رئيس جمهوري:

صرفه جويي در انرژي سبب افزايش صادرات نفت و گاز مي شود

  رئيس جمهوري گفت: اگر در بخش گاز همکاري کنيم، در زمستان صادرات گاز ما بيشتر خواهد شد و اگر در مصرف نفت نيز صرفه جويي کنيم، نفت يا فرآورده هاي نفتي ما بيشتر به بازارهاي جهاني صادر مي شود.  حسن روحاني براي پاسخ به پرسش هاي تعدادي از نمايندگان در صحن علني مجلس شوراي اسلامي حضور يافت و گفت: هيچ کس فکر نکند که پاسخگو بودن نقطه ضعف است، بلکه اين موضوع به عنوان بالاترين نقطه قوت مسئولان نظام جمهوري اسلامي ايران به شمار مي آيد.

وي به پرسش مربوط به قاچاق کالا و ارز پاسخ داد و با بيان اين که عمدتا سوخت يعني بنزين، گازوييل، نفت سفيد و موارد ديگري مانند نفت کوره قاچاق مي شده و هنوز هم مي شود، افزود: دولت با برنامه ريزي هايي که براي کنترل پيمايش خودروها و اختصاص گازوييل بر مبناي آن داشت، قاچاق اين فرآورده را کاهش داد.

رئيس جمهوري تصريح کرد: در زمينه مقابله با قاچاق، نيروي انتظامي، سربازان گمنام و نيروهاي مسلح به ويژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامي نقش ارزشمندي دارند. از 10 ماه پيش در شوراي عالي امنيت ملي، مبارزه با قاچاق در آب هاي جنوب يعني خليج فارس و درياي عمان را در اختيار سپاه پاسداران انقلاب اسلامي قرار داديم و در منطقه غرب و شرق هم نقاطي وجود دارد که مرز در اختيار سپاه است، اينها همه در مبارزه با قاچاق کمک مي کنند و با کمک همه اينها توانسته ايم به اين نقطه مطلوب برسيم.

روحاني با اشاره به پرسش يکي از نمايندگان مجلس در زمينه تحريم هاي بانکي با وجود اجراي برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) عنوان کرد: برجام براي اين بود که به دنيا بگوييم فعاليت هسته اي ايران که آنها به دروغ گفته اند غيرصلح آميز بوده و بر مبناي همين دروغ و اتهام ناروا، قطعنامه هاي فراواني را عليه ايران تصويب کرده اند و به ذهن دنيا اين چنين رساندند که برنامه هسته اي ايران براي صلح و امنيت جهاني خطرناک است و از اين رو ايران را به فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد بردند، برجام آمد تا اين را بگويد که برنامه هسته اي ايران صلح آميز است و هيچ صلح و امنيتي را تهديد نمي کند.

وي با اشاره به اين که برجام در زمينه اقتصادي گشايش هايي را به وجود آورد، گفت: اگر نسبت به اين موضوع تا ديروز ترديد وجود داشت، امروز ترديدي در اين گشايش ها نداريم. شرکت هاي خارجي يک روزي وارد کشور شده اند که امروز مي روند.

روحاني در بخش دوم سخنان خود و خطاب به مردم گفت: مشکلات اقتصادي، اجتماعي ما قابل حل است. ما همه توان مان را به کار گرفتيم تا کالاهاي ضروري با قيمت مناسب در اختيار مردم قرار بگيرد. تمام تلاش مان را انجام مي دهيم که توليد بتواند به مسير خود ادامه دهد و همه تلاش ما بر اين است که محصولات داخلي با قيمت مناسب در اختيار مردم قرار بگيرد.

رئيس جمهوري افزود: قيمت ها در بسياري از موارد که در ارتباط با دولت بوده از جمله در بخش آب، برق، گاز، سوخت و حمل ونقل تغييري نکرده، به دليل اين که مردم در رفاه بيشتر و شرايط بهتر باشند.

