با اين کار ها هرگز دچارDiabetes  نمي شويد!

نزديک به 25 درصد از آمريکايي ها در معرض خطر دوره پيش از ديابت هستند؛ وضعيتي که با افزايش سطح قندخون همراه است و ظرف 10 سال به ديابت منجر مي شود، اما تنها 4 درصد از اين افراد به ديابت نوع يک مبتلا مي شوند. از بين افرادي که از مشکل خود مطلع مي شوند، کمتر از نيمي از آنها براي جلوگيري از بيماري دست به اقدام هاي لازم مي زنند، اما شما نبايد يکي از آنها باشيد. در اين بخش قصد داريم با ارائه چند عادت خوب به شما ياد بدهيم که با علائم دوره پيش از ديابت مقابله کنيد.

حواستان به ترازو باشد

کاهش وزن حتي به صورت جزئي، نقش قابل توجهي در کاهش خطر بروز اين بيماري دارد. حتي افراد بسيار چاق نيز با کاهش 5 درصد از وزن، 70 درصد کمتر احتمال دارد به ديابت مبتلا شوند. اگر وزن شما 80 کيلوگرم باشد، کافي است 4 کيلو وزن کم کنيد تا در امان باشيد.

 

پيش غذاي مناسب انتخاب کنيد

خوردن سبزيجات با سرکه قبل از غذاي اصلي، باعث کنترل سطح قند خون در بدن شما مي شود. بر اساس مطالعه محققان دانشگاه ايالتي آريزونا، افراد مبتلا به ديابت نوع 2 يا کساني که به انسولين مقاومت دارند، اگر 2 قاشق غذاخوري در روز سرکه مصرف کنند، سطح قند خونشان به شکل قابل توجهي کاهش خواهد يافت. در واقع، تاثير سرکه شبيه داروهايي است که با هدف کاهش سطح قند مورد استفاده قرار مي گيرند.

 

ماشين را در پارکينگ بگذاريد

تا مي توانيد پياده روي کنيد. حتي اگر وزن کم نکنيد، با پياده روي سالم تر خواهيد بود. بر اساس يک مطالعه فنلاندي، افرادي که 4 ساعت در هفته يا حدود 35 دقيقه در روز ورزش مي کنند، تا 80 درصد کمتر دچار ديابت مي شوند. بر اساس اين مطالعه، مشخص شد خانم هايي که بيش از يک بار در هفته ورزش مي کنند، 30 درصد کمتر دچار ديابت مي شوند. محققان چيني نيز دريافتند افرادي که قند خون بالا دارند، با انجام تمرين هاي ورزشي 40 درصد کمتر در معرض خطر خواهند بود.

 

غلات شناس خوبي باشيد

انتخاب غلات مناسب به کاهش وزن و تثبيت سطح قند خون در بدن کمک مي کند. مصرف غلات کامل با کاهش نرخ سرطان سينه، ديابت نوع 2، فشار خون بالا و سکته مغزي همراه است؛ از اين رو، محققان غلات را به عنوان يکي از بهترين منابع نجات بخش مي شناسند. بهتر است از فيبر کافي در محصول خريداري شده اطمينان يابيد. براي اين کار کافي است برچسب روي محصول را بخوانيد، اما دقت کنيد فيبر موجود در برخي محصولات تحت الشعاع شکر، چربي يا کلسترول بالاي موجود در آن محصول قرار دارد.شناسايي منبع فيبر نيز، از اهميت ويژه برخوردار است؛ بنابراين بايد فهرست مواد تشکيل دهنده محصول را به دقت بخوانيد تا منبع فيبر را شناسايي کنيد. ارزن، گل تاج خروس، کوينولا، جو و غلات کامل، سرشار از فيبر هستند. در صورت مشاهده غلات تصفيه شده، از مصرف آن محصول خودداري کنيد.

