نخستین داور بین المللی نفتی در والیبال  

نفت مي تواند  در واليبال هم مدعي باشد

متولد 1355 و در خانواده اي نفتي به دنيا آمده است. از سال 1382دنباله رو راه پدر و پدر بزرگش شده و به شرکت نفت آمده و در حال حاضر به صورت اقماري در شرکت بهره برداري نفت و گاز گچساران - منطقه نرگسي در اداره شيميايي زير نظر شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب مشغول به کار است. شايد کار به صورت اقماري، اين فرصت را از افراد بگيرد که بتوانند در زمينه هاي حرفه اي پيشرفت کنند و حرفي براي گفتن داشته باشند؛ اما گاهي اين انگيزه و علاقه است که راه را برهر امر نشدني مي بندد. اميد فولادوندا، يکي از اين افراد است که با وجود کار اقماري، توانسته علاقه خود را دنبال کند. او هم اکنون اولين داور جوان بين المللي واليبال ايران است. خبرنگار «مشعل» گپ وگفتي با اين داور بين المللي داشته که با هم مي خوانيم:

 چگونه وارد دنياي واليبال شديد؟ آن هم با کار سخت در صنعت نفت

کارشناس مهندسي تکنولوژي صنايع شيميايي و دانشجوي کارشناسي ارشد مهندس شيمي هستم. ورزش را از مدرسه شروع کردم  و  از سال 79 آن را به صورت حرفه اي ادامه دادم. دوره هاي مربيگري و داوري را گذراندم و در حوزه مربيگري، شاگرد اول کلاس هاي مربيگري خوزستان شدم. با توجه به اينکه واليباليست بودم؛ اما هميشه خلائي در خود احساس مي کردم. وقتي داوري را در کنارش ادامه دادم، متوجه شدم که به آن بيشتر علاقه دارم. به اين ترتيب کلاس هاي درجه 3،2 و1 را گذراندم و بعد داور ملي شدم. در ايران مدارکم را کسب کردم و بعد از آن در سال 1389 به عنوان اولين ايراني از سوي فدراسيون واليبال به اروپا اعزام شدم و مدرک داوري بين المللي را زير نظر پروفسور هالوي، رئيس کميته داوران جهان اخذ کردم. در آن زمان نخستين داور جوان  بين المللي ايران بودم.

 چه تخصصي در صنعت نفت داريد؟

قبل از اينکه مدرکم را بگيرم، در شرکت نفت شاغل بودم. پدر و پدربزرگم هم نفتي بودند. براي همين من هم تصميم گرفتم وارد اين حوزه شوم؛ اما فعاليت ورزشي را قبل از انتخاب اين شغل داشتم.

شغل اول من تکنسين شيميايي نفت و گاز است؛ چرا که نمي توان به داوري به عنوان شغل اصلي نگاه کرد. چنانکه داوران ديگر نيز در هر سطحي که باشند، شغل ديگري هم دارند.

 واليبال را تا چه مرحله اي دنبال کرديد و چه چيزي سبب شد دنبال داوري برويد؟

من چند سالي واليباليست بودم، حتي در تيم دانشگاه آزاد ياسوج، نايب قهرمان ليگ دسته اول هم شدم؛ اما به دليل بالا رفتن سنم و اينکه آسيب جسمي ديده بودم، بايد انجام فعاليت هاي ورزشي را کنار مي گذاشتم؛ ولي اين کار برايم سخت بود. با توجه به اين که افرادي مثل من، بعد از مدتي به انجام فعاليت هاي ورزشي ديگري مثل مربيگري و داوري روي مي آورند، من هم مربيگري را دنبال کردم. علاوه بر اينها علاقه شديد من به داوري باعث مي شد در هر بازي، حتي بازي هاي کوچک هم داوري کنم و با توجه به محدوديت در امکانات آن زمان، سعي مي کردم خودم را به روز نگه دارم و از فضاي ورزشي و علم روز واليبال و داوري دور نمانم. اين خواسته خودم بود که به اينجا رسيدم.

