از سوی رئیس جمهوری به وزارت نفت ابلاغ شد

قانون تفسیر بند «ه»

 تبصره یک قانون بودجه سال ۹۷

رئیس جمهوری قانون تفسیر بند «ه» تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور را برای اجرا به وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی، در نامه ای همسو با اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون تفسیر بند «ه» تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور» را برای اجرا به وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کرد. بر این اساس شرکت ملی نفت ایران موظف است نسبت به تامین ۴ میلیون تن مواد اولیه قیر، موضوع بند «ه» تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور اقدام کند.

 

  معاون اول رئیس جمهوری: ایران برای تداوم فروش نفت خود راهکارهایی در نظر گرفته است

معاون اول رئیس جمهوری گفت: آمریکایی ها برای روز ۱۳ آبان تبلیغ می کنند و شاخص آنها رساندن صادرات نفت ایران به صفر است، بر همین اساس برخی کشورها تسلیم شدند و تعدادی نیز توجهی نکردند، ما تعدادی شریک جدید نیز برای فروش نفت یافته ایم و راهکارهایی داریم تا نفت خود را صادر کنیم. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری، روز یکشنبه (۲۹ مهرماه) در آیین بیست ودومین سالروز ملی صادرات که در مرکز همایش های صدا و سیما با حضور جمعی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان برگزار شد، با بیان این که دولت می خواهد شرایط بین المللی و سیاسی داخلی را به گونه ای مدیریت کند که ثبات و آرامش به اقتصاد بازگردد و شاخص های اقتصادی قابل پبش بینی باشد، گفت: در دولت یازدهم موفق شدیم ثبات و آرامش را به اقتصاد بازگردانیم، نرخ تورم تک رقمی و فضای بین المللی مساعد شد. معاون اول رئیس جمهوری با بیان این که نمی گویم راه ساده است، تصریح کرد: راه دشواری داریم، اما باید با اراده و همراهی همه، این راه را با موفقیت طی کنیم و بدانیم که تحریم های آمریکا علیه ملت ایران است. جهانگیری با اشاره به ادعاهای دروغ مقام های آمریکایی در همراهی با ملت ایران، عنوان کرد: اگر آنها چنین اظهار می کنند، چرا امروز بدترین سختگیری ها را در زمینه تامین مواد اولیه، دارو و نقل و انتقال پول برای کالاهای ضروری مردم دارند تا فشار بر دوش مردم باشد؟

وی گفت: راه مقابله با تحریم ها تنها به عهده دولت و حکومت نیست، یک وظیفه ملی است و همه نهادهای مدنی، بخش خصوصی و دولت و حکومت باید این پیام را به آمریکا داشته باشند که با همراهی هم از این گردنه عبور خواهیم کرد. اگر متحد باشیم و در کنار هم بایستیم و قبول کنیم که دوره سختی است، این دوره، طولانی نخواهد بود. معاون اول رئیس جمهوری افزود: ما در تصمیم گیری ها منافع ملی و منافع ۸۰ میلیون نفر را در نظر می گیریم، در حالی که شاید از نظر بخشی، آن تصمیم منطقی نباشد. جهانگیری در پاسخ به طرح پیشنهادی تعدادی از فعالان بخش خصوصی و صادرکنندگان درباره افزایش قیمت بنزین، عنوان کرد: آیا واقعا در شرایط فعلی افزایش قیمت بنزین امکان پذیر است؟ باید سیاست ها را گام به گام پیش ببریم و از اقتصاد دولتی که یارانه ای و نفتی است، به سمت اقتصاد آزاد برسیم و این اقدام یک شبه صورت نمی گیرد و باید سیاست مدیریت شده ای متناسب با شرایط جامعه داشته باشیم.

 

  نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد: بررسی راهکارهای مدیریت مصرف سوخت 

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که راهکارهای مدیریت مصرف سوخت در این کمیسیون بررسی شد، گفت: کمیته ای در کمیسیون انرژی تشکیل می شود تا راهکارهای مختلف در بخش مهار مصرف سوخت را بررسی کند.

حسین امیری خامکانی با بیان این که روز یکشنبه (۲۹ مهرماه) نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با موضوع کارت هوشمند سوخت و راهکارهای مقابله با قاچاق سوخت با حضور برخی اعضای مرکز پژوهش های مجلس و انجمن نفت برگزار شد، به خبرنگار شانا گفت: در این نشست، گزارشی درباره مصرف سوخت و کنترل آن و اقدام های گذشته همچون استفاده از کارت هوشمند سوخت ارائه شد.

