آرامش، تمرکز و بالارفتن عملکرد کارکنان

سپيده سهرابي نژاد- مربي بين المللي يوگا

يوگا به مفهوم رهايي و دستيابي به وحدت و يگانگي و ماهيت ذاتي آن درباره خويشتن پذيري و خودباوري است. يوگا، يکي از رشته هاي ورزشي پايه به شمار مي رود که تمرين هاي جسمي و ذهني را شامل مي شود. اين ورزش، نوعي فعاليت بدني است که از شرق دور به دنيا معرفي و امروزه در سراسر جهان، به سمبل آرامش و تندرستي تبديل شده است.  تمرين هاي منظم جسمي يوگا، باعث ارتقاي سطح آمادگي جسمي بدن مي شود. از آنجا که تمرين هاي يوگا با تمرکز و توجه روي تنفس انجام مي شود، افزايش تمرکز و يادگيري را به دنبال دارد. از اين رو تمرين ها مي تواند هم بر جسم و هم بر ذهن انسان تاثير مثبت بگذارد، به طوري که در مدت کوتاهي، پس از انجام تمرين هاي يوگا، فرد آثار مثبت آن را بخوبي احساس مي کند. به عنوان مثال مي توان از تاثير اين تمرين ها بر بهبود عملکرد مغز، کاهش استرس، انعطاف پذيري، افزايش دامنه حرکتي مفاصل، بالا بردن استقامت عضلات و افزايش تعادل در بدن نام برد.

 

تحقيقات علمي نشان داده است که انجام تمرين هاي يوگا در دراز مدت، در وضعيت سلامت فرد نقش مهمي ايفا مي کند. در اين زمينه تاکنون تحقيقات علمي متعددي انجام شده که به موارد مهمي از آنها در زير اشاره مي شود:

 

افزايش حجم ريه

مطالعات ديگري درباره تمرين هاي يوگا نشان داده که انجام تمرين هاي منظم اين ورزش به مدت 15 هفته تاثير زيادي بر افزايش ظرفيت ريه داشته است. برخورداري از ظرفيت ريوي حياتي، يعني رسيدن اکسيژن کافي به مغز، تنها با داشتن يک ريه سالم امکان پذير است که اين مهم با انجام تمرين هاي تنفسي يوگا بخوبي محقق مي شود.

 

کاهش اضطراب

نتايج بررسي هاي انجام شده ديگر در اين زمينه نشان داده است که انجام 12 هفته تمرين هاي يوگا، به طور موثر به کاهش استرس افراد کمک مي کند.

 

رهايي از پشت درد مزمن

محققان همچنين به تاثير انجام تمرين هاي يوگا در کاهش درد و واکنش مثبت بدن نسبت به درمان هاي استاندارد دارويي در ميان کساني که دچار دردهاي مزمن در ناحيه پشت هستند، پي برده اند.

 

حفظ بهتر تعادل

طبق مطالعات علمي انجام شده، انجام تمرين هاي يوگا که ويژه سالمندان طراحي شده، موجب تقويت تعادل و جلوگيري از زمين خوردن سالمندان بالاي 65 سال مي شود.

استخوان هاي محکم تر

ترشح اضافي هورمون کورتيزول (هورمون استرس ) باعث کاهش تشکيل بافت استخواني مي شود. با انجام مرتب تمرين هاي يوگا، سطح کورتيزول خون پايين آمده و استحکام استخوان بيشتر مي شود، بخصوص اين ورزش در درمان و جلوگيري از پوکي استخوان زنان يائسه بسيار موثر است. محققان در مطالعاتي که پس از سنجش تراکم استخواني دو گروه سالمند انجام دادند، به اين نتيجه رسيدند، گروهي که تحت آموزش يوگا قرار گرفته بودند، نه تنها تراکم استخوان خود را از دست ندادند؛ بلکه نسبت به گروه ديگري که اين تمرين ها را انجام نداده بودند، وضعيت تراکم استخوان شان به نحو قابل ملاحظه اي بهبود يافته بود.

 

وزن متناسب

محققان در انجام تحقيقات خود به ارتباط بين تمرين هاي يوگا و کاهش وزن يا ثابت نگه داشتن آن نيز پي بردند. به اين صورت که يوگا با افزايش آگاهي بر بدن، هوشياري فرد را به هنگام خوردن بالا برده، در نتيجه کنترل فرد را نسبت به خوردن افزايش مي دهد.