 آينده واليبال را در ايران چگونه مي بينيد؟

آينده واليبال ايران بسيار روشن است. در حال حاضر جزو پرقدرت هاي واليبال جهان هستيم و پشتيباني هاي خوبي را در واليبال شاهديم. ما بعد از فوتبال، دومين رشته تيمي هستيم که در سطح کشور از محبوبيت زيادي برخوردار است. در حال حاضر هم هشتمين تيم جهان در رده بندي تيم هاي واليبال هستيم که اين بسيار افتخارآميز است.

 واليبال در نفت هم طرفدار دارد؟

زماني ما درنفت اهواز، تيم واليبال داشتيم که از ليگ دسته 2 به دسته يک و بعد از آن به ليگ برتر آمد؛ اما چون در خوزستان و جنوب، پشتيباني و بازيکن سازي نداريم و بايد تمام بازيکن ها را از جاهاي ديگر جذب کنيم، اين موضوع بار زيادي به تيم ها وارد مي کند و باعث مي شود مسئولان بعد از چند سال نااميد شوند و تيم داري را ادامه ندهند. در حال حاضر در سطح ليگ دسته (2) که مسابقاتي يک ماهه دارد، تيم داري مي شود و آن هم تيم داري مقطعي است که فکر نمي کنم بتوان نتيجه اي از آن گرفت.

 آيا با برگزاري و اهميت دادن به ورزش همگاني در نفت مي توان تيم واليبال خوب داشت و به عبارتي بهتر مي شود تيم داري کرد؟

اين ظرفيت در افراد وجود ندارد؛ البته اگر مسابقات در سطح کارکنان برگزار شود، مي توان اين طرح را پيشنهاد کرد؛ اما اگر بخواهيد به صورت حرفه اي به آن نگاه کنيد، ظرفيتي ديده نمي شود؛ چرا که بايد افراد سال ها فعاليت ورزشي انجام داده باشند و به عبارت ديگر آموزش ديده باشند. اين تيم داري بايد زير ساخت هايي از لحاظ سخت افزاري و نرم افزاري داشته باشد که در کارکنان ديده نمي شود. در مورد کارکنان شاغل، ما مي توانيم از ورزش همگاني استفاده و اوقات فراغت آنها را پرکنيم و برنامه ريزي طوري باشد که اين روند مستمر بوده و باعث شود که تقريبا ورزش را در زندگي روزمره خود بگنجانند.

در مسابقات قهرماني، سابقه داوري داريد؟

در مسابقات قهرماني دختران جوان آسيا در کشور تايلند حضور داشتم و به عنوان داور به اين مسابقات دعوت شدم. شش بازي را قضاوت کردم که مهم ترين آنها داوري در بازي نيمه نهايي بين دو کشور کره و چين وهمچنين بازي فينال بين ژاپن و چين بود.

و سخن پاياني...

از مديران شرکت نفت و گاز گچساران که مرا در راه رسيدن به اهدافم ياري کردند، بسيار تشکر مي کنم.

در مسابقات  مجارستان

پاورلیفتینگ کار نفتی قهرمان جهان شد

پاورليفتينگ کار نفتي موفق شد با درخشش در مسابقات جهاني، به مقام قهرماني دست يابد.

قاسم قرباني، از همکاران شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه اهواز که در رشته پاورليفتينگ فعاليت مي کند و چند مقام قهرماني کشوري و بين المللي را براي خود کسب کرده است، موفق شد با حضور در مسابقات جهاني پاورليفتينگ در کشور مجارستان در دسته 5/82 کيلوگرم، به مقام قهرماني برسد و مدال طلا را بر گردن آويزد.

