اگر به صنعت نفت علاقه مند هستيد، خواندن اين کتاب ها را به شما توصيه مي کنيم

استخراج  نفت از    وسط کاغذها

مشعل - صنعت نفت، فقط مهندسي نيست. اصلا صنعت نفت، فقط صنعت نيست. نفت در ايران معاصر که تقريبا مقارن شد با ظهور تام و تمام مدرنيته در خاورميانه، مسائل و ماجراهاي زيادي دارد؛ البته که در جهان نيز کشف و استخراج نفت به عنوان يک انقلاب در فرايند و روند مدرنيزاسيون به شمار مي رود و بستر ساز تحولات زيادي بوده است. نفت را نمي توان از تاريخ، جامعه و حتي فرهنگ و هنر اين کشور جدا کرد. صنعت نفت، بسترساز ماجراهاي زيادي در ايران شده و خود عاملي است براي بيان روايت ها، سرگذشت ها و مسائل و مفاهيم بسيار پر شمار. اين روايت هاي ايراني و جهاني را مي توان از رهگذر کتاب ها شناخت؛ کتاب هاي بسياري درباره نفت و مسائل آن نوشته شده است که «مشعل» برخي از آنها را دستچين کرده و به شما معرفي مي کند. با معرفي کتاب هايي درباره نفت با ما همراه باشيد.

 

خون و نفت، خاطرات يک شاهزاده ايراني

نويسنده : منوچهر فرمانفرماييان

ناشر: ققنوس

تاريخ نشر: مرداد 1393

تعداد صفحه: 578

خاطرات منوچهر فرمانفرماييان به چند دليل از جمله اين که وي عضو يکي از خاندان هاي حکومت گر چند سده اخير بوده و بعدها به اعتبار همين وابستگي و نيز تحصيلاتش در رشته مهندسي نفت دانشگاه بيرمنگام، در مراکز مهم قدرت دوران پهلوي نفوذ داشته است، از لحاظ تاريخي اهميت دارد. از ديگر سو، شيوه نگارش کتاب که به داستان نويسي معاصر نزديک است، جذابيت آن را بويژه براي خوانندگان عادي افزايش داده است.

 

نفت بي خطر

نويسنده: متين پدرام

ناشر: دنياي اقتصاد

تاريخ نشر: تير 1392

تعداد صفحه: 184

کتاب نفت بي خطر، راه هاي مديريت و کاهش ريسک انواع قراردادها را بررسي کرده است. ريسک، بخش جدانشدني پروژه هاي صنعتي از جمله صنعت نفت است، بنابراين براي جذاب کردن اين پروژه ها و رونق سرمايه گذاري، مديريت ريسک هاي اين صنعت ضروري است. به همين علت، زماني که متوليان پروژه راهبرد و خط مشي انجام عمليات پروژه را تهيه مي کنند، به خودي خود با ريسک هايي که ممکن است در طول حيات پروژه به وقوع بپيوندد نيز روبه رو مي شوند. هدف روش هاي حقوقيِ مديريت ريسک، مهار کردن ريسک پروژه ها با کمک قرارداد و استفاده از دانش حقوق است.

 

اعتياد به نفت،تلاش بي پايان آمريکا براي امنيت انرژي

يان راتلج، عبدالرضا غفراني (مترجم)

ناشر: اطلاعات

تاريخ نشر: تير 1391

تعداد صفحه: 340

اساس کتاب اعتياد به نفت، بر دو مبحث يا به عبارت بهتر، بر دو اصل مبتنى است. نخست آن که سياست هاى ايالات متحده آمريکا در طول 80 سال گذشته و نيز در حال حاضر، براساس نفت و تأمين منابع انرژى تنظيم و اجرا شده و مي شود و طبعاً عواقب و آثار نامطلوبى هم داشته که در گوشه و کنار جهان شاهد آن هستيم. دوم آن که نياز معتادگونه مردم آمريکا به نفت، حکومت هاى ايالات متحده آمريکا را وادار مي سازد براى حفظ ساختار اجتماعى و اقتصادى، از خواست و نياز مردم آن کشور تبعيت کنند.

