رئيس جمهوري:

سخن گفتن از توقف صادرات نفت ايران نشانه نداشتن درک سياسي است

رئيس جمهوري با بيان اينکه کسي که اندکي سياست بفهمد، نمي گويد جلوي صادرات نفت ايران را مي گيريم، گفت: «آقاي ترامپ! ما مرد شرف و ضامن امنيت آبراه منطقه و امنيت مسير کشتيراني در طول تاريخ هستيم. با دم شير بازي نکن، پشيمان کننده است.»

دکتر حسن روحاني در همايش رؤساي نمايندگي هاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از کشور گفت: «پس از يک دوره فراز و نشيب که يک ابرقدرت سعي داشت فضايي تک قطبي در جهان ايجاد کند، امروز کسي در آمريکا سرکار آمده که نه تنها مي خواهد با دولت پيش از خود مرتب بجنگد؛ بلکه با منافع همه دنيا و البته به تعبيري با منافع خودش در ستيز دائمي است. اين مسئله نه تنها براي ايران، بلکه براي همه جهان يک خطر است که البته در دل آن، فرصت هاي بزرگي نيز وجود دارد.

وي با بيان اينکه دشمنان اعلام مي کنند که مي خواهيم در برابر نفوذ ايران ايستاده و از نفوذ ايران در منطقه و جهان جلوگيري کنيم، تصريح کرد: «ايران همواره بزرگ، باعظمت و پرنفوذ بوده و اين منحصر به اين سال ها نمي شود. امروز عمق راهبردي ايران از شرق تا شبه قاره هند، از غرب تا مديترانه، در جنوب تا اقيانوس هند و درياي سرخ و در شمال تا آسياي مرکزي و قفقاز است.»

رئيس جمهوري گفت: «امروز درست است که آمريکا بر شرکت هاي اروپايي و آمريکايي فشار وارد مي کند تا با ايران همکاري نکنند که اولا تمام سخنان آنان بي اساس است و شک ندارم که نمي فهمند چه چيزي را عنوان مي کنند. مثلا مي گويند نمي گذاريم نفت ايران صادر شود و خيال مي کنند وقتي ما مي گوييم هنگامي که نفت ايران صادر نشود، هيچکس نمي تواند نفت صادر کند، به دنبال بستن تنگه هرمز هستيم، در صورتي که راه هاي فراواني وجود دارد و بستن تنگه هرمز روش ساده آن است، اما بسياري تنگه هاي ديگر براي اين کار در اختيار داريم.»

روحاني خطاب به آمريکايي ها و در پاسخ به اينکه آنها گفته اند نمي گذاريم نفت ايران صادر شود، عنوان کرد: «آقاي ترامپ! ما مرد شرف و ضامن امنيت آبراه منطقه و امنيت مسير کشتيراني در طول تاريخ هستيم، با دم شير بازي نکن، پشيمان کننده است. شما فکر مي کنيد ايران اين قدر ضعيف است که اجازه دهد شما به خواسته و اهداف تان برسيد؟»

رئيس جمهوري ادامه داد: «با دم شير بازي نکنيد، زيرا پشيماني ابدي براي شما به همراه خواهد داشت و اين از توان شما ساخته نيست.  شما نمي توانيد ملت ايران را عليه منافع ايران بسيج کنيد، زيرا ملت ايران منافع خود را مي فهمد و براي آن فداکاري مي کند. شما نمي توانيد ملت را عليه امنيت و منافع ايران بسيج کنيد. شما ضديت خود را با ملت ايران به وضوح نشان داده ايد و وقتي مي گوييد نمي گذاريم نفت ايران صادر شود، معني آن، اين است که اجازه ورود دارو و کالاهاي اساسي را نمي دهيد و يعني مردم را در محاصره شديد و مشقت زندگي قرار داديد و بعد عنوان مي کنيد که حامي ملت ايرانيد! چه کسي باور مي کند!»

وي گفت : اگر اعلام مي کرديد، فلان قطعه يا فولاد را تحريم مي کنيد، شايد برخي ذهن هاي ساده باور مي کرد، اما هنگامي که مي گوييد بانک ها با ايران کار نکنند و تبادل مالي نباشد و نفت صادر نشود، يعني اعلان جنگ با ملت ايران داريد، آن وقت تصور مي کنيد ملت از شما مي ترسد؟ شما که در همه جاي منطقه پهن شده ايد و لااقل به يک جاي دور هم نرفته ايد، خيلي حرف هاي خطرناک مي زنيد و بايد سخنان خود را درک کرده و معني لغت را بفهميد و آثار و تبعات آن را بدانيد.