وی با تاکید بر این که در این جلسه بیشتر پیشنهادها درباره راهکارهای مهار مصرف سوخت مطرح شد، افزود: مقرر شد کمیته ای در کمیسیون انرژی تشکیل شود تا راهکارهای مختلف را بررسی کند و در صورتی که به جمع بندی رسیدیم، آن را به اطلاع شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه برسانیم. نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان این که مدیریت مصرف سوخت به ویژه بنزین از الزام های امروز کشور است، گفت: یکی از راه های مدیریت مصرف بنزین، استفاده از کارت هوشمند سوخت است.

 

  عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اعطای تسهیلات   برای افزایش ظرفیت و ایجاد پالایشگاه ها 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این که اعضای این کمیسیون با کلیات رسیدگی به طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه های میعانات گازی و نفت خام موافقت کردند، گفت: بی شک تسهیلاتی برای افزایش ظرفیت و ایجاد پالایشگاه ها در نظر گرفته می شود.

شهباز حسن پور بیگلری افزود: در نشست عصر سه شنبه (یکم آبان ماه) کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، وزیر نفت گزارشی درباره درآمدهای نفتی کشور، مقدار تولید و صادرات نفت ارائه کرد. وی افزود: رسیدگی به طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه گذاری مردمی نیز در این نشست بررسی شد که اعضای کمیسیون با کلیات آن موافقت کردند.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این نشست مقرر شد سهام پالایشگاه ها در بورس عرضه شود تا مردم بخشی از سهام آنها را خریداری کنند، همچنین تسهیلاتی نیز برای افزایش ظرفیت و ایجاد پالایشگاه ها در نظر گرفته شد.

 

بورس انرژی میزبان عرضه بیش از ۱۵ هزار تن میعانات گازی

رینگ داخلی بورس انرژی ایران امروز میزبان عرضه میعانات گازی پالایشگاه های گاز شهید هاشمی نژاد و ایلام می شود. به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز سه شنبه (یکم آبان ماه) شاهد عرضه کالاهای متانول پتروشیمی شیراز، پنتان پلاس پتروشیمی پارس، ریفورمیت پتروشیمی بوعلی سینا، برش سنگین، سوخت کوره سبک و نیتروژن مایع پتروشیمی تبریز و متانول پتروشیمی زاگرس بود. گاز مایع پالایش نفت شازند، نفت گاز، نفت سفید، نفت کوره و سوخت هوایی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران نیز در رینگ بین الملل عرضه شدند.

معاملات دیروز ۹ هزار و هشت تن انواع فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۴۰۵ میلیارد و ۸۷۸ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد. روز چهارشنبه (دوم آبان ماه) کالاهای میعانات گازی پالایش گاز خانگیران و ایلام در رینگ داخلی عرضه خواهند شد.

 

قیمت سبد نفتی اوپک افزایش یافت

قیمت سبد نفتی اوپک روز دوشنبه (۳۰ مهرماه) حدود نیم دلار افزایش یافت. به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قیمت سبد نفتی اوپک دیروز به ۷۸ دلار و ۶۸ سنت رسید، در حالی که قیمت این شاخص در روز پیش از آن ۷۸ دلار و ۱۵ سنت بود.

سبد نفتی اوپک شامل انواع نفت خام تولیدی در ۱۵ کشور عضو این سازمان است. همچنین قیمت شاخص نفت خام دبلیو تی آی آمریکا در این روز به ۶۹ دلار و ۱۷ سنت و قیمت شاخص برنت به ۷۹ دلار و ۸۳ سنت رسید.

 

واقعی شدن قیمت سوخت سبب جذب سرمایه  در بخش انرژی های پاک می شود

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: واقعی کردن قیمت سوخت در ایران، عامل مهم جذب سرمایه در توسعه انرژی های پاک به وسیله بخش خصوصی است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، عیسی کلانتری، در دیدار با گروهی از نمایندگان مجالس ملی و سنای فرانسه به موضوع تغییر اقلیم و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اشاره کرد و گفت: اتحادیه اروپا تلاش کرده تا استقلال خود را از آمریکا حفظ کند و این موضوع ستودنی است. وی با طرح این موضوع که واقعی کردن قیمت سوخت در ایران، عامل مهم جذب سرمایه در توسعه انرژی های پاک به وسیله بخش خصوصی است، افزود: هزینه کردن درآمد حاصل از قیمت های کنونی در بخش حمل ونقل عمومی، از اقدام های اساسی در بهینه سازی مصرف سوخت فسیلی و کاهش گازهای گلخانه ای است. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ظرفیت استفاده از انرژی خورشیدی در ایران تصریح کرد: با توجه به این که در ایران، ۳۰۰ روز آفتابی داریم این کشور ظرفیت عظیم تولید انرژی خورشیدی را دارد. کلانتری ضمن اشاره به سهم مشارکت ملی در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به میزان ۴ درصد در کنوانسیون تغییرات اقلیمی، به اسناد بالادستی از جمله سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف و کاهش مصرف انرژی ابلاغی رهبر معظم انقلاب اشاره و عنوان کرد: اجرایی شدن این سیاست ها در مسیر بهینه سازی مصرف انرژی، کاهش بیشتری را اعمال خواهد کرد.

 

عربستان توانایی جایگزینی روزانه ۳ میلیون بشکه نفت در بازار را ندارد

وزیر انرژی عربستان ضمن اعلام ناتوانی این کشور در جایگزینی ۳ میلیون بشکه نفت در بازارهای جهانی نفت خام، اظهار کرد: ما نمی توانیم تضمین کنیم که قیمت نفت به ۱۰۰ دلار نمی رسد. به گزارش خبرگزاری رویترز، خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان، در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا جهان می تواند از رسیدن قیمت نفت به ۱۰۰ دلار جلوگیری کند، گفت: من نمی توانم به شما تضمینی بدهم، زیرا نمی توانم پیش بینی کنم که چه اتفاقی برای دیگر تولیدکنندگان می افتد. وی گفت: ما با تحریم ها علیه ایران رو به رو هستیم و کسی نمی داند صادرات نفت ایران چقدر خواهد بود؛ دیگر این که کاهش احتمالی در کشورهای دیگر همچون لیبی، نیجریه، مکزیک و ونزوئلا هم وجود دارد. وزیر انرژی عربستان تأکید کرد: اگر ۳ میلیون بشکه نفت در روز ناپدید شود، نمی توانیم این حجم را پوشش دهیم، بنابراین باید از ذخیره سازی های نفت خام خود استفاده کنیم.

الفالح همچنین اعلام کرد عربستان به زودی تولید نفت خود را به ۱۱ میلیون بشکه در روز می رساند و ادعا کرد این کشور ظرفیت رساندن تولید نفت خود به ۱۲ میلیون بشکه در روز را نیز دارد.

وی گفت: ظرفیت مازاد عرضه عربستان محدود است و اکنون از بخش عمده این ظرفیت استفاده می کنیم.

وزیر انرژی عربستان با اشاره به احتمال افزایش تولید نفت برزیل، قزاقستان و آمریکا در سال آینده میلادی، گفت: اما اگر افزون بر اجرای کامل تحریم ها ضد ایران، دیگر کشورها هم کاهش تولید داشته باشند، ما همه ظرفیت مازاد تولید را درگیر خواهیم کرد.

الفالح همچنین احتمال تحریم فروش نفت این کشور را در واکنش به وضع تحریم های احتمالی از سوی کشورهای غربی به دلیل قتل جمال خاشقچی، منتفی دانست.

 

جمهوری آذربایجان میزبان نشست کمیته وزارتی اوپک و غیر اوپک می شود

باکو سال آینده میلادی میزبانی نشست کمیته وزارتی اوپک و غیر اوپک را به عهده خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری آذرتاج، پرویز شهبازاف، وزیر انرژی جمهوری آذربایجان، گفت: یکی از نشست های کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق کاهش عرضه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیر اوپک، در باکو برگزار می شود.

وی اعلام کرد که تصمیم اولیه درباره میزبانی جمهوری آذربایجان، پیش از این گرفته شده است.

وزیر انرژی جمهوری آذربایجان تصریح کرد: تصمیم دقیق درباره این مسئله تصویب خواهد شد و تاریخ آن در نشست دسامبر این کمیته، تعیین می شود.

به گفته شهبازاف، انتظار می رود نشست کمیته وزارتی نظارت اوپک و غیر اوپک در نیمه نخست سال آینده میلادی برگزار شود.