 

جلوي هوس قهوه را نگيريد

اگر از طرفداران قهوه هستيد، جلوي علاقه تان را نگيريد. اين نوشيدني ممکن است جلوي ديابت را بگيرد. محققان دانشکده بهداشت عمومي دانشگاه هاروارد پس از بررسي 210 مرد و زن بالغ دريافتند که نوشيدن قهوه به صورت روزانه خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را به ميزان 29 تا 54 درصد کاهش مي دهد. قهوه، منبع کافئين است و نوع بدون کافئين آن تاثيري ندارد. محققان بر اين باورند که کافئين به افزايش سوخت و ساز بدن کمک مي کند. همچنين حاوي پتاسيم، منيزيم و آنتي اکسيدان هايي است که به جذب قند کمک مي کنند.

 

فست فود را فراموش کنيد

شايد گاهي هوس فست فود کنيد، اما اين هوس ممکن است در طولاني مدت به عادت هميشگي تبديل شود و شما را در معرض خطر ابتلا به ديابت قرار دهد. دانشمندان دانشگاه «مينه سوتا» با بررسي بيش از 3 هزار نفر از افراد 18 تا 30 ساله به مدت 15 سال به اين نتيجه رسيدند. در آغاز، همه شرکت کنندگان وزن عادي داشتند، اما کساني که بيش از دو بار در هفته غذاي فست فودي مي خوردند، 5 کيلو بيشتر وزن اضافه مي کردند و بيشتر در معرض ابتلا به ديابت قرار داشتند. بسياري از غذاهاي فست فودي حاوي چربي هاي ترانس ناسالم و کربوهيدرات هاي تصفيه شده هستند که ممکن است خطر ابتلا به ديابت را افزايش دهند، همچنين ممکن است با خوردن آنها تا پايان عمرتان اضافه وزن داشته باشيد.

 

بيشتر از قبل سبزيجات بخوريد

گوشت قرمز را براي تنوع بخوريد و به آن به چشم يک غذاي روزانه نگاه نکنيد. خانم هايي که حداقل پنج بار در هفته گوشت قرمز مي خورند، در مقايسه با خانم هايي که کمتر از يک بار در هفته گوشت قرمز مصرف مي کنند، 29 درصد بيشتر در معرض خطر ديابت نوع 2 قرار دارند. محققان با مطالعه 37 هزار  خانم در بيمارستان بريگهام دريافتند که خوردن گوشت قرمز و سوسيس، حداقل 5 بار در هفته سبب مي شود خطر ابتلا به ديابت نوع 2 به ميزان 43 درصد افزايش يابد. آنها بر اين باورند که کلسترول و مواد افزودني موجود در گوشت قرمز در اين موضوع نقش دارد.

 

طب سنتي و ديابت

اختلالات غدد، اختلالات روحي و رواني است که طي يک پروسه عصبي باعث مي شود سيستم هاي ايمني مختل شود و بيشتر افرادي که به بيماري هاي غدد مبتلا مي شوند، از پزشک معالج مي شنوند که دليل بيماري آن ها عصبي است؛ ديابت نيز جزء گروهي از بيماري هاست که با هيجانات بسيار سرد و گرم که شوک ناميده مي شود، به وجود مي آيد و اين شوک ها باعث مي شود ولتاژهاي الکتريسته در بدن توليد شوند که در اين صورت هيجان مثبت يا منفي پيش مي آيد و به همين دليل هورمون هاي بدن مختل مي شود، اما طب سنتي براي اين بيماري راهکارهايي دارد.

يکي از مواد طبيعي که به کنترل قند خون کمک مي کند، تخم شنبليله است که حاوي مواد مؤثره براي کاهش قند و حتي چربي خون است. شنبليله گياهي است از خانواده نخود. اين گياه به نام عمومي FENUGREEK در جهان مشهور است. با آن که آثار مختلفي از جمله خواص ضد درد، ضد التهاب، افزايش دهنده ميل جنسي، مقوي قلب، صفراآور، کاهش دهنده کلسترول و چربي خون و کاهش دهنده پرفشاري خون دارد، ولي در کاهش قندخون بيش از هر چيز داراي اثر قابل توجه است. براي مصرف، مي توان روي يک گرم پودر دانه آن يک استکان آب سرد ريخت. اين مخلوط حداقل بايد 3 ساعت بماند، سپس مي توان آن را صاف و ميل کرد. اين کار را مي توان تا روزي 5 بار انجام داد. مصرف پودر دانه به صورت خوراکي تا روزي 5 گرم بلامانع است. اين پودر طعم تلخي دارد، به همين دليل در کشورهاي ديگر آن را به صورت قرص توليد کرده اند. دانه ها سفت و سخت هستند؛ بنابراين مصرف مستقيم آنها بي اثر است، بايد دانه ها را با آسياب پودر کرد تا تأثيرگذار باشند. مي توان اين پودر را با مواد غذايي مصرف و مثلاً آن را با ماست مخلوط و ميل کرد.

