ترامپ متهم اصلي افزايش قيمت نفت است

وزير نفت گفت: متهم اصلي افزايش قيمت و بي ثباتي بازار نفت، آقاي ترامپ و سياست‎هاي اخلالگر و غيرقانوني ايشان است. به گزارش ايرنا، بيژن زنگنه روز چهارشنبه (چهارم مهرماه) در حاشيه نشست هيئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: رئيس جمهوري آمريکا که خود عامل اصلي بالا رفتن قيمت نفت و بي ثباتي در بازار است، انگشت اتهام خود را به سوي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) گرفته، در حالي که اوپک همه ظرفيت و توان خود را براي توليد به کار گرفته است. وي افزود: آقاي ترامپ مي کوشد هم صادرات نفت ايران را کاهش دهد و هم قيمت‎ها بالا نرود، در حالي که اگر مي خواهد بازار باثبات باشد، بايد دست از منطقه خاورميانه و دخالت‎هاي بيجا و تنش‎زاي خود بردارد و مانع توليد و صادرات نفت خام ايران نشود.

وزير نفت ادامه داد: ديشب امانوئل ماکرون، رئيس جمهوري فرانسه در جريان سخنراني خود در هفتاد و سومين نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيز به صراحت به اين موضوع اشاره کرد. وي در پاسخ به پرسشي درباره بيانيه کشورهاي «1+4» در قبال صادرات نفت ايران نيز گفت: 2 طرف بايد بتوانند اين موضوع را عملياتي کنند و به اعتقاد من طرف ها اراده سياسي لازم را براي اجراي اين کار دارند. وزير نفت تاکيد کرد که اروپايي‎ها در اين مسئله جدي هستند و مي خواهند اين کار انجام شود.

وي تصريح کرد: اکنون توان توليد کشورهاي عضو اوپک بيش از آنچه امروز توليد مي‎کنند نيست و اگر کشوري حرفي خلاف اين مي زند مستند نيست.

 

مديرکل روابط عمومي وزارت نفت:کره جنوبي براي 3 ماه پياپي از ايران نفت نخريده است

مديرکل روابط عمومي وزارت نفت با تاکيد بر اين که کره جنوبي حدود سه ماه پياپي است که هيچ واردات نفتي از ايران نداشته است، گفت: کره جنوبي نخستين کشوري است که در پي اعمال تحريم هاي يک جانبه آمريکا عليه ايران، به طور کامل واردات نفت از ايران را قطع کرده است.

کسري نوري روز يکشنبه (يکم مهرماه) درباره گفته هاي مکرر سفير کره جنوبي در تهران مبني بر اين که همکاري هاي شرکت هاي نفتي کره اي با ايران ادامه دارد، پاسخ داد: هر چند ما همچون گذشته علاقه مند به توسعه همکاري‎ها با کره جنوبي در همه زمينه هاي ممکن در صنعت نفت هستيم، اما متاسفانه کره جنوبي واردات نفت از ايران را متوقف کرده است. وي يادآور شد: حدود سه ماه پياپي است که کره جنوبي هيچ واردات نفتي از ايران ندارد. هند، کره جنوبي و ژاپن سه کشور آسيايي خريدار نفت از ايران هستند. سئول تا پيش از قطع واردات نفت از ايران روزانه به طور ميانگين حدود 180 هزار بشکه نفت از ما  مي خريد.

 

نماينده ايران در هيئت عامل اوپک: هيچ رقمي براي افزايش توليد در کميته نظارتي اوپک و غيراوپک مطرح نشد

نماينده ايران در هيئت عامل اوپک گفت: هيچ رقمي براي افزايش توليد در نشست کميته مشترک وزارتي نظارت بر توافق کاهش عرضه اوپک و غيراوپک (JMMC) مطرح نشد.

حسين کاظم پور اردبيلي که براي شرکت در نشست کميته مشترک وزارتي نظارت بر توافق کاهش عرضه سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و غيراوپک (JMMC) در الجزيره به سر مي برد، در گفت وگويي کوتاه با خبرنگار شانا اظهار کرد: در اين نشست پايبندي اوپک و غيراوپک به ترتيب 118 و 119 درصد اعلام شده است.

وي افزود: اعضاي حاضر در اين نشست تاکيد کرده اند که به توافق کاهش توليد 100 درصد پايبند باشند. توليدکنندگان نفت عضو و غيرعضو اوپک سال 2016 توافق کردند توليد نفت خام خود را در مجموع حدود يک ميليون و 800 هزار بشکه در روز کاهش دهند، اين توافق تا پايان ماه دسامبر 2018 معتبر است.