با کسب نهمين قهرماني پي در پي

مدیریت اکتشاف قهرمان مسابقات والیبال شد

  مسابقات واليبال جام رمضان 97 «گراميداشت جام فجر»، با حضور تيم هاي مديريت اکتشاف، پژوهشگاه صنعت نفت، خدمات رفاهي و اجتماعي نفت، شرکت نفت فلات قاره ايران و بهداري و بهداشت نفت، از 2 تيرماه و با برگزاري مسابقه بين تيم هاي مديريت اکتشاف و شرکت نفت فلات قاره ايران شروع شد و در 11 تيرماه با انجام مسابقه بين تيم هاي مديريت اکتشاف و خدمات رفاهي و اجتماعي نفت و همچنين پژوهشگاه صنعت نفت با شرکت نفت فلات قاره (در مجموع 10 مسابقه)، با نهمين قهرماني پي درپي تيم مديريت اکتشاف به پايان رسيد.

 مسابقات جام فجر همه ساله به صورت دوره اي در سطح تيم هاي شرکت ملي نفت از سوي امور ورزش و تربيت بدني شرکت ملي نفت ايران برگزار مي شود و طي مراسمي با اهداي کاپ و مدال به تيم هاي اول تا سوم پايان مي يابد که در اين دوره، تيم هاي مديريت اکتشاف مقام اول، پژوهشگاه صنعت نفت مقام دوم و خدمات رفاهي و اجتماعي نفت مقام سوم را کسب کردند و کاپ و مدال به بازيکنان تيم هاي برنده اهداشد.

هيئت واليبال مديريت اکتشاف ضمن تشكر و قدرداني از حمايت هاي بي دريغ مدير، معاونت منابع انساني و رئيس امور ورزش، از تلاش تک تک اعضا و علي حميدي، مربي با اخلاق تيم سپاسگزاري کرد و اين موفقيت را به تمامي همكاران و بازيكنان تواناي مديريت اکتشاف تبريک گفت.

  کوهپیمایی  نفتی ها  در  ارتفاعات شکر آب

گروه كوهنوردي شركت ملي نفت ايران در يکي از برنامه هاي خود در ارتفاعات آهار و منطقه رودبار و قصران از رشته کوه البرز مرکزي، در ارتفاع 2800 متري کوهپيمايي کردند.  تيم 20 نفره کوهنوردي شرکت ملي نفت ايران طي 5 ساعت کوهپيمايي، موفق شدند به ارتفاعات شکر آب صعود کنند.

 کوهنورداني که در اين کوهپيمايي شرکت داشتند، عبارت بودنداز:

علي قرباني، مجيد خسرواني، محمدرضا شهابي فر، سيد نادر رضوان، اصغر رحيم نژاد، سعيد شيوياري، سعيد قادري، محسن صداقت، يونس قيصريان، مسعود محمد اصغري، عبدالله امامي، علي خسرواني محمدعلي شيخلو، حسن نبي زاده، محمود مرادي، فرامرز فرجي، حميد غفاري،  اكبر مهدي زاده (مربي) و حسين باقرزاده (سرپرست گروه)

صعود گازی ها  بر فراز قله سماموس

  تيم کوهنوردي کارکنان شرکت گاز استان مرکزي، همزمان با هفتم تيرماه و به مناسبت گراميداشت هفته قوه قضاييه، موفق شد در يك برنامه دو روزه به قله 3720متري سماموس، شرقي ترين قله استان گيلان صعود کند.

در اين صعود که با هدف بالا بردن روحيه ورزشي و ارتقاي سلامت کارکنان انجام شد، تيم گروه کوهنوردي شرکت گاز استان مرکزي به سرپرستي حميد رضا رودي و همراهي جوادعزيزمحمدي، صفرعلي رنجبر اكبر هادي پور، امين حبيبي، مطلب احمدي، مجيد فريدي، علي گلزار، اسماعيل كيخايي، مهدي حميدي، مهدي جعفري و سيد محسن حسيني توانست قله سماموس را فتح کند.