اگر در مصرف گاز همکاري کنيم در زمستان صادرات گاز ما بيشتر خواهد شد و اگر در مصرف نفت صرفه جويي کنيم، نفت يا فرآورده هاي نفتي ما بيشتر صادر مي شود. وي با اشاره به سخنان يکي از نمايندگان که گفته بود ذخاير ارزي دولت در اين روزها کم نشده است، تصريح کرد: درست مي گويند، در اين روزها صادرات غيرنفتي و ميعانات گازي 19 درصد افزايش يافته است، دولت در حال افزايش ذخاير ارزي در بانک مرکزي و در بانک هاي دنياست.

 

  منتظر تضمین فروش نفت از  اروپا  

وزير امور خارجه گفت: ما همچنان منتظريم که اقدام اروپا براي فروش نفت ايران و حفظ کانال هاي بانکي انجام شود.  به گزارش ايرنا، محمدجواد ظريف در حاشيه همايش «عبور از بحران و توسعه ايران با نگاهي به رويکرد آيت الله هاشمي رفسنجاني» در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشي درباره بسته حمايتي 18 ميليون يورويي پيشنهادي اتحاديه اروپا به ايران اظهار کرد: اين بسته اي است که به دو طرف کمک مي کند تا با يکديگر ارتباط داشته باشند و ارتباطي با برجام و اين فضاسازي ها ندارد؛ اينکه گفته مي شود اين بسته مابه ازاي برجام است، حرفي بي ربط است. وي افزود: اتحاديه اروپا قرار بود چنين اقدامي انجام دهد، از جمله حفظ فروش نفت ايران و حفظ کانال هاي بانکي که همچنان منتظر هستيم آنها را نيز عملي کند.

 

هند   به خرید نفت از ایران ادامه می دهد

يک مؤسسه حقوقي بين المللي اعلام کرد که هند براي يافتن راه هايي براي حفظ پيوندهاي دوجانبه با ايران با وجود تحريم هاي آمريکايي، تلاش مي کند.  به گزارش شبکه ان دي تي وي از دهلي نو، مؤسسه حقوقي زايوالا اعلام کرد مشتريان عمده نفت ايران از جمله هند و چين نشان داده اند که قصد دارند راهي براي دور زدن تحريم هاي آمريکا و حفظ معاملات نفتي با ايران بيابند. به گفته منابع رسمي، افزون بر تلاش براي دريافت معافيت از آمريکا در برابر تحريم هاي ضد ايراني، هند با اعضاي اتحاديه اروپا براي يافتن يک راه حل، رايزني مي کند. مؤسسه زايوالا در بيانيه اي اعلام کرد: در حالي که آمريکا براي اعمال تحريم هاي يکجانبه ضد ايران به متحدان خود فشار مي آورد، مشتريان عمده نفت ايران از جمله چين و هند، در برابر اين تحريم ها مقاومت نشان داده ‎اند. اين مؤسسه افزود: هند اکنون توافقي مطلوب با ايران براي عرضه نفت دارد؛ هزينه هاي حمل نفت از ايران در مقايسه با آمريکا بسيار اندک است و ايران دوره هاي اعتبار بازپرداخت طولاني تري ارائه مي کند. در بيانيه ياد شده آمده است: با توجه به بي ميلي کشورهايي همچون چين و هند براي توقف کامل واردات نفت از ايران و مخالفت اتحاديه اروپا با حمايت از پايان برجام، آمريکا خود را در موضع ضعف مي يابد. به گفته مسئولان هندي، در سفر مايک پمپئو، وزير امور خارجه آمريکا و جيمز متيس، وزير دفاع آمريکا،   به هند، به احتمال زياد مسئله تحريم هاي ايران يکي از مسائل مورد گفت وگوي دو طرف خواهد بود.