 

کاهش بيماري هاي قلبي و بهبود دستگاه قلب و عروق

ورزش يوگا، در صورتي که به عنوان بخشي از برنامه زندگي روزانه افراد قرار بگيرد، مي تواند عوامل خطرناک بيماري هاي قلبي عروقي مانند فشار خون، کلسترول و قند خون را کاهش دهد. همچنين با استناد به منابع تحقيقاتي و علمي مي توان ادعا کرد، در افرادي که سيستم هورموني بدن شان دچار اختلال شده، مبتلايان به فشار خون و چربي خون بالا، انجام تمرين هاي منظم يوگا نقش موثري بر ايجاد تعادل در عملکرد هورمون هاي غدد درون ريز بدن ايفا مي کند.

 

افزايش انعطاف پذيري و تقويت عضلات

تمرين هاي منظم يوگا باعث مي شود که ماهيچه ها، مفصل ها و عضله هايي که در طول روز فعاليت چنداني ندارند، به کار گرفته شده و منعطف شوند که در نتيجه آن، ماهيچه ها تقويت شده و عضله ها و مفصل ها انعطاف پذيري بيشتري پيدا مي کنند. امور ورزش شرکت ملي نفت ايران با توجه به اهميت اين رشته ورزشي و تأثير آن بر سلامت کارکنان و خانواده هاي آنها، بيش از 10 سال است که اقدام به برگزاري کلاس هاي يوگا براي بانوان کرده و هم اکنون اين ورزش در مجموعه هاي آموزشي ورزشي شماره يك و 2 صنعت نفت، باشگاه شهيد زرگر و همچنين در ساختمان هاي شهيد تندگويان، مرکزي دوازدهم (حسابرسي) و مرکزي سوم (برنامه ريزي تلفيقي) برگزار مي شود و متقاضيان در دو سطح مبتدي و نيمه پيشرفته در اين کلاس ها ثبت نام کرده و ازآنها بهره مي برند. بيشتر مخاطبان کلاس هاي برگزار شده، همسران کارکنان و بانوان بازنشسته شرکت ملي نفت هستند که با بهره گيري از مزاياي جسمي و روحي اين ورزش، مي توانند آرامش را به مهم ترين رکن جامعه، يعني خانواده انتقال دهند و نقش بسزايي در حفظ و ارتقاي سلامت رواني خانواده ايفا کنند که اين مهم، از عوامل بسيار تاثير گذار بر عملکرد کارکنان صنعت نفت است. تمرين هاي يوگا، با توجه به سن افراد قابل تنظيم است، بنابراين براي همه سنين مناسب است و افراد در هر سني و با هر درجه از انعطاف پذيري بدني، مي توانند در کلاس هاي يوگا شرکت کنند. بانوان خانواده صنعت نفت با شرکت مستمر در کلاس هاي متعدد اين رشته، که از سوي امور ورزش شرکت ملي نفت ايران در محل باشگاه هاي مختلف برنامه ريزي شده، مي توانند با حفظ و بهبود سلامت جسماني خود و با برخورداري از روحيه اي مثبت، علاوه بر ايفاي نقش موثر مستقيم خود در بدنه صنعت، با انتقال نشاط و سلامت به خانواده، گام مهمي در ايجاد سلامت روان و انگيزه کاري همسران خود در صنعت نفت بردارند. اميد است براي توسعه اين رشته مفرح ورزشي و حضور گسترده کارکنان زن شاغل، برنامه ريزي هاي لازم انجام و امکانات موردنياز فراهم شود.

 

با حضور مديران ورزش وزارت نفت و شرکت ملي نفت

نشست هم انديشي هيات هاي ورزشي مديريت اکتشاف  برگزار شد

نخستين نشست هم انديشي روساي هيات هاي ورزشي مديريت اکتشاف در سال 1397 با هدف بهبود و ارتقاي ورزش در حوزه ورزش شرکت مديريت اکتشاف برگزار شد. اولين نشست هم انديشي روساي هيات هاي ورزشي مديريت اکتشاف با حضور مدير اکتشاف، معاونت منابع انساني و روساي هيات هاي ورزشي مديريت اکتشاف و همچنين با حضور شاه کرمي، مدير کل ورزش، سلامت و مسئوليت اجتماعي وزارت نفت و قورچيان، رئيس امور ورزش و تربيت بدني شرکت ملي نفت ايران در سالن جلسات مديريت اکتشاف برگزار شد. در اين جلسه، گزارش عملکرد ورزشي سال 1396 امور ورزش، اهداف و برنامه هاي سال 1397 از قبيل توسعه ورزش همگاني، تأسيس مرکز سلامت و استعداديابي فرزندان کارکنان، توسعه ورزش قهرماني و زيرساخت ها ارائه شد. در پايان اين نشست نيز سيدصالح هندي، مديراکتشاف با ابراز خرسندي از عملکرد امور ورزش، پيشنهاداتي را براي بهبود برنامه هاي ورزشي ارائه داد، همچنين شاه کرمي و قورچيان نيز ضمن تشکر از توسعه امور ورزش در اين مديريت، آمادگي خود را در حمايت از برنامه هاي پيشنهادي اعلام کردند.

