رکوردزني در سرزمين خورشيد

 گازرساني به يک روستا و دو صنعت در 24 ساعت

 

مشعل  مهدي مهرابي   گازرساني به شهرها و روستاهاي باقيمانده که در مناطق دوردست و سخت گذر قرار دارند، با وجود بي مهري در اختصاص بودجه سال 97، همچنان از سوي دولت در دست اجراست. اين برنامه که با هدف بهره مندي شهرهاي باقيمانده و روستاهاي بالاي 20 خانوار کشور با بهره گيري از منابع جديد و در قالب بند «ق» تبصره دو قانون بودجه سال 93 و قانون رفع موانع توليد با همکاري مجلس شوراي اسلامي از سوي دولت يازدهم اجرايي شد، تاکنون توانسته است در مسير ايجاد عدالت اجتماعي و محروميت زدايي از روستاها گام هاي اساسي بردارد. در طول فعاليت دولت هاي يازدهم و دوازدهم (5 سال) در مجموع به حدود 12 هزار روستا گازرساني شده و اين روند تا گازرساني به آخرين روستا ادامه خواهد داشت. در اين ميان، گازرساني به استان خراسان رضوي به دليل اهميت معنوي و حضور 28 ميليون زائر در سال، بسيار راهبردي است. هم اکنون حدود سه هزار نيروي رسمي، قراردادي و پيمانکاري در شرکت گاز استان خراسان رضوي در حال فعاليت براي توسعه زيرساخت هاي گازرساني و ارائه خدمات به مشترکان هستند.  از سال 78 تا سال 92 (14 سال) 946 روستاي استان با ضريب نفوذ 56 درصد از نعمت گاز برخوردار شده اند و اين در حالي است که تنها در طول پنج سال (دولت هاي يازدهم و دوازدهم) به 853 روستا گازرساني شده است.  مديرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوي با بيان اينکه به اميد آينده اي روشن در کنار خانواده بزرگ صنعت گاز کار مي کنيم، مي گويد: گازرساني به روستاهاي در دسترس و مسيرهاي عادي در طول سال هاي گذشته انجام شده و اين درحالي است که گازرساني به روستاهاي سخت گذر و دوردست از سال 93 در قالب بند «ق» تبصره دو قانون بودجه کليد خورد. به گفته سيد حميد فاني، از ابتداي آغاز فعاليت دولت يازدهم، براساس مصوبه شوراي اقتصاد و تدبير وزير نفت، گازرساني به روستاها شتاب گرفت.

گازرساني به اين روستاها از سال 93 کليد خورد و هم اکنون به ضريب نفوذ 83 درصد رسيده و تاکنون در مجموع به يک هزار و 799 روستا گازرساني شده است، همچنين عمليات گازرساني به 617 روستاي ديگر با 45 درصد پيشرفت در دست اجراست.

با گازساني به اين روستاها، ضريب نفوذ گاز در بخش روستايي به 3/97 خواهد رسيد و پرونده گازرساني به روستاها بسته خواهد شد.

 

گازرساني به يک روستا در 12 ساعت

به گفته فاني، در سال 95 شرکت با بدهي بزرگي در بخش پيمانکاري مواجه و پروژه ها تعطيل بود. با تلاش همکاران توانستيم پروژه هايي را که تعطيل بود، راه اندازي کنيم. مشکلاتي در حوزه بازرسي فني و اجرا داشتيم، اما توانستيم در 6 ماه دوم سال 95 در هر 48 ساعت به يک روستا گازرساني کنيم.

در سال 96 نيز با توجه به ادامه فعاليت هاي سال 95، شعاري انتخاب کرديم مبني بر اينکه بايد با تلاش مضاعف و پشتکار بتوانيم هر 12 ساعت يک روستا را گازدار و در 12 ساعت بعد، عمليات اجرايي گازرساني به يک روستا را آغاز کنيم. براين اساس، ظرفيت کاري در سال 96 نسبت به سال 95 چهاربرابر شد.

اين موضوع در شرکت گاز بي سابقه بوده و مديرعامل شرکت ملي گاز ايران در سفر استاني 17 ارديبهشت ماه رئيس جمهوري، به ثبت رکورد در خراسان رضوي اشاره کرد.

با تحقق برنامه هاي سال 96، در سال 97 نيز، شعار گازرساني به يک روستا و دو صنعت در 24 ساعت را تعريف کرديم که تاکنون اين برنامه محقق شده است. در مجموع يکهزار و 700 واحد صنعتي در برنامه داريم و اميدواريم تا پايان سال حداقل 730 صنعت را به شبکه گاز متصل کنيم.

 

گازرساني به 334 روستا
به دستور رئيس جمهوري

در سفر استاني کاروان تدبير و اميد به سرزمين خورشيد، عمليات اجرايي طرح هاي گازرساني به 334 روستاي خراسان رضوي در 16 شهرستان به دستور رئيس جمهوري آغاز شد.

 

بهره برداري از آخرين شهر فاقد گاز خراسان رضوي

مديرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوي در ادامه با اشاره به گازرساني به بخش شهري، يادآور مي شود: هم اکنون ضريب نفوذ گاز در بخش شهري استان خراسان رضوي 9/99 درصد است و تنها يک شهر استان به شبکه متصل نيست.

عمليات اجرايي گازرساني به شهر «بار»، چندي پيش با حضور اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيس جمهوري آغاز شد و اين شهر نيز تا پايان سال از نعمت گاز برخوردار مي شود.

همزمان با اجراي خط لوله انتقال گاز، شبکه گازرساني در سطح اين شهر در دست اجراست و آمادگي داريم پس از بهره برداري از خط انتقال، شبکه داخلي را تا پايان سال گازدار کنيم. با بهره برداري از اين پروژه، ضريب نفوذ گاز در بخش شهري استان 100 درصد خواهد شد.

به گفته وي، خوشبختانه در حوزه گازرساني شهري نسبت به ميانگين کشوري (97 درصد) بالاتر هستيم.

 

کاهش مصرف
با بخاري هاي راندمان بالا

مديرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوي در ادامه با اشاره به توليد بخاري هاي با راندمان A در اين استان مي گويد: در زمينه بخاري هاي گازسوز با راندمان بالا نيز، فعاليت هايي از سوي اين شرکت انجام شده است.

بخاري هايي که هم اکنون در اختيار مردم قرار دارد، راندمان F و G است؛ در حالي که بايد به سمت توليد بخاري هاي با راندمان A گام برداريم. هر مشترک حداقل يک بخاري در اختيار دارد و اين بخاري ها با 50 درصد راندمان کار مي کنند. با پيگيري واحد پژوهش و فناوري، بخاري هايي با راندمان A آماده توليد صنعتي هستند و اين موضوع پس از تصويب در هيئت مديره شرکت ملي گاز ايران، به شرکت بهينه سازي مصرف سوخت اعلام شد.

اين مقام مسئول تاکيد مي کند: بايد از تجربه وزارت نيرو در جايگزيني لامپ هاي کم مصرف با پر مصرف استفاده و بخاري هاي راندمان پايين را با بخاري هاي راندمان بالا جايگزين کنيم.

تنها با جايگزيني اين بخاري ها، در يک سال و هفت ماه، مبلغ بخاري از محل صرفه جويي گاز بازمي گردد و با جايگزيني اين بخاري ها در سطح کلان، شاهد صرفه جويي چشمگير در مصرف گاز خواهيم بود و اين گاز به بخش صادرات اختصاص خواهد يافت.

 براي توسعه بايد باهم باشيم

مديرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوي در ادامه با بيان اينکه براي توسعه همه بايد با هم باشيم و براي خدمت به مردم تلاش کنيم، مي گويد: در استان خراسان رضوي، با توجه به توسعه گازرساني و عدم استفاده از کپسول هاي گاز مايع و تامين نفت سفيد، شاهد افزايش رضايت مندي مردم هستيم.

همکاران ما در مجموعه صنعت گاز تلاش مي کنند تا گاز به صورت شبانه روزي و پايدار در اختيار مردم باشد؛ اين موضوع در زمستان بسيار ملموس تر است. رضايت مردم از اين خدمات بسيار ارزشمند است و بدون شک تاثير آن را در زندگي شخصي خود خواهيم ديد؛ افتخار مي کنم که در شرکت گاز فعاليت مي کنم.  مردم به دريافت پايدار گاز عادت کرده اند و شرکت گاز استان خراسان رضوي، با توجه به قدمت، تخصص، تجربه و توانايي کارکنانش، به عنوان يکي از شرکت هاي برتر صنعت گاز، فعاليت و براي تبديل شدن به شرکتي برند در افق 1403  افق اين شرکت تلاش مي کند. وي اعلام مي کند: از نيمه دوم سال 98 بايد تلاش کنيم که خدمات فني_ مهندسي و بهره برداري را به شرکت هاي و استان هاي ديگر و در صورت لزوم خارج از کشور صادر کنيم. براي ارائه اين خدمات در داخل کشور محدوديت نداريم، اما براي حضور در خارج بايد تغييراتي در اساسنامه اعمال کنيم.

سال گذشته در استان سيستان و بلوچستان حضور يافتيم و حدود 600 علمک نصب کرديم و در چند استان ديگر نيز حضور يافته ايم. پس از بسته شدن پرونده گازرساني در استان در گام نخست به ديگر استان هايي که در حوزه گازرساني عقب هستند، ياري خواهيم رساند. با مديريت برنامه ريزي شرکت ملي گاز ايران مذاکره شده و براي حضور در ديگر کشورها در حوزه گازرساني اعلام آمادگي کرده ايم.

 

فرهنگ سازي گاز در 500 کلاس درس

مديرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوي در ادامه با اشاره به فرهنگ سازي مصرف بهينه و ايمن گاز مي گويد: در حوزه فرهنگ سازي مصرف بهينه و ايمن گاز با همکاري آموزش و پرورش فعاليت هايي داشته ايم.

کتابي براي آموزش از مقطع دوم دبستان تا آموزش معلمان و تدريس آن در 500 کلاس درس تهيه شده است. اين کتاب تا مقطع ششم ابتدايي همراه اين نسل به روز مي شود و مرحله به مرحله اين دانش آموزان در زمينه مصرف بهينه و ايمن گاز آموزش مي بينند.

با همکاري استانداري و شرکت بهينه سازي مصرف سوخت نيز، در شوراي اداري استان مصوب کرده ايم که همه موتورخانه هاي اداره ها بايد استاندارد لازم را داشته باشند. با توجه به کمبود بودجه اداره ها، اين منابع از طريق استانداري تامين شد تا موتورخانه ها، استاندارد مصرف و کاهش آلايندگي را به دست بياورد.