 

 خيار تلخ نيز ميوه اي شبيه کدو و حاوي ماده اي است که به کاهش قندخون کمک مي کند.

 

 هندوانه ابوجهل که در بعضي مناطق به آن خربزه روباه نيز گفته مي شود در طب سنتي بسياري از کشورها از جمله ايران از درمان هاي کاهش قند خون محسوب مي شود. هندوانه ابوجهل داراي مواد موثري است که باعث کاهش قند خون مي شود البته مصرف اين گياه بايد با احتياط و تحت نظر پزشک انجام شود، زيرا مصرف زياد آن بسيار خطرناک است و عوارضي نظير اسهال خوني را به دنبال دارد. مصرف روزانه دو تا سه فنجان دم کرده چاي سبز نيز تأثير مفيدي در کاهش قند خون دارد.

 

  گزنه نيز داراي خواص کاهنده قند خون است که معمولاً همراه با هندوانه ابوجهل مصرف مي شود.

 

  خارمريم نيز با مکانيسم افزايش حساسيت گيرنده هاي سلولي نسبت به انسولين باعث کاهش قند خون شده و تا حدي در کاهش چربي خون نيز موثر است.

- مصرف روزانه دو تا سه فنجان دم کرده چاي سبز نيز تأثير مفيدي در کاهش قند خون دارد.

 

  برگ گياه قره قاط نيز مي تواند باعث کاهش قند خون شده و برخي مطالعات، تأثير منفي آن در کاهش عوارض درازمدت ديابت را نيز نشان داده است.

 

  برگ درخت گردو نيز، حاوي مواد مؤثر  در کاهش قند خون است.

 

  از سير نيز غافل نشويد. سير داراي مواد موثري است که باعث کاهش قند خون و افزايش ميزان انسولين خون مي شود. البته فرآورده هاي صنعتي سير بيشتر براي کاهش کلسترول و چربي خون به بازار عرضه شده اند چون آثار خوبي در اين زمينه دارند ولي همين فرآورده ها مي توانند تا حدي کاهش قندخون را به دنبال داشته باشند. قرص سير را مي توان روزانه 1 تا 3 عدد به طور خوراکي مصرف کرد.

 

 گياه گالگا، گياهي است از خانواده نخود. در گذشته آن را به عنوان يک گياه مدر، معرق، تب بر و ضدتشنج استفاده مي کرده اند. همچنين از آن براي افزايش شير مادران شيرده استفاده مي شده که در حال حاضر نيز معمول است. يکي از خواص مهم اين گياه،

کاهش دادن قندخون افراد ديابتي (نوع دوم) است. خوشبختانه از اين گياه فرآورده اي به نام GALEGA (گالگا) به صورت قرص تهيه شده که در داروخانه ها عرضه مي شود. طريقه و ميزان مصرف اين قرص در راهنماي همراه دارو وجود دارد.

 

 گياهان ديگري که به طور معمول در دسترس هستند و مي توان آنها را در رژيم غذايي گنجاند و خاصيت کاهش قندخون دارند، عبارتند از: سماق، عدس، انار، کدوتنبل، جو و عناب، برگ زيتون، حنظل، سياه دانه، عدس کوهي، گل انار، آلوئه ورا، دارچين و گلپوره. اين گياهان حتماً بايد با تجويز و تحت نظر پزشک مصرف شود. مصرف خودسرانه اين گياهان يا فرآورده هاي دارويي ديگر و قطع داروهاي ديابت بسيار خطرناک است و عوارض جدي به دنبال خواهد داشت.