 

با پيروزي هاي پياپي

ساحلي بازان پارس جنوبي در انديشه قهرماني

تيم فوتبال ساحلي پارس جنوبي جم، قهرمان دوره قبل فوتبال ساحلي باشگاه هاي ايران به دنبال تکرار قهرماني دوباره درليگ برتر است. تيم فوتبال ساحلي پارس جنوبي جم در هفته ششم رقابت هاي ليگ برتر فوتبال ساحلي باشگاه هاي ايران در خانه، ميزبان تيم شهريار ساري بود که موفق شد اين تيم را با نتيجه پرگل 4 بر صفر شکست دهد.  اين ديدار که به نوعي رقابت بين قهرمان و نايب قهرمان فصل قبل ليگ برتر بود، با برتري پارس جنوبي جم همراه شد. در اين ديدار پرگل که پارس جنوبي، صاحب توپ و ميدان بود و اجازه هيچ خودنمايي به حريف نداد، محمد مرادي، حميد بهزادپور، محمد احمدزاده و مسلم مسيگر، گل هاي تيم پارس جنوبي را به ثمر رساندند. پارس جنوبي جم با اين پيروزي 15 امتيازي شد و در رتبه دوم جدول، جايگاه خود را حفظ کرد.  گفتني است، حميد بهزادپور، دروازه بان تيم پارس جنوبي موفق شد براي دومين هفته پياپي، دروازه خود را بسته نگه دارد تا با دو کلين شيت پي در پي، در فصل جديد ليگ برتر فوتبال ساحلي رکورد دار باشد.

 

 

نام ورزشکار نفتي در کتاب رکورد گينس ثبت شد

کارمند حراست منطقه عملياتي سرخون و گشوي جنوبي بندرعباس، موفق شد نام خود را در کتاب گينس ثبت کند. آرش احمدي طيفکاني، شهريور سال 66 در شهرستان ميناب و در خانواده اي ورزشي متولد شده است. پدر او يکي از فوتباليست هاي استان هرمزگان بود و درباشگاه فرهنگي ورزشي «آرش» ميناب بازي کرده است. آرش مثل پدرش به فوتبال علاقه داشت و در نهايت موفق شد فوتباليست خوبي شود؛ ولي يک مصدوميت ناگهاني او را از فوتبال حرفه اي دور کرد تا او به نوشتن روآورد و شروع به نگارش تاريخچه فوتبال ميناب کند.احمدي فقط به نوشتن اکتفا نکرد؛ چون علاقه وافري به توپ و فوتبال داشت و همين مسئله باعث شد قدم در راه جديدي بگذارد. روپايي زدن و حفظ توپ روي سر به طور ثابت در ساعت هاي متمادي، باعث شد او تبحر خاصي در هنرهاي نمايشي با توپ به دست آورد، تا جايي که توانست با زدن 5 هزار و 536 روپايي در يک ساعت، رکورد ايران را از آن خود کند.رکورد شکني او به همين جا ختم نشد. او در دومين رکورد خود درسال 93 با حضور رياست کميته ثبت رکورد ايران، (هادي رضايي) در شهرستان ميناب، روپايي سرعتي را به7 هزار و 738  روپايي در يک ساعت ارتقا داد و سپس رکورد نگه داشتن توپ روي سر به صورت ثابت را در مدت يک ساعت و 57 دقيقه زد که براي اولين بار اين رکورد در ايران زده و ثبت ملي شد.سپس در فروردين 94 و در همايش پياده روي در پارک ساحلي ميناب، رکورد نگه داشتن توپ روي سر به صورت ثابت را به مدت 6 ساعت و 52 ثانيه افزايش داد. اين رکورد براي ثبت در کتاب رکوردهاي جهاني گينس با مدارک و با فيلم رکورد به لندن ارسال شد و در دست بررسي است. آخرين رکورد آرش احمدي که ثبت جهاني گينس شد، رکورد نگه داشتن توپ فوتبال روي پيشاني به صورت ثابت در مدت 8 ساعت و 42 دقيقه و 12 ثانيه بود که توانست با اختلاف 10 دقيقه و 12 ثانيه، رکورد توماس لاندمن، ورزشکار سوئدي را بشکند. اين رکورد در ژانويه 2017 به ثبت رسيده بود.