 

وزير نفت به پرسش هاي اعضاي کميسيون انرژي پاسخ داد

سخنگوي کميسيون انرژي مجلس گفت: برخي پرسش هاي اعضاي کميسيون انرژي از  وزير نفت در اين کميسيون بررسي و 2 پرسش نيز به صحن علني ارجاع شد.  اسدالله قره خاني در گفت وگو با خبرنگار شانا  افزود : بيژن زنگنه، وزير نفت روز سه شنبه (6 شهريور)  باحضوردر کميسيون انرژي  مجلس به پرسش هاي اعضاي اين کميسيون در موضوع هاي مختلف پاسخ داد. وي ادامه داد: تهيه نشدن و تصويب نشدن آيين نامه هاي اجرايي برنامه ششم توسعه مربوط به وزارت نفت، موضوع تحويل قير و انتقال گاز به کشورهاي عمان، پاکستان، هند، افغانستان و استان سيستان وبلوچستان و عدم خريد و سفارش کشتي و انواع شناور دريايي از شرکت صنعتي دريايي ايران (صدرا) از جمله پرسش هاي نمايندگان از وزير نفت بود که مقرر شد در اين موارد بررسي بيشتري انجام شود. سخنگوي کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: 2 پرسش نمايندگان درباره تخلفات مالي صورت گرفته در مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت ايران و همچنين پيش بيني نکردن دريافت ضمانت هاي لازم در قرارداد با شرکت فرانسوي توتال در قرارداد فاز 11 پارس جنوبي نيز به دليل قانع نشدن نمايندگان سوال کننده به صحن علني مجلس ارجاع شد.

 

ناوگان نفتکش ايران تحريم هاي آمريکايي را مختل مي کنند

ناوگان نفتکش ايران براي حفظ صادرات نفت ايران با وجود تحريم هاي آمريکا، پشتوانه لازم را فراهم مي کند.  به گزارش شبکه بلومبرگ، محموله هاي ارسالي ايران به چين در چند هفته گذشته نشان مي دهد که چگونه تغيير مالکيت کشتي ها و شرايط قراردادي مي توانند به ايران براي حفظ صادرات نفت به مشتريان خود کمک کنند. طبق اعلام مؤسسه مشاوره اف جي ئي، مهم ترين مشتريان نفت ايران اکنون پالايشگران جنوب چين هستند که درخواست آمريکا براي توقف خريد نفت از ايران را رد کرده اند. اين مؤسسه اعلام کرد با فرض اين که صادرات نفت ايران پس از تحريم ها به يک ميليون بشکه در روز کاهش يابد و مقصد اصلي فروش نفت ايران چين باشد، ايران مي تواند به راحتي همه صادرات نفت خود را با استفاده از ناوگان نفتکش هاي خود انجام دهد.

در ماه ژوئيه و 2 هفته نخست ماه اوت امسال، همه صادرات نفت ايران به چين با استفاده از نفتکش هاي ايراني انجام شد. همچنين شرايط قراردادي نيز براي کاهش ريسک خريداران تغيير کرد. تاکنون در سال جاري ميلادي، حدود نيمي از صادرات روزانه 2 ميليون و 500 هزار بشکه نفت ايران، از طريق نفتکش هاي ايراني انجام مي شده است. طبق اعلام مؤسسه اف جي ئي، ايران تاکنون حدود 30 درصد از ظرفيت ناوگان خود را براي محموله هاي نفتي خود به کار مي گرفته است. شرکت ملي نفتکش ايران، ناوگاني با ظرفيت حمل 120 ميليون بشکه نفت را مديريت مي کند. شرکت کشتيراني جمهوري اسلامي ايران نيز ناوگاني به ظرفيت 7 ميليون بشکه نفت در اختيار دارد.

