دولت اجرايي شود که در اين صورت، ديگر ميعاناتي براي صادرات وجود نخواهد داشت و همه آن در کشور مصرف مي شود.

پايان سوزاندن گازهاي مشعل در خوزستان

زنگنه مي گويد: آقاي رئيس جمهور، يکي از دستوراتي که به من دادند و از من به جد خواستند که پيگيري کنم، جلوگيري از سوزاندن گازهاي همراه نفت بود. امروز دو قرارداد امضا مي شود که با اجراي کامل آن، ما ديگر در خوزستان و کهگيلويه و بويراحمد گاز مشعل نخواهيم داشت.

به گفته وي، اين دو قرارداد در قالب بيع متقابل و با هدف جلوگيري از سوزاندن 22 ميليون متر مکعب گاز (در روز) امضا و بخش عمده محصولات به خوراک واحدهاي پتروشيمي تبديل مي شود.

زنگنه ارزش اين قراردادها يک ميليارد و 216 ميليون دلار   عنوان مي کند و مي افزايد: شرکت هلدينگ خليج فارس و شرکت پتروشيمي مارون، بايد قراردادها را در 2 سال و نيم آينده انجام دهند. بازپرداخت از محل خوراک اضافه‎اي است که به آنها فروخته مي‎شود.

زنگنه مي گويد: از مردم مهربان عسلويه، نخل تقي، کنگان، دير، جم و عسلويه که يار ما و کمک حال ما بودند، تشکر مي کنم.

وي اظهار مي کند: با طرح مسئوليت اجتماعي که در وزارت نفت انجام داديم، تعداد قابل توجهي از دانش‎آموزان اين منطقه در کنکور حائز رتبه‎هاي بالا شدند و معنايش اين است که 6 سال ديگر، تعداد زيادي افراد تحصيلکرده در اين منطقه خواهيم داشت که مي‎توانند در آينده اين منطقه تاثيرگذار باشند. انشاءالله مردم از خيرها و برکات اين طرح منتفع شوند.

افتتاح طرح هاي پتروشيمي نماد اجراي اقتصاد مقاومتي

وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در مراسم بهره برداري از دو واحد پتروشيمي و فاز يک نيروگاه مجتمع پتروشيمي دماوند، اجراي اين طرح ها را نماد اجراي اقتصاد مقاومتي، جذب سرمايه و افزايش صادرات و ارزآوري براي کشور عنوان کرد.

امير حاتمي مي افزايد: اکنون در شرايط تحريم و اوج عناد دشمنان انقلاب اسلامي، شاهد رشد و توسعه طرح هاي بزرگي در کشور هستيم که سبب توليد سالانه يک ميليون و 650 هزار تن متانول در پتروشيمي مرجان و توليد سالانه يک ميليون و 755 هزار تن اوره و آمونياک در پتروشيمي پرديس مي شود. طرح نيروگاه مجتمع پتروشيمي دماوند نيز براي تامين آب و بخار اين طرح ها و 22 طرح پتروشيمي راه اندازي شده است.

 وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، راه اندازي طرح هاي پتروشيمي جديد در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس را سبب ايجاد اشتغال مستقيم براي بيش از يک هزار و 200 نفر نيروي انساني اعلام مي کند که افزون بر تامين نيازهاي داخلي، سبب ارزآوري و افزايش صادرات براي کشور شده و گامي بلند براي مقابله با دشمنان است.  حاتمي خطاب به رئيس جمهوري مي گويد: اين مراسم مبارک، نمادي از اجراي اقتصاد مقاومتي و بلوغ مديريتي کشور در آستانه دهه پنجم عمر انقلاب اسلامي است.

وي موفقيت آميز بودن راه اندازي طرح هاي پتروشيمي پرديس، مرجان و دماوند را در سايه همکاري صميمانه وزارت نفت، صندوق بازنشستگي نيروهاي مسلح و سرمايه گذاران مي داند و مي افزايد: مديران صندوق بازنشستگي نيروهاي مسلح در آستانه آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامي توانسته اند رويه جهادي در پيش گيرند تا نه تنها در عرصه دفاع، بلکه در عرصه صنعت و انقلاب گام بلندي بردارند که نماد هوشمندي مديريتي و اقتصادي است تا منافع حدود 3 ميليون نفر از جمعيت کشور، يعني بازنشستگان نيروهاي مسلح را تامين کنند، بنابراين سرمايه اين صندوق را در يکي از سودآورترين منابع کشور، يعني پتروشيمي سرمايه گذاري کردند.

