رييس جمهوري:

به صفر رساندن صادرات نفت ايران گزافه گويي است

رئيس جمهوري گفت: به نظر من سخنان مقام هاي آمريکايي مبني بر اين که مي خواهيم صادرات نفت ايران را به صفر برسانيم، يک گزافه گويي است که هيچ وقت نمي توانند آن را عملي کنند و تصور اين که همه جز ايران نفت صادر کنند، غلط و نابخردانه است.

حسن روحاني عصر سه شنبه (12 تيرماه) پس از امضاي سه سند همکاري ميان ايران و سوئيس در نشست خبري مشترک با آلن برسه، رئيس کنفدراسيون سوئيس گفت: امضاي اسناد همکاري ميان ايران و سوئيس به معناي اراده دو کشور براي توسعه همکاري است و ما تصميم گرفتيم در زمينه روابط هاي مالي، بانکي، تجاري، سرمايه گذاري، گردشگري، همچنين علمي و فرهنگي، روابط خود را گسترش دهيم و از مجموعه بحث هايي که ديروز و امروز داشتيم، مطمئن شدم دو کشور مصمم هستند از مشکلات احتمالي که در ماه هاي آينده پيش روي روابط تجاري دو کشور است، به خوبي عبور کنند.وي با اشاره به اين که يکي از مسائل مهم مورد گفت وگو، مسئله برجام و لزوم احترام همه کشورها به توافق هاي بين المللي و مصوبه هاي شوراي امنيت به ويژه قطعنامه 2231 بود، افزود: هر دو کشور معتقد بودند، برجام، دستاورد بزرگ سياسي پس از مذاکرات طولاني و فشرده بوده و بقاي اين توافق به نفع روابط ايران با کشورهاي ديگر و به نفع امنيت و صلح جهاني است و همان طور که پيش تر هم تأکيد کرده ايم، تا زماني که منافع ما در توافق برجام تأمين شود و مطمئن به استفاده از مزاياي آن شويم، در اين توافق باقي خواهيم ماند.

تحريم کور عليه يک ملت، بزرگ ترين نقض حقوق بشر است

رئيس جمهوري اظهار کرد: در مذاکرات دوجانبه بر اين نکته تأکيد کردم که تحريم کور عليه يک ملت بزرگ، بزرگ ترين نقض حقوق بشر در جهان امروز است، مسئله صلح و امنيت جهاني و منطقه حساس خاورميانه نيز، مورد تأکيد رؤساي جمهوري دو کشور بود و اين که ايران نقش بسيار مهمي عليه تروريسم در منطقه ايفا کرده است.

روحاني در پاسخ به پرسش خبرنگار رويترز درباره تهديد آمريکايي ها به اين که مي خواهند صادرات نفت ايران را قطع کنند، واکنش شما چه خواهد بود. آيا ممکن است ايران تنگه هرمز را ببندد و اگر چنين است، در چه شرايطي و پيش بيني شما چيست؟ گفت: به نظر من حرفي که برخي مقام هاي آمريکايي زدند که مي خواهيم صادرات نفت ايران را به صفر برسانيم، يک گزافه گويي است که هيچ وقت قادر نيستند آن را عملي کنند. اين کار کاخ سفيد غير قانوني، فرامرزي و لغو تمام تعهدهاي بين المللي در زمينه انرژي و تجارت است. تصور اين که همه نفت صادر کنند، جز ايران، غلط و نابخردانه است.

موقعيت حقوقي سوئيس در قبال برجام تغيير نکرده است

در ادامه، رئيس کنفدراسيون سوئيس گفت: درباره پرسشي که کرديد، درباره استثنا قائل شدن معاملات سوئيس با ايران، در اين مرحله اين پرسش بجايي نيست. مسئله اي که تأکيد مي کنيم اين است که بايد چه کار کرد تا برجام که از سوي همه طرف ها امضا شده است و حمايت قطعنامه شوراي امنيت را هم دارد، آثار خودش را همچنان به بار بياورد و من تأکيد مي کنم باز هم موقعيت حقوقي سوئيس در قبال برجام به هيچ وجه تغيير نکرده و آثار حقوقي برجام از ديدگاه ما پابرجاست.روحاني نيز در اين زمينه گفت: لازم است همين جا توضيح دهم؛ رئيس جمهوري محترم سوئيس به مسئله رژيم صهيونيستي اشاره کرد و به صراحت به ايشان گفتم ايران رژيم صهيونيستي را نامشروع و اقدام هايش در منطقه را تجاوزکارانه مي داند و محکوم مي کند.رئيس جمهوري در پاسخ به پرسشي درباره اين که قرار است روزهاي آينده کميته مشترک اقتصادي دو کشور تشکيل شود، چه اهدافي را در اين کميته دنبال مي کنيد و قرار است چه اتفاقي در آن بيفتد، افزود: پس از سفر رئيس جمهوري سوئيس به تهران در سال 2016، نقشه راهي را ترسيم کرديم و جلسه هاي مشترکي براي توسعه روابط اقتصادي داشتيم و امروز به اين نتيجه رسيده ايم که براي حل برخي مشکلات در روابط اقتصادي به يک کميته فني با ترکيب مشخص نياز داريم تا گره هايي را که وجود دارد، باز و مسير را براي فعاليت بيشتر هموار کنيم.رئيس جمهوري سوئيس نيز گفت: مايلم تکميل کنم گفته هاي ايشان را با اين که الان قراردادي بين دو کشور داريم که به تازگي در پارلمان سوئيس هم تصويب شده و مبناي حقوقي است که ما بر مبناي آن فراتر از گفت وگو رفتيم، براي همکاري اقتصادي، کميته مشترکي را ايجاد کرديم و با توجه به شرايط کنوني درباره برجام، اين کميته اهميتي دو چندان يافته که ما در چارچوب آن مي توانيم به دقت ببينيم چه اقدام هايي مي توانيم براي ادامه فعاليت هاي اقتصادي انجام دهيم.

عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس:

ايران با مصرف بهينه به صادرکننده بنزين تبديل مي شود

عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي با بيان اين که ايران از پرمصرف ترين کشورهاي دنيا در بخش انرژي است، گفت: با اندکي صرفه جويي و مصرف بهينه بنزين مي توانيم به صادرکننده اين فرآورده تبديل شويم. غلامعلي جعفرزاده ايمن آبادي، از تلاش هاي وزارت نفت براي بهره برداري فاز دوم پالايشگاه ستاره خليج فارس تشکر و قدرداني کرد و گفت: با بهره برداري از اين پروژه، توليد بنزين ايران افزايش يافت و در شرايط کنوني که آمريکا فشارهاي اقتصادي بر ايران وارد مي کند، اقدامي مهم محسوب مي شود.

وي افزود: متاسفانه بدمصرفي در حوزه انرژي به ويژه بنزين سبب شده است تا ما با وجود افزايش توليد اين فرآورده هنوز در گروه کشورهاي صادرکننده بنزين قرار نگيريم که البته معتقدم با اندکي صرفه جويي، به اين مهم دست خواهيم يافت.

اين عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: شاهد هستيم که خودروهاي چند صد ميليوني در خيابان هاي کشور تردد مي کنند، اما بنزين با نرخ 1000 تومان دريافت مي کنند که به نظرم اين موضوع معقول نيست. جعفرزاده ايمن آبادي عنوان کرد: با برنامه ريزي صحيح مي توان اميدوار بود که ايران تا پايان سال 97 به جمع کشورهاي صادرکننده بنزين بپيوندد.

