مسئوليت اجتماعي  در داشت شرکت ملي گاز است

مديرعامل شرکت ملي گاز گفت: اجراي برنامه هاي مسئوليت هاي اجتماعي اساس و ذات شرکت ملي گاز است و سبب توسعه تبديل شدن اين شرکت به برند مي شود.

حميدرضا عراقي در آستانه هفته دولت با بيان اين که در بيشتر نقاط جهان، وظيفه اصلي هر شرکت را تنها سودآوري و حفظ بقا عنوان مي کردند، گفت: اين ديدگاه تغيير کرده است و امروز به اين نتيجه رسيده اند که بسياري از شرکت ها در دنيا بر اساس محبوبيتي که کسب کرده اند، به برند تبديل مي شوند.

وي افزود: از جمله مواردي که در دنيا کمک مي کند شرکتي براي مردم قابل اعتماد باشد، مسئوليت اجتماعي (CSR) و کارهايي است که در اين زمينه انجام مي دهد و از مهم ترين آنها، حفظ محيط زيست است. CSR يک مسئوليت اجتماعي است که بسته به شرايط و نيازهاي هر منطقه و توانمندي و علاقه شرکتي که در آنجا فعاليت مي کند، تعريف مي شود.

معاون وزير نفت در امور گاز با تاکيد بر اين که ذات کار شرکت ملي گاز، مسئوليت اجتماعي است، تصريح کرد: جايگزيني سوخت هاي ميان تقطير، اشتغال زايي در مناطق عملياتي، تبديل سوخت نيروگاه ها به سوخت گاز طبيعي، کاهش آلودگي هوا و... که سرانجام به توسعه کشور کمک مي کند، از مسئوليت هاي اجتماعي شرکت ملي گاز است.

 

بارگيري نوزدهمين محموله نفت خام پارس جنوبي 

نوزدهمين محموله نفت خام لايه نفتي پارس جنوبي از پايانه فرآورشي کوروش با موفقيت بارگيري شد. عمليات بارگيري اين محموله، 23 مردادماه به کوشش پايانه ذخيره‎سازي و فراورشي (FPSO) کوروش آغاز شد و روز چهارشنبه (24 مردادماه) پايان يافت.

اين بارگيري نخستين عمليات پس از آسيب ديدگي FPSO کوروش است که 23 تيرماه امسال بر اثر برخورد نفتکش SOL دچار خسارت هايي جزئي شده بود. خوشبختانه در اين مدت همزمان با تعميرات، توليد از لايه نفتي طبق روال ادامه داشته است.

بر اساس اين گزارش، مسئوليت راهبري طرح توسعه لايه نفتي پارس جنوبي، همچنين عمليات بارگيري و صادرات نفت از اين لايه نفتي مشترک، به عهده شرکت نفت فلات قاره ايران است.

 

کاهش شدت مصرف انرژي با سياست‎هاي جزيره‎اي ناممکن است

مديرعامل شرکت بهينه‎سازي مصرف سوخت با اشاره به سياست‎هاي جزيره‎اي و نبود راهبرد کلان در نظام مديريت صرفه‎جويي انرژي کشور، بر تشکيل سازمان بهينه‎سازي مصرف انرژي و مديريت يکپارچه انرژي  به منظور برنامه‎ريزي دقيق و متناسب با هدف کاهش شدت انرژي تاکيد کرد.

محسن دلاويز در نشست شوراي مديران اين شرکت از ارائه پيشنهاد تشکيل سازمان بهينه‎سازي مصرف انرژي در مکاتبه‎اي با وزير نفت خبرداد و گفت: تشکيل اين سازمان به اعمال مديريت متمرکز براي بهينه‎سازي مصرف انرژي اعم از برق، آب و سوخت‎هاي فسيلي و يکپارچه شدن فعاليت‎هاي حاکميتي در اين زمينه کمک مي کند.

وي با بيان اين‎که تفکيک مديريت منابع آب، برق و ديگر حامل‎هاي انرژي غير ممکن است و کشور را در حوزه مديريت کلان انرژي با مشکلاتي روبه رو مي‎کند، افزود: حدود 95 درصد انرژي اوليه و نزديک به 80 درصد عرضه انرژي کشور از سوي وزارت نفت و بقيه از سوي وزارت نيرو تامين مي‎شود که از اين مقدار بيش از 90 درصد انرژي برق کشور از نيروگاه‎هاي حرارتي و کمتر از 10 درصد آن از نيروگاه‎هاي برق‎آبي تامين مي‎شود.

دلاويز گفت: براساس سند چشم انداز سياست‎هاي اصلاح الگوي مصرف ابلاغي مقام معظم رهبري، بايد تا سال 1400 به 50 درصد کاهش شدت انرژي دست يابيم و تحقق اين امر، پيش از هر چيز در گرو راهبرد يکسان در نهادهاي متولي است.

