گسترش فعاليت هاي کازاله سوئيس در پتروشيمي ايران

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي در حاشيه حضور و بازديد از نمايشگاه «ميلان پلاست»، در ديداري با مديران شرکت کازاله سوئيس درباره فعاليت هاي اين شرکت در زمينه دانش فني و نيز دانش فني هاي مورد نياز صنعت پتروشيمي ايران مذاکره کرد.  در ديدار سيدرضا نوروززاده، معاون وزير نفت در امور پتروشيمي با مديران شرکت کازاله مقرر شد اين شرکت فهرست پيشنهادهاي خود در زمينه دانش فني هاي جديد متناسبت با شرايط فني و اقتصادي براي طرح هاي پتروشيمي ايران ارائه دهد. در همين حال، قرار شد کازاله همچون گذشته خدمات فني و مهندسي و پشتيباني طرح هايي را که از دانش فني، همچنين خدمات فني و مهندسي کازاله استفاده مي کنند، با جديت ادامه دهد. کازاله يک شرکت خصوصي و متعلق به هلدينگ کازاله است که دفتر مرکزي آن در شهر «لوگانو» سوييس قرار دارد. هدف از تاسيس اين شرکت، توسعه فرآيند آمونياک است. براساس اعلام مديريت طرح هاي شرکت ملي صنايع پتروشيمي،کازاله در سال هاي اخير و باوجود تحريم ها عليه ايران، به عنوان لايسنسور واحدهاي آمونياک در ايران همکاري مناسبي با شرکت هاي پتروشيمي ايراني داشته است که از جمله اين همکاري ها مي توان به ارائه دانش فني واحدهاي آمونياک طرح هاي استاني گلستان، لردگان و زنجان و همچنين همکاري با بخش خصوصي اشاره کرد.

 

بهره مندي 70 ميليون نفر از نعمت گاز طبيعي

مدير گازرساني شرکت ملي گاز از گازرساني به بيش از 22 ميليون مشترک معادل 70 ميليون نفر در کشور خبر داد و گفت: اين موضوع، صرفه جويي ارزي قابل توجهي در کاهش مصرف سوخت مايع کشور را به همراه داشته است.

سعيد مومني با اشاره به اجراي طرح هاي گازرساني در کشور گفت: با توجه به شعار «حمايت از کالاي ايراني» از سوي رهبر معظم انقلاب، سهم تامين تجهيزات مورد نياز شرکت ملي گاز از توليدات داخلي کشور در 10 سال گذشته، با 25 درصد رشد، از 70 درصد به 95 درصد رسيده که اين موضوع در سال جديد با شتاب بيشتري از سوي اين شرکت دنبال مي شود.

به گفته وي، تا پايان سال 96، 331 هزار و 500 کيلومتر شبکه گاز شهري و روستايي احداث و 11 ميليون و 196 هزار و 756 انشعاب نصب شده است. بر اين اساس، اکنون 25 ميليون و 944 هزار و 94 واحد مسکوني تحت پوشش شبکه گازرساني قرار دارند.

مدير گازرساني شرکت ملي گاز با بيان اينکه تا پايان سال 96، يک هزار و 114 شهر و 25 هزار و 849 روستا از نعمت گاز طبيعي بهره مند شدند، اظهار کرد: در مدت ياد شده، به 2 هزار و 400 جايگاه عرضه سي ان جي گازرساني شده تا بيش از 4 ميليون خوردو گازسوز  از اين سوخت پاک بهره مند شوند.

مومني پيش بيني کرد با گازرساني به روستاهاي باقي مانده کشور، 276 ميليون ليتر ديگر در مصرف فرآورده هاي نفتي صرفه جويي شود که از اين طريق، 154 ميليون دلار بازگشت ارزي خواهيم داشت.