در کميسيون انرژي مجلس بررسي شد

چگونگي جذب سرمايه براي توسعه ميدان هاي نفتي در زمان تحريم

چگونگي و نحوه جذب سرمايه در ميدان هاي نفتي کشور در زمان تحريم ها در کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي بررسي شد. اسدالله قره خاني به نشست روز يکشنبه (10 تيرماه) کميسيون انرژي مجلس اشاره و اظهار کرد: در اين نشست که علي کاردر، مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، شاپور محمدي، رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار، نماينده سازمان برنامه و بودجه، صندوق توسعه ملي، ديوان محاسبات و مرکز پژوهش هاي مجلس حضور داشتند، توضيح هايي درباره مباحث مالي، سياست گذاري درباره توسعه ميدان هاي نفتي، نوسازي تجهيزات نفتي و افزايش توليد نفت ارائه شد. وي افزود: براساس برنامه ششم توسعه، منابع مالي مناسبي بايد به توسعه ميدان هاي نفتي و صنعت نفت اختصاص يابد که در اين نشست گزارشي از وضع حوزه ها و ميزان جذب سرمايه گذار براي اين پروژه ها ارائه شد. سخنگوي کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: مقرر شده درباره ميدان هايي که با شرکت هاي خارجي قرارداد امضا شده، اما اين شرکت ها در ايران حضور نيافته اند يا اين پروژه ها در مرحله اجرا قرار نگرفته، از شرکت هاي داخلي که توان علمي، مديريتي و سرمايه گذاري در پروژه ها را دارند، استفاده شود. قره خاني با اشاره به اين که در اين نشست، رئيس سازمان بورس و نماينده صندوق توسعه ملي، پيشنهادهايي درباره جذب سرمايه براي ميدان هاي نفتي ارائه کردند، گفت: نمايندگان مجلس نيز پيشنهادهايي در اين باره ارائه کردند مبني بر اين که منابع مالي، ارزي و ريالي شهروندان که به نوعي سرگردان بوده جذب شود. 

معاون اول رئيس جمهوري:

جلوگيري از فروش نفت ايران شدني نيست

معاون اول رئيس جمهوري با اشاره به اين که استمرار صادرات نفت کشور، نماد پيروزي ملت ايران در مقابل تحريم هاي آمريکاست، گفت: با برنامه ريزي و مديريت توانمند وزارت نفت، ثابت مي کنيم که ادعاي آمريکا مبني بر متوقف کردن صادرات نفت ايران واهي است. اسحاق جهانگيري، روز دوشنبه (11 تيرماه) در جلسه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي با بيان اين که دولت براي شرايط تحريم برنامه ريزي دقيق دارد، يکي از برنامه هاي دولت براي تامين کالاهاي وارداتي مورد نياز را استفاده از سازوکار تهاتر دانست و گفت: ايران در مقابل تحريم هاي آمريکا دست بسته نخواهد بود و از روش هاي مختلف براي بي اثر کردن تحريم ها استفاده خواهد کرد.

رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي با تاکيد بر اين که دولت در تحريم هاي پيش رو روش هاي مختلفي را به کار خواهد گرفت تا صادرات نفت کاهش نيابد، تصريح کرد: استمرار صادرات نفت کشور نماد پيروزي ملت ايران در مقابل تحريم هاي آمريکاست و با برنامه ريزي و مديريت توانمند وزارت نفت، اميدوارم شاهد اين موفقيت بزرگ باشيم و ثابت کنيم ادعاي آمريکا مبني بر متوقف کردن صادرات نفت ايران واهي است. وي عنوان کرد: بايد تلاش کنيم تحت هر شرايطي کالاهاي اساسي مورد نياز به کشور وارد شود و ذخاير کالاهاي اساسي وضع اطمينان بخش داشته باشد.  در اين جلسه که وزيران نفت، دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، صنعت، معدن و تجارت، نيرو، راه و شهرسازي، تعاون، کار و رفاه اجتماعي، معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري، معاون رئيس جمهوري در امور زنان و خانواده، رئيس سازمان امور اداري و استخدامي، رئيس کل بانک مرکزي و رئيس هيئت عامل صندوق توسعه ملي نيز حضور داشتند، نماينده دبيرخانه ستاد، گزارشي از ارزيابي عملکرد استان ها در اجراي سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي ارائه کرد و گفت: در اين ارزيابي عملکرد 12 استان در حد انتظار و شايستگي بوده و عملکرد 13 استان نزديک به انتظار و شايستگي و 6 استان نيازمند تحرک بيشتر بوده اند که در اين ميان استان هاي کرمان، کردستان و قزوين به ترتيب سه رتبه نخست را در اجراي اقتصاد مقاومتي کسب کرده اند. در اين گزارش همچنين اعلام شد که درصد خودکفايي تامين سرانه انرژي خانوارها از محل توليدات داخلي از 52 درصد در سال 92 به 82 درصد در سال 96 افزايش يافته است. در اين جلسه مقرر شد کميته اي با محوريت وزارت نفت و با عضويت وزارتخانه هاي جهاد کشاورزي، امور اقتصادي و دارايي، امورخارجه، صنعت، معدن و تجارت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزي تحت عنوان کميته تهاتر تشکيل شود و براي تهاتر کالاهاي اساسي با نفت برنامه ريزي هاي لازم را انجام دهد و نتيجه تصميم ها نيز گزارش شود.

