سرپرست شرکت پایانه‎های نفتی ایران منصوب شد

با حکم معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، عباس اسدروز به عنوان سرپرست شرکت پایانه‎های نفتی ایران منصوب شد. حکم علی کاردر خطاب به اسدروز به این شرح است:  «نظر به پیشنهاد معاون محترم مدیرعامل در امور تولید با حفظ سمت به عنوان سرپرست شرکت پایانه‎های نفتی ایران منصوب می شوید. با توجه به اهمیت و جایگاه شرکت پایانه‎های نفتی ایران، انتظار می‎رود که در مدت عهده‎داری مسئولیت سرپرستی از همه ظرفیت اعضای هیئت مدیره و کارکنان شریف آن شرکت برای اداره امور محوله استفاده کنید. توفیقات جنابعالی را از خداوند متعال خواستارم.»

 

تحقق 101 درصدی برنامه تولید تکلیفی گاز در نفت و گاز شرق

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از تحقق 101درصدی برنامه تولید تکلیفی گاز ومیعانات گازی درشرکت بهره‎برداری نفت و گاز شرق خبر داد. رامین حاتمی، تحقق 101 درصدی برنامه تولید تکلیفی گاز و 105 درصدی برنامه تولید تکلیفی میعانات گازی شرکت نفت و گاز شرق در هفت ماه امسال را نتیجه همدلی و همکاری مجموعه سرمایه انسانی این شرکت برشمرد. وی با اشاره به جایگاه راهبردی شرکت بهره‎برداری نفت و گاز شرق در تامین انرژی شمال و شرق کشوراظهارکرد: این شرکت، افزون بر تامین نیاز نیروگاه نکا و پتروشیمی بجنورد، گاز مورد نیاز استان‎های خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، مازندران، گلستان و بخشی از سمنان را تامین می‎کند. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با اشاره به تزریق گاز به مخزن ذخیره‎سازی شوریجه دی درهشت ماه گرم سال گفت: با راه‎اندازی مخزن ذخیره‎سازی گاز شوریجه، ایران از نظر توان ذخیره‎سازی گاز در رتبه پنجم جهان قرار گرفته است. طرح ذخیره‎سازی گاز درسازند مخزن شوریجه دی به منظور تزریق روزانه 10میلیون مترمکعب گازسبک دریافتی از ایستگاه تقویت فشار گاز شرکت ذخیره‎سازی گازطبیعی درهشت ماه سال و انتقال روزانه 20 میلیون مترمکعب به مراکز جمع آوری در چهار ماه سرد سال در برنامه راه اندازی قرارگرفت. درفاز دوم این طرح نیزامکان ذخیره سازی روزانه 20میلیون متر مکعب گاز در فصل گرم و برداشت روزانه 40 میلیون مترمکعب در چهار ماه سرد سال فراهم می شود. حاتمی همچنین از برنامه‎ریزی برای توسعه میدان گازی توس خبر داد و افزود: فعالیت های توسعه ای این میدان با دریافت مجوزهای لازم، آغاز می شود.

 

ارزیابی تمرینات عملیاتی - تخصصی آتش نشانان

معاون ایمنی و آتش نشانی اداره کل اچ اس ای وزارت نفت از برگزاری مسابقات «ارزیابی تمرینات عملیاتی – تخصصی آتش نشانان» در سطح چهار شرکت اصلی وزارت نفت تا پایان سال خبر داد.  سیدمحمد پورراکی،ایجاد انگیزه برای ارتقای توان جسمی، فنی و عملیاتی آتش نشانان برای مقابله با حریق و حوادث احتمالی، ایجاد هماهنگی و هم افزایی بین آتش نشانان هنگام شرکت در حوادث بین منطقه ای، همچنین شبیه سازی عملیات های آتش نشانی و ارزیابی و تست آتش نشانان را ازجمله اهداف این مسابقات است. وی افزود: بررسی آمادگی آتش نشانان در رویارویی با حوادث و عملیات های آتش نشانی، به اشتراک گذاری دانش، تجربه و مهارت آتش نشانان دیگر،آشنایی با ارزیابی عملیاتی تمرینات آتش نشانان و امداد گران کشوری و بین المللی، همچنین آشنایی کارکنان آتش نشانان صنعت نفت ایران با یکدیگر و ایجاد مودت و دوستی میان آنها از دیگر اهداف برگزاری مسابقات ارزیابی تمرینات عملیاتی– تخصصی آتش نشانان است.  به گفته وی، چهارشرکت اصلی وزارت نفت باید6 مورد شامل دو 100 متر با مانع، آتش نشانی امدادی با مسافت 4 در 100متر، عملیات آبرسانی از ماشین به سیبل نشانه، حمل هوز با استفاده از پی پی ئی آتش نشانی، همچنین بالارفتن از نردبان طنابی نجات، عملیات ترکیبی آتش نشانی و امداد و نجات را در برنامه خود داشته باشند. پورراکی گفت: آزمون کتبی به صورت اختیاری انجام می شود و برندگان آزمون، جداگانه تشویق خواهند شد، اما امتیازی در ارزیابی، منظور نخواهد شد.

