تحولات صنعت نفت د ر هفته اي که گذشت

شتاب فعالیت های پارس جنوبی در 3 ماه آینده

مديرعامل شرکت نفت و گازپارس گفت: فعاليت جبهه هاي کاري مختلف در پروژه هاي پارس جنوبي در سه ماه آينده شتاب بيشتري مي گيرد. محمد مشکين فام با بيان اين که پيشرفت طرح هاي در دست احداث پارس جنوبي درهر دو بخش خشکي و دريا مطلوب است، افزود: تا پايان امسال طبق وعده ازپيش اعلام شده، درمجموع برداشت روزانه سه ميليارد فوت مکعب گاز ازفازهاي 13، 14، 24-22 محقق مي شود.  وي با يادآوري اين که دو رديف شيرين سازي گاز فاز 13 و يک رديف شيرين سازي فاز24-22پارس جنوبي درحال توليداست، تصريح کرد: پيش بيني مي شود تا نيمه دوم مردادماه امسال دومين رديف شيرين سازي گاز ترش فازهاي 22-24 نيز بهره برداري شود.  فازهاي 13، 22 تا 24 و بخش از فاز14 پارس جنوبي طبق پيش بيني تا پايان امسال تکميل مي شود.

بهره برداری از کریدور ویژه
 صادرات پتروشیمی

مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي ماهشهر گفت: روند صادرات محصولات پتروشيمي کشور با راه اندازي کريدور صادراتي در منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي تسهيل مي شود.

اميد شهيدي نيا به مزيت کريدور صادراتي محصولات پتروشيمي اشاره کرد و گفت: از ابتداي سال، براي دريافت مجوز لازم کريدور ويژه صادرات محصولات پتروشيمي با گمرک و اداره بنادر جمهوري اسلامي مذاکراتي انجام شد که در صورت فراهم شدن همه شرايط، در چند ماه آينده اين کريدور به بهره برداري مي رسد.مزيت اصلي اين کريدور صادراتي، کاهش بوروکراسي صادرات محموله ها و همچنين کاهش زمان توقف محصولات صادراتي در درگاه ارسال است و به روند صادرات نيز کمک خواهد کرد. اين کريدور در حجم صادرات تاثيري ندارد، اما زيرساختي براي طرح هاي آينده خواهد بود. به عبارت ديگر، زمان عبور محموله صادراتي از اين کريدور چهار برابر کاهش مي يابد که سبب بهينه سازي زمان صادرات مي شود.

مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي ماهشهر تصريح کرد: با شرکت راه آهن نيز مذاکراتي انجام شده و قصد داريم از ظرفيت ريلي کشور براي صادرات محصولات پتروشيمي به کشورهاي مستقل همسود (CIS)، ترکيه و عراق استفاده کنيم. زمينه و زيرساخت هاي لازم براي انجام کار فراهم است و با توجه به امکان تحريم کشتيراني مي توانيم گزينه مبادي زميني و ريلي را جايگزين کنيم. شهيدي نيا به موضوع مسئوليت هاي اجتماعي در صنعت پتروشيمي اشاره و عنوان کرد: در گذشته اينگونه اقدام ها انسجام خاصي نداشت، اما پس از تشکيل شوراي راهبردي، هزينه کرد شرکت هاي پتروشيمي در امر مسئوليت اجتماعي هدفمند شده و هم اکنون سالانه بودجه اي در اين باره تصويب مي شود و در اختيار فرماندار قرار مي گيرد و در پروژه هاي سرمايه اي استان مطابق با پيشنهاد فرماندار هزينه مي شود، البته هدف ما اجراي فعاليتي ماندگار براي مردم شهرستان است.

تولید   نفت آزادگان جنوبی
70 هزار بشکه افزایش می‎یابد

سرپرست طرح توسعه ميدان نفتي آزادگان جنوبي، توليد کنوني نفت از اين ميدان مشترک را يکصدهزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: در تلاش هستيم با بهره برداري از چاه هاي حفاري شده تا پايان سال، روزانه 70 هزار بشکه به توليد اين ميدان بيفزاييم.

محمدعلي اژدري با اشاره به حفاري هاي جديد در ميدان مشترک آزادگان جنوبي گفت: هم اکنون 13 دستگاه حفاري که همه متعلق به پيمانکاران ايراني است، در منطقه فعال است.

وي از برگزاري مناقصه حفاري 10 حلقه چاه جديد در ميدان مشترک آزادگان جنوبي خبر داد و گفت: ظرف هفته آينده اين مناقصه ها تعيين تکليف مي شود؛ با اين اقدام شمار دکل هاي حفاري فعال در منطقه از 13 دستگاه به 17 دستگاه افزايش مي يابد.

به گفته سرپرست طرح توسعه ميدان نفتي آزادگان جنوبي، بر اساس برنامه، پيش بيني مي شود  ظرف 9 ماه آينده، عمليات حفاري در اين ميدان به اتمام برسد.