 

اختصاص 4 درصد اعتبار به عمران مناطق نفت خيز

مديرعامل شرکت ملي نفت ايران از اختصاص چهار درصد اعتبارات طرح هاي نگهداشت و افزايش توليد اين شرکت به پروژه هاي عمران مناطق نفت خيز خبر داد و گفت: با توجه به ارزش حدود 7 ميليارد دلاري اين طرح ها، سهم عمران مناطق نفت خيز قابل توجه خواهد بود و تاثير زيادي بر بهبود شرايط مناطق محروم خواهد داشت. علي کاردر در آيين توديع محسن اميريان و معارفه عبدالحميد امامي، مديران پيشين و کنوني نظارت بر طرح هاي عمراني مناطق نفت خيز، تحولات و اقدام هاي صورت گرفته در صنعت نفت در حوزه مسئوليت هاي اجتماعي را مطلوب خواند.وي با بيان اين که بخش عمران مناطق نفت خيز و حوزه مسئوليت اجتماعي در ارتباط و تعامل با سازمان ها و ارگان هاي ديگر نمود مي‎يابد، افزود: سازمان هاي نظارتي بر اين عملکرد نظارت دارند و در اين سال ها گزارش هاي خوبي ارائه شده، با وجود اين، خواسته هاي حوزه هاي اجتماعي در مناطق محروم زياد و اين تفکر که «نفت پولدار است و بايد خرج کند» همچنان وجود دارد.

مديرعامل شرکت ملي نفت ايران  به علاقه مندي و دغدغه وزيرنفت و مديران اين صنعت براي محروميت زدايي از مناطق محروم نفت خيز اشاره کرد و گفت: اولويت ما توليد نفت است و در همين حال سعي مي کنيم از فعاليت هاي جانبي نظير همين اقدام هاي عمراني در مناطق محروم غفلت نکنيم.  وي با اشاره به رعايت استانداردهاي حرفه اي در شرکت هاي بين المللي که يکي از آنها رعايت مسئوليت هاي اجتماعي است، گفت: اين گزارش دهي هاي مستمر و مستند شرکت هاي بين المللي و تاکيد روي آن، اهميت انجام مسئوليت اجتماعي را نشان مي دهد و ما هم قبول داريم که حضور صنعت نفت در بخش بالادستي آسيب هاي محيط زيستي و اجتماعي به همراه دارد و انتظارات مردم اين مناطق بجاست، اما اين انتظارها بايد با شرايط ما هم سازگار باشد، زيرا صنعت نفت با سختي‎ها و با مشکلات زيادي کسب درآمد مي کند.

کاردر با اشاره به اقدام هاي انجام شده در بخش عمران مناطق نفت خيز در دوره مديريت آقاي مهندس اميريان گفت: پروژه هاي خوبي در اين مدت افتتاح شد و پروژه هاي خوبي نيز در آستانه بهره برداري است. وي با بيان اين که در آينده همچنان از خدمات و تجربيات آقاي مهندس اميريان در مجموعه نفت بهره گرفته مي شود، امامي را فردي آشنا به اصول مهندسي و برخوردار از تعامل خوب با ارگان ها و سازمان هاي ديگر خواند و براي وي در اين سمت آرزوي موفقيت کرد.

 

خطوط ششم و نهم ضامن پايداري صادرات گاز ايران

مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز گفت:خطوط ششم و نهم سراسري انتقال گاز به موازات هم پيش مي روند و ضامن پايداري انتقال و صادرات گاز در کريدور غرب کشور هستند. حسن منتظر تربتي، درباره پايان ساخت خط ششم و آغاز بهره برداري از خط نهم سراسري گفت: شرکت مهندسي و توسعه گاز تا پايان امسال پروژه هاي زيادي را بايد به بهره برداري برساند که تکميل خط ششم و راه اندازي بخشي از خط نهم سراسري در حدود 250 کيلومتر از مهم ترين اين طرح ها هستند. وي با بيان اين که خطوط ششم و نهم، ضامن پايداري گازرساني در کريدور غرب کشور مي شوند، ادامه داد: تعريف اوليه خط ششم براي مسير عسلويه تا دهگلان است، پارسال مسير اهواز تا دهگلان به بهره برداري رسيد و تزريق گاز شد، اما حدود 100 کيلومتر از اين خط شامل کوهدشت به بيستون باقي مانده است که امسال بايد به بهره برداري برسد. مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز، تعداد ايستگاه هاي تقويت فشار مورد نياز براي خط ششم را پنج ايستگاه اعلام کرد و افزود: احداث ايستگاه ها جدا از احداث خط انجام مي شود که تعداد آن نيز به ظرفيت و نياز خط انتقال بستگي دارد. به گفته وي، خط ششم يکي از راهبردي ترين خطوط انتقال گاز کشور است که ظرفيت انتقال گاز آن بدون ايستگاه تقويت فشار حدود 50 تا 60 ميليون مترمکعب است و با احداث ايستگاه ها تا 110 ميليون مترمکعب افزايش مي يابد.