 

تاکید برنوسازی تجهیزات و استفاده از فناوری های نوین اچ اس ای

مدیرعامل شرکت بهره‎برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در نشست هماهنگی رؤسای بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل ستاد و مناطق عملیاتی این شرکت، بر نوسازی تجهیزات و استفاده از فناوری‎های نوین در حوزه اچ اس ای تاکید کرد. حمید ایزدی ضمن تبریک هفته پدافند غیرعامل گفت: با افزایش سن کارکنان و عمر تاسیسات، نقش اچ اس ای و مسئولیت آن در حفظ آرامش و ارتقای ایمنی بیشتر می‎شود. وی با اشاره به عملکرد مطلوب و قابل قبول، بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت بهره‎برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی و تاکید بر عملگرایی ادامه داد: باید از شعارزدگی دوری کرد و در عمل چیزی را که به ایمن‎سازی سازمان بر می‎گردد، انجام داد. مدیرعامل شرکت بهره‎برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی با تاکید بر ایجاد محیطی ایمن برای منابع انسانی به عنوان سرمایه‎های اصلی سازمان تصریح کرد: تمرکز بر انجام کار حرفه‎ای و تخصصی، شایسته سالاری، همچنین هماهنگی وهمسویی با مدیران و رؤسای مناطق عملیاتی ومراقبت در برابر حوادث، از مسائلی است که واحد اچ اس ای باید به آنها توجه ویژه داشته باشد. ایزدی با اشاره به جایگاه اچ اس ای و ارتباط آن با همه مدیریت ها و ادارات گفت: اداره بهداشت، ایمنی و محیط زیست و پدافند غیرعامل بازوی توانمندی برای ارتقای سلامت سازمان است. وی بهینه سازی چارت سازمانی، نوسازی و بهسازی تجهیزات و ماشین آلات، برقراری ارتباط مؤثر با دیگر سازمان های مرتبط، حضور در برنامه های مهم مرتبط با اچ اس ای، همچنین بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی، استفاده از انرژی های پاک و تجدید پذیر، تمرکز بر پیشگیری از حوادث و... را از موارد مهم در حوزه اچ اس ای خواند و افزود: تحقق و دستیابی به این موارد، نیازمند برنامه ریزی است. علیرضا امینی، سرپرست، بهداشت، ایمنی محیط زیست و پدافند غیرعامل شرکت بهره‎برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی نیزدر ادامه این نشست گفت: تلاش می شود سال آینده حوادث در این شرکت به صفر نزدیک شود. وی با قدردانی ازحمایت های مدیرعامل نفت و گاز زاگرس جنوبی در پیاده سازی سامانه های نوین حوزه اچ ا س ای اظهارکرد: سال آینده با اجرای مهندسی اچ اس ای، پیشرفت هایی در حوزه های محیط زیست، بهداشت، پدافند غیرعامل و... شاهد خواهیم بود.

 

تکمیل و حفاری 88 حلقه چاه‎ نفت و گاز در 7 ماه

معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران نیز از حفر و تکمیل 88حلقه چاه های نفت و گاز از ابتدای امسال تا پایان مهرماه خبر داد.

حمیدرضا خوشایند با اشاره به 111 هزار و 625 مترحفاری چاه در بازه زمانی یاد شده، افزود: از تعداد چاه‎های حفر شده 38 حلقه توسعه‎ای- توصیفی و 50 حلقه تعمیری - تکمیلی بوده است.

وی گفت: از این چاه حفاری شده 60 حلقه چاه درگستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت‎خیزجنوب به عنوان بزرگ ترین کارفرمای شرکت ملی حفاری ایران حفر شده که پس از تکمیل نهایی دراختیار شرکت‎های بهره برداری نفت و گاز زیر مجموعه این قرار گرفته است. خوشایند اظهارکرد: در هفت ماه امسال، 13حلقه چاه در حوزه فعالیت شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن)، 6حلقه چاه درشرکت نفت فلات قاره ایران و 9حلقه چاه نیزدر قالب پروژه‎ای حفاری شده است.

معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری ادامه داد: دراین مدت، عملیات حفاری2 حلقه چاه ازمجموع هشت حلقه چاه اکتشافی که ازسوی مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به این شرکت واگذار شده، با به کارگیری دستگاه حفاری خشکی 32 و 33 فتح آغاز شده است.

وی افزود: از ابتدای فروردین تا پایان مهرماه امسال، حفاری 9حلقه چاه 75 روز زودتر از برنامه تعیین شده پایان یافت.

 

بازیافت هوزهاى آسیب دیده شناور فرآورشى کوروش

رئیس منطقه عملیاتی کیش گفت: عملیات بازیافت، تعمیر و تعویض هوزهاى آسیب دیده پایانه شناور فرآورشى (FPSO) کوروش در لایه نفتى پارس جنوبى، کمتر از 40 روز وبا صرف نیروی انسانی معادل 420 نفر - روز انجام شد. شهسوار ارغش افزود: کار تعمیر هوز و پلت فرم صادراتى با توجه به زمان محدود براى بارگیرى، جلوگیرى از پرشدن مخازن ذخیره و ایجاد وقفه در صادرات به کمک ظرفیت هاى تعمیراتى شرکت نفت فلات قاره ایران در مناطق عملیاتى شش گانه، بدون صرف هزینه بالا و همزمان تعمیر قایق نجات و تعمیر بدنه در زمان مقرر به پایان رسید.

وی گفت: مراحل تعمیر بدنه و داده های فنی مربوطه در سه فاز مهندسی، خرید و ساخت و با نظارت و تایید کلاس مربوطه به انجام رسید.

درحادثه برخورد تانکر SOL به پایانه شناور فراورشى کوروش در لایه نفتى پارس جنوبى در تیرماه امسال هوز صادراتى (off loading platform)، قایق نجات و بدنه شناور درقسمت Port Side و حدفاصل یک تا چهار متری از سطح عرشه دچار آسیب شد.

این حجم تعمیرات روی بدنه FPSO که در حالت شناوری قرار دارد، در دریا و بدون توقف تولید نفت، با رعایت استانداردهای کلاس رده بندی خود و کیفیت بالا در اجرای تعمیرات، بنا به گفته های نماینده شرکت خارجی کم نظیر بوده است.

 

پایان تعمیرات اساسی سکوهای گازی پارس جنوبی

رئیس تعمیرات عملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس از پایان تعمیرات اساسی سکوهای میدان گازی پارس جنوبی به منظور افزایش ضریب اطمینان تولید گاز در فصل زمستان خبر داد. هادی فخرزاده با اشاره به پایان تعمیرات اساسی سالانه 23 سکوی عملیات تولید این شرکت گفت: تعمیرات اساسی این سکوها در مدت 6 ماه، با صدور و انجام بیش از 8500 دستور کار و 70 هزار نفر ساعت کار بدون حادثه پایان یافته است. وی با بیان این که از سال گذشته ۶ سکو به تعداد سکوهای تحت راهبری مدیریت عملیات تولید افزوده شده است، گفت: با وجود افزایش حوزه کاری تعمیرات سالانه از 17سکو به 23 سکو، خوشبختانه در مقایسه با پارسال بازه زمانی تعمیرات سالانه از 179 روز به 173 روز رسیده است. رئیس تعمیرات عملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به بومی سازی ساخت و تعویض تیپ مشعل های فشار بالا و فشار پایین دو سکوی تولیدی به عنوان یکی از حساس ترین فعالیت های تعمیراتی در بازه تعمیرات سالانه سکوهای پارس جنوبی گفت: بازبینی و رفع عیوب مخازن، سرویس و کالیبراسیون شیرآلات ایمنی سرچاهی، به روز رسانی سامانه های کنترلی سکو، همچنین کالیبراسیون ولوهای سایز بزرگ، روزآمد کردن سامانه های ایمنی و ابزار دقیق سکو و نوسازی قسمت های معیوب پایپینگ، از دیگر فعالیت های انجام شده در بازده زمانی یاد شده است. به گفته فخرزاده، تعمیرات سالانه سکوهای پارس جنوبی با در نظر گرفتن مؤلفه های ایمنی و به منظور افزایش ضریب اطمینان تولید پایدار گاز در فصول سرد سال انجام می شود.