 

نفت، قدرت و اصول ملي شدن نفت ايران و پيامدهاي آن

نويسنده: مصطفي علم

ناشر: اطلاعات

تاريخ نشر: اسفند 1393

تعداد صفحه: 682

اين کتاب به يکي از مهم ترين بحران هاي سال 1950، که بر اثر تصميم ايران به ملي کردن شرکت نفت انگليس و ايران به وقوع پيوست، پرداخته است؛ اقدامي که به نظر مي رسد پس از آن، تمام کشورهايي که مسائل مشابهي داشتند، نمونه ايران را به عنوان استاندارد به کار گرفتند. نويسنده استدلال مي کند، آمريکا تصور مي کرد با کودتاي 28 مرداد 1332 و سرنگون کردن حکومت ملي مصدق، به سادگي و براي هميشه اختيار نفت خاورميانه را به دست مي گيرد؛ اما اين امر در درازمدت به زيان آمريکا و غرب تمام شد. چه وي معتقد است انقلاب اسلامي ايران در سال 1357، جنگ هشت ساله ايران و عراق و حتي تصرف کويت از سوي عراق و به دنبال آن درگيري جنگ خليج فارس به تمامي از پيامدهاي کودتاي آمريکايي ـ انگليسي 28 مرداد ناشي شده است. اين کتاب در 22 فصل و با عناوين عصر استبداد و اعطاي امتيازات، رضاشاه و امتياز 1933، ايران در برابر روس و انگليس به پا مي خيزد، لايحه ملي شدن نفت، طرح هاي انگليس براي اشغال نظامي آبادان، مذاکرات مصدق در ايالات متحده، داوري در دادگاه جهاني، تلاش هاي انگليس براي سرنگون کردن مصدق، پيامدهاي کودتا و... به چاپ رسيده است.

 

اقتصاد تحريم نفت، جدال بر سر تجربه مصدق

پاتريک کلاسن، سيروس ساسان پور

ناشر: دنياي اقتصاد

تاريخ نشر: بهمن 1394

تعداد صفحه: 144

اين کتاب مختصر، شرح مباحثه اي است ميان اقتصادداناني از طيف هاي مختلف فکري درباره ميزان توفيق تدابيري که محمد مصدق براي رويارويي با تحريم نفتي حاصل از ملي کردن صنعت نفت ايران در پيش گرفت. ملي کردن صنعت نفت در ايران، عملي قهرمانانه انگار شد؛ اما فراتر از اين مرزها، قَدَر قدرتاني جهاني آن را تهديدي براي منافع خود و شايد مهم تر، آغاز روندي مي ديدند که مي توانست همه دنيا را درنوردد و به ملي شدن منابع طبيعي همه کشورهاي محروم و توسعه نيافته بينجامد. طبيعي بود که به مقابله برآيند و مهم ترين ابزارشان براي اعمال فشار، تحريم بود. حالا بيش از شش دهه بعد از آن روزگار، همه آن منازعات و نتايج و پيامدهايش، مروري بر تجربه هاي قبلي، حتما بي فايده نيست. اين کتاب که مشتمل بر چهار مقاله و يک پيوست است، تلاشي براي چنين کاري است.

 

اين فيلم هاي سينمايي براي لحظاتي خنده را بر چهره شما حک مي کنند

از تبسم  تا قهقهه

مشعل    شايد بعد از يک هفته کاري خسته کننده يا در ميانه آن، ديدن يک فيلم طنز، حسابي شما را سر حال بياورد. اين روزها در سينماي ايران، بيشتر مخاطبان، دنبال فيلم طنز مي گردند. نظرسنجي هاي انجام شده مشخص کرده که فيلم طنز، قريب به يک دهه است که مخاطب بيشتري دارد، اما دليلي که مخاطبان براي ديدن فيلم طنز دارند، بيشتر از آنچه بر فيلمنامه يا کارگردان تکيه داشته باشد، بر بازيگران تاکيد دارد. بازيگران، مهم ترين عناصر خوب ديده شدن يک فيلم طنز هستند و عياري براي انتخاب مخاطبان سينماي طنز به شمار مي روند. اين روزها نيز در تهران و شهرستان ها فيلم هاي طنز زيادي اکران شده اند. فيلم هاي مفرحي که احتمالا مي توانند کمي شادي و نشاط به روحيه تان تزريق کنند. با هم مروري داريم بر اين فيلم ها، بازيگران شان و نظرهايي که درباره آن ارائه شده است.

هزارپا: ابولحسن داودي در مقام کارگرداني اين بار و پس از سال ها که از ساخت «نان، عشق و موتور هزار» مي گذرد، فيلم کمدي «هزارپا» را کارگرداني کرده است. درباره اين فيلم آمده است: « دزدي، اتفاقي متوجه راز يک دختر مي شود و سعي مي کند از اين موقعيت سوء استفاده کند.» يکي از منتقدان درباره اين فيلم نوشته است: «خوبي فيلم «هزارپا» اين است که برعکس خيلي از کمدي هاي سال هاي اخير، حضور عطاران باعث نشده جنبه هاي ديگر کمدي سازي را ناديده بگيرند. اتفاقي که مثلا در فيلم «من سالوادور نيستم» افتاد و در حقيقت شوخي نوشته نشده بود. دوربين بود و رضا عطاران.»رضا عطاران، جواد عزتي، سارا بهرامي، مهران احمدي، شهره لرستاني، لاله اسكندرى، سپند امير سليماني و اميرمهدى ژوله از بازيگران اصلي اين فيلم هستند.