اژدري با اشاره به اهميت و ضرورت ترميم فرسايش هاي به وجود آمده در مسيرهاي ارتباطي چاه ها به دليل بالا آمدن آب هور العظيم گفت: هم اکنون بسته هاي کاري متعددي با هدف ترميم فرسايش هاي ايجاد شده تعريف شده و ترميم و محکم سازي محور هاي آسيب ديده در حال انجام است.

به گفته وي، پيش بيني مي شود به حجم فرسايش مسيرهاي ارتباطي چاه ها ظرف يک ماه آينده افزوده شود؛ از اين رو مقدمات قانوني برگزاري مناقصه و شرح کار در حال تدوين نهايي است.

اژدري تصريح کرد: به منظور شتاب بخشي به اتمام اين پروژه (ترميم فرسايش راه هاي ارتباطي چاه ها) قصد داريم از توان پيمانکاران عمليات خاکي استفاده کنيم، ضمن آنکه هم اکنون به دليل ورود حجم کم آب و سرعت بالاي تبخير، فرصت خوبي براي عمليات ترميم فراهم شده است.

هدف از توسعه ميدان آزادگان جنوبي توليد روزانه 320 هزار بشکه نفت خام ( با احتساب توليد زودهنگام) در فاز نخست و افزايش توليد روزانه 280 هزار بشکه نفت خام ( در مجموع 600 هزار بشکه نفت خام در روز) در فاز دوم است.

افزایش۲۲ درصدی صادرات کالا
از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

صادرات کالا از منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، 22 درصد افزايش يافت که ميعانات گازي در صدر آن قرار دارد.

احمد پورحيدر، مديرکل گمرک منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس با اشاره به صادرات 5 ميليون و 984 هزار تن کالاي غيرنفتي شامل محصولات توليدي منطقه به ارزش افزون بر 3 ميليارد و 26 ميليون دلار به خارج از کشور گفت: اين مقدار صادرات در مقايسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزن 10 درصد و از نظر ارزش 29 درصد افزايش داشته است.

وي افزود: 3 ميليون و 926 هزار تن ميعانات گازي به ارزش 2 ميليارد و 582 ميليون دلار نيز از اين منطقه به خارج از کشور صادر شده که در مقايسه با مدت مشابه پارسال از نظر ارزش 14 درصد افزايش يافته است.مديرکل گمرک منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس ادامه داد: در مجموع، در چهار ماه نخست امسال بيش از 9 ميليون و 911 تن کالا نظير ميعانات گازي، متانول، پروپان، پلي اتيلن، گوگرد، اوره، استايرن، آمونياک و نفت خام به ارزش 5 ميليارد و 609 ميليون دلار از منطقه ويژه اقتصادي پارس به خارج از کشور صادر شده که در مقايسه با مدت مشابه پارسال از نظر ارزش 22 درصد افزايش داشته است.پورحيدر تصريح کرد: اين صادرات بيشتر به کشورهاي چين، ژاپن، ‏کره جنوبي، هند، هنگ کنگ، اندونزي، ترکيه، مصر، امارات متحده عربي و کويت بوده است.

وي اعلام کرد: در دوره مورد بررسي بيش از 86 هزار تن کالا به ارزش 576 ميليون و 804 هزار دلار وارد اين منطقه شده که شامل تجهيزات پالايشگاهي و مواد شيميايي مورد استفاده مجتمع هاي پتروشيمي و فازهاي ميدان گازي پارس جنوبي است و از نظر ارزش در مقايسه با مدت مشابه پارسال 45 درصد افزايش يافته است.

حفر ۶۹ هزار متر چاه
‎ نفت و گاز در ۴ ماه نخست امسال

معاون مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران در عمليات حفاري از انجام 69 هزار و 377 متر حفاري چاه هاي نفت و گاز در چهار ماه نخست امسال در مناطق نفت خيز خشکي و دريايي کشور خبر داد.

حميدرضا خوش‎آيند گفت: در چهار ماه نخست امسال، عمليات حفاري و تکميل 53 حلقه چاه تمام شد و براي بهره‎برداري در اختيار شرکت‎هاي متقاضي قرار گرفت.

وي افزود: از اين تعداد چاه، 25 حلقه توسعه‎اي، 3 حلقه توصيفي و 25 حلقه تعميري است که 31 حلقه در حوزه عملياتي شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب، پنج حلقه در موقعيت فعاليت شرکت نفت فلات قاره ايران، 10حلقه در طرح‎هاي توسعه‎اي شرکت مهندسي و توسعه نفت (متن) و هشت حلقه در قالب پروژه‎اي، حفر و تکميل شده است.

 معاون مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران گفت: متخصصان و کارکنان شرکت ملي حفاري ايران، موفق شدند با همکاري متخصصان بخش‎هاي مرتبط در شرکت‎هاي متقاضي، حفاري و تکميل هشت حلقه چاه را 61 روز زودتر از موعد مقرر تمام کنند.

خوش‎آيند با بيان اين که اين شرکت 73 دستگاه حفاري را در تملک خود دارد، افزود: در چارچوب قرارداد حفاري هشت حلقه چاه اکتشافي با مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت ايران، دستگاه حفاري  33 فتح در استان فارس مستقر شده و در مدار عمليات قرار گرفته است.