وي تاکيد کرد: موارد متعددي وجود دارد که نشانگر ميزان آسيب وارده به نظام واحد مديريت صرفه‎جويي انرژي بر اثر سياست‎هاي جزيره‎اي و نبود راهبرد کلان در اين حوزه است.

 

چرخش توربين هاي گازي با قطعات ساخت ايران

يک شرکت ايراني که از سال 71 آغاز به کار کرده است، توانست با تحقق شعار سال و گام برداشتن در مسير توليد داخل، چرخش توربين هاي گازي را با قطعات ايراني روان تر کند.

پژوهش در زمينه طراحي و ساخت قطعات نيروگاهي از قبيل توربين هاي گازي و بخار، پره هاي توربين هاي گازي و بخار، قطعات صنايع هواپيمايي، قطعات صنايع خودرو و صنايع سنگين، ايجاد نيروگاه برق، مجتمع پتروشيمي، پالايشگاه نفت و مجتمع گاز طبيعي، مشاوره در زمينه واردات، نصب و راه اندازي سيستم هاي توليدي اتوماتيک و قابل انعطاف FMS و... از محصولات و خدمات اين شرکت است.

مديرعامل اين شرکت مهندسي گفت: اين شرکت با تکيه بر تخصص و توانايي نخبگان کشور راه اندازي شده است و در اين چند سال فعاليت، گواهينامه هاي مختلف و تاييديه هاي زيادي دريافت و نمايشگاه هاي مختلفي نيز از دستاوردها و محصولات توليد خود برگزار کرده ايم. وي افزود: تدوين دانش فني، نمونه سازي سريع (RP)، قالب سازي سريع (RT)، بازسازي و تعمير و نگهداري توربين هاي گازي و بخار، سرمايه گذاري و مشارکت در ساير شرکت ها و انعقاد قرارداد با اشخاص حقيقي و حقوقي داخلي و خارجي و ايجاد شعب و نمايندگي داخل و خارج کشور، دريافت و اعطاي نمايندگي همه شرکت هاي داخلي و خارجي و خريد و فروش همه کالاهاي مرتبط با موضوع فعاليت شرکت، از ديگر خدمات اين شرکت است.

 

امضا ي تفاهم‎نامه پژوهشگاه

 صنعت نفت و صندوق حمايت از پژوهشگران  

تفاهم نامه همکاري بين پژوهشگاه صنعت نفت و صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران با حضور جعفر توفيقي، رئيس پژوهشگاه و نصرت الله ضرغام، رئيس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران در مرکز همايش هاي بين المللي امضا شد.

از آنجا که پژوهشگران و فناوران موجبات ترقي، تعالي، توسعه علمي و فناوري و در نهايت توسعه پايدار همه‎جانبه را در کشور فراهم مي سازند، صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران، به منظور شناسايي، برقراري ارتباط و حمايت از اين قشر توانمند و استفاده از عوايد حاصل از مشارکت و همکاري هاي علمي آنان در اجراي سياست هاي خود، تفاهم‎نامه همکاري امضا کردند. بر اساس اين گزاش، اين دو سازمان با هدف پيگيري و جهت دهي به راهبرد ها و فعاليت هاي پژوهشگاه به‎منظور تحقق هدف «پژوهش منجر به فناوري»، بسط و گسترش ارتباطات و همکاري هاي داخلي، ارتقاي فناوري هاي ملي، جذب سرمايه، ظرفيت سازي و توسعه منابع انساني لازم براي تبديل علم به فناوري اين تفاهم‎نامه را امضا کردند. ثبت بين المللي اختراعات در حوزه تحقيقاتي نفت، حمايت از برگزاري کارگاه هاي آموزشي ملي و بين المللي در داخل کشور در حوزه تحقيقاتي صنعت نفت و همکاري در زمينه اجراي تحقيقات و پژوهش در صنعت نفت را مي توان از مهم ترين موضوع هاي اين تفاهم‎نامه برشمرد.

صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران در افق 1404 نهادي تعالي محور و پيشرو در کمک به تحقق پيشتازي ايران اسلامي در توليد علم و فناوري است که سه محور کمک به تحقيقات تحول آفرين، حمايت از پژوهشگران، فناوران و نوآوران و تقويت و توسعه زيرساخت هاي علم، فناوري و نوآوري در کشور را شامل مي شود.