دولت براي مقابله با تحريم فروش نفت ايران برنامه دارد

معاون اول رئيس جمهوري گفت: جمهوري اسلامي ايران براي جلوگيري از کاهش فروش نفت تلاش مي کند شعار آمريکا را به شکست بکشاند و دولت در اين باره برنامه ريزي دارد. اسحاق جهانگيري، روز يکشنبه (10 تيرماه) در همايش روز ملي صنعت و معدن، با بيان اين که هدف آمريکا از تحريم، نخست بخش نفت است، گفت: آنها مي خواهند نفت ايران فروش نرود که اين غيرممکن است و اين اقدام ها براي ايجاد جنگ رواني انجام مي شود. وي افزود: شخصي که کمترين شناخت بين المللي داشته باشد، هم مي داند چنين کاري شدني نيست، به همين دليل به سمت کشوري همچون عربستان رفته اند تا اگر نفت ايران کم شد، اتفاقي در بازار آنها ايجاد نشود.

معاون اول رئيس جمهوري تصريح کرد: هر کشوري در اين مبارزه بخواهد جاي ايران را در بازار نفت بگيرد، خيانت به ملت ايران و فضاي بين المللي کرده و روزي تقاص اين خيانت را خواهد داد. کشورهاي دوست بسيار هستند که نفت خود را به آنها بفروشيم، مذاکراتي را نيز با آنها آغاز کرده ايم.

جهانگيري عنوان کرد: تلاش ما اين خواهد بود که براي جلوگيري از کاهش فروش نفت کاري کنيم که شعار آمريکا را به شکست بکشانيم و دولت در اين زمينه برنامه ريزي کرده است. وي گفت: براي صادرات غيرنفتي نيز مشکل ايجاد خواهند کرد، اما هدف گذاري هايي شده و در آن بخش از صادرکنندگان و فعالان اقتصادي انتظار داريم همانند سرباز خط مقدم تلاش کنند تا صادرات خود را نسبت به پارسال افزايش دهند، بايد براي پشيمان کردن آمريکايي ها هدف گذاري ملي کنيم.

معاون اول رئيس جمهوري با بيان اين که اگر فضاي بين المللي بر مبناي همکاري باشد، ثبات به فضاي اقتصاد داخلي باز خواهد گشت، افزود: دعواهاي بي مورد که ذهن مردم را فقط مشغول مي کند، به ويژه دعواي بين مسئولان را بايد تبديل به هماهنگي کنيم تا صداي واحدي در مديريت کشور به گوش مردم و فعالان اقتصادي برسد. جهانگيري تصريح کرد: جرياني مرکب از آمريکا، رژيم صهيونيستي و سعودي ها به دنبال اين بود تا فضاي توسعه اي را که در ايران شکل گرفته است و شرکت هاي خارجي به ايران مي آيند و سياست هاي روشني در اقتصاد ايران پيش بيني مي شود، برهم زند. وي افزود: در ماه هاي مهر، آبان و آذر، نفت کشور به فروش رسيد و سال 96 درآمد حاصل از فروش نفت 50 ميليارد دلار و درآمد حاصل از صادرات غيرنفتي 45 ميليارد دلار بود، بنابراين عدم تعادلي در عرضه و تقاضاي ارز در کشور نداشتيم، اما تلاطم قيمت را در بازار ارز مشاهده مي کرديم.