حاتمي در پايان خطاب به رئيس جمهوري، خواستار فراهم شدن امکان فروش سهام پتروشيمي ها در بورس و جذاب شدن قيمت سهام پتروشيمي ها شد.

 پايان سفر به عسلويه است؛ برخي از کارکنان درد دل هايي با رئيس جمهور دارند؛ انتظارات شان زياد نيست. با آنها که صحبت مي کنم، بحث آب و هوا، سختي کار و دوري از خانواده و معيشت را مطرح مي کنند و مي گويند از آقاي رئيس جمهور مي خواهيم با در نظر گرفتن اين شرايط، به فکر نيروهاي کار در اين منطقه باشند.

طرح های تازه افتتاح شده پتروشیمی را بهتر بشناسیم

پرديس، بزرگ ترين توليدکننده اوره جهان

ايران با آغاز به کار رسمي فاز سوم پتروشيمي پرديس، عنوان بزرگ ترين توليدکننده اوره و آمونياک منطقه خاورميانه را با ظرفيت توليد سالانه پنج ميليون و 265 هزار تن اوره و آمونياک در اختيار دارد.

هزينه اجراي اين پروژه 570 ميليون دلار بوده و کار آن از سال 1390 آغاز شده است. ظرفيت فاز سوم اوره و آمونياک يک ميليون و 755 هزار تن و ارزش فروش محصولات اين مجتمع 267 ميليون دلار در سال است. در اين مدت واحد اوره فاز سوم، 401 هزار تن محصول توليد کرده که پيش بيني مي شود اين ‏مقدار تا پايان شهريورماه به 522 هزار تن برسد. بر اين اساس تا پايان شهريورماه واحد اوره فاز سوم پتروشيمي ‏پرديس، به 70 درصد برنامه پيش بيني شده خود دست مي يابد.

پتروشيمي مرجان

ظرفيت توليد متانول مرجان ( متانول هفتم) يک ميليون و 650 هزار تن در سال بوده که توليد تجاري آن از 29 مرداد ماه امسال آغاز شده است. اين طرح پتروشيمي در دوران بهره برداري براي 25 نفر اشتغالزايي خواهد کرد. سرمايه گذاري اين طرح 914 ميليون دلار است و ارزش فروش محصولات اين مجتمع در سال 577 ميليون دلار خواهد بود.

دماوند؛ تامين کننده يوتيليتي فاز دوم پتروشيمي

نيروگاه پتروشيمي دماوند نيز با هدف تامين برق و بخار24 مجتمع پتروشيمي مستقر در فاز2 پتروشيمي منطقه ويژه اقتصادي پارس به بهره برداري رسيد.در فاز اول نيروگاه دماوند با ظرفيت نصب شده 648 مگاوات و توان تامين 540 مگاوات، برق مورد نياز مجتمع ها از طريق چهار دستگاه توربين ژنراتور گازي فراهم شده و سرمايه گذاري طرح 366 ميليون دلار است.اين واحد اکنون برق مورد نياز مجتمع هاي مهر، مرواريد، کاويان، انتخاب، تخت جمشيد، مرجان، بوشهر، مخازن سبز عسلويه و واحد هاي آبگير و يونيت اول واحد تفکيک هواي فشرده را تامين مي کند. نيروگاه  مجتمع پتروشيمي دماوند با توان توليدي 2 بويلر اصلي و يک بويلر کمکي، بازيافت حرارتي ظرفيت توليد 780 تن بخار را در ساعت فراهم کرده است و بخار مورد نياز مجتمع هاي پتروشيمي مهر،مرواريد، کاويان و مرجان را تامين مي کند و در آينده نيز نياز ساير طرح هاي در حال ساخت در فاز 2 را تامين خواهد کرد.

 

در حاشيه سفر رئيس جمهور به عسلويه؛

قرارداد خداحافظي با گازهاي مشعل امضا شد

مشعل: حضور رئيس جمهور در عسلويه با امضاي 2 قرارداد مهم نيز همراه بود که براساس آن با گازهاي مشعل در مناطقي از کشور خداحافظي خواهد شد.