 

معامله گازمايع پالايشگاه ستاره خليج فارس در بورس انرژي

نخستين محموله گاز مايع پالايشگاه ستاره خليج فارس با حجم 2 هزار تن در رينگ بين الملل بازار فيزيکي بورس انرژي ايران عرضه و با قيمت 585 دلار هر تن معامله شد.

مديرعامل بورس انرژي، قيمت هرتن گاز مايع در رينگ بين الملل بازار فيزيکي بورس انرژي ايران را 585 دلار اعلام کرد که با موفقيت در بازار بورس عرضه و معامله شده است.

سيدعلي حسيني با بيان اين که محموله گاز مايع از انبار پالايشگاه ستاره خليج فارس به خريداران تحويل داده مي شود و حمل آن به صورت زميني صورت مي گيرد، اظهار کرد: با ادامه روند عرضه فرآورده هاي اين پالايشگاه، شاهد توسعه و رونق معاملات همه محصولات توليدي پالايشگاه ستاره خليج فارس خواهيم بود که با تداوم و ثبات در عرضه فرآورده ها، استقبال بيشتر خريداران و يافتن بازارهاي هدف محقق خواهد شد.

وي با اشاره به اين که بورس انرژي ايران در سال 95، فرآورده بنزين اين پالايشگاه را در تابلوي ديگر حامل هاي انرژي در بازار فيزيکي پذيرش کرد، گفت: تاکنون پنج فرآورده توليدي پالايشگاه ستاره خليج فارس شامل نفتاي مخلوط، نفت گاز، حلال 404، گاز مايع و بنزين در بورس انرژي ايران  پذيرش شده اند.

 

 

پيشرفت 85 درصدي 6 پروژه حفاري

معاون مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران در پروژه هاي حفاري از پيشرفت جمعي 94/84 درصدي 6 پروژه اجرايي کليد در دست (EPDS) از سوي اين شرکت در مناطق نفت خيز خشکي و دريايي کشور خبر داد.

مهران مکوندي افزود: از اين تعداد پروژه، يک پروژه در طرح توسعه ميدان گازي پارس جنوبي در استان بوشهر و پروژه ديگر در بخش خشکي ميدان گازي کيش در استان هرمزگان، يک پروژه در ميدان نفتي آذر در استان ايلام و سه پروژه در طرح هاي توسعه اي ميدان هاي نفتي غرب کارون در استان خوزستان است.

وي ارزش اين پروژه ها را براساس قراردادهاي فيمابين اين شرکت و شرکت هاي طرف قرارداد افزون بر 2 ميليارد و 180 ميليون دلار عنوان کرد و افزود: اين پروژه ها در حوزه هاي عملياتي شرکت هاي نفت و گاز پارس، مهندسي و توسعه نفت (متن)، نفت و گاز اروندان و شرکت مهندسي و توسعه سروک آذر قرار دارند.

مکوندي اظهار کرد: شرکت ملي حفاري ايران در فاز 14 ميدان گازي پارس جنوبي حفاري و تکميل 22 حلقه چاه را روي دو سکوي A  و C در دست اجرا دارد که هم اکنون با پيشرفت فيزيکي 1/84 درصد شاهد تکميل 15 حلقه چاه هستيم.

مکوندي اظهار کرد: پروژه حفاري هفت حلقه چاه در ميدان نفتي آذر نيز با پيشرفت 46/93 درصد و پروژه حفاري و تکميل سه حلقه چاه جديد و تعمير و تکميل 10 حلقه چاه در ميدان دارخوين نيز با پيشرفت 87/82 درصد و 13 حلقه چاه در ميدان گازي کيش با پيشرفت 78/94 درصد در دست اجرا قرار دارد.

معاون مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران در پروژه هاي حفاري همچنين به پروژه حفاري 40 حلقه چاه در ميدان نفتي آزادگان جنوبي اشاره کرد و گفت: اين پروژه با 70/99 درصد پيشرفت رو به اتمام و در حال انجام مراحل تسويه حساب و اين در حالي است که پروژه حفاري 20 حلقه چاه ديگر در اين ميدان با پيشرفت 84/54 درصد مراحل اجرايي را پشت سر مي گذارد.

