ضرورت افزایش ایمنی در پالایشگاه های جدید پارس جنوبی

مديرهماهنگي ونظارت برتوليد شرکت ملي گازايران گفت: سطح ايمني در پالايشگاه هاي جديد پارس جنوبي بايد افزايش يابد وبه جايگاهي ويژه برسد.

غلامرضا بهمن نيا درنشست هم انديشي اچ اس اي با تاکيد برموضوع ايمني وافزايش سطح آن درپالايشگاه هاي مجتمع گازپارس جنوبي، افزود: اين مجموعه عظيم، يکي از پديده هاي بزرگ صنعتي دنيا با اهدافي بسيار بزرگ و روشن است.

وي با تاکيد برنقش مديريت يکپارچه اچ اس اي در مجتمع گازپارس جنوبي اظهارکرد: اين يکپارچگي درسازمان بايد بيش از پيش حاکم و روابط سازماني در حوزه مسئوليت هاي اجتماعي نيز بايد براساس آن (اچ اس اي) پيگيري و انجام شود.

بهمن نيا با اشاره به ابلاغ موضوع برون سپاري درپالايشگاه هاي مجتمع گازپارس جنوبي افزود: باتوجه به اين رويکرد، وارد مرحله جديدي از مديريت پالايشگاه ها خواهيم شد ونيازاست درحوزه اچ اس اي، نقشه راه و دستورعمل هاي جديدي به اين مجموعه اعلام شود.

وي همچنين پدافند غيرعامل وسايبري را از موضوع هاي مهم برشمرد و افزود: مجتمع پالايشگاهي پارس جنوبي روي اين موضوع متمرکز شده و براساس آن فعاليت هاي مشاوره اي جامعي انجام داده که خروجي خوبي هم داشته است. مديرهماهنگي ونظارت برتوليد شرکت ملي گازايران افزود: برنامه هاي بهبود درحوزه پدافند غيرعامل آماده و نيازمند اولويت بندي و مديريت خاص است.

قابل توجه کارمندان قرارداد مدت موقت

اعلام نظر درباره بیمه عمر

معاونت توسعه مديريت وسرمايه انساني با صدوراطلاعيه اي از کارمندان قرارداد مدت موقت خواست تا درباره استفاده از پوشش بيمه عمر اعلام نظر کنند. متن اطلاعيه به اين شرح است:

درجهت اجرايي کردن بسته رفاهي و بهبود معيشت کارمندان قرارداد مدت موقت، موضوع ابلاغيه شماره 188-2/20 مورخ 22/3/97 وزير محترم نفت به منظور انجام فرآيند پوشش بيمه عمر، ضروري است کليه کارمندان قرارداد مدت موقت حداکثرتا تاريخ 12/5/97 جهت اعلام نظر به آدرس
 http://portal.nioc.ir مراجعه و تمايل/عدم تمايل خود به استفاده از پوشش بيمه عمر را درسامانه ثبت و اعلام نمايند.

بخشنامه صرفه جویی،خدمات درمانی را شامل نمی شود

مديرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تاکيد کرد: بخشنامه صرفه جويي و کاهش هزينه هاي بي تاثير درکارايي وزارت نفت، به هيچ وجه شامل ارائه خدمات درماني به بيماران نمي شود. حبيب الله سميع با اشاره به اين که سياست هاي دولت براي صرفه جويي و کاهش هزينه ها در دستگاه هاي دولتي محدوديتي را براي تامين ارز مورد نياز به منظور خريد دارو و تجهيزات پزشکي ايجاد نمي کند، تصريح کرد: باتوجه به شرايط ويژه کشور، هدف ازاجراي اين سياست ها، تنها صرفه جويي در هزينه هايي است که در عمل تاثيري در کارايي دستگاه ها ندارد. وي افزود:براساس بخشنامه دوم مردادماه وزيرنفت، هزينه هاي غير ضروري در شرکت هاي اصلي و فرعي تابع وزارت نفت به هيچ وجه شامل ارائه خدمات درماني به بيماران نمي شود و در ستاد و مناطق عملياتي، هيچ محدوديت و مشکلي در اين باره وجود نخواهد داشت. مديرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با اشاره به اين که عمده فعاليت هاي عملياتي صنعت نفت در دو استان خوزستان و بوشهر متمرکز است،افزود:  تلاش ها براي ارائه خدمات مطلوب بهداشتي و درماني و افزودن بر کيفيت آنها ادامه خواهد داشت. وي تصريح کرد: روساي واحدها در مناطق مختلف، در تهيه و نگهداري از تجهيزات و لوازم پزشکي مورد نياز، اهتمام لازم را داشته باشند و صرفه جويي در دارو و تجهيزات مصرفي تا جايي که در کيفيت خدمات موثر نباشد، مدنظر است. سميع با بيان اين که يکي از شکايت هاي گيرندگان خدمات، تاييد نشدن هزينه داروهاي خارجي است،تاکيد کرد: داروهاي خارجي که مشابه آن در داخل توليد مي شود و مورد تاييد انجمن تخصصي هستند، در اولويت قرار دارند.

