توصيه وزير نفت به ترامپ: براي تعادل بازار نفت دست از تحريم برداريد

وزير نفت با تاکيد بر اين که توليدکنندگان نفت، توانايي توليد نفت بيشتر را ندارند به ترامپ توصيه کرد براي خارج شدن بازار از حالت بي تعادلي، دست از تحريم بردارد. بيژن زنگنه صبح روز سه شنبه (24 مهرماه) در حاشيه چهارمين کنگره راهبردي و نمايشگاه نفت و نيرو در جمع خبرنگاران درباره محور مذاکرات شامگاه دوشنبه (23 مهرماه) با الکساندر نواک، وزير انرژي روسيه در مسکو اظهار کرد: مسائل عمومي بازار نفت و شرايط تحريم، محور گفت وگوهاي اين ديدار بوده است. وي درباره دخالت آمريکا در بازار نفت، با بيان اين که آمريکايي ها شرايطي را به بازار نفت تحميل مي کنند، در واقع سوزني به خودشان مي زنند و بعد ناله مي کنند و مي گويند بياييد مشکل ما را حل کنيد، تصريح کرد: بايد به آنها گفت لازم نيست به خودتان سوزن بزنيد؛ تحريم ها را برداريد تا قيمت ها درست و بازار از حالت بي تعادلي خارج شود. زنگنه با تاکيد بر اين که کمبود عرضه در بازار وجود دارد، افزود: هيچ کدام از توليدکنندگان، توان توليد نفت بيشتر ندارند و عربستان نيز از ذخيره سازي هاي خود استفاده مي کند. وزير نفت با بيان اين که ترامپ فکر مي کند مي تواند با گردن کلفتي قيمت نفت را کاهش دهد، تصريح کرد: بازار هم اکنون ملتهب و به شدت نگران است و نگراني بازار براي اين روزها نيست، بلکه براي آينده است؛ کشورهاي توليدکننده نفت يکي پس از ديگري تحريم مي شوند، اما اين شرايط تا چه زماني مي تواند ادامه يابد؟ آينده بازار چه خواهد شد؟ وي با تاکيد بر اين که بازار، يک سازوکار هوشمند و مبتني بر شخص نيست، گفت: ترامپ نتوانسته بازار را قانع کند، به همين دليل بازار مدام دچار مشکل مي شود؛ ما هم جزء بازار هستيم. زنگنه درباره «احياي کارت هوشمند سوخت» که پرسش يکي از خبرنگاران بود، گفت: کارت هوشمند سوخت، موضوعي پيچيده است؛ سهميه بندي يکي از روش هايي است که فوايد و مشکلاتي دارد، اين موضوع در دولت در حال بررسي است تا ببينيم به چه تصميمي مي رسيم. وزير نفت درباره مذاکرات نفتي با اروپا نيز گفت: اين موضوع در حال پيگيري است و زماني که به نتيجه رسيد، اعلام خواهد شد؛ بارها اعلام کرده ايم که درباره تحريم، اطلاعاتي به آمريکا نمي دهيم.

جمع آوري گازهاي مشعل

وزير نفت همچنين درباره جمع آوري گازهاي مشعل (فلر) توضيح داد: هم اکنون در حال ساخت کارخانه NGL3100 در ايلام هستيم که گازهاي اين منطقه را جمع آوري مي کند. کارخانه NGL3200 نيز در غرب کارون براي جمع آوري گازهاي اين منطقه در حال ساخت است. اين دو طرح براي پتروشيمي مارون، بندر امام و بيدبلند است که آخرين مراحل ساخت را طي مي کنند، همچنين يک کارخانه NGL ديگر در خارک در حال تکميل است که گازهاي همراه نفت برخي ميدان هاي فلات قاره در غرب خليج فارس را جمع آوري مي کند. زنگنه گفت: با تکميل اين طرح ها، در منطقه خوزستان و گچساران ديگر گاز همراه نخواهيم داشت.