کشورهاي حاضر در توافق تصميم گرفتند به منظور نظارت بر حسن اجراي مصوبه هاي نشست هاي اوپک و نشست هاي مشترک اوپک و غيراوپک و بررسي ميزان پايبندي توليدکنندگان به سهميه ها و تعهدها، کميته اي متشکل از چند کشور عضو و غيرعضو اوپک تشکيل دهند که هرچند وقت يک بار نشست هاي فني با حضور کارشناسان و نشست هاي وزارتي با حضور وزيران کشورهاي عضو کميته برگزار مي شود.

کميته مشترک وزارتي نظارت بر برنامه کاهش عرضه اوپک و غيراوپک (JMMC) متشکل از وزيران کشورهاي کويت، عربستان، ونزوئلا، الجزاير، روسيه و عمان است. امارات هم به عنوان رئيس دوره اي اوپک در اين نشست ها حضور دارد.

ايران آماده همکاري با ارمنستان در زمينه سوآپ انرژي است

رئيس جمهوري بر ارتقاي روابط اقتصادي با ارمنستان همپاي روابط سياسي تاکيد کرد و گفت: در زمينه سوآپ انرژي آماده همکاري با ايروان هستيم. به گزارش ايرنا، دکتر حسن روحاني، عصر روز سه شنبه (سوم مهرماه) به وقت نيويورک در حاشيه هفتاد و سومين نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل متحد، در ديدار با نيکول پاشينيان، نخست وزير ارمنستان گفت: خوشبختانه اعتماد خوبي بين دو دولت و ملت وجود دارد، اما برخلاف ظرفيت ها و توانمندي هاي گسترده دو کشور، سطح همکاري هاي اقتصادي تهران - ايروان مطلوب نيست. وي افزود: ظرفيت هاي گسترده در دو کشور، ايجاب مي کند که روابط اقتصادي همپاي روابط سياسي ارتقا يابد. براي ارتباط با درياي سياه از طريق ارمنستان و گرجستان اهميت قائل هستيم و کريدور جنوب و شمال در اين زمينه اهميت فوق العاده اي دارد. رئيس جمهوري با تاکيد بر اين که تهران از نظر خدمات فني و مهندسي آماده تکميل اين کريدور و شاهراه است، تصريح کرد: تقويت همکاري بخش هاي خصوصي دو کشور ضروري است و ما آماده ايم بخش خصوصي را براي فعاليت تجاري در ارمنستان تشويق و براي سرمايه گذاري ارمنستاني تسهيلاتي فراهم کنيم. نخست وزير ارمنستان نيز در اين ديدار گفت: آماده توسعه روابط با جمهوري اسلامي ايران هستيم و بايد از همه ظرفيت ها در مسير توسعه اين همکاري ها و ايجاد جهش در روابط، به ويژه در حوزه اقتصادي بهره گرفت. پاشينيان با تاکيد بر ضرورت اجراي سريع تر طرح هاي توافق شده ميان دو کشور افزود: بايد طرح هاي جديدي را براي گسترش همکاري ها طراحي کرد و اکنون زمان اجراي توافق هاي گسترده ميان دو کشور به ويژه در حوزه سوآپ انرژي است. ما همچنين علاقه منديم در زمينه کريدور ارتباطي جديد که ما را به خليج فارس متصل مي کند، همکاري
داشته باشيم.

 

فروش نفت ايران به نفع صلح جهاني

رئيس جمهوري فرانسه گفت: اگر تحريم ها عليه ايران برداشته شود و اين کشور بتواند نفت خام خود را در بازارهاي جهاني بفروشد، قيمت هاي جهاني نفت کاهش مي يابد و اين روند به نفع صلح جهاني است. به گزارش خبرگزاري رويترز از سازمان ملل متحد، امانوئل ماکرون روز سه شنبه (سوم مهرماه) در جريان سخنراني خود در هفتاد و سومين نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل متحد در واکنش به انتقادهاي دونالد ترامپ، رئيس جمهوري ايالات متحده آمريکا، درباره قيمت هاي بالاي نفت خام گفت: اگر دوباره تحريم ها عليه ايران وضع نمي شد، قيمت هاي جهاني نفت خام تا اين حد بالا نرفته بود.

