معاون اول رئيس جمهوري:

بانک مرکزي براي رويارويي با تحريم هاي نفتي آمريکا برنامه ريزي کند

معاون اول رئيس جمهوري گفت: يکي از برنامه هاي آمريکا براي کاهش درآمدهاي ارزي ايران، اعمال محدوديت در فروش نفت، صنايع پتروشيمي و فلزي است که در اين شرايط بانک مرکزي بايد در سياست هاي خود بازنگري کند.

اسحاق جهانگيري در مراسم توديع و معارفه رؤساي کل جديد و سابق بانک مرکزي، روند شاخص هاي اقتصادي کشور در پنج سال اخير را مثبت ارزيابي کرد و گفت: در زمينه مهار تورم، اشتغال زايي، افزايش سرمايه گذاري، افزايش صادرات غيرنفتي و برطرف کردن نيازها و مشکلات بخش خصوصي، تيم اقتصادي دولت تدبير و اميد دستاوردهاي خوبي داشته است.

وي با بيان اين که کشور در شرايط خطير و حساسي قرار دارد، افزود: در اين شرايط محدوديت ها و دشواري هاي زيادي وجود دارد، اما اين محدوديت ها به معناي بن بست نيست، بلکه فرصت هايي نيز ايجاد شده است که بايد از آنها به خوبي براي توسعه کشور استفاده کنيم.  معاون اول رئيس جمهوري با تاکيد بر لزوم درک و شناخت اين دوران از سوي مسئولان اقتصادي کشور به منظور گرفتن تصميم هاي مناسب، سياست هاي آمريکا براي اعمال محدوديت عليه ملت ايران را تشريح کرد و گفت: يکي از مهم ترين موضوع هاي مورد توجه آنها جلوگيري از نقل و انتقال هاي مالي ايران است و ما بايد براي خنثي شدن طراحي هاي انجام شده، تدابير هوشمندانه اي به کار گيريم تا ملت ايران و اقتصاد کشور دچار کمترين آسيب ها شود. جهانگيري از رئيس کل جديد بانک مرکزي خواست با همه نخبگان و صاحب نظران اقتصادي مشورت کند و ابراز اميدواري کرد که همه صاحب نظران در اين جنگ اقتصادي ناخواسته به دولت کمک کنند تا بتوانيم سربلند از شرايط پيش رو عبور کنيم.

 

رئيس جمهوري:

ايران از حق خود  در صادرات نفت نمي گذرد

رئيس جمهوري گفت: جمهوري اسلامي ايران هرگز به دنبال تنش در منطقه نبوده است و نمي خواهد مشکلي در آبراه هاي جهاني ايجاد شود، اما هيچگاه از حق خود در صادرات نفت نيز به راحتي نمي گذرد.

دکتر حسن روحاني هنگام دريافت استوارنامه رابرت مک اير، سفير جديد انگليس در تهران، ملاقات ها و مذاکرات مسئولان دو کشور در مسائل دوجانبه و بين المللي را سازنده توصيف کرد و گفت: امروز در مقطع تاريخي بسيار مهمي در رابطه با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) قرار داريم و بيان شفاف موضع اروپا نسبت به اقدام هايي که بايد براي جبران خروج غيرقانوني آمريکا از برجام انجام دهد، براي ملت ايران بسيار حائز اهميت است.  رئيس جمهوري با انتقاد از اجرا نشدن کامل برجام در بخش هاي تجاري و اقتصادي و روابط بانکي از سوي برخي اعضا تصريح کرد: جمهوري اسلامي ايران همواره براي توسعه مناسبات و حسن رابطه با کشورهاي اروپايي آماده است و اکنون پس از خروج غيرقانوني آمريکا از برجام، در فرصت محدود باقيمانده توپ در زمين اروپا قرار دارد.

رابرت مک اير، سفير جديد انگليس نيز در اين ديدار ضمن تقديم استوارنامه خود به رئيس جمهوري با اشاره به اين که دولت بريتانيا از اجرا و تداوم برجام حمايت مي کند، گفت: امروز تلاش گسترده اي ميان کشورهاي اروپايي براي حفظ برجام به ويژه در زمينه اقتصادي برقرار است که بي سابقه ارزيابي مي شود.

