تامین 70 درصد تجهیزات مورد نیاز بخش بالادستی صنعت نفت از سازندگان داخلی
بیژن عالی پور، مديرعامل شركت ملي مناطق نفت خیز جنوب که صبح پنجشنبه (۱۱آبان) وزیرنفت را در بازدید از چاه مشتعل ۱۴۷ رگ سفید همراهی می کرد، در پیامی به نهمین نمایشگاه ساخت تجهیزات صنعت نفت خوزستان عنوان کرد.
صنعت نفت تا پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، به سبب سیطره خارجیان و به دلیل پیچیدگی فرآیندها و فناوری های مرتبط با اکتشاف، استخراج و تولید و تبدیل نفت خام و گاز به فرآورده های پایین دستی، همواره به عنوان نماد وابستگی صنعتی ایران به غرب شناخته می شد؛ بنابراین طبیعی بود که پس از انقلاب و خروج خارجیان نخستین گام ها در این صنعت برای قطع این وابستگی از طریق بومی سازی دانش های مرتبط باشد. دیری نپایید که پیگیری ها و کوشش های به عمل آمده در زمینه طراحی و ساخت قطعات پرکاربرد موردنیاز صنعت در کارگاه های کوچک تولیدی، منجر به پدیدآمدن هسته اولیه ستاد خودکفایی نفت شد که در چشم انداز فعالیتش قطع کامل وابستگی به خارج و تامین تدریجی همه نیازمندی های صنعت نفت را دنبال می کرد.
اکنون با گذشت چهار دهه از تشکیل و فعالیت بخش های پژوهش و ساخت در صنعت نفت، جای خرسندی است که افزون بر ۷۰ درصد کالاها و تجهیزات موردنیاز در بخش های بالادستی این صنعت به دست متخصصان ایرانی و بخش خصوصی توانمند داخلی طراحی و تولید می شود. شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب به خود می بالد که به عنوان پیشگام و پیش قراول نهضت بومی سازی کالا در نفت، هم اکنون نیازمندی های اساسی صنعت از قبیل مته ها، تجهیزات درون چاهی و سرچاهی، تلمبه ها، قطعات اصلی توربین های گازی و در مواردی توربین و پمپ های کامل ساخت ایران را در تاسیسات تولیدی خود به کار گرفته و از آن مهمتر، زمینه رشد و بالندگی فوجی از سازندگان و شرکت های دانش بنیان ایرانی را به عنوان پشتیبانان واقعی صنعت فراهم کند.
این شرکت همسو با سیاست های وزارت نفت، راهبرد بومی سازی تجهیزات اساسی مورد نیاز را از طریق مشارکت در تامین ۱۰ گروه کالایی مورد نظر، پیگیری و به صورت مشخص ساخت فناورانه پمپ های میله ای - مکشی، مته های حفاری، تجهیزات سرچاهی و درون چاهی و بسته های نمکزدایی را در دستور کار دارد. بدیهی است بومی سازی بخشی از این تجهیزات، نظیر دستگاه های سیار تفکیک و فرآورش نفت خام (M.O.S. وM.O.T) افزون بر رفع نیازمندی های عملیاتی، بخشی از چالش زیست محیطی ناشی از تعمیر چاه ها را نیز به شکلی اساسی برطرف کرده است.
هم اکنون با عبور موفق قافله صنعت نفت ایران از گذرگاه تحریم، و تثبیت تولید صیانتی و پایدار نