استان فارس را در فهرست سفرهاي تابستاني بگذاريد

پيشنهاد آب بازي و خنک شدن

مشعل   تابستان است و سايه و خنکي مي چسبد و اگر جايي براي شيرجه وسط آبي زلال باشد، بيشتر حالمان را خوب مي کند. در روزهايي که آفتاب از 40 درجه پايين نمي آيد و گرما کلافه کننده شده، بهتر است به فکر خستگي در کردن از همين جنس براي آخر هفته باشيم. روي اين گزارش بيشتر با شماست که در استان فارس و حوالي آن قرار داريد و مي توانيد با يک يا دو روز رفتن به آبشارها و رودخانه ها و درياچه هاي جذاب استان فارس، روي اين تابستان داغ را کم کنيد.  در مناطق جنوبي و غربي نمونه هاي زيادي از جاذبه هاي آبي آن هم براي فصل گرم داريم، اما اين بار سراغ استان فارس رفته ايم. همين ابتدا بگوييم که بسياري از فضاهاي گردشگري آبي در استان فارس همانند بسياري از استان هاي کشور دچار کم آبي و خشکسالي موقت و دائمي شده اند؛ به همين دليل لازم است قبل از سفر به هر کدام از اين جاذبه ها براي آب بازي، حال و احوال وضعيت آب در آن منطقه و آن جاذبه گردشگري را بگيريد. مثلا درشهرستان کازرون استان فارس درياچه پريشان سال ها مقصدي براي مردم محلي و مسافران و البته انواع گونه هاي جانوري بود، اما حالا چند سالي است که اين درياچه کاملا خشک شده و به جز آبگيري محدود در فصل بارش، ديگر خبري از اين درياچه نيست.

«تنگ براق» ميخکوبتان مي کند

تنگ براق هم فرصت شيرجه زدن و آب نوردي دارد، هم ساعتي با خانواده نشستن و خنک شدن. آب شفاف و خنک اين تنگه که زمان زيادي در آفتاب نيست، پاهاي شما را به تجربه اي هيجان انگيز دعوت مي کند. همان طور که از اسمش پيداست، تنگ براق دره اي زيبا و سبز در 20 کيلومتري شهر سده، در نزديکي شهرستان اقليد فارس است و نزديک روستايي به همين نام قرار دارد. در کنار اين جاذبه و همراه آن يک غار آهکي هم وجود دارد که به محض ورود با قطره هاي آبي که روي سرتان مي ريزد، حسابي خيس مي شويد. گفتيم تنگ براق جاي شيرجه زدن هم هست، چون در بخشي از مسير آبي رودخانه تنگ براق ، حوضچه اي آبي و زلال درست شده و اغلب گردشگران در همين نقطه تجمع مي کنند.

از آنجا که اين فضا را براي حضور در کنار آب و آب بازي انتخاب مي کنيد، پس فاصله ارديبهشت تا شهريور بهترين زمان براي خيس شدن زير آفتاب داغ است. براي رفتن به تنگ براق مي توانيد از جاده سپيدان - کمهر و کاکان و چوبخله که مسير مناسبي است به اين جاذبه گردشگري برسيد و هم از راه ارتباطي سرحد چهاردانگه سفر کنيد که به شهرستان هاي اقليد، آباده و در نهايت به جاده اصلي
شيراز - اصفهان مي رسد.

شيرجه در تنگ تيزآب

تنگ تيزاب حدود 30 کيلومتر با اردکان فارس فاصله دارد و براي ماندن و کمپ کردن در کنار اين تنگ فضاهايي وجود دارد. در تنگ تيزآب هم فضا براي شيرجه زدن وجود دارد، اما قبلش بدانيد عمق چقدر است تا حادثه اي در حين شيرجه زدن نداشته باشيد. با اين حساب در تنگ براق، شرايط بيشتري براي آب نوردي و کمي خيس شدن کم فراهم است و کودکان مي توانند همراه شما باشند.  اين تنگه هم همانند اسمش فضايي در ميان ديواره هاي سنگي كوهستان ممسني ـ سپيدان است. محيطي که از ابتداي بهار تا اواخر تابستان مقصد گردشگري مسافران است. در نزديکي تنگ تيزآب، جاذبه ديگري به نام «چله گاه» هم وجود دارد که آن هم بيشتر به درد فضاهاي خانوادگي و اندکي آرامش کنار آب مي خورد.  تنگ تيزآب در مجاورت جاده آسفالته سپيدان- ياسوج است و فاصله شيراز تا آن حدود 90 کيلومتر است.

کنار «هفت برم» بمانيد

يکي از درياچه هاي استان فارس که در حدود 50 کيلومتري غرب شهر شيراز قرار گرفته و هنوز زنده است و آب دارد، درياچه «هفت برم» است. هفت برم که نزديکي محدوده حفاظت شده ارژن و پريشان قرار گرفته ، مجموعه اي از چندين درياچه است و مقصد بسياري از گونه هاي پرندگان بوده و هست. شرايط نسبتا آرام آب در اين درياچه، محيطي مساعد را براي آنهايي که علاقه به ماهيگيري دارند ، فراهم کرده است. نزديکي اين جاذبه طبيعي به شهر شيراز باعث شده که از ساليان دور مقصد گردشگران تعطيلات کوتاه مدت و بلند مدت باشد و به همين دليل امکانات رفاهي نسبتا مناسبي در آن تعبيه شده است. خانواده ها مي توانند تا نزديکي درياچه با خودرو و لوازم مورد نظرشان بروند و در صورت داشتن لوازم مناسب و کافي در اين منطقه شب ماني داشته باشند. اين را هم بدانيد که در نزديکي هفت برم غار رسوبي - آهکي و البته زنده «بلعزار» به عنوان پيشنهادي خوب، معرفي مي شود. البته ورود به اين غار کمي سخت است و شايد با خانواده رفتن اندکي سخت تر باشد.