وي افزود: چنانچه ترامپ منطقي فکر کند، مي بيند که در صورت فروش نفت از سوي ايران، قيمت نفت مناسب خواهد شد، در غير اين صورت، مناقشه اي در منطق وجود دارد که من پاسخي براي آن ندارم. اين واقعيت اقتصادي است و به قانون عرضه و تقاضا مربوط مي شود.

تداوم واردات گاز ترکيه از ايران

رئيس جمهوري ترکيه اعلام کرد که اين کشور با وجود اصرار آمريکا مبني بر اعمال تحريم هاي سخت عليه ايران، به واردات گاز از ايران ادامه مي دهد.

رجب طيب اردوغان، رئيس جمهوري ترکيه در گفت وگوي اختصاصي با رويترز، درباره حمايت ترکيه از ايران اعلام کرد که کشورش به رغم تحريم هاي يک جانبه آمريکا عليه جمهوري اسلامي، به واردات گاز ايران ادامه خواهد داد.

وي پيش از اين نيز با بيان اين که ترکيه در برابر فشارها و تهديدهاي آمريکا عقب نشيني نمي کند و به واردات گاز از ايران ادامه مي دهد، اعلام کرده بود: هنگامي که باراک اوباما (رئيس جمهوري پيشين آمريکا) در آن زمان با ما صحبت کرد، به او گفتم «متأسفم، اما ما از ايران گاز طبيعي مي خريم.» عقيده رئيس جمهوري ترکيه بر اين است که «اگر نتوانم از ايران خريد کنم، از چه جاي ديگري بايد گاز طبيعي بخرم؟»

پاسخ وزارت نفت به ادعاي کوتاهي در فروش نفت

اداره کل روابط عمومي وزارت نفت در اطلاعيه اي اعلام کرد: وزارت نفت از مدت ها پيش بدون هياهو، همه راه هاي مطمئن فروش نفت را بررسي کرده و تمهيدات لازم را در نظر گرفته است تا در شرايط سخت تحريم بتواند در حد مقدورات براي فروش نفت اقدام کند. به گزارش شانا، در اين اطلاعيه آمده است: به تازگي برخي افراد در اظهاراتي مدعي شده اند «در حالي که بازار تشنه نفت ايران است، وزارت نفت به عمد از فروش نفت خودداري مي کند!» در اين باره لازم است نکاتي به آگاهي عموم برسد. هر چند که شايد نگاهي به نام و پيشينه افرادي که چنين دروغ هاي بزرگي را به زبان مي آورند، ضرورت پاسخگويي به آنها را منتفي کند، اما از آنجا که به نظر مي آيد در پس اين جريان سازي ها، اهداف ديگري نهفته است، به اطلاع افکار عمومي مي رسانيم که وزارت نفت از مدت ها پيش بدون هياهو، همه راه هاي مطمئن فروش نفت را بررسي کرده و تمهيدات لازم را در نظر گرفته است تا در شرايط سخت تحريم بتواند در حد مقدورات نسبت به فروش نفت اقدام کند. لازم است مدعيان کم کاري وزارت نفت، اطلاعات دقيق و مستند اين مشتريان «تشنه» را که مي گويند وزارت نفت از فروش نفت به آنها خودداري کرده، براي رسيدگي به وزارت نفت، کميسيون ذي ربط مجلس شوراي اسلامي، سازمان بازرسي کل کشور و ديگر مراجع ذي صلاح ارائه کنند، در غير اين صورت بهتر است شرايط دشوار تحريم را عرصه حرکات ايذايي و تسويه حساب هاي سياسي قرار ندهند. خواست وزارت نفت اين است که در اين شرايط دشوار و نبرد سنگين اقتصادي با آمريکا بتواند نفت را در حداکثر مقدار ممکن به فروش برساند، اما ترديد نداريم که در اين راه مردم هرگز راضي نخواهند شد وزارت نفت تسليم فضاسازي و فشارهاي برخي دوستان بابک زنجاني شود تا به بهانه دور زدن تحريم ها ثروت ايران را به يغما برند.

مي دانيم که اين روزها عاشقان و تشنگان زيادي براي تصاحب نفت ايران وجود دارند، اما آنچه براي وزارت نفت اهميت دارد، اطمينان از دريافت وجه حاصل از فروش نفت است. وزارت نفت بار ديگر اعلام مي کند که به غير از افرادي همچون بابک زنجاني که شايد اين روزها دوباره وسوسه شده اند نفت کشور را در اختيار گرفته و پرداخت پول آن را به شيوه ها و آينده اي موهوم حواله دهند، آمادگي دارد به همه مشتريان مطمئن، به هر ميزان که مايل باشند، نفت بفروشد.