 

دولت برنامه ای برای تغییر قیمت و سهمیه بندی بنزین ندارد

روابط عمومي شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران در اطلاعيه اي تاکيد کرد: بنزين مورد نياز استان هاي شمالي کشور تامين شده است و هيچ مشکلي در عرضه سوخت وجود ندارد.

در اين اطلاعيه آمده است: شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران همه تلاش خود را براي رفاه هموطنان در سفرهاي تابستاني به کار گرفته است. ضمنا دولت هيچ برنامه اي براي تغيير قيمت و سهميه بندي بنزين ندارد.

در اين اطلاعيه تاکيد شده است: کارکنان اين شرکت به منظور تأمين سوخت مورد نياز هموطنان در سفرهاي تابستاني، تلاش مي کنند در حوزه توليد، انتقال و توزيع فرآورده هاي نفتي خدمات مطلوبي ارائه دهند.

شايعه سازي ها در فضاي مجازي و برخي رسانه ها در روزهاي گذشته مبني بر نبود بنزين کافي در جايگاه هاي سطح شهر تهران و شهرهاي مسافرپذير از جمله شهرهاي مناطق شمالي کشور، امکان تغيير قيمت و سهميه بندي بنزين، موجب هجوم مردم به جايگاه ها و افزايش تردد و صف هاي طولاني شده بود و همين موضوع افزون بر افزايش بيش از پيش مصرف سوخت، سوخت رساني به جايگاه ها را در مقاطعي با مشکل روبه رو کرد.

 

تولید روزانه 30 میلیون لیتر بنزین در پالایشگاه «ستاره خلیج فارس»

مديرعامل پالايشگاه ستاره خليج فارس با بيان اين که توليد کنوني بنزين درپالايشگاه ستاره خليج فارس به 26 ميليون ليتر در روز رسيده است، از رسيدن اين ظرفيت به روزانه 30 ميليون ليتر در آينده نزديک خبر داد. محمدعلي دادور افزود: پيش ازاين باراه اندازي فاز دوم اين پالايشگاه، بنزين توليدي درآن به روزانه 24ميليون ليتر رسيد که با استفاده از بخشي ازظرفيت واحد تقطير فازسوم وظرفيت هاي مازاد فازهاي نخست و دوم، اين مقداربا دوميليون ليترافزايش به26ميليون ليتر در روز رسيده است. وي همچنين با اشاره به اين که هم اکنون آخرين تجهيز واحد تصفيه هيدروژني نفتاي فازسوم پالايشگاه درحال نصب است، افزود: بنابر پيش بيني، با راه اندازي اين واحدتايک ماه آينده، ظرفيت توليد بنزين پالايشگاه ستاره خليج فارس به روزانه 30 ميليون ليتر مي رسد. دادور تاکيد کرد: هم اکنون به طورميانگين روزانه هفت ميليون ليتر نفت گاز در پالايشگاه ستاره خليج فارس توليد مي شود که در آينده نزديک و با راه اندازي فازسوم به 10 تا 12 ميليون ليتر در روز خواهد رسيد. به گفته مديرعامل پالايشگاه ستاره خليج فارس، با بهره برداري کامل از اين طرح عظيم ملي، امکان توليد روزانه 36 تا 40 ميليون ليتر بنزين در اين پالايشگاه محقق خواهد شد وظرفيت توليد بنزين سوپر اين پالايشگاه نيز از10 ميليون ليتر کنوني به روزانه 27ميليون ليتر خواهد رسيد.

 

بهره بردار ی کامل خط ششم در سال 97

مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گازايران از بهره برداري کامل خط ششم سراسري درسال جاري خبر داد. حسن منتظر تربتي با بيان اين که بخش عمده اين خط انتقال گاز درسال گذشته اجرا شده است، افزود: بهره برداري کامل اين خط لوله ازجمله برنامه هاي امسال شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران است. به گفته وي، با کامل شدن خط ششم سراسري، کريدورغرب تا مياندوآب کامل خواهد شد. تربتي با بيان اين که موجوديت هرشرکت در اجراي هرچه بهتر و پروژه هاي آن است، تصريح کرد:سال گذشته يک هزارکيلومترخط لوله اجرا شده است وپيش بيني مي شود امسال نيز نزديک به يک هزار کيلومترخط لوله انتقال گاز وتعدادي ايستگاه تقويت فشار به بهره برداري برسد. وي درباره توسعه گازرساني دراستان سيستان و بلوچستان نيزگفت: با توجه به اهميت توسعه گازرساني در اين استان، تلاش مي شود منابع مالي مورد نيازآن بااستفاده ازسرمايه بخش خصوصي و يا بند «ق» تامين شود. مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران با تاکيد اين که در اجراي طرح هاي گازرساني شتاب خوبي وجود داشته است، تامين منابع مالي را از مهم ترين ارکان ادامه کار عنوان کرد.