شور و شيرين آبشار فدامي را ببينيد

آبشار فدامي از چند مورد قبلي دور است و در داراب قرار دارد، اما آنقدر زيبايي و جذابيت دارد که يک نوبت تعطيلات را براي آن کنار بگذاريد. ويژگي متمايز فدامي به جريان آب شور، شيرين، سرد و گرم همزمان آن است. حالتي که آب شيرين و خنک را در تابستان و آب شور و گرم را در زمستان براي گردشگران دارد.

آب اين آبشار از چشمه هاي بستان و مُرز کوه رستاق سرچشمه مي گيرد و از آبشاري به طول حدود15 متر درون حوضچه اي به عمق 20 متر فرومي ريزد. اطراف آبشار و محوطه سبز اطراف آن تعدادي غار با عمق هاي مختلف رسوبي و نمکي وجود دارد. اين جاذبه متفاوت براي آب بازي، شرايط پيک نيک و آب بازي سبک همراه با خانواده را دارد و البته مي توانيد از اقامتگاه هاي محلي، خانه هاي محلي هم استفاده کنيد يا خيلي جذابتر اينکه چادر به پا کنيد. براي رسيدن به آبشار فدامي هم بايد 130 کيلومتر به سمت جنوب شرق داراب در استان فارس و در مسير داراب به حاجي آباد برويد و وارد منطقه فورگ و روستاي فدا مي شويد.

هيجان در دهگردو

در گرماي نفس گير نورآباد ممسني مي توانيد به يک گوشه آرام و خنک و هيجان انگيز خودتان را دعوت کنيد. دهگردو روستايي است با رودخانه اي که از وسط آن رد شده. اطراف رودخانه، تخته سنگهاي بزرگي روي هم سوار شده اند که با وجود پوشش درختان گردو و ساير انواع محوطه اي فرح بخش را به شما تقديم مي کند. اگر به بخش هيجان انگيز آن يعني غار آبي و چند تکه آبنوردي داخل غار تمايل داشته باشيد، آنوقت هيچ گاه اين روستا را فراموش نمي کنيد. آب شفاف و فضاي دلنشين اين غار و آب نوردي در آن ذخيره انرژي خوبي براي روزهاي کاري و سخت است.  براي رسيدن به دهگردو بايد از بزرگراه شيراز به سپيدان بگذريد و به روستاي سَنگَر برسيد و بعد جاده تنگ بوان (جاده نورآباد) را حدود 40 کيلومتر برويد تا به روستاي دهگردو برسيد. چون مسيرها کمي در اين منطقه محلي است، بهتر است از محلي ها آدرس را دوباره بپرسيد و از نقشه استفاده کنيد.

يک بار تنگ رغز کم است

شايد تنگ رغز رفته باشيد و شايد نه؛ اما مي شود همين قدر گفت که فرقي نمي کند چون هر چقدر هم رفته باشيد، کم است. شما با مجموعه اي زيبا و هيجان آور رو به رو هستيد که نمي توانيد درگير و خيس نشويد. تنگ رغز آبشارهايي چند محله و پله اي دارد که از يک جايي به بعد اگر واردش شويد، راه برگشت نداريد. آبشارهاي رغز از 4 متر شروع مي شود و به 65 متر هم مي رسد؛ به همين دليل بدون تجهيزات و همراهي افرادي که به مسير و چگونگي عبور وارد هستند، نمي توانيد از اين آبشارها لذت ببريد. براي رفتن به رغز هم مي توانيد از شهر خودتان يا خود شيراز با تورها همراه شويد يا در همان محل با محلي هايي که تجهيزات دارند، همراه شويد. براي لذت بردن از رغز هم مي توانيد خيلي مختصر از پايين آبشار وارد شويد و تا اولين آبشار 46 متري که «وداع» نام دارد، برسيد و همانجا هم بمانيد، چون جلوتر نمي توانيد برويد. راه ديگر اين است که با همراهي افراد وارد و استفاده از تجهيزات از حدود 13 آبشار و حوضچه پله پله فرود بياييد. براي رسيدن به تنگ رغز بايد وارد جاده داراب – شيراز شويد و به گردنه اي به نام دراکويه برسيد و بعد از مسيري خاکي با خودرو و پياده که شايد خسته کننده باشد، به چشمه يدک مي رسيد و بعد از کمي سنگ نوردي و گذر از سنگ هاي بزرگ، به چشمه تنگ رغز مي رسيد.دراستان فارس و نزديکي فضاهاي گردشگري که معرفي کرديم ، جاذبه هاي ديگري همچون آبشار «آکواريوم» و «تنگ گمبيل» که خودشان داستان و جذابيتهاي متفاوتي دارند و مي توانيد اگر رفتيد، روايتتان را براي ما بفرستيد.

يادتان بماند

اگر قصد رفتن به هر کدام از جاذبه هايي که معرفي کرديم را داشتيد، ابتدا مسيرهاي محلي را روي نقشه پيدا کنيد و يا از مردم محلي کمک بگيريد و براي آبنوردي و راه رفتن در آب حتما از صندل استفاده کنيد؛ دمپايي را آب مي برد، کفش خراب مي شود و بدون هر يک از اينها پايتان آسيب مي بيند. مهمتر اينکه جز رد پايتان در طبيعت، چيزي را در طبيعت جا نگذاريد و حواستان به توليد نشدن و نماندن زباله در طبيعت باشد.