عطر ماندگار

شرح احاديث اخلاقي درس خارج فقه مقام معظم رهبري

از حكمت هاى امام صادق (ع)

إذا رأيتم العبد يتفقد الذنوب من الناس ناسياً لذنبه فاعلموا أنه قد مكربه.

(تحف العقول، صفحه 364)

اگر كسى همواره به دنبال كشف عيوب مردم بوده و گناهان آنان را تفحص نمايد، اما گناهان و خطاهاى خود رافراموش كند، چنين انسانى دچار مكر و فريب شده و به وادى خطرناكى دچار شده است، زيرا بزرگترين خطر براى انسان آن است كه از گناهان خود غافل شود، چون اين موضوع سبب مي‏گردد كه در صدد اصلاح خود برنيايد و چنين فردى فريب خورده است.

خير الکلام قَلّ ودَلَ

براي مردم آن را بخواه که براي خود مي خواهي و با ديگران طوري رفتار کن که مايلي درباره ات آنچنان کنند.

 امام علي (ع)

معرفي کتاب و  نرم افزار

کتاب «پاسخ جوان شيعى به پرسش هاى وهابيان» تاليف محمد طبري در سال 1428ق حاوى 178 پرسش و پاسخ درباره پرسش هاي وهابيان است. اين کتاب به صورت نرم افزار اندرويدي در اختيار کاربران قرار گرفته است.

زلال احکام

پرسش: برپايي نماز جماعت در ادارات چه حکمي دارد؟

پاسخ: با توجه به اهميت خاص نمازهاي يوميه و تأکيد زيادي که بر اقامه نماز در اول وقت شده است و با توجه به فضيلت بسيار زياد نماز جماعت، مناسب است کارمندان، روشي را اتخاذ کنند که بتوانند در خلال ساعات کار اداري، نماز واجب را به صورت جماعت در اول وقت و در کمترين زمان بخوانند، اما بايد به گونه اي مقدمات اين کار را فراهم کنند که نماز جماعت در اول وقت بهانه و وسيله براي تأخير انداختن کارهاي مراجعه کنندگان نشود.

ايثار و فداکاري متخــصصان صنعت نفت

احمد مجيدي، مشاور فرهنگي وزير، نفت با هيئت همراه به منظور بررسي مباحث فرهنگي و موضوع نماز از شركت گاز استان كردستان بازديد کرد. مجيدي پنجشنبه (14 تيرماه) در راس هيئتي متشکل از حجت الاسلام كافي رئيس شوراي فقه صنعت نفت، حجت الاسلام اسماعيلي، رئيس قرارگاه فرهنگي جنوب، حجت الاسلام درويشي رابط فرهنگي و مسئول امور روحانيون منطقه 7 صنعت نفت و حجت الاسلام محمدپور، رئيس رسانه و تبليغ شوراي اقامه نماز وزارت نفت براي بازديدي يك روزه از بخش هاي ستادي و عملياتي شركت گاز استان كردستان و ادارات تابعه، همچنين ديدار با علماي اهل سنت استان كردستان وارد شهر سنندج شد. مجيدي و همراهان در بدو ورود به سنندج در جلسه مشترك از نزديک در جريان کار اين مجموعه صنعتي قرار گرفت.

 مشاور فرهنگي وزير نفت در اين جلسه گفت: زير ساخت هاي بسيار مناسبي براي خدمت به مردم شريف استان فراهم و با گسترش شبكه هاي گازرساني شرايط مساعد براي تامين انرژي صنايع در استان كردستان هموار شده است.

مجيدي افزود: جاي افتخار دارد به استاني آمده ايم كه برادران اهل تسنن و اهل تشيع در صفوف به هم پيوسته در مراسم نماز جماعت حضور داشته و در آيين هاي ملي و مذهبي دوشادوش هم در حمايت از انقلاب اسلامي وظيفه ملي و مذهبي خود را ادا مي کنند.