معاون اول رئيس جمهوري عنوان کرد: همه مسائل را نبايد به تحريم ها ربط داد، اقتصاد ايران از دولتي بودن و وابستگي به نفت رنج مي برد و از طرفي حضور بخش خصوصي در آن کمرنگ است.

جهانگيري ادامه داد: آمريکايي ها امروز در فضاي بين المللي احساس بازندگي مي کنند و به غير از رژيم صهيونيستي و سعودي ها هيچ فردي از آنها حمايت نکرد، ما قرار نيست اين فضاي بين المللي را از دست بدهيم.

نامه وزير نفت به رئيس اوپک

وزير نفت در نامه اي به سهيل محمد المزروعي، وزير انرژي امارات و رئيس دوره اي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) تاکيد کرد که هرگونه افزايش در توليد از سوي هر عضوي از اوپک، فراتر از تعهدات مندرج در بيانيه کنفرانس هاي 171 و 174 ناقض اين توافق است. وزير نفت در اين نامه با اشاره به تصميم کنفرانس صدو هفتاد و چهارم سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) مبني بر لزوم پايبندي و تلاش کشورهاي عضو اوپک براي رساندن ميزان پايبندي به سقف توليد به 100درصد اعلام کرد که درباره واگذاري سهميه توليد يک کشور عضو به اعضاي ديگر تصميمي گرفته نشده است و تاکيد کرد هرگونه افزايش در توليد از سوي هر عضوي از اوپک فراتر از تعهدات مندرج در بيانيه کنفرانس هاي 171 و 174 اوپک، ناقض توافق مورد بحث است. زنگنه در اين نامه خواستار پايبندي کشورهاي عضو به تعهدهاي خود و تصميم گيري هاي اوپک در کنفرانس هاي 171 و 174 و خودداري از انجام هرگونه اقدام يکجانبه شد، چراکه موجب وارد آمدن آسيب به وحدت و استقلال سازمان اوپک مي شود. در ادامه اين نامه آمده است: «ايران در جلسه کميته مشترک وزارتي نظارت بر توافق اوپک - غير اوپک اعلام نمود که هرگونه افزايش يکجانبه توليد توسط کشورهاي عضو بيش از ميزان تعهدات آنها مندرج در صورتجلسه تصميمات اوپک، آمريکا را تهييج مي کند تا عليه ايران اقدام نمايد.» وزير نفت ضمن اظهار تاسف از رفتارهاي يکجانبه برخي کشورهاي عضو که باعث تضعيف بنيان و اساس سازمان اوپک مي شود، تصريح کرد: «تصميمات اوپک به گونه اي نيست که بر پايه آن بتوان اقدام برخي کشورهاي عضو اوپک را در دنباله روي از خواست آمريکا براي افزايش توليد که با انگيزه هاي سياسي عليه جمهوري اسلامي ايران اتخاذ شده و به صورت عمومي نيز اعلان شده، توجيه نمايد. از آنجايي که ما همگي در خصوص سياست زدايي از تلاش هاي اوپک اتفاق نظر داريم، نبايستي به ديگران اجازه بدهيم که با اقدامات سياسي، وحدت و استقلال اوپک را خدشه دار نمايند.» زنگنه در پايان اين نامه آورده است: «در حالي که ما ممکن است مواضعي مشابه نظرات اعلام شده توسط هر يک از شرکاي غيراوپک خود مثلاً روسيه داشته باشيم، اما من از حضرتعالي مي خواهم که به عنوان رئيس دوره اي اوپک در اين برهه تاريخي از اصول بلندمدت، وحدت و منافع اوپک صيانت نماييد.»