 

حمايت وزارت نفت از نخبه پروري در استان بوشهر

نماينده کنگان، دير، جم و عسلويه در مجلس شوراي اسلامي گفت: طرح هايي همچون نخبه ‎پروري و تقويت بنيه علمي دانش‎آموزان مي تواند آينده استان بوشهر را تضمين کند. سکينه الماسي، به طرح نخبه ‎پروري و تقويت بنيه علمي دانش‎آموزان مناطق پيراموني صنعت نفت اشاره کرد و گفت: اين طرح بسيار خوب با کمک وزارت نفت و پيگيري هاي بنده در مناطقي همچون کنگان، دير، جم و عسلويه اجرايي شد و قرار است از رتبه هاي زير هزار در کنکور سراسري قدرداني شود.

وي افزود: آموزش مدون مي‎تواند نقش بزرگي در تربيت نيروي انساني ايفا کند و اين نگاه و برنامه خوشبختانه همواره در اولويت کاري صنعت نفت بوده است که از مسئولان ذي ربط نيز تشکر مي کنيم. نماينده کنگان، دير، جم و عسلويه در مجلس شوراي اسلامي، بيکاري و نبود اشتغال مولد را از مهم ترين معضلات استان بوشهر برشمرد و تصريح کرد: طرح هايي همچون نخبه پروري و تقويت بنيه علمي دانش‎آموزان مي تواند آينده اين استان را تضمين کند. الماسي بخش مهمي از توسعه کشور و تحولاتي را که در آينده رخ مي دهند، مديون صنايع مستقر در استان بوشهر دانست و عنوان کرد: در بخش مسئوليت هاي اجتماعي وزارت نفت، شاهد فعاليت هاي خوبي هستيم. راه هاي نرفته زيادي در اين بخش وجود دارد و بايد به آنها اهتمام بيشتري داشته باشيم. وي ادامه داد: توسعه صنعت گردشگري، توجه به مشاغل و فرصت هاي دانش بنيان، پرداختن به مباحث اشتغال با رويکرد دريا محور و توجه به توسعه با قابليت هاي استان بوشهر بايد در ماموريت جديد برنامه هاي توسعه اي موازي با فرصت هاي صنعتي بيشتر لحاظ شوند. نماينده دير، کنگان، جم و عسلويه در مجلس شوراي اسلامي گفت: وزارت نفت براي جوانان غرب کارون نيز کلاس هاي کنکور برگزار کرده است که اين موضوع بدون ترديد به توانمندسازي مردم در آن مناطق کمک خواهد کرد.

 

   پاکستان مصمم به اجراي خط لوله گازي آي پي    

سخنگوي وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد: اسلا م آباد مصمم به اجراي پروژه هاي بين المللي حوزه انرژي به ويژه خطوط لوله گاز ايران - پاکستان (آي پي) و ترکمنستان - افغانستان - پاکستان - هند (تاپي) است. محمدفيصل، در پاسخ به پرسش رسانه ها درباره آينده طرح هاي بين المللي انرژي و اقتصادي در اين کشور نظير خط لوله انتقال گاز تاپي (TAPI)، خط لوله انتقال گاز ايران به پاکستان (IP) و پروژه مشترک اقتصادي چين - پاکستان (CPEC) با توجه به فشارهاي آمريکا گفت: براي تحقق اهداف بلندمدت ثبات منطقه اي، منافع ملي پاکستان عامل اصلي تعيين کننده در اين پروژه هاست. وي از پاکستان به عنوان پل ارتباطي تقويت اقتصادي منطقه ياد کرد و افزود: پروژه هاي مربوط به بخش انرژي و اقتصاد، عوامل مهمي در تحقق توسعه منطقه اي در زمينه سياسي و اقتصادي است و در اين زمينه، همه پروژه هاي منطقه اي مرتبط با توسعه اين کشور اهميتي فراوان دارند. محمد فيصل تصريح کرد: پروژه هاي اقتصادي منطقه اي نظير تاپي، آي پي و سي پک ارتباط زيادي به پيشرفت و توسعه پاکستان دارد و اين کشور از اين طرح ها به عنوان پل ارتباطي براي افزايش ارتباطات منطقه اي و همکاري اقتصادي و توسعه اي ياد مي کند.

کار احداث خط لوله انتقال گاز تاپي در بخش ترکمنستان، حدود 6 ماه پيش پايان يافت و لوله ها به مرز افغانستان رسيد که در اين بخش عربستان نيز سرمايه گذاري کرده است.

اين خط انتقال گاز در خاک افغانستان از شمال به سمت جنوب از استان هاي هرات، فراه، هلمند و قندهار عبور خواهد کرد و وارد پاکستان مي شود. پيش بيني سالانه 400 ميليون دلار درآمد از محل انتقال گاز و دسترسي به يک ميليارد و 500 ميليون مترمکعب گاز پس از دهه سوم اجراي طرح تاپي، از مزيت هايي است که در افق توسعه افغانستان ترسيم شده است.