رعايت کنيد تا سرما نخوريد

فصل سرماخوردگي از راه رسيده و بسياري از ما به دنبال يافتن روش هاي درماني به منظور پيشگيري از ابتلا به اين ويروس ها هستيم.هيچ چيز بدتر از آبريزش بيني، سرد و گرم شدن بدن، گلودرد، سردرد، حس نکردن طعم مواد غذايي و تنگي نفس در اثر سرماخوردگي نيست. همه اين موارد دست در دست هم به مختل شدن زندگي عادي فرد دامن مي زنند و بدن را تا جاي ممکن ضعيف و بي انرژي مي کنند. به همين خاطر، براي اينکه بهترين روش ها براي دور ماندن از ويروس هاي آنفولانزا و سرماخوردگي را پيدا کنيد، پيشنهاد مي کنيم ادامه مطلب را از نظر بگذرانيد که به چند روش براي مقابله با اين بيماري ها اشاره شده است.

به سر و صورت خود زياد دست نزنيد

تحقيقاتي که در سال 2013 ميلادي صورت گرفت، نشان مي دهد کساني که چشم ها و بيني خود را لمس مي کنند، 41 درصد بيشتر از بقيه افراد ويروس هاي هوا را جذب و پراکنده مي کنند.

مايعات بنوشيد

آب سيستم بدن شما را شست وشو مي دهد و سبب خروج سموم از بدن شما مي شود. يک فرد بالغ سالم به طور متوسط روزانه 8 ليوان مايعات نياز دارد.

از اوکاليپتوس بهره بگيريد

در يکي از تحقيقات اخير مشخص شده که اوکاليپتول که در گياه اوکاليپتوس به وفور يافت مي شود، در کاهش نشانه هاي سرماخوردگي بسيار موثر است. گفته مي شود اين عنصر به کاهش التهاب و تورم کمک مي کند و موجب گشاد شدن نايچه ها در ريه ها و در نتيجه جريان بهتر هوا مي شود. افرادي که از برونشيت حاد رنج مي برند، مي توانند با مصرف 200 ميلي گرم اکاليپتول پيش از هر وعده غذايي، نشانه هاي اين بيماري را تا 22 درصد افزايش دهند.

دست هاي خود را زياد بشوييد

آب و صابون بهترين محلول براي از بين بردن ويروس هاي روي پوست هستند. پس از شستن دست ها حتما آنها را به خوبي خشک کنيد، زيرا دست هاي خيس خيلي بيشتر و راحت تر مي توانند ميکروب و آلودگي را منتشر کنند.

از هواي آزاد استفاده کنيد

 اکثريت افراد در زماني که هوا سرد است، در خانه و محوطه هاي بسته مي مانند، بنابراين ميکروب هاي بيشتري در اتاق هاي خشک و شلوغ در حال گردش است.

مجراهاي بيني خود را در سرما بپوشانيد

مويچه هاي موجود در حفره هاي بيني و سينوس ها در دور کردن و از بين بردن عوامل بيماري زا بسيار موثر است. هنگامي که اين مويچه ها در معرض هواي گرم قرار مي گيرند، حرکاتشان تندتر مي شود، اما در هواي سرد، به طور ضعيف تري حرکت کرده و در نتيجه در پاکسازي عوامل بيماري زا کندتر رفتار مي کنند؛ از اين رو وقتي براي مدت طولاني در معرض هواي سرد تنفس مي کنيد، امکان جذب ويروس هاي آنفولانزا زياد مي شود.

از سونا استفاده کنيد

وقتي به سونا مي رويد، هوايي که استنشاق مي کنيد، بالاتر از 80 درجه است و اين درجه حرارت سبب از بين رفتن ويروس هاي سرماخوردگي مي شود.

هواي خانه را مرطوب نگه داريد

گرم نگه داشتن راه تنفس براي پيشگيري از سرماخوردگي به تنهايي کافي نيست. بيني فردي که دچار بيماري شده است، بايد مرطوب باشد. اگر حفره هاي بيني خشک شود، عناصر طبيعي آنتي باکتريال نمي توانند به درستي وظايف خود را به انجام برسانند؛ از اين رو لازم است رطوبت خانه را بين 30 تا 32درجه نگه داريد.

خوب و کافي بخوابيد

محققان فنلاندي ثابت کرده اند که خواب کمتر از 4 ساعت در شبانه روز مي تواند روي ژن هاي فرد تاثير بگذارد و روند سيستم ايمني بدن او را تغيير و احتمال ابتلا به بيماري ها را در وي افزايش دهد؛ از اين رو لازم است همه تمهيدات لازم براي داشتن خواب بهتر را انجام داده و پيش از نيمه شب به خواب برويد.

غرغره کردن نمک

 اين کار باعث مرطوب شدن گلو و بهبود موقت مي شود. اين کار را با استفاده از يک قاشق چايخوري نمک داخل يک استکان آب ولرم و روزانه حدود 4 بار انجام دهيد.