معاون اول رئيس جمهوري:

روستا هاي سراسر ايران از نعمت گاز برخوردار مي شوند

معاون اول رئيس جمهوري گفت: خوشبختانه در پايان دولت يازدهم 14 هزار خانوار روستايي از نعمت گاز برخوردار شدند و با تخصيص اعتبار لازم از محل هدفمندي يارانه ها و صرفه جويي در مصرف سوخت تلاش خواهيم کرد تا همه روستاهاي کشور از مزاياي گاز برخوردار شوند.

اسحاق جهانگيري در دومين جلسه شوراي اقتصاد در سال 97، با اشاره به آثار مثبت اجراي طرح هاي عمراني در مناطق کمتر توسعه يافته کشور گفت: دستگاه هاي دولتي، شرکت ها و پيمانکارهاي مجري طرح هاي اقتصادي و صنعتي، بويژه در مناطق محروم بايد همه تلاش خود را به کار گيرند تا ساکنان اين مناطق، از مزاياي احداث صنايع و طرح هاي عمراني بهره مند شوند.

معاون اول رئيس جمهوري به گزارش ارائه شده در اين جلسه به منظور گازرساني به يک هزار و 200 خانوار روستايي اشاره کرد و افزود: خوشبختانه در پايان دولت يازدهم 14 هزار خانوار روستايي از نعمت گاز برخوردار شده اند و با تخصيص اعتبار لازم از محل هدفمندي يارانه ها و صرفه جويي در مصرف سوخت تلاش خواهيم کرد که همه روستاهاي کشور از مزاياي گاز برخوردار شوند.

در اين جلسه که وزيران اقتصاد و دارايي، نيرو، کار، تعاون و رفاه اجتماعي، رئيس سازمان برنامه و بودجه و معاون علمي فناوري رئيس جمهوري حضور داشتند، پيشنهادهاي برخي دستگاه ها مطرح شد.

اعضا با درخواست وزارت نفت براي بهبود بازيافت، افزايش توليد و بهره برداري از ميدان هاي مشترک نفتي آبان و پايدار غرب، اصلاح مجوز سرمايه گذاري از محل منابع داخلي شرکت ملي نفت ايران براي طرح حفظ ظرفيت و تداوم عمليات پالايشگاه امام خميني (ره) شازند، اصلاح مصوبه شوراي اقتصاد درباره موضوع طرح يکپارچه ميدان هاي مشترک نفتي غرب کارون، طرح توسعه و بهره برداري از ميدان هاي نفتي سپهر و جفير، اصلاح مصوبه شوراي اقتصاد درباره طرح توسعه جامع و يکپارچه و تکميل فازهاي 11 تا 24 ميدان گازي مشترک با الحاق طرح توسعه اوليه بخش شرقي اين ميدان (ميدان گازي بلال) و اصلاح مصوبه شوراي اقتصاد درباره طرح گازرساني به باقيمانده شهرها و روستاها با گاز طبيعي فشرده (سي ان جي) و از طريق خط لوله و ديگر روش ها موافقت کردند. همچنين اصلاح مصوبه شوراي اقتصاد درباره احداث نيروگاه هاي سيکل ترکيبي با راندمان بالا (کلاس F ) در اصفهان، تهران، بويين زهرا، انديمشک، تبريز، بندرعباس و رامين اهواز نيز مورد موافقت اعضا قرار گرفت.

در کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي صورت گرفت:

بررسي فعاليت هاي وزارت نفت در توليد و صادرات 

سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در تشريح جلسه کميسيون متبوع خود، از بررسي وضع فعاليت وزارت نفت با توجه به مسئله تحريم ها خبر داد.

علي نجفي خوشرودي با اشاره به جلسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي که با حضور بيژن زنگنه، وزير نفت برگزار شد، گفت: در اين نشست، آخرين وضع فعاليت هاي وزارت نفت در بخش صادرات و ديپلماسي نفتي ايران با توجه به موضوع تحريم ها مورد بررسي و تبادل نظر قرار گرفت.

وي افزود: با توجه به اينکه مهم ترين هدف تحريم ها، کاهش صادرات نفت و اختلال در صنعت نفت ايران ارزيابي مي شود، در اين جلسه اعضاي کميسيون بر ضرورت استفاده از همه ظرفيت ها و تدابير ارزي براي مقابله با چنين شرايطي تاکيد کردند.

سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: اهتمام ويژه به توسعه ميدان هاي مشترک نفتي، ضرورت حفظ سهميه ايران در سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک)، روند تکميل پروژه هاي پارس جنوبي و ضرورت ارائه پيشنهادها و راهکارهاي عملي در بسته پيشنهادي اروپا از ديگر موضوع هاي مورد بحث در جلسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با حضور وزير نفت بود.

پاسخ زنگنه به پرسش هاي نماينده اروميه  در مجلس شوراي اسلامي:

وزارت نفت در اين شرايط سخت به حمايت نمايندگان مجلس نياز دارد

وزير نفت در صحن علني مجلس شوراي اسلامي گفت: وزارت نفت در اين شرايط سخت، به حمايت نمايندگان مجلس نياز دارد و انتظار اين است که از وزارت نفت به عنوان يک توليدگر، براي خدمات رساني و توليد بهتر حمايت شود. انشاء الله کماکان از اين حمايت برخوردار خواهيم بود.

بيژن زنگنه صبح روز (سه شنبه 2 مردادماه) در پاسخ به پرسش نادر قاضي پور، نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي درباره واردات بي رويه لوله هاي درزدار با يادآوري اينکه واردات لوله هاي درزدار از زمان دولت هاي گذشته انجام مي شده و غيرقابل انکار است، اظهار کرد: لوله هاي فولادي درزدار ازسوي چهار شرکت داخلي ساخته مي شود.وي با بيان اينکه در چهار سال گذشته، لوله هاي درزدار مورد نياز وزارت نفت از اين شرکت ها تامين شده است، تصريح کرد: آقاي قاضي پور اعلام کند ما کدام لوله درزدار را مي توانستيم از داخل بخريم، اما از خارج وارد کرديم؟

وزير نفت گفت: صنعت نفت همچنين به لوله هاي بدون درز (CRA) نياز دارد. قرارداد 550 ميليون يورويي ساخت لوله هاي CRA که پارسال، با کنسرسيوم ايراني و شرکت معتبر خارجي امضا شد، از افتخارات وزارت نفت به شمار مي رود و آورده شرکت ايراني در اين قرارداد 100 ميليون يورو خواهد بود.

زنگنه تصريح کرد: بخش ديگري از لوله هاي بدون درز از سوي تنها کارخانه کشور، يعني فولاد اسفراين توليد مي شود که با وجود فراز و نشيب هاي فراوان، اما خريدمان را از اين شرکت انجام مي دهيم.

 

خريد نکردن از داخل به معناي واردات از خارج نيست

وزير نفت در واکنش به برخي ابهام ها مبني بر خريد تجهيزات مورد نياز وزارت نفت از شرکت هاي خارجي گفت: سربسته مي گويم برخي دوستان تصور مي کنند که اگر از شرکت هاي داخلي خريد نمي کنيم، لابد از خارج وارد مي کنيم، در حالي که اين گونه نيست.

وي با اشاره به اينکه شرکت ملي نفت ايران، 3 هزار ميليارد تومان بدهي قطعي به پيمانکاران دارد که بايد فکري براي آن کرد، افزود: به دليل کمبود منابع، به کارخانه هاي داخلي سفارش نمي دهيم، نه به دليل اينکه از خارج خريد مي کنيم. زنگنه به تاکيدهاي قاضي پور بر لزوم اجراي اقتصاد مقاومتي هم اشاره کرد و افزود: اقتصاد مقاومتي، بسته اي به هم پيوسته است و فقط به معناي ارجاع کار به پيمانکاران داخلي نيست؛ بلکه بر لزوم افزايش صادرات، توسعه ميدان هاي مشترک، تامين سوخت مورد نياز داخل و ... نيز تاکيد دارد. وي درباره عملکرد شرکت هاي پتروشيمي غدير و شيراز هم که جزو موارد مطرح شده از سوي قاضي پور بود، اظهار کرد: وزارت نفت مسئول نظارت بر عملکرد اين شرکت ها نيست و آنها خود مسئول دارند.

وزير نفت درباره دليل واردات بي رويه پمپ هاي صنعتي بي کيفيت از چين و حمايت نکردن از شرکت هاي توليدکننده داخلي که داراي توان و محصول باکيفيت تر هستند، هم توضيح داد: پمپ و کمپرسور در صنعت نفت همانند قلب در بدن انسان عمل مي کنند. پمپ در فرايند نفت، گاز و پتروشيمي، قطعه اي حياتي است و کيفيت آن براي صنعت بسيار اهميت دارد.وي ادامه داد: بنده طبق مصوبه هيئت وزيران، بخشنامه خريد پمپ از شرکت هاي داخلي را صادر کرده ام.

زنگنه با انتقاد از ادعاي نماينده اروميه درباره واردات تجهيزات در فازهاي پارس جنوبي و پالايشگاه ستاره خليج فارس اظهار کرد: مسئول توسعه فاز 13 و فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي و پالايشگاه ستاره خليج فارس، قرارگاه خاتم الانبيا (ص) است، حال اين که بگوييم آنها که همه تلاش شان استفاده از تجهيزات داخلي است، اقدام به واردات مي کنند، بي انصافي است.

وزير نفت بر ضرورت توجه به کيفيت، زمان و هزينه ازسوي سازندگان کالاهاي داخلي تاکيد کرد و گفت: اسمي از شرکت هاي داخلي که توليدات شان کيفيت خوبي ندارد، نمي برم. برخي از اين شرکت ها که قرارداد 300 ميليون دلاري پمپ هاي انتقال پروپان و بوتان را دارند، به دليل طولاني شدن زمان ساخت و بي کيفيت بودن توليداتشان به شرکت ملي گاز ايران زيان رسانده اند. چه کسي پاسخ هدر رفتن 500 ميليون دلار کالاهاي نفتي براي انجام 10 ميليون دلار قرارداد از سوي شرکت هاي داخلي را مي دهد؟

وزارت نفت توليدکننده قير نيست

وي همچنين به پرسش قاضي پور درباره نظارت نداشتن وزارت نفت بر پالايشگاه ها براي تامين مواد اوليه موردنياز توليدکنندگان قير هم پاسخ داد: وزارت نفت، توليدکننده قير نيست و اين به عهده شرکت هاي بخش خصوصي است که پس از توليد، قير را در ازاي دريافت پول به وزارت نفت مي فروشند و تا وزارت نفت پول به حساب آنها واريز نکند، قيري هم دريافت نمي کند.

وزير نفت افزود: برخي از اين شرکت ها به بخش خصوصي واگذار شده اند و از وزارت نفت دستور نمي گيرند، زيرا قانوني در اين زمينه وجود ندارد.

 

تهمت نزنيد

زنگنه در واکنش به ادعاي مافياي باشگاه نفت و نيرو هم اظهار کرد: چرا مادام مي گوييد مافياي باشگاه نفت و نيرو؟! افراد محترم و متخصصي در اين باشگاه در حال کار کردن براي اين کشور هستند. چرا به آنان اتهام و تهمت مي زنيد؟ اين کار شما قابل پيگيري است، ضمن اين که اگر دليلي بر مافيايي بودن آن داريد، به قوه قضاييه ارائه دهيد. وي تصريح کرد: در اين شرايط سخت، وزارت نفت به حمايت نمايندگان مجلس نياز دارد و انتظار اين است که از وزارت نفت، به عنوان يک توليدگر براي خدمات رساني و توليد بهتر حمايت شود. انشاءالله کماکان از اين حمايت برخوردار خواهيم بود.

براي گسترش همکاري ها در بخش  انرژي 

زنگنه با وزير انرژي روسيه در مسکو مذاکره کرد

وزير نفت براي گسترش همکاري در بخش انرژي با الکساندر نواک، وزير انرژي روسيه در اين کشور مذاکره کرد.بيژن زنگنه، وزير نفت روز (دوشنبه، يکم مردادماه) در راس هيئتي براي گسترش همکاري ايران و روسيه در بخش انرژي وارد اين کشور شد. سفر وزير نفت به اين کشور يک روزه است.ايران و روسيه بعد از برجام بيشترين تفاهم نامه  همکاري را براي توسعه ميدان هاي نفتي امضا کردند. قرارداد توسعه ميدان هاي آبان و پايدار غرب، با شرکت زاروبژنفت در روزهاي پاياني سال گذشته امضا شد.

2 نرخي شدن قيمت بنزين در دولت تصويب نشده است

وزيرنفت، مطرح شدن بحث دو نرخي شدن قيمت بنزين را شايعه دانست و گفت: فعلا درباره اين موضوع، چيزي در دولت تصويب نشده است. بيژن زنگنه همچنين درباره نشست 174 سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) اظهار کرد: توافق خوبي در اوپک به دست آمد، اما برخي کشورها مي خواهند تخلف کنند که اين از نظر حقوقي خلاف است. وي افزود: تخلف کشورها به توافق اوپک سبب مي شود که اين سازمان از نظر حيثيتي، خيلي آسيب ببيند.