 

پيام تسليت وزير نفت در پي حادثه تروريستي اهواز

وزير نفت در پيامي به خانواده هاي داغدار حمله تروريستي صبح روز شنبه (31 شهريورماه) اهواز تسليت گفت. به گزارش شانا، متن پيام بيژن زنگنه، وزير نفت، به شرح زير است:

إنا لله و إنا إليه راجعون

 «شهادت جمعي از هموطنان عزيزمان در اقدام تروريستي در شهر اهواز موجب تاثر و تالم فراوان شد. اين اقدام خبيثانه که بي گمان دل هر انسان فهيم، آزاده و ميهن پرستي را به درد مي آورد ضرورت هوشياري و انسجام ملي را دوچندان مي کند. ضمن آرزوي علو درجات براي جان باختگان اين حادثه تروريستي که در ماه محرم جامه شهادت بر تن کردند براي خانواده هاي داغدار از درگاه خداوند طلب صبر و اجر دارم».  

وزير نفت در آستانه روز ملي آتش نشاني و ايمني تاکيد کرد: ضرورت تقويت سامانه‎هاي نظارتي  براي پيشگيري از حوادث

وزير نفت در پيامي ضمن تبريک روز ملي آتش‎نشاني و ايمني گفت: تقويت سامانه‎هاي نظارتي براي پيشگيري از حوادث ضروري است و اين مهم جز با اشاعه انضباط صنعتي در همه واحدهاي سازماني محقق نمي‎شود.

متن پيام بيژن زنگنه، وزير نفت به اين شرح است:

هفتم مهرماه يادآور پايمردي و جانفشاني آتش‎نشانان پالايشگاه آبادان است که به پاس تجليل از رشادت شهيدان آتش‎نشان اين پالايشگاه در دفاع مقدس به عنوان روز ملي آتش‎نشاني و ايمني نام گذاري شده است. اهميت ذاتي و حياتي صنعت نفت کشور ايجاب مي‎کند تا افزون بر حفاظت از تاسيسات و سرمايه‎هاي فيزيکي اين صنعت بزرگ، از نيروي انساني آن که از جايگاهي ارزشمند و والا برخوردار است، به درستي صيانت شود. درس‎آموزي از حوادث گذشته چه در سطح دنيا و چه در سطح صنعت نفت کشور حاکي از لزوم پايبندي عميق کارکنان به ويژه مديران ارشد به موازين HSE، ضرورت گسترش و تقويت سامانه‎هاي نظارتي و کنترل دقيق عمليات به عنوان حلقه نهايي پيشگيري از حوادث است و اين مهم جز با اشاعه و تعميم انضباط صنعتي در کليه واحدهاي سازماني به خصوص تاسيسات عملياتي، در اولويت قرار دادن آموزش مستمر و رعايت دقيق الزام و ضوابط ايمني در همه سطوح، اقدام‎هاي پيشگيرانه با مشارکت کليه کارکنان و جلوگيري از فعاليت‎هايي که ريسک آن به درستي مديريت نشده محقق نمي‎شود. خوشبختانه امروز رويکرد صلاحيت حرفه‎اي در تربيت نيروي انساني کارآمد مورد توجه قرار گرفته و به ياري خداوند در سال جاري طرح تربيت و توانمندسازي فرماندهان صحنه حوادث صنعت نفت با معيارهاي تخصصي صلاحيت حرفه‎اي به اجرا درآمد که انتظار مي‎رود در همه شرکت‎هاي تابعه و شرکت‎هاي واگذار شده به بخش غيردولتي نيز استمرار يابد. در خاتمه از زحمات و تلاش‎هاي آتش‎نشانان فداکار صنعت نفت قدرداني مي‎کنم و از همه همکاران عزيز و مديران صنعت نفت انتظار دارم با توجه به شرايط حساس کنوني که کشورمان در معرض توطئه و تحريم نابخردانه و ظالمانه آمريکا قرار گرفته است، ضمن تاکيد بر اقدام‎هاي پيشگيرانه، ايمني را به عنوان يک ارزش بنيادين سرلوحه همه امور قرار داده و با اتخاذ تدابير لازم (تخصيص منابع، تدوين و جاري‎سازي رويه‎ها و دستورعمل‎هاي کاري و برنامه‎ريزي آموزش‎هاي اثربخش)، سطح آمادگي سازماني در مواجهه با شرايط اضطراري را ارتقا داده و فرآيند توليد و پايداري تاسيسات را تداوم بخشند.