همه چي عاديه: محسن دامادي، کارگردان و نويسنده فيلمنامه فيلم «همه چي عاديه» است. فيلمي که به زعم سازندگان آن يک طنز اجتماعي محسوب مي شود. عوامل اين فيلم درباره آن نوشته اند: «فيلم همه چي عاديه، روايتگر داستان زندگي جواني روستايي است که به دليل کمبود و بحران آب و براي به دست آوردن لقمه ناني، به پايتخت مهاجرت مي کند. او مجبور به فعاليت در مشاغلي مي شود که دانش و تجربه اي از آن ها ندارد…»در اين فيلم بازيگراني چون عباس غزالي، بهنوش بختياري، رز رضوي، پژمان بازغي، سحر قريشي، ليلا بلوکات، رضا رويگري و نگين معتضدي ايفاي نقش کرده اند.

من ديوانه نيستم: اين فيلم را عليرضا اميني کارگرداني کرده است. «من ديوانه نيستم»، درباره تعدادي بيمار رواني در آسايشگاهي وسط جزيره اي در شمال کشور است و زندگي آنها را روايت مي کند و …يکي از منتقدان درباره نقاط مثبت اين فيلم نوشته است: «در ميان کمدي هاي جنسي اين روزهاي سينماي ايران «من ديوانه نيستم» رويه کاملاً متفاوت دارد. در اينجا بحث درباره کيفيت اثر نيست؛ تنها تفاوت در ارائه شوخي هاست که در اينجا يک نکته مثبت قلمداد شده است. «من ديوانه نيستم» شبيه به يک بُرش تقريباً آبزورد از زندگي بوده و در بخش فيلمبرداري، اثري قابل تحسين است. بازيگران اصلي که در اين فيلم به ايفاي نقش پرداخته اند، عبارتند از: مهران احمدي، مجيد صالحي، برزو ارجمند، هادي کاظمي، محمدرضا هدايتي، محمدرضا داوودنژاد و پژمان جمشيدي

کاتيوشا:  علي عطشاني، کارگرداني کاتيوشا را به عهده داشته است. عوامل فيلم درباره آن نوشته اند: «من اگه بخوام توي زندگيم موفق باشم، حتما نبايد اونجوري به زندگي نگاه کنم که تو نگاه مي کني.» يکي از منتقدان نيز درباره اين فيلم نوشته: «فيلم جديد علي عطشاني با آنکه نام کمدي را هم در پس زمينه خود يدک مي کشد، ولي به معناي واقعي طنز است و با فيلم هاي خنده دار ديگر ايراني تفاوت هايي دارد؛ تفاوت هايي که الزاما هم نمي توان گفت به خوب بودن فيلم کمک کرده؛ ولي در هر حال آن را از سخيف شدن و لمپنيسم نجات داده است.»اما از بازيگران اين فيلم مي توان به نام هايي چون هادي حجازي فر، احمد مهرانفر، ليلا اوتادي، ميترا حجار، ارژنگ اميرفضلي، بيژن بنفشه خواه، نيما شاهرخ شاهي و قاسم زارع اشاه کرد.

دم سرخ ها : اين فيلم را آرش معريان کارگرداني کرده است. درتبليغات اين فيلم نوشته شده: «براي فرار از حقيقت خوابيديم و کابوس ديديم. خب براي فرار از حقيقت، راه هاي جايگزين پيشنهاد مي شه: 1- حاشا کردن (ديوار حاشا بلنده) 2- سر زير برف کردن (سرش رو مثل کبک زير برف کرده) و …» يکي از نکات بامزه اين فيلم، خواننده شدن رضا شفيعي جم است که پيش از اينها در سريال نقطه چين با ترجيع بند «بي وفايي دل من از غصه داغون شده» و سريال چارخونه، صحنه هاي مفرحي را ايجاد کرده بود.بازيگران اصلي اين فيلم عبارتند از: جواد رضويان، بهنوش بختياري، انديشه فولادوند، رضا شفيعي جم، علي صادقي، رضا ناجي و شهره لرستاني.