آغاز بهره برداري و عمليات اجرايي بيش از 2300 طرح توسعه اي شرکت گاز

در آغازين روزهاي دومين سال کاري دولت دوازدهم و همزمان با هفته دولت، بهره برداري و عمليات اجرايي بيش از 2 هزار و 300 پروژه با هزينه اي بيش از 2600 ميليارد تومان از سوي شرکت ملي گاز ايران آغاز شد. حميدرضا عراقي با اعلام اين خبر گفت: همزمان با هفته دولت، بهره برداري و آغاز عمليات اجرايي گازرساني به 15 شهر و 1900 روستا در نقاط مختلف کشور با هزينه بيش از 2 هزار و 200 ميليارد تومان آغاز مي شود که با اجراي اين پروژه ها حدود 160 هزار خانوار در کشور از نعمت گاز طبيعي بهره مند مي شوند. مديرعامل شرکت ملي گاز تصريح کرد: اين هفته، 350 پروژه عظيم ديگر شامل کلنگ زني و بهره برداري از ايستگاه هاي گاز طبيعي فشرده (CNG)، خطوط انتقال گاز، ايستگاه هاي تقويت و تقليل فشار، گازرساني به صنايع عمده و ... نيز با هزينه اي بيش از 81 ميليارد تومان آغاز مي شود. معاون وزير در امور گاز از بهره برداري هفت پروژه مهم توسعه اي شرکت ملي گاز با هزينه اي معادل 320 ميليارد تومان در هفته دولت خبر داد و اظهار کرد: اين پروژه ها شامل آغاز بهره برداري از خط انتقال گاز سربيشه - نهبندان در خراسان جنوبي، آغاز بهره برداري از فاز يک و دو خط انتقال گاز منطقه سيمکان در استان فارس، بهره برداري رسمي از پروژه عظيم واحد توليد ماده بودارکننده گاز، بهره برداري از پروژه مخابراتي و اسکاداي خط لوله سوم گاز آذربايجان، بهره برداري از پست برق پشتيبان فازهاي پارس جنوبي، بهره برداري از پروژه هاي مرتبط با تاسيسات تقويت فشار گاز نائين و کاشان و نيز بهره برداري از پروژه هاي ساختماني بندر سيراف مي شود که هريک نقش بسيار مهمي در ايجاد زيرساخت هاي صنعت گاز در کشور دارد. وي تکميل و بهره برداري از فاز نخست خط نهم سراسري به طول 230 کيلومتر در پاييز امسال را يکي از اقدام هاي بسيار مهم شرکت ملي گاز براي تقويت و تامين پايدار گاز غرب کشور برشمرد و گفت: با پايان تعميرات اساسي در پالايشگاه ها و ايستگاه هاي تقويت فشار گاز، همچنين برگزاري مانورهاي آمادگي در شرکت هاي گاز استاني، شرکت ملي گاز از هم اکنون براي تامين پايدار گاز در فصل سرد آماده است.

 

مرکز فناوري انرژي راه اندازي مي شود

دبير ستاد توسعه فناوري حوزه انرژي معاونت علمي از راه اندازي مرکز فناوري انرژي براي نخستين بار خبر داد. به گزارش معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، کامبيز مهدي زاده اعلام کرد: اين مرکز به زودي با حمايت ستاد و بخش خصوصي راه اندازي مي شود تا همه استارت آپ ها (Startup)، شتاب دهنده ها و شرکت هاي دانش بنيان حوزه انرژي به طور متمرکز فعاليت خود را ادامه دهند.

وي راه اندازي اين مرکز را گامي براي ساماندهي فعاليت ها در حوزه انرژي دانست و افزود: اين مرکز مکاني براي ارائه نوآوري هاي حوزه انرژي است تا شرکت هاي حاضر در آن ايده ها و توانمندي هاي خود در اين حوزه را عرضه کنند. به منظور راه اندازي اين مرکز بخش خصوصي همچون استارت آپ ها و شتاب دهنده ها براي سرمايه گذاري اعلام آمادگي کرده اند و زيرساخت ها براي راه اندازي مرکز فراهم شده است.

 دبير ستاد توسعه فناوري حوزه انرژي معاونت علمي با اشاره به اين که تبديل شرکت هاي کوچک حوزه انرژي به شرکت هايي بزرگ از اهداف فعاليت اين مرکز است، تصريح کرد: اين مرکز زمينه اي را فراهم مي کند تا شرکت هاي توانمند، اما کوچک به شرکت هايي قدرتمند تبديل شوند و بازار خود را توسعه دهند، در اين صورت با فعاليت خود به اقتصاد کشور نيز نفع مي رسانند.