 

ايران منبعي پايدار براي تامين انرژي کره جنوبي است

رئيس جمهوري همچنين هنگام دريافت استوارنامه يو جانگ هيان، سفير جديد کره جنوبي در تهران، با بيان اين که همواره روابط خوب و دوستانه اي ميان ايران و کره جنوبي برقرار بوده و در سال هاي اخير نيز شاهد گسترش مناسبات بوده ايم، گفت: ارتباط و گفت وگوهاي مسئولان دو کشور در بخش هاي مختلف همواره دستاوردهاي مثبتي به همراه داشته است.

روحاني در اين ديدار با اشاره به اين که امروز شرکت ها و بخش هاي خصوصي دو کشور همکاري هاي خوبي در زمينه هاي گوناگون به ويژه در بخش انرژي با هم داشته و نسبت به هم اعتماد دارند، عنوان کرد: ايران همواره مي تواند منبع پايدار و مطمئني براي تامين انرژي کره جنوبي باشد. سفير جديد کره جنوبي در تهران نيز با بيان اين که روابط تهران، سئول در پنج سال اخير بسيار گسترده تر شده است، گفت: از هيچ تلاشي براي توسعه و تقويت هرچه بيشتر روابط و همکاري هاي دو کشور در بخش هاي مختلف دريغ نخواهم کرد.

 

با ابلاغ وزير نفت

عمر مديريت در نفت 4 ساله شد

وزير نفت، به منظور بهره گيري بهتر از ظرفيت هاي مديريتي در سطوح مختلف، محدوديت چهارساله براي عهده داري يک سمت را ابلاغ کرد.

در متن ابلاغيه وزير نفت آمده است: به استناد جزء (1) بند «الف» و بند «ب» { به ويژه جزء (6) آن} و بند «ث» ماده 1 قانون وظايف و اختيارات وزارت نفت مصوب 1391، به منظور بهره گيري بهتر از ظرفيت هاي مديريتي در سطوح مختلف، توانمندسازي مديران با عهده داري سمت هاي مديريتي مکمل يکديگر و فراهم کردن فرصت هاي رشد و پويايي براي همه کارکنان مستعد، بدين وسيله موارد زير جهت اجرا از تاريخ يکم آبان ماه 1397 ابلاغ مي شود:

1- منظور از شرکت تابعه در اين ابلاغيه، چهار شرکت اصلي و همه شرکت هاي دولتي فرعي و تابعه صنعت/وزارت نفت و شرکت هاي متعلق به صندوق هاي بازنشستگي و رفاه کارکنان صنعت نفت مي باشد.

2-مدت عهده داري هر يک از سمت هاي موضوع اين ابلاغيه توسط يک فرد نبايد از 4 سال فراتر رود.

 3- افراد مشمول اين ابلاغيه، مديرعامل و اعضاي هيئت مديره شرکت هاي تابعه، معاونان و مديران ارشد اين شرکت‎ها مي باشند. (منظور همه سمت هايي است که خط گزارش دهي آنها طبق نمودار سازماني مستقيم به مديرعامل شرکت است.) ديگر سمت هاي مشمول، طبق پيوستي که متعاقبا ابلاغ خواهد شد، مشخص مي شود.

تبصره: فهرست پيوست اين ابلاغيه بايد توسط شوراي اداري صنعت نفت تا تاريخ اول مهرماه 1397تهيه و ارائه شود.

4- مديران عامل شرکت هاي تابعه بايد به ترتيبي برنامه ريزي و مديريت نمايند که افراد شاغل در سمت هاي ياد شده در بند 3 که تاريخ انتصاب شان تا يکم آبان ماه 1393 بوده تا تاريخ يکم آبان ماه 1397 به سمت هاي متناسب ديگري منصوب و جايگزينان ايشان حسب مورد، تا آن تاريخ تعيين و مشغول به کار شوند و پس از آن نيز نظارت نمايند که مدت تصدي يک سمت توسط يک فرد از 4 سال فراتر نرود.

5- ارتقا و جا به جايي افراد عهده دار سمت‎هايي که مشمول اين ابلاغيه نمي باشند، کماکان طبق مقررات جاري صنعت نفت، تابع مصالح و تصميم هاي مديريتي خواهد بود. نظارت بر اجراي اين ابلاغيه برعهده معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني خواهد بود.

نماينده ايران در هيئت عامل اوپک:

ايران بزرگ ترين فرصت بازار جهاني نفت  است

نماينده ايران در هيئت عامل اوپک اعلام کرد که انتظار آمريکا از عربستان براي جبران افت توليد نفت ايران، نادرست است.  به گزارش خبرگزاري رويترز از لندن، حسين کاظم پور اردبيلي، نماينده ايران در هيئت عامل سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک)، روز سه شنبه (نهم مردادماه) اعلام کرد: دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا، با توقع از عربستان و ديگر توليدکنندگان نفت براي جبران افت توليد ناشي از تحريم هاي ضدايراني، دچار اشتباه شده است.