حاشيه آيين بهره برداري از سه طرح بزرگ پتروشيمي، 2 قرارداد بهسازي و نوسازي تاسيسات جمع‎آوري گازهاي مشعل استان خوزستان، بين شرکت ملي مناطق نفت‎خيز جنوب با هلدينگ خليج فارس و پتروشيمي مارون (هر يک به‎طور مجزا) با حضور رئيس جمهوري، وزير نفت، سرتيپ امير حاتمي، وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، محمود واعظي، رئيس دفتر رئيس جمهوري و جمعي از مديران ارشد اين وزارتخانه، بين بيژن عاليپور، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب و جعفر ربيعي، مديرعامل هلدينگ خليج فارس و همچنين بين عاليپور و عبدالمجيد محمدي، مديرعامل پتروشيمي مارون امضا شد.

اين قراردادها موسوم به قراردادهاي بهسازي و نوسازي تاسيسات جمع‎آوري گازهاي مشعل مناطق نفت‎خيز جنوب مشتمل بر 32 طرح است که در مجموع با اعتبار 1,2 ميليارد دلار و با هدف جلوگيري از سوزاندن روزانه حدود 22 ميليون متر مکعب گاز (معادل 760 ميليون فوت مکعب) در منطقه شرق رودخانه کارون امضا و مقرر شده است ظرف 2 سال‎ونيم‎ آينده به اجرا درآيد.

با اجراي اين 32 طرح‎، روزانه 510 ميليون فوت مکعب به خوراک پتروشيمي در حال احداث بيدبلند2 و روزانه 250 ميليون فوت مکعب به خوراک پتروشيمي مارون اضافه خواهد شد. با جمع‎آوري اين گازها، توليد مايعات گازي شرکت ملي مناطق نفت‎خيز جنوب هم حدود 38 هزار بشکه در روز افزايش مي‎يابد که سبب افزايش خوراک پتروشيمي بندرامام خواهد شد. به اين ترتيب سالانه در مجموع 6/1 ميليون تن اتان و ترکيبات گازي سنگين‎تر از آن و 14 ميليون بشکه مايعات گازي به خوراک واحدهاي پتروشيمي افزوده مي‎شود که گامي بلند در مسير رفع مشکل کمبود خوراک بخش بزرگي از واحدهاي پتروشيمي کشور به شمار مي‎رود. ارزش اين ميزان خوراک براي شرکت ملي نفت ايران، سالانه حدود 1300 ميليون دلار است و ارزش توليد محصولات پتروشيمي حاصل از خوراک اضافي اين طرح‎ها نيز سالانه حدود 2600 ميليون دلار برآورد مي‎شود. اين طرح‎ها همچنين سبب مي شود روزانه حدود 16 ميليون مترمکعب گاز طبيعي سبک در اختيار شرکت ملي نفت ايران قرار گيرد.

جمع‎آوري گازهاي مشعل با هدف بهبود محيط زيست مناطق عملياتي نفت و گاز که بيانگر ميزان تعهد صنعت نفت به حرکت در مسير توسعه پايدار و اجراي سياست‎هاي اقتصاد مقاومتي است، مورد تاکيد رئيس‎جمهوري بوده که اين مهم با دستور، نظارت و پيگيري مستمر وزير نفت همواره در دستور کار قرار داشته و در همين مسير، شرکت ملي نفت ايران با شرکت‎هاي پتروشيمي داخلي متقاضي خوراک به توافق جامعي دست يافته است. اجراي اين توافق، از يک سو به تسريع طرح‎هاي جمع‎آوري گازهاي مشعل و از سوي ديگر به تامين بهتر خوراک پتروشيمي‎ها منتهي مي‎شود.

بيژن عاليپور در حاشيه مراسم امضاي قرارداد به «مشعل» مي گويد: از حضور شرکت هاي پتروشيمي و بخش خصوصي براي جمع آوري گازهاي همراه استقبال کرده و از آنها دعوت مي کنيم در اين مسير گام بردارند.

وي با مهم برشمردن اين اقدام اعلام مي کند: شرکت ملي مناطق نفت خير جنوب پيش از اين نيز قراردادهايي را در اين مسير با ساير شرکت ها منعقد کرده و دراين مسير حرکت خواهد کرد.