مهدي زاده عنوان کرد: استارت آپ ها، شتاب دهنده ها و شرکت هاي علاقه مند به فعاليت در حوزه انرژي مي توانند با مراجعه به ستاد، توانمندي و ايده هاي خود را ارائه دهند و پس از بررسي ازسوي تيم کارشناسي به آنها فرصت حضور در مرکز و حمايت براي توسعه فعاليت و ايده داده مي شود؛ در ادامه نيز اگر روند فعاليت آنها رو به رشد بود، براي توسعه بازار حمايت مي شوند، سپس در اين مرکز ايده ها جمع آوري مي شود و براي صنعتي شدن آنها اقدام هاي لازم انجام مي شود.

 

توليد نفت گاز يورو 5 در کشور افزايش يافت

مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي گفت: تاکيد ويژه وزير نفت مبني بر رعايت حقوق شهروندي و اصول زيست محيطي، سبب به ثمر رسيدن پروژه هاي مهم از جمله افزايش توليد نفت گاز يورو 5 در کشور شد. عليرضا صادق آبادي گفت: توجه ويژه وزير نفت به مسائل زيست محيطي و مسئوليت هاي اجتماعي، به شتاب گيري روند راه اندازي و به ثمر رسيدن طرح هاي ارتقاي کيفيت نفت گاز توليدي کشور در حوزه پالايش و پخش انجاميد. وي با بيان اين که اجراي پروژه افزايش توليد و ارتقاي کيفيت گازوييل در پالايشگاه هاي تبريز، اصفهان و بندرعباس از دستاوردهاي مهم دولت در اين حوزه معرفي مي شود، اظهار کرد: به زودي شاهد بهره برداري رسمي از طرح هاي افزايش کيفيت و کميت نفت گاز با استاندارد يورو 5 در پالايشگاه هاي تبريز و بندرعباس خواهيم بود.

صادق آبادي با اشاره به اين که پالايشگاه تبريز روزانه 6 ميليون ليتر، پالايشگاه اصفهان 16 ميليون ليتر و پالايشگاه بندرعباس 12 ميليون ليتر نفت گاز با استاندارد يورو 5 توليد مي کنند، تاکيد کرد: اجراي اين پروژه ها با حمايت مستقيم و توجه ويژه وزير نفت مبني بر رعايت حقوق شهروندي و استانداردهاي زيست محيطي به نتيجه رسيده است.

 

فرصت هاي سرمايه گذاري در صنعت ال ان جي ايران بررسي شد

همايش جدا سازي کرايوژنيک هوا و ميني ال ان جي با همکاري پژوهشگاه صنعت نفت، شرکت آريا پتروتوان و شرکت چيني فورچون در مرکز همايش هاي بين المللي پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد. معرفي فناوري شرکت فورچون در زمينه واحد جدا سازي هوا و واحد هاي ميني ال ان جي، معرفي توانمندي هاي شرکت آرياناپتروتوان، پژوهشگاه صنعت نفت و انستيتو گاز طبيعي مايع شده (LNG) ايران را مي توان از مهم ترين محور هاي اين همايش برشمرد. مطالعه امکان سنجي استفاده از ال ان جي به عنوان سوخت ازسوي دانشگاه اهواز و همچنين معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري در زمينه ميني ال ان جي، از ديگر مسائلي است که در اين همايش بررسي شد.

 

مقام نفتي سعودي: قطع کامل صادرات نفت ايران ناممکن است

ابراهيم المهنا، مشاور وزير انرژي عربستان سعودي گفت: بعيد است صادرات نفت ايران با تحريم هاي کنوني آمريکا، کاملا متوقف شود. به گزارش رويترز از استاوانگر؛ مشاور با سابقه خالد الفالح وزير انرژي عربستان در کنفرانسي با موضوع نفت در نروژ افزود: مقدار نفت خامي که از تنگه هرمز صادر مي شود، بسيار زياد و بيش از 18 ميليون بشکه در روز است که دو سوم تجارت نفت جهان را که از طريق دريا مبادله و منتقل مي شود، تشکيل مي دهد، بنابراين قطع صادرات نفت از اين گذرگاه هاي آبي، به کمبود حاد و شديد نفت خام و اوجگيري بهاي آن منجر خواهد شد.  وي با ادعاي اينکه ايران توانايي و يا تمايل به بستن کامل يا بخشي از تنگه هاي هرمز يا باب المندب يا هر دو را ندارد، تاکيد کرد: تحريم هاي کنوني بعيد است بتواند صادرات نفت ايران را به طور کامل متوقف کند. دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا در 18 ارديبهشت ماه به صورت يکجانبه از توافق هسته اي 2015 ميان ايران و قدرت هاي بزرگ خارج شد که بر اساس آن تحريم ها عليه کشورمان لغو شده بود. اين اقدام ترامپ با اعتراض ديگر کشورهاي امضا کننده اين توافق روبه رو شد و آنها اعلام کردند که به برجام پايبند مي مانند. ايران پس از عربستان و عراق، سومين کشور صادر کننده بزرگ نفت خام عضو سازمان کشورهاي صادر کننده نفت (اوپک) به شمار مي رود. 