به گفته وي، تلاش بر اين است تا پايان سال جاري اين پروژه ها پايان يابد.

 

برگزاري نخستين کنفرانس مديريت دارايي ها در نفت وگاز ساحلي و فراساحلي

 نخستين کنفرانس مديريت يکپارچگي دارايي ها در نفت و گاز ساحلي و فراساحلي، 4 و 5 تيرماه با حضور شرکت ها و استادان داخلي و خارجي در تهران برگزار مي شود.

مديرکل نظام مديريت دارايي هاي فيزيکي وزارت نفت (سه شنبه، 22 خردادماه) در نشست خبري اين کنفرانس، با تاکيد بر اين که همايش يادشده با رويکرد علمي و خاص به فرآيندهاي عملياتي و نگهداشت به عنوان مقوله اي جديد در صنعت نفت مي پردازد، گفت: براساس دستور وزير نفت، به منظور توسعه نظام مديريت دارايي هاي فيزيکي در صنعت نفت و همسو با تدوين استانداردهاي بين المللي اين مهم در سال 2014، نظام نامه نگهداشت و تعميرات در صنعت نفت تهيه شده است.

عليرضا اصل عربي با بيان اين که اين نوع خدمات در صنعت نفت قديمي است، اما در قالب اين نظام نامه، يکپارچگي و هم آوايي بين همه الزام ها براي تعميرات و نگهداشت به دست مي آيد، گفت: در قالب اين کنفرانس ، مي توانيم خدمات دهندگان اين عرصه در بخش هاي مهندسي، ساخت و بازسازي و تعميرات را به عنوان بازوهاي اجرايي شناسايي و همراه کنيم، همچنين اميدواريم در کنار اين کنفرانس، زمينه اي براي فعال شدن شرکت هاي مشاور اين عرصه فراهم شود، زيرا هم اکنون تعداد اين مشاوران به انگشتان يک دست هم نمي رسد.

وي افزود: هم اکنون صنعت نفت، تجزيه و تحليل هاي فني و کاربردي خوب و قابل قبولي دارد، اما در تجزيه و تحليل هاي ريسک، اقتصادي و مالي نقصان ديده مي شود و خلأ اين بخش در مديريت تعميرات و نگهداري احساس مي شود، به همين دليل مي توان گفت که هزينه هاي تعمير و نگهداري غيرمستقيم در شرکت هاي نفتي ما بالاست.

مديرکل نظام مديريت دارايي هاي فيزيکي وزارت نفت با تاکيد بر اين که آينده وزارت نفت با رعايت و اجرايي کردن اين استانداردها شکوفا مي شود، گفت: اين رويکرد و اين کنفرانس، رويکردي جديد در صنعت نفت است که مي توان با جدي گرفتن آن، وضعيت تعميرات و نگهداري در صنعت را بهبود بخشيد و خسارت هاي احتمالي را به حداقل رساند.

در اين نشست ابوالقاسم رحماني، مديرعامل شرکت مهندسي و ساخت تاسيسات دريايي و دبير اين کنفرانس، ضمن توضيح جزييات اين کنفرانس گفت: شرکت مهندسي و ساخت تاسيسات دريايي تاکنون بيش از 2هزار کيلومتر خط لوله و بيش از 20 سکو ساخته و نصب کرده که تعميرات و نگهداشت و بهره برداري از اين تجهيزات، هزينه ها و شرايط خاصي دارد و به نظر مي رسد که حفاظت از اين دارايي ها، براي کاهش هزينه ها اقدامي منطقي باشد.

در اين کنفرانس حدود 33 مقاله تاييد شده است که دستاوردهاي پژوهشي و صنعتي برتر در قالب مقالات علمي، به صورت شفاهي يا پوستر ارائه مي شوند و تعدادي از مهمانان خارجي از کشورهاي فرانسه، مالزي، هلند، کانادا و انگلستان (نمايندگي آفريقاي جنوبي) نيز تجربيات و درس آموخته هاي خود را بيان مي کنند.

نخستين کنفرانس مديريت يکپارچگي دارايي ها در نفت و گاز ساحلي و فراساحلي، 4 و 5 تيرماه در هتل اسپيناس پالاس تهران برگزار مي شود.