وي گفت: به نظر مي رسد ترامپ قرباني عربستان و چند توليدکننده ديگر نفت شده است که ادعا کردند مي توانند صادرات روزانه 2 ميليون و 500 هزار بشکه نفت ايران را جايگزين کنند و او را تشويق کردند که ضد ايران اقدام کند.

نماينده ايران در هيئت عامل اوپک افزود: اکنون آنها و عربستان، نفت بيشتري را با قيمت بالاتر مي فروشند که حتي توليد اصلي آنها نيست و ذخيره سازي آن ها ست. به گفته وي، با وجود تلاش ترامپ براي قانع کردن اوپک به افزايش توليد با هدف کاهش قيمت نفت، اگر آمريکا به خريداران نفت ايران معافيت ندهد، دوباره قيمت ها بالا مي رود.

کاظم پور گفت: آنها همچنين خواهان استفاده از ذخيره سازي هاي راهبردي نفت آمريکا هستند؛ اين نيز به معناي قيمت هاي بالاتر خواهد بود.

وي افزود: اگر آمريکا معافيتي به خريداران نفت ايران بدهد، ناشي از شکست لاف زنان (عربستان و ديگر توليدکنندگان نفت) است و اگر معافيت ندهد، دوباره قيمت ها بالا مي رود. نماينده ايران در هيئت عامل اوپک گفت: آنها ترامپ را فريب دادند و اکنون خواهان يک اوپک بزرگ تر هستند؛ تبريک به ترامپ، روسيه و عربستان. کاظم پور گفت: آقاي رئيس جمهور، راه بلندمدت تر حمايت و تسهيل ايجاد ظرفيت در همه کشورها متناسب با ذخاير نفت و گاز آنها ست و ما همچنان بزرگ ترين فرصت (رشد) باقي مي مانيم.

 

در 4 ماه نخست امسال محقق شد

گذر ايران از ميانگين صادرات نفت سال 96

ميانگين صادرات نفت ايران در چهار ماه نخست امسال از ميانگين صادرات نفت ايران در سال 96 بالاتر است.

ايران در چهار ماه نخست امسال، به طور ميانگين روزانه حدود 2 ميليون و 300 هزار بشکه نفت خام به مقصد کشورهاي آسيايي و اروپايي صادر کرده است. ميانگين صادرات نفت خام ايران در سال 96، به طور ميانگين 2 ميليون و 115 هزار بشکه در روز بوده است.

چين و هند، از بزرگ ترين مشتريان نفت خام ايران هستند که پس از خروج آمريکا از برجام در 18 ارديبهشت ماه تحت فشارهاي اين کشور قرار نگرفته و مصمم به ادامه واردات نفت خود از ايران هستند.

همين ديروز اسپوتنيک به نقل از دارمندرا پرادان، وزير نفت و گاز هند خبر داد که واردات نفت اين کشور از ايران در ماه ژوئن (خرداد - تير) نسبت به دوره مشابه پارسال نزديک به 50 درصد افزايش داشته است.

کره جنوبي و ژاپن نيز به عنوان ديگر مشتريان نفت و ميعانات گازي ايران پس از محدوديت هاي ترامپ در پي دريافت مجوز از اين کشور براي واردات نفت از ايران هستند.

به نظر مي رسد بازار نفت توان حذف نفت ايران را ندارد، زيرا بسياري از پالايشگران بزرگ آسيايي پالايشگاه هاي خود را بر پايه نفت ايران بنا نهادند.

 

ترکیه به خرید گاز از ایران ادامه می دهد

رئيس جمهوري ترکيه اعلام کرد اين کشور در برابر فشارها و تهديدهاي آمريکا عقب نشيني نمي کند و به واردات گاز از ايران ادامه مي دهد.  به گزارش روزنامه حريت، رجب طيب اردوغان، در واکنش به احتمال تحريم فروش هواپيماهاي جنگي آمريکايي به اين کشور گفت: آنها ضد ايران تحريم وضع کردند، چه اتفاقي افتاد؟ آيا ايران سقوط کرد؟ وي افزود: هنگامي که باراک اوباما (رئيس جمهوري پيشين آمريکا) در آن زمان با ما صحبت کرد، به او گفتم «متأسفم، اما ما از ايران گاز طبيعي مي خريم.» رئيس جمهوري ترکيه گفت: اگر نتوانم از ايران خريد کنم، از چه جاي ديگري بايد گاز طبيعي بخرم؟ پيش از اين، مولود چاوش اوغلو، وزير امور خارجه ترکيه، اعلام کرد اين کشور به مسئولان آمريکايي گفته با تحريم هاي ضد ايراني مخالف است و موظف نيست آنها را اجرا کند. وي در يک نشست خبري در جمهوري آذربايجان گفت: ما موظف نيستيم از تحريم هاي يک کشور ضد کشور ديگر پيروي کنيم، ما همچنين اين تحريم ها را درست نمي دانيم.

 

شبکه گازرسانی

 با سرعت در حال افزایش است 

سخنگوي کميسيون انرژي گفت: استفاده از گاز هم اکنون به عنوان امري ضروري از سوي مردم تلقي مي شود. به گزارش خبرگزاري خانه ملت، اسد الله قره خاني با بيان اين که توسعه شبکه گازرساني در سطح کشور در حال افزايش است، گفت:افزون بر صنايع، وسايل گرمايشي و پخت و پز منازل نيز به طور کامل به گاز وابسته شده و نياز مردم رو به روز به اين سوخت پاک در حال افزايش است. نماينده مردم علي آباد کتول در مجلس شوراي اسلامي، با تاکيد بر اين که در ادامه برنامه ها براي توسعه شبکه گازرساني، خوشبختانه شهرها و روستاهاي دور افتاده حتي در استان هاي مرزي نيز از اين سوخت پاک بهره مند شده اند، بيان کرد: در مقطعي از سال هاي 86 و 95، با توجه به عدم توسعه زيرساخت هاي گازرساني در شمال کشور و کاهش شديد دماي هوا در اين مناطق، ترکمنستان تلاش کرد از نياز مردم سوء استفاده کند. وي ادامه داد: درسال 86 به ناچار در مواجهه با خواسته هاي کشور ترکمنستان تمکين و اين موضوع باعث شد قيمت گاز افزايش يابد و اين در حالي است که در سال 95 تسليم فشار و تهديد اين کشور نشديم. قره خاني تاکيد کرد: در اين مسير، افزايش پايداري انتقال گاز شمال کشور و تقويت شبکه اين مناطق در دستور کار قرار گرفت تا از واردات گاز ترکمنستان بي نياز شويم.

وي گفت: خوشبختانه با همت وزارت نفت اين مهم اتفاق افتاد و خط لوله 42 اينچ قوشه- دامغان- کياسر- ساري- نکا با وجود هزينه بالا از سوي شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران اجرا شد.سخنگوي کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي اعلام کرد: شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران که از شرکت هاي زيرمجموعه شرکت ملي گاز ايران به شمار مي آيد، در توسعه صنعت گاز نقشي بي بديل داشته است.نماينده مردم علي آباد کتول در مجلس شوراي اسلامي گفت: در طول سال هاي گذشته، علاوه بر خط لوله انتقال گاز دامغان- نکا که در پايداري انتقال گاز استان هاي شمال کشور و بي نيازي از واردات گاز تاثير بسزايي داشته، پروژه هاي مهمي از جمله خط لوله انتقال گاز ايرانشهر- زاهدان، بهره برداري همزمان از چند تاسيسات تقويت فشار گاز، افتتاح خط لوله انتقال گاز بافق-بهاباد و گازرساني به آخرين شهر فاقد گاز استان يزد، پروژه خط لوله انتقال گاز الموت استان قزوين، بهره برداري از خط ششم سراسري و صادرات گاز به عراق، احداث بخشي از خط نهم سراسري و... از سوي اين شرکت اجرا شده است.وي تصريح کرد: استقبال مردم و حضور در مراسم افتتاح پروژه هاي گازرساني نشان مي دهد که اين سوخت و خدمات رساني براي مردم بسيار اثربخش و مهم است و آنها نيز قدردان زحمات مسئولان هستند.قره خاني گفت: اتصال روستاهاي دوردست و کم جمعيت با هزينه بالا به شبکه گاز اين تفکر را ميان مردم ايجاد مي کند که اهالي اين مناطق نيز همچون مناطق شهري براي مسئولان مهم هستند و اين را مي توان عدالت اجتماعي برشمرد که در اين نظام رخ مي دهد و معتقدم انصافا مردم قدردان هستند.