 

تعليق 4 تن از کارکنان شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب     

چهار تن از کارکنان شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب به دليل تخلف از بخشنامه مربوط به منع دريافت هدايا و تسهيلات مسافرتي از شرکت غير متبوع، با دستور وزير نفت تعليق شدند.  براساس برخي گزارش هاي دريافتي که سازمان حراست صنعت نفت هم آنها را تاييد کرده است، تخلف اين افراد از بخشنامه مورخ 12 خرداد امسال وزير نفت که براساس آن دريافت هدايا و تسهيلات مسافرتي از غير شرکت تابعه ممنوع شده بود، محرز و از مديرعامل شرکت ملي نفت ايران خواسته شد ضمن تعليق سه ماهه اين افراد، پرونده آنان نيز به هيئت تخلفات اداري وزارت نفت ارجاع داده شود. بيژن زنگنه، وزير نفت دستور داد شرکت خصوصي متخلف نيز براساس بخشنامه يادشده تا اطلاع ثانوي و رسيدگي به موضوع، در فهرست سياه وزارت نفت قرار گيرد. در اين بخشنامه وزير خطاب به مديران عامل شرکت هاي اصلي و تابعه، معاونان وزير و واحدهاي مستقل ستادي آمده بود:

«مديران عامل شرکت ها، معاونان وزير و واحدهاي مستقل ستادي از آنجا که بر پايه گزارش هاي واصله، پاره اي از همکاران در تماس هايي با اشخاص داخلي و خارجي طرف مذاکره يا قرارداد با شرکت هاي تابعه اين وزارتخانه، در مواقعي نسبت به دريافت هدايايي اقدام مي کنند، با توجه به اينکه اين کار در مواردي سبب خدشه به شخصيت همکاران دلسوز و مديران خدوم صنعت مي شود، بنابراين با هدف صيانت از مديران و همکاران و پرهيز از هر شبهه اي، موارد زير براي مراعات کامل ابلاغ مي شود. لازم است اين بخشنامه به اطلاع همه کارکنان برسد: اصل بر اين گذارده شود که همکاران از دريافت هديه به هر شکل و عنوان خودداري کنند. در صورتي که چاره اي جز دريافت يا مبادله هدايا نباشد، تاکيد مي شود که هديه متعلق به وزارتخانه / شرکت مربوطه بوده و فرد/ مقام دريافت کننده هديه بايد کتبي مراتب را به مقام بالاتر خود اعلام و هداياي مصرفي را در وزارتخانه / شرکت مصرف کند و ديگر هدايا را براي نگهداري در خزانه هدايا به واحد ذي ربط تحويل دهد. دريافت هدايا مانند سکه، کارت اعتباري، رايانه و تلفن همراه، از غير وزارتخانه / شرکت تابعه، تحت هر عنوان از جمله عيدي و عناوين مشابه بويژه براي همکاران شاغل در دفاتر مديران ممنوع است.

دريافت و قبول هزينه سفر و اقامت در داخل و خارج از کشور غير شرکت متبوع جز در موارد و به ترتيبي که به صراحت در فرم ماموريت قيد شده و يا قراردادهاي امضا شده آمده باشد، ممنوع است. متخلفان از اين بخشنامه علاوه بر اينکه فوري از خدمت معلق شده و به هيئت هاي تخلفات اداري معرفي خواهند شد، از نظر قضايي نيز تحت تعقيب قرار خواهند گرفت. شرکت هاي طرف قرارداد متخلف نيز در فهرست سياه وزارتخانه قرار خواهند گرفت.

لازم است متن زير به همه طرف هاي قراردادي کنوني ابلاغ و از اين پس نيز در همه قراردادهاي داخلي و خارجي امضا شده و به صراحت آورده شود:

دادن هرگونه هديه به مديران و کارکنان کارفرما و ديگر شرکت هاي تابعه و واحدهاي وزارت نفت به هر نحو و با هر عنوان ممنوع است و در صورت تخلف از اين امر، پيمانکار/ طرف متخلف، علاوه بر تعقيب کيفري در فهرست سياه وزارت نفت نيز قرار خواهد گرفت.»