اين مقام مسئول در ادامه سخنانش گفت: در شوراي فرهنگي وزارت نفت، سه رويكرد اساسي مورد توجه قرار گرفته است؛ نخستين رويکرد، ساماندهي دفتر ارتباطات حوزي وزارت نفت است. وي ادامه داد: دومين رويكرد، توجه ويژه به مباحث قرآني است و سومين رويكرد تاسيس دفتر ارتباطات وزارت نفت با هنرمندان است كه پيگير مسائل فرهنگي صنعت است.

مجيدي درباره برنامه هاي فرهنگي و اجتماعي صنعت نفت و راهکارهاي تقويت همکاري هاي فرهنگي با افراد حاضر در جلسه بحث و تبادل نظر کرد.

مشاور فرهنگي وزير نفت در اين ديدار با اشاره به لزوم فرهنگ سازي مناسب و متاثر از فرهنگ غني اسلامي در صنعت نفت گفت: بهره مندي از آموزه هاي اسلامي و روحيه جهادي در صنعت نفت بسيار حائز اهميت است، زيرا اين صنعت عظيم با شرايط ويژه و وجود تحريم هايي که نه تنها کاهش نيافته و بلکه افزايش يافته اداره مي شود و اين نشان از ايثار و فداکاري مديران و متخصصان اين صنعت است.

مجيدي از امامان جماعت صنعت نفت به عنوان سربازان فرهنگي وزارت نفت نام برد و گفت: با نظر مساعد وزير نفت نسبت به تشکيل دفتر ارتباطات حوزوي وزارت نفت در قم با مسئوليت حجت الاسلام کافي اقدام کرديم که اين کار، مورد تقدير رئيس جمهوري نيز قرار گرفت.

 در ادامه جلسه، سيد احسن حسيني، امام جمعه موقت سنندج گفت: هر كس رفتار و كردارش مطابق با آموزه هاي هاي قرآن كريم، سنت نبي مكرم اسلام (ص) و رفتار و منش ائمه اطهار باشد، در دنيا و آخرت سعادتمند است.

وي چهار خصلت را سبب سعادتمندي در دو جهان برشمرد و افزود: اگر مسئولان از اين چهار خصلت برخوردار باشند، زمينه ساز رستگاري در دنيا و آخرت است؛ نخست اينکه زباني صادق داشته باشد، دوم اداي امانت کند و مسئوليت امانت سنگيني كه به او واگذار شده را به عهده گيرد، سومين خصيصه نيز اين است که بهترين اخلاق را داشته باشد و آخرين خصلت، مردم داري و دلسوزي است. ماموستا سيد احسن حسيني امام جمعه موقت سنندج در مورد خدمات شركت گاز استان كردستان گفت: كاركنان متعهد اين شركت علاوه بر پايبندي به شريعت مقدس اسلام در زمينه ارائه خدمات به مردم شريف استان بسيار خوب عمل كرده است.