 

برگزاری دوره های آموزشی آنلاین

با ایجاد زیرساخت های لازم، دوره های آموزشی مجازی آنلاین در شرکت ملی پالایش و پخش برگزار شد. تاکنون دودوره آموزشی آنلاین با عنوان «مدیریت استرس» و «آشنایی با اصول پدافند غیرعامل» به کوشش اداره آموزش و مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات، در این شرکت برگزار شده است. به منظور صرفه جویی در هزینه ها، کاهش مشکلات رفت و آمد کارکنان شاغل در تهران و شهرستان ها و در پی آن بهره وری بیشتر دوره های آموزشی، اجرای دوره های آنلاین در برنامه های اصلی واحد آموزش شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی قرار گرفته است. بر اساس نظرسنجی ها، با توجه به تمایل فراوان کارکنان به برگزاری دوره های آموزشی به صورت آنلاین، واحد آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، برنامه هایی برای پیشبرد و ارتقای کیفیت این نوع آموزش ها تدوین کرده است. نخستین دوره آموزشی آنلاین «مدیریت استرس» 29 و 30 مهرماه باحضور 60 نفر از کارکنان شاغل در ستاد پالایش و پخش، شرکت پالایش نفت آبادان، شرکت خطوط لوله و مخابرات و شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند برگزار شده است. دومین دوره (آشنایی با اصول پدافند غیرعامل) نیزآبان ماه امسال برای رؤسای بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) شرکت پالایش و پخش با حضور 61 نفر از کارکنان شاغل در ستاد پالایش و پخش، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و مناطق زیرمجموعه، شرکت خطوط لوله و مخابرات و مناطق زیرمجموعه، شرکت پالایش نفت آبادان، شرکت ملی مهندسی و ساختمان، شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند و شرکت های واگذار شده به بخش خصوصی برگزار شد.

 

راه اندازی واحد تصفیه هیدروژنی گازوییل در پالایشگاه بندرعباس

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس از راه اندازی واحد تصفیه هیدروژنی گازوییل این شرکت با هدف بهبود کیفیت فرآورده تولیدی و مطابق با استاندارد یورو 4خبر داد.

هاشم نامورگفت: با راه اندازی این واحد، گوگرد موجود در گازوییل تولیدی پالایشگاه از 10 هزار میلی گرم به کمتر از 50 میلی گرم کاهش یافت و مجموع نفت گاز تولیدی پالایشگاه بندرعباس بر اساس استاندارد یورو 4 به 15 میلیون لیتر در روز رسید.

وی افزود: این واحد تصفیه هیدروژنی گازوییل یکی از واحدهای طرح افزایش ظرفیت تولید و بهبود کیفیت پالایشگاه بندرعباس است که با ظرفیت اسمی 50هزار بشکه در روز، بزرگترین واحد تبدیل کاتالیستی این پالایشگاه است.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس ادامه داد: در واحد تصفیه هیدروژنی گازوییل، ناخالصی هایی شامل گوگرد، نیتروژن، اکسیژن و همچنین برخی فلزات از گازوییل ورودی جداسازی می شود.

نامورتصریح کرد: اجرای این طرح افزون بر ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی و کاهش آلاینده های زیست محیطی، سبب استفاده حداکثری و بهینه از ظرفیت ها و امکانات داخلی همسو با حرکت به سمت خودکفایی در تولید فرآورده های نفتی مورد نیاز کشور می شود.

وی گفت: این طرح از جمله طرح های زیست محیطی همسو با برنامه های بهبود کیفیت محصولات تولیدی و صیانت از محیط زیست است.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس افزود: در طرح ملی افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های نفتی پالایشگاه بندرعباس واحدهای مهمی مانند تصفیه نفتای سبک و سنگین، تبدیل کاتالیستی، ایزومریزاسیون و تصفیه هیدروژنی گازوییل احداث شده است.

نامور راه اندازی واحدهای تصفیه آب های ترش، بازیافت و جامدسازی گوگرد، 17 دستگاه مخازن جدید، همچنین واحدهای آب برق و بخار را ازدیگر واحدها در طرح ملی افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های نفتی پالایشگاه بندرعباس برشمرد.

وی گفت: واحدهای بنزین سازی وبخش تصفیه نفتای سبک و واحد ایزومریزاسیون این طرح با تلاش متخصصان پالایشگاه بندرعباس، سال گذشته به بهره برداری رسید و ازمجموع واحدهای باقیمانده این پروژه، واحد بازیافت گوگرد هم اکنون در حال ساخت و تکمیل مراحل پایانی است.