 

خوراکي هاي ضدسرماخوردگي

تمام اين  خوراکي ها  کنار هم مي توانند باعث تقويت سيستم ايمني بدن و پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي ويروسي و ميکروبي شوند. هميشه با نزديک شدن فصل پاييز، آمار ابتلا به سرماخوردگي و آنفلوآنزا هم افزايش مي يابد و يکي از بهترين راه هاي پيشگيري و درمان اين بيماري هاي فصلي و ويروسي، استفاده از خوراکي هاي مختلف است.از اين رو، به معرفي بهترين مواد غذايي مي پردازيم که در پيشگيري و بهبود سرماخوردگي توصيه مي شوند.

سير خام

سير خام حاوي ترکيباني به نام«آليون» و «آليسين» است. اين 2-ترکيب، ترکيبات ضدويروسي بسيار قوي محسوب مي شوند که مي توانند جلوي ابتلا به بيماري هاي ويروسي و مسري فصلي مانند سرماخوردگي را بگيرند. محققان بر اين باورند اگر ويروس سرماخوردگي وارد بدن افرادي شود که عادت به مصرف سير خام دارند، قبل از فعاليت از بين خواهد رفت و ديگر فرد را به سرماخوردگي دچار نخواهدکرد. براي دست يافتن به خواص ضدويروسي سير، بايد آن را به صورت له يا رنده شده مصرف کنيد و از قورت دادن سير به صورت درسته بپرهيزيد.

پياز خام

 پياز خام هم مانند سير خام، حاوي آليون و آليسين است و حجم بالايي از ويتامين C را به عنوان يکي از قوي ترين آنتي اکسيدان ها در خود جاي داده است. تمام اين ترکيبات کنار هم مي توانند باعث تقويت سيستم ايمني بدن و پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي ويروسي و ميکروبي شوند. بهتر است افرادي که نمي خواهند سرما بخورند، وعده هاي اصلي غذايي خود را با پياز خام همراه کنند.

ادويه ها

ادويه هاي مختلفي مانند زردچوبه، دارچين و پودر گل ميخک حاوي حجم بسيار بالايي از انواع آنتي اکسيدان ها هستند؛ از اين رو، مي توانند سبب بهبود عملکرد سيستم ايمني و پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي ويروسي مانند سرماخوردگي شوند. براي بهره بردن بيشتر از خواص ادويه ها، بهتر است آنها را 10 دقيقه پيش از پايان زمان پخت به ظرف غذاي خود بيفزاييد.

سوپ مرغ

سوپ مرغ، از آن گروه غذاهايي است که مصرف آن، هم براي پيشگيري از ابتلا به سرماخوردگي توصيه مي شود و هم براي درمان آن. سوپ مرغي که حاوي گوشت مرغ، ادويه ها، هويج، پياز و سير باشد، علاوه بر افزايش قدرت سيستم دفاعي بدن باعث افزايش رطوبت و دماني حلق و بيني هم مي شود. از آنجا که ويروس هاي سرماخوردگي هميشه دنبال مخاط سرد و خشک براي نفوذ به بدن هستند، گرم و مرطوب شدن فضاي حلق و بيني مي تواند ويروس هاي سرماخوردگي را از بدن دور کند. مصرف سوپ مرغ در دوران سرماخوردگي هم مي تواند با کاهش التهاب هاي داخلي، علائم و عوارض ناشي از سرماخوردگي را کاهش دهد.

مرکبات

مرکبات هم مانند سوپ مرغ، نقشي دوطرفه در درمان و پيشگيري از سرماخوردگي دارند. مرکباتي مانند پرتقال، نارنج، نارنگي يا ليموهاي ترش و شيرين، سرشار از ويتامين C هستند؛ به همين دليل هم مصرف روزانه آنها مي تواند تا 23 درصد ابتلا به سرماخوردگي را و عوارض ناشي از اين بيماري ويروسي را کاهش دهد. کلم بروکلي، سيب زميني شيرين، سبزي هاي برگ سبز تيره و گوجه فرنگي تازه هم تقريبا به اندازه مرکبات ويتامين C دارند و مي توانند در درمان و پيشگيري از سرماخوردگي موثر باشند.

گوشت قرمز

 اگر يکي از اعضاي خانواده تان سرما خورده است، حتما حداقل روزي 23 گرم گوشت قرمز را در برنامه غذايي ساير اعضاي خانواده بگنجانيد. گوشت قرمز، سرشار از ماده معدني روي است. از اين رو، مي تواند با کمک به توليد گلبول هاي سفيد خوني، باعث افزايش قدرت سيستم ايمني بدن شود و جلوي ابتلا به برخي از بيماري هاي ويروسي مانند سرماخوردگي را بگيرد.