 

در همسويي با اجراي مسئوليت اجتماعي وزارت نفت صورت گرفت

افتتاح مدرسه هوشمند در اهواز

يک باب مدرسه دخترانه مقطع ابتدايي در منطقه 2 هزار واحدي نفت منطقه سپيدار اهواز افتتاح شد.

عبدالحميد امامي، مدير نظارت بر طرح هاي عمراني مناطق نفت خيز با اعلام اين خبر به «مشعل» گفت: پروژه ساخت مدرسه ابتدايي 12 كلاسه با مساحت 3600 متر مربع در مجموعه مسکوني 2000 واحدي نفت اهواز به پايان رسيد. وي افزود: اين مدرسه دخترانه با هزينه اي افزون بر 34 ميليارد ريال در مقطع ابتدايي با 2300 مترمربع زيربنا و 1900 مترمربع محوطه سازي ساخته شده است. مدير نظارت بر طرح هاي عمراني مناطق نفت خيز با اشاره به اينکه ساخت اين مدرسه جز تعهدهاي سال 96 بوده که تما مي هزينه ساخت از سوي اين مديريت تامين شده است، ادامه داد: با ساخت اين مدرسه، کمبود فضاي آموزشي منطقه سپيدار در مقطع ابتدايي دخترانه برطرف شد. به گفته وي، اين مدرسه اولين مدرسه کاملا هوشمند در سطح استان خوزستان است که همه کلاس ها مجهز به ويدئو پروژکتور ، سيستم خنک کننده ، سالن ورزشي مجزا و تجهيزات روز است. امامي درباره نام گذاري اين مدرسه گفت: نام مدرسه براساس توافق سازمان نوسازي مدارس کل کشور با مديريت نظارت بر طرح هاي عمراني مناطق نفت خيز به نام «محمدطاها اقدامي» کودک 4 ساله اي که در حادثه تروريستي مراسم رژه اهواز 31 شهريورماه به شهادت رسيد، نامگذاري شد. وي در پايان گفت: در مجموعه 2000 واحدي مسكن كاركنان نفت اهواز 6 باب مدرسه و 2 باب مسجد جانمايي شده كه در مرحله نخست، يك باب مسجد و 3 باب مدرسه به همراه يك سالن ورزشي چند منظوره در حال احداث است و براي ساخت آنها در مجموع بالغ بر 125 ميليارد ريال از محل اعتبارات طرح كمك به عمران مناطق نفت خيز اختصاص يافته است. آيين افتتاح اين مدرسه روز سه شنبه (24 مهرماه) با حضور غلامرضا شريعتي استاندار خوزستان ، مهراله رخشاني مهر، معاون عمراني وزارت آموزش و پرورش و رئيس سازمان نوسازي کل کشور، همايون يوسفي، نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي ، رضوان حکيم زاده، معاون ابتدايي وزير آموزش و پرورش، محمدرضا سيفي، رئيس آموزش و پرورش عشاير کشور، نماينده مديريت نظارت بر طرح هاي عمراني مناطق نفت خيز، جمعي از مسئولان استاني و پدر اين شهيد برگزار شد.

 

معرفي 7 طرح فناوري نو در دومين رويداد استارت آپ دمو صنعت گاز

دومين رويداد استارت آپ دمو صنعت گاز که هفته آينده برگزار مي شود، فرصتي است براي معرفي هفت طرح جديد که از ميان 23 طرح ارسالي به دبيرخانه اين رويداد، انتخاب شده اند.

سعيد پاک سرشت، مدير پژوهش و فناوري شرکت ملي گاز ايران، روز شنبه (21 مهرماه) در نشستي مطبوعاتي، درباره برگزاري نشست فن بازار تخصصي صنعت گاز و رويداد استارت آپ دمو گفت: دومين رويداد استارت آپ دمو گاز، روز شنبه (28 مهرماه) در شرکت ملي گاز ايران برگزار خواهد شد.

وي افزود: فن بازار تخصصي صنعت گاز از ابتداي سال 96 با همکاري فن بازار ملي و پارک فناوري پرديس کار خود را آغاز کرده است و رويکردي جديد و تعاملي نوين با ذي نفعان حوزه فناوري به شمار مي آيد.

پاک سرشت با بيان اين که فن بازار تخصصي صنعت گاز، تجربه اي جديد است، ادامه داد: نخستين فن بازار تخصصي صنعت گاز، ارديبهشت ماه امسال در حاشيه نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي برگزار شد که در آن از تجربه هاي عرضه کنندگان، متقاضيان و ديگر ذي نفعان و متوليان صنعت گاز و فناوري هاي مربوط به آن مطلع شديم.

مدير پژوهش و فناوري شرکت ملي گاز ايران، درباره برگزاري دومين رويداد استارت آپ دمو صنعت گاز اظهار کرد: پس از فراخواني که انجام شد، 32 طرح مربوط به صنعت گاز به دبيرخانه اين رويداد ارائه و پس از بررسي هاي اوليه، 23 عنوان به کميته داوري ارجاع شد که سرانجام، 17 طرح داراي حداقل شرايط ورود به رقابت انتخاب شدند.

وي ادامه داد: در ميان آنها 14 شرکت دانش بنيان و سه شرکت غير دانش بنيان وجود دارند که از بين آنها، هفته آينده (28 مهرماه) 6 يا 7 طرح عرضه مي شوند تا صنعت گاز را به سوي قراردادي بين صاحب طرح و مجموعه سرمايه گذار پيش ببرند.

پاک سرشت نخستين رويداد استارت آپ دمو صنعت گاز را داراي هفت عنوان منتخب اعلام کرد که چهار مورد به مرحله عقد قرارداد رسيده است و ادامه داد: با آن که شرکت هاي دانش بنيان به طور معمول با پشتوانه دانشگاهي همراه هستند،. در مسير برقراري همکاري بين عرضه کنندگان و متقاضيان با مشکلاتي روبه رو شده ايم که مهم ترين آن، ريسک استفاده از محصولات جديد شرکت هاي نوآورانه است و براي کاهش ريسک و رفع نگراني ها بايد راهي براي اطمينان از ثمربخش بودن محصولات بيابيم.

 

وزارت نفت در دومين جايگاه پاسخگوترين دستگاه اجرايي

وزارت نفت شهريورماه امسال، در حوزه پاسخگويي سريع، صريح و اقناعي به شائبه‎ها و انتقادهاي رسانه اي در جايگاه دوم قرار گرفت.

پيرو آيين نامه روشنگري رسانه اي و مصوبه شوراي اطلاع رساني دولت مبني بر پاسخگويي سريع، صريح و اقناعي به شائبه ها و انتقادهاي رسانه اي و براساس ارسال نتايج اقدام هاي پاسخگويي و روشنگري به دبيرخانه شوراي اطلاع رساني دولت، وزارت نفت شهريورماه امسال، رتبه دوم فعال ترين دستگاه اجرايي را به خود اختصاص داد.

وزارتخانه هاي امور خارجه، امور اقتصادي و دارايي، جهاد کشاورزي، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي به ترتيب پس از وزارت نفت در جايگاه هاي بعدي قرار گرفتند و وزارت صنعت، معدن و تجارت نيز توانست در جايگاه نخست فعال ترين دستگاه هاي اجرايي مبني بر پاسخگويي سريع، صريح و اقناعي به شائبه ها و انتقادهاي رسانه اي قرار گيرد.

 

قاچاق سوخت از جايگاه هاي عرضه و نازل ها انجام نمي شود

مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران، گفت: بدون شک، قاچاق سوخت از جايگاه هاي عرضه و نازل ها انجام نمي شود و رقم 40 ميليون ليتر روزانه قاچاق که برخي رسانه ها مطرح مي کنند، تخيلي است.

به گزارش خبرگزاري صداوسيما، سيدمحمدرضا موسوي خواه، شامگاه دوشنبه (23 مهرماه) در ارتباط تلفني با برنامه گفت وگوي ويژه خبري شبکه دوم سيما با موضوع قاچاق سوخت با تاکيد بر اين که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نقش پررنگي در مبارزه با قاچاق سوخت دارد، افزود: رقم 40 ميليون ليتر روزانه قاچاق سوخت که برخي رسانه ها مطرح مي کنند، تخيلي بوده و اعداد و آماري که مطرح مي شود، تقريبي و برآوردي است. وي تاکيد کرد: قاچاق سوخت بدون شک از جايگاه هاي عرضه و نازل ها انجام نمي شود.

مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران يادآور شد: از سال 86 تاکنون کارت سوخت فعال و کنار گذاشته نشده است، همچنين پس از تک نرخي شدن سوخت در سال 94 قيمت بنزين يکسان و 1000 تومان شد. تک نرخي شدن بنزين اين ذهنيت را در مردم ايجاد کرده بود که استفاده کردن يا نکردن از کارت سوخت تفاوتي ندارد. در اين حال، عده زيادي هنگام مراجعه به جايگاه هاي عرضه سوخت اعلام مي کردند کارت خود را جا گذاشته اند يا گم کرده اند، از اين رو کارت هاي هوشمند سوخت مردم را کاهش و کارت هاي هوشمند سوخت جايگاه داران را افزايش داديم. موسوي خواه تصريح کرد: بين 3 تا 5 ميليون نفر ممکن است کارت سوخت خود را در دست نداشته باشند، از اين رو براي آنهايي که رمز کارت خود را فراموش کرده اند، تمهيداتي داريم.

 

مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي: توليد بنزين پالايشگاه ستاره خليج فارس به روزانه 40 ميليون ليتر مي رسد

مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران گفت: توليد بنزين پالايشگاه ستاره خليج فارس با پايان فاز سوم تا پايان امسال به روزانه 40 ميليون ليتر مي رسد.

عليرضا صادق آبادي افزود: فاز سوم اين پالايشگاه از آذرماه آماده راه اندازي خواهد بود و پس از فاصله يک تا 2 ماه، توليد آن تثبيت خواهد شد. وي اظهار کرد: از حدود 45 روز گذشته، مقدار توليد بنزين پالايشگاه ستاره خليج فارس به روزانه 30 ميليون ليتر رسيده است. معاون وزير نفت در امور پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران با اشاره به اين که ميزان گوگرد بنزين توليدي در پالايشگاه ستاره خليج فارس کمتر از 0/5 پي پي ام است، تصريح کرد: کيفيت بنزين توليدي اين پالايشگاه به لحاظ ميزان گوگرد آن که يکي از مهم ترين پارامترهاي آلوده کننده هواست، مطابق استاندارد يورو 5 است. صادق آبادي با اشاره به اين که با توليد روزانه 30 ميليون ليتر بنزين در اين پالايشگاه، روزانه 97 ميليون ليتر بنزين در کشور توليد شده است، گفت: با اتمام فاز سوم و افزايش توليد روزانه بنزين پالايشگاه ستاره خليج فارس به 40 ميليون ليتر تا پايان سال، توليد بنزين کشور به حدود روزانه 107 ميليون ليتر افزايش مي يابد. وي افزود: هم اکنون موازنه توليد و مصرف بنزين در کشور مثبت است و به تدريج و با بهره برداري از فاز سوم پالايشگاه و افزايش ميزان ذخاير راهبردي، امکان صادرات اين محصول در کشور محقق مي شود. صادق آبادي همچنين درباره مقدار توليد نفت گاز اين پالايشگاه گفت: هم اکنون به طور ميانگين روزانه 7 ميليون ليتر نفت گاز در اين پالايشگاه توليد مي شود که در آينده نزديک و با راه اندازي فاز سوم آن، به روزانه 10 تا 12 ميليون ليتر افزايش خواهد يافت.