ابلاغ راهنمای الزام های ایمنی در عملیات هوازدایی و تزریق گاز

راهنماي الزام هاي ايمني در عمليات هوازدايي و تزريق گاز در مراحل راه اندازي واحدهاي عملياتي و فرايند هاي تعميراتي از سوي مديرعامل شرکت ملي نفت ايران به شرکت هاي فرعي و تابع ابلاغ شد.در متن ابلاغيه علي کاردر آمده است: «نظر به ظرفيت بالاي حوادث در عمليات هوازدايي و تزريق گاز در مراحل راه اندازي واحدهاي عملياتي و فرايند هاي تعميراتي، سند حاضر با عنوان «راهنماي الزامات ايمني در عمليات هوازدايي و تزريق گاز» از سوي مديريت، بهداشت، ايمني و محيط زيست تدوين شده است.الزام هاي مندرج در اين سند به کاهش خطرها در عمليات هوازدايي يا تزريق گاز پرداخته است و بايد مبنايي براي تدوين دستورعمل هاي ويژه هر عمليات هوازدايي يا تزريق گاز به صورت خاص باشد. انتظار مي رود در همه شرکت‎هاي تابع و فرعي از مسير تهيه و تدوين روش اجرايي/دستورعمل‎هاي مورد نياز، الزام هاي اين راهنما به دقت رعايت شود.مديران عامل شرکت‎هاي فرعي و تابع با تامين و تخصيص منابع مالي، کارکنان مجرب و امکانات مورد نياز متناسب با مخاطرات ايمني موجود در عمليات، مسئوليت حصول اطمينان از پياده سازي و اجراي الزامات راهنماي ياد شده را در قالب روش هاي اجرايي استاندارد به عهده دارند و مديريت اچ اس اي نيز از مسير مميزي و بازرسي دوره‎اي، مسئوليت نظارت بر نحوه پياده سازي و حسن اجراي اين راهنما و به روزرساني مستند را عهده‎دار هستند.»

عملیاتی شدن سامانه VMS مخازن ذخیره‎سازی خارک

سامانه VMS مخازن ذخيره سازي نفت خارک با تلاش متخصصان ابزار دقيق پايانه نفتي خارک عملياتي شد.  عملياتي شدن اين سامانه نرم افزاري در مسير تداوم چرخه عمليات ذخيره ساز ي و صادرات نفت خام انجام شده است. دراين پروژه،اقدام هاي سخت افزاري و نرم افزاري انجام شده در سامانه هاي وي ام اس، کنترل و رصد مخازن 19،22، 23 و24، ذخيره ساز ي نفت همچنين راه اندازي عملگرهاي مخازن وقراردادن آن ها درلوپ کنترلي، کمک شاياني به تداوم چرخه ذخيره ساز ي نفت خام کشورمي کند.

راه اندازی  دوباره سیستم  پمپاژ نفت نمكي «پارسی دره نی»

سيستم پمپاژ نفت نمكي واحد بهره برداري «پارسي دره ني» شركت آغاجاري بازسازي و باز راه اندازي شد. مديرعامل شركت بهره برداري نفت و گاز آغاجاري از بازسازي و راه اندازي دوباره سيستم پمپاژ نفت نمكي واحد بهره برداري «پارسي دره ني» خبر داد. ابراهيم پيرامون افزود: اين واحد بهره برداري به دليل آسيب ديدگي سال گذشته آسيب كلي ديده بود که با تلاش و همکاري بخش هاي تعميرات، عمليات، مهندسي توليد، بازرسي فني، ايمني، همچنين ترابري و خطوط لوله وخدمات عمليات شركت آغاجاري در كمتراز پنج ماه، بازسازي و بهره برداري دوباره از آن آغاز شد. وي با بيان اين که اين واحد، تفكيك گاز از نفت و جداسازي نفت نمكي از نفت شيرين، همچنين انتقال آن به واحدنمكزدايي كرنج (براي شيرين سازي) را به عهده دارد، افزود: واحد مزبور روزانه 13هزارو500 بشكه نفت توليد مي كند كه نيمي از آن نمكي است و از نظرعملياتي اهميت دارد.

مديرعامل شركت بهره برداري نفت و گازآغاجاري با اشاره به اين که بهره برداري از فاز نخست اين سيستم با استفاده ازبازسازي يک دستگاه پمپ نتيجه مطلوب داشته است، افزود: اين شرکت، آماده سازي دورديف ديگر از پمپ ها را نيز در دستور كار قرار داده است.

ایمن سازی خطوط لوله درحوزه عملیاتی گچساران

مديرعامل شركت بهره برداري نفت و گازگچساران ازاجراي پروژه ايمن سازي خطوط لوله انتقال نفت اين حوزه عملياتي خبر داد و گفت: باتلاش همکاران عملياتي اداره تعميرات خطوط لوله شركت نفت گچساران، پروژه ايمن سازي خطوط لوله و تأسيسات انجام شد.

