گازرسانی وارد این منطقه شد و سیردان، تنها شهر منطقه طارم با جمعیت 300 خانوار به شبکه سراسری گاز پیوست. مدیرعامل شرکت گازاستان قزوین گفت: اکنون 84 درصد خانوارهای روستایی در 470 روستا و 100 درصد خانوارهای شهری استان در 25شهر از نعمت گاز بهره مند هستند.

 

اعلام آمادگی برای تامین خوراک پتروشیمی ایلام

مدیرعامل پالایشگاه گازی ایلام برای تامین خوراک گاز و نیز همکاری در دیگر بخش های پتروشیمی ایلام اعلام آمادگی کرد.

شهریار داری پور در دیداربا مدیرعامل پتروشیمی ایلام با اشاره به آغاز به کار مجتمع پتروشیمی ایلام در آینده نزدیک اعلام کرد: پالایشگاه گاز ایلام در زمینه های مختلف کارگاهی، آزمایشگاه، منابع انسانی و... در حد توان آماده همکاری با مجتمع پتروشیمی ایلام خواهد بود.

وی تصریح کرد: سه محصول ازتولیدات این پالایشگاه، خوراک پتروشیمی ایلام است که با راه اندازی این پتروشیمی به آن ارسال خواهد شد.

به گفته داری پور، تاکنون به دلیل راه اندازی نشدن پتروشیمی ایلام سه محصول از تولیدات این پالایشگاه که خوراک پتروشیمی است، به پارس جنوبی ارسال شده است.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام تصریح کرد: با توجه به این که هر دومجتمع از شرکت های تابع صنعت نفت هستند و در منطقه ای دورتر ازدیگر مراکز صنعتی قراردارند، همکاری و هماهنگی، سبب رشد و ترقی دو مجموعه خواهد شد.