 

  اسپانيا واردات نفت خام از ايران را افزايش داد

روزنامه آ.ب.ث اسپانيا در گزارشي نوشت که اسپانيا در سال جاري ميلادي، واردات نفت خام از ايران را پس از يک دوره کوتاه کاهش به دليل تحريم ها، افزايش داده است. به گزارش ايرنا، اين روزنامه بر اساس داده هاي نهاد دولتي حفظ و کنترل ذخاير نفت و گاز در اسپانيا (کورس)، تصريح کرد که اين کشور در شش ماه نخست سال جاري ميلادي 2 ميليون و 925 هزار تن نفت از ايران وارد کرده ؛ اين رقم به معناي آن است که حدود 9 درصد کل واردات نفت اسپانيا از ايران است؛ اين در حالي است که در سال هاي 2013 تا 2015 ، به دليل تحريم هاي بين المللي آمريکا و اتحاديه اروپا عليه ايران، حتي يک بشکه نفت خام ايران هم به پالايشگاه هاي اسپانيايي وارد نشد.

 

  تفسير به رأي مصوبه نشست اخير اوپک اقدامي نادرست است  

وزير نفت گفت: حرکت در مسير خواسته هاي آمريکا و تفسير به رأي مصوبه نشست اخير اوپک اقدامي نادرست است.  به گزارش خبرگزاري خانه ملت، بيژن زنگنه با بيان اين که برخي اعضاي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) همسو با خواسته هاي آمريکا حرکت مي کنند، افزود: برخي اعضاي اوپک، مصوبه نشست اخير را تفسير به رأي مي کنند که اقدامي نادرست است. وي درباره اين که آيا نشستي براي اقدام هاي کارشکنانه برخي اعضاي اوپک برگزار مي شود يا خير، تصريح کرد: نيازي به تشکيل نشست در اين موضوع نيست. وزير نفت همچنين درباره انتشار اخباري مبني بر افزايش قيمت بنزين گفت: اين موضوع را شنيده ام، اما گراني قيمت بنزين در دستور کار وزارت نفت نيست.

 

ارز پتروشيمي ها به طور منظم وارد بازار شده است

ارز حاصل از صادرات پتروشيمي ها از طريق سامانه نيما به طور منظم به بازار عرضه شده است.  اداره کل روابط عمومي وزارت نفت در پي انتشار اخباري مبني بر واگذاري اختيارات نظارتي بر پتروشيمي ها به بيژن زنگنه، وزير نفت اعلام کرد: با نظر و تاکيد رياست محترم جمهوري و هيئت محترم وزيران و همراهي وزيراني که برخي واحدهاي پتروشيمي را تحت مديريت دارند، اختياراتي به منظور نظارت بر فرآيند و تسهيل ورود ارز حاصل از صادرات پتروشيمي ها به وزير نفت تفويض شد.  پس از اين تصميم هيئت دولت، تاکنون نشست هاي متعددي ميان وزير نفت و مديران پتروشيمي ها برگزار و تصميم هايي براي عرضه مطمئن و مدام ارز حاصل از صادرات پتروشيمي ها از طريق سامانه نيما، گرفته و ابلاغ شده است که اين تصميم ها تاکنون بخوبي اجرا و ارز حاصل از صادرات پتروشيمي ها به طور منظم به بازار عرضه شده است.

 

اوپک و غيراوپک سازوکار نظارت بر عرضه نفت تدوين مي شود

کويت پيش بيني کرد که توليدکنندگان نفت عضو و غير عضو اوپک، درباره سازوکار نظارت بر عرضه به توافق خواهند رسيد.  به گزارش خبرگزاري رويترز از کويت، بخيت الرشيدي، وزير نفت کويت اعلام کرد: انتظار مي رود سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و ديگر توليدکنندگان نفت پيش از پايان سال جاري ميلادي درباره سازوکاري براي نظارت بر توليد نفت، به توافق دست يابند. قرار است در ماه آينده ميلادي در الجزاير، کميته وزارتي توليدکنندگان عضو و غير عضو اوپک، توليد نفت اين کشورها را بررسي کند. وزير نفت کويت گفت: آمار توليد اوپک و غير اوپک در نشست الجزاير بررسي مي شود و پيش از پايان سال جاري ميلادي، درباره سازوکار نظارت بر توليد در سال آينده ميلادي توافق خواهد شد. وي همچنين پيش بيني کرد که تا پايان سال جاري ميلادي، بازار نفت باثبات باقي خواهد ماند.