هوشنگ صيدالي گفت: اين عمليات شامل حذف انشعابات خط لوله 26اينچ نفت کمکي گچساران 1 و2 به گچساران 3 و غلاف گذاري خطوط لوله 26 و30 اينچ نفت گچساران 1 و2 به گوره در سه نقطه و تعمير خط لوله 12اينچ نفت خروجي مجموعه 20 در دو نقطه است.

وي اهميت خطوط لوله به عنوان شريان حياتي درچرخه توليد وانتقال نفت وگاز، گستره عملياتي شركت نفت وگازگچساران در چهاراستان کشور و صيانت ازخطوط را از اهداف اجراي پروژه هاي ايمن سازي در اين حوزه عملياتي برشمرد. صيدالي بابيان اين که ايمن سازي خطوط لوله در اين منطقه ازسال گذشته آغازشده بود، تصريح کرد: پروژه ايمن سازي وحذف انشعابات خط لوله 26 اينچ نفت کمکي گچساران1و2 به گچساران 3،همچنين ايمن سازي و غلاف گذاري خطوط لوله 26 اينچ و 30 اينچ اينچ نفت گچساران 1و 2 به گوره در سه نقطه پس از 75 روز انجام شده است. مديرعامل شرکت بهره برداري نفت و گازگچساران مبلغ هزينه شده در اين پروژه را دوميليارد و 59 ميليون ريال اعلام کرد.

آزمایش موفق «فوم دوزینگ» ایرانی روی مخزن شماره 8 منطقه خارک

با آزمايش موفق دستگاه «فوم دوزينگ» ايراني روي مخزن شماره 8 منطقه عملياتي خارک، بار ديگر مهر تاييدي بر توانمندي صنعت گران و توليدکنندگان داخلي زده شد.  سيستم فوم دوزينگ ( Foam Dosing System ) با نصب در مسير شبکه آب آتش نشاني و با فشار جريان آب اين شبکه کار مي کند. اين سيستم درشرايط اضطراري و در صورت قطع جريان برق که به تزريق نشدن فوم به وسيله پمپ هاي برقي و اختلال در عمليات مهار آتش منجر مي شود، مي تواند بسيار موثر و نجات بخش باشد. اساس کاراين سيستم برپايه تزريق يک سيال ( مايع فوم)به سيال ديگر (آب) است و به طور کلي از جفت شدن مستقيم ياغير مستقيم يک هيدروموتور ويک پمپ جابه جايي مثبت، تشکيل شده است. انرژي مورد نيازبراي عملکرد سيستم فوم دوزينگ از جريان آب درون آن تامين مي شود وبه منبع ديگر نياز ندارد.  دراين فناوري، فشار آب يا تغييرات جريان آب، تاثير چنداني در نسبت اختلاط ندارد و اين نسبت به کلي ثابت است.  هم اکنون دوشرکت آلماني وسوئدي در زمينه ساخت سيستم «فوم دوزينگ» فعاليت مي کنند و محصول ايراني از نظر کيفيت در ساخت با نمونه هاي خارجي قابل رقابت است و با يک بيستم قيمت مشابه خارجي ارائه مي شود.

راه اندازی مرکز کنترل ایمنی و شرایط اضطراری در پارس جنوبی

مديرکل اچ اس اي و پدافند غير عامل وزارت نفت گفت: در آينده بسيار نزديک، مرکز کنترل ايمني و شرايط اضطراري در منطقه شيرينو پارس جنوبي راه اندازي مي شود.سيدباقر مرتضوي در نشست هم انديشي اچ اس اي در مجتمع گاز پارس جنوبي اظهار کرد: اکنون متخصصان و کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبي با تامين و فرآورش بخش عظيمي از انرژي کشور، نقش بسيار مهمي در اقتصاد و خدمات رساني به مردم ايفا مي کنند.وي افزود: نگاه اچ اس اي وزارت نفت به تاسيسات، به ويژه پالايشگاه هاي مجتمع گاز پارس جنوبي، نگاهي بسيار عميق و دقيق است.مديرکل اچ اس اي و پدافند غيرعامل وزارت نفت اظهار کرد: به زودي طرحي را ابلاغ خواهيم کرد که در شرايط اضطراري چه اقدام هايي بايد انجام دهيم. اکنون در وزارت نفت شرايط بحران نداريم و شرايط اضطراري را به سه قسمت يک، دو و سه اولويت بندي کرده ايم، همچنين به زودي در مجتمع گاز پارس جنوبي، آموزش هاي شرايط اضطراري را کليد خواهيم زد و تمرينات مهم را به سمت همگرايي سوق خواهيم داد. مرتضوي با اشاره به راه اندازي مرکز کنترل ايمني و شرايط اضطراري در شيرينو افزود: به زودي مرکز کنترل ايمني و شرايط اضطراري در شيرينو ايجاد خواهد شد و همه نگاه ها و همه سيگنال ها به اين سمت خواهد رفت.وي به ابلاغ بيش از 114 برنامه با امضاي وزير نفت براي منطقه پارس جنوبي اشاره کرد و افزود: 114 برنامه را با امضاي وزير نفت براي منطقه پارس جنوبي در حوزه اچ اس اي به گونه اي ابلاغ کرده ايم که همه نگراني ها و چالش ها در اين برنامه ديده شده است.