توجه ويژه به آباداني کردستان

احمد فعله گري، مديرعامل شرکت گاز استان کردستان در جريان بازديد احمد مجيدي، مشاور فرهنگي وزير نفت، اقدام هاي شوراي فرهنگي شركت گاز استان كردستان را ارزنده توصيف كرد. وي در جلسه مشتركي كه با حضور روحانيون منطقه 7 صنعت نفت صورت گرفت، گفت: گازرساني به مناطق روستايي و مرزي کشور با آغاز به کار دولت يازدهم، با شتاب و اولويت بيشتري از سوي وزارت نفت و شرکت ملي گاز ايران پيگيري شد. در دولت دوازدهم نيز، شاهد روشن شدن مشعل هاي آبي گاز در تعداد بيشتري از مناطق کشور و افزايش رفاه عمومي مردم خواهيم بود.   مدير عامل شركت گاز استان كردستان در زمينه اجراي پروژه هاي گازرساني روستايي، افزود: استان کردستان يکي از استان هاي برتر کشور در زمينه گازرساني به روستاهاست که باتوجه به کوهستاني و سخت گذر بودن روستاهاي استان کردستان اين عملکرد بسيار مطلوب است. وي شركت گاز استان را يكي از دستگاه هاي موفق در زمينه خدمت رساني به مردم دانست و گفت: اين شركت در زمينه توسعه گازرساني روستايي جزء شركت هاي برتر كشور است. وي از مجموعه مديران و کارکنان شركت گاز كردستان قدرداني كرد و افزود: اجراي اين همه پروژه در استاني که از لحاظ توپوگرافي و جفرافيايي داراي شرايط ويژه و با ساير استان ها، تفاوت اساسي دارد، بدون تلاش شبانه روزي کارکنان امکان پذير نبوده  است. فعله گري گفت: به كوري چشم دشمنان گاز طبيعي در روستاهاي صفر مرزي برقرار و اين نشان دهنده توجه ويژه نظام جمهوري اسلامي به توسعه و آباداني كردستان است. مديرعامل شرکت گاز استان کردستان، با اشاره به تعهدات شركت گاز كردستان در گاز رساني به يک هزار و 500 روستا از محل مصوبات بند «ق» گفت: خوشبختانه با تلاش مجموعه شركت گاز كردستان تا پايان امسال بيش از100 روستا از نعمت گاز طبيعي برخوردار مي شوند. وي با اشاره به اينکه اکنون يک هزار و 131 روستا و 29شهر استان از نعمت گاز طبيعي برخوردار است، گفت: با اتمام پروژه هاي گازرساني در دست اجرا آمار روستاهاي گازدار استان کردستان در پايان سال 97 به يک هزار و 230روستا افزايش مي يابد.  به گفته وي، استان كردستان از نظر برنامه ريزي گازرساني به روستاها جلوتر از برنامه هاي مصوب است. وي در بخش اقدام هاي فرهنگي و ديني، فعاليت هايي چون توجه به ترويج و توسعه اقامه نماز، همچنين كلاس هاي قرآن براي همه رده هاي سني، برگزاري اردوي فرهنگي براي فرزندان كاركنان، برگزاري مراسم اهداي جوايز مرحله مقدماتي مسابقات قرآني، برگزاري مسابقات قرآني در ماه هاي مبارك رمضان و محرم، برگزاري كلاس هاي تابستاني براي فرزندان همكاران، برگزاري آيين ديدار عمومي مديرعامل با كاركنان و پيمانكاران، برگزاري جشن انقلاب براي كليه كاركنان، برگزاري مسابقات كتابخواني، سمينارهاي متعدد براي همكاران از جمله سمينار ارتقاي سلامت زنان و روان شناسي خانواده، برنامه هاي فضاسازي در جهت امور فرهنگي، برنامه ديدار با خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان، حضور چشمگير در برنامه هاي فرهنگ سازي صداوسيماي مركز كردستان و شبكه هاي سراسري نام برد. فعله گري ادامه كاشت نهال، كمك به تجهيز مدارس، آموزش و ترويج نكات ايمني در مدارس، برگزاري بازي هاي محلي در روستاهاي گازدار شده و اهداي جوايز، پخش فيلم با كمك موسسه روژيار براي كودكان بي سرپرست، شركت كاركنان شركت گاز استان كردستان در پاكسازي حاشيه سد وحدت سنندج و كوه آبيدر را از فعاليت هاي صنعت نفت در مسير عمل به مسئوليت هاي اجتماعي برشمرد.

فعال ترين استان در حوزه فرهنگي

در ادامه اين نشست حجت الاسلام والمسلمين درويشي رابط فرهنگي و امور روحانيون منطقه 7 صنعت نفت ضمن تشكر از مدير عامل و همكاران شركت گاز استان كردستان، اين شركت را به لحاظ    فعاليت هاي فرهنگي و اقامه نماز در سطح مجموعه هاي صنعت نفت در منطقه 7 سرآمد توصيف كرد و شركت گاز استان كردستان را پيشرو و موفق دانست.  حجت الاسلام و المسلمين درويشي شركت گاز استان كردستان را در زمينه اجراي ابلاغيه هاي ارسالي بسيار منظم دانست و افزود: اين شرکت در اجراي تمامي دستورالعمل هاي ابلاغي از ستاد اقامه نماز وزارت نفت از جمله طرح هجرت از فعاليت ترين شركت هاست. وي در پايان سخنانش در مورد كمك هاي شركت گاز استان كردستان در جريان زلزله كرمانشاه گفت: كمك هاي شايسته شركت گاز استان كردستان به هموطنان زلزله زده استان كرمانشاه، يكي از پرافتخارترين كارهاي كاركنان اين شركت در سال 96 بوده و هرگز از اذهان مردم پاك نخواهد شد.  در پايان جلسه روحانيون شاغل در شركت گاز استان كردستان و شركت پخش فرآورده هاي نفتي منطقه کردستان كه در جلسه حضور داشتند، ديدگاه هاي خود را در زمينه گسترش فعاليت هاي فرهنگي، ترويج و توسعه اقامه نماز و نحوه برگزاري مسابقات قرآني بيان کردند.

همراه با شهيد ان

شهید کریم دویزاویان

شهيد درسال 1358 وارد شرکت ملي نفت شد و در حالي که دانشجوي دانشگاه صنعت نفت آبادان بود، براي حضور در جبهه هاي جنگ حق عليه باطل بيقرار بود و براي چندين بار در مناطق عملياتي جنوب حضور يافت و سرانجام سيزدهم خرداد سال 60 به خيل شهيدان صنعت نفت پيوست ونام ويادش جاودانه شد. برادر شهيد درباره وي مي گويد:

«همه فعاليت هاي شهيد قبل از انقلاب و در جريان آن اعم از توزيع شب نامه ها، نوشتن شعار روي ديوار، شركت در مساجد و... مخفيانه بود و ما بعد از انقلاب متوجه همه اين جريانات شديم. وي بسيار منضبط و دورانديش بود، هيچ گاه فراموش نمي كرد كه علاوه بر وظايف ديگر، دانش آموز مدرسه نيز هست، براي همين هميشه در رده شاگردان ممتاز مدرسه بود. شهيد كريم دويزاويان در بجا آوردن واجبات ديني و كمك به فقرا پيشقدم بود و به افرادي كه در زمينه هاي اخلاقي، علمي، ديني به او چيزي مي آموختند، عشق مي ورزيد.»

با فرزانگان

خاطره ای از میرزا جواد آقا تهرانی

هنگامي كه ايشان به عنوان نماينده مجلس خبرگان قانون اساسي انتخاب شدند، در تهران كه بودند سعي مي کردند از بيت المال استفاده نكنند و احتياط زياد مي کردند؛ حتي از غذاي آنجا نمي خوردند. بعدها براي فرزندشان نقل کردند که «وقتي در مجلس خبرگان اول براي تدوين و تنظيم قانون اساسي شركت داشتم، شب ها در منزل فرزندم در تهران مقيم بودم و روزها ايشان مرا با وسيله شخصي خود به مجلس مي برد و ظهر براي ناهار برمي گرداند و مجددا عصر مي برد و چون مسافت راه از مجلس تا خانه طولاني بود، به ايشان گفتم لزومي ندارد براي ناهار به منزل بيايم؛ همانجا ناهاري مي خورم. بنا شد ظهرها در مجلس بمانم، اما چون نمي خواستم از غذاي بيت المال استفاده كنم، صبح كه از منزل بيرون مي رفتم، چند عدد ميوه ( سيب يا پرتقال يا غيره) با خود مي بردم. ظهر براي اداي فريضه نماز پايين مي آمديم. پس از پايان نماز، مراقب بودم كه رفقا براي صرف ناهار بروند و كسي متوجه من نباشد. آن وقت مي رفتم و ميوه هايي را كه با خود آورده بودم، از جيب درمي آوردم و مي خوردم، اين ناهار من بود، بدون اين كه كسي متوجه شود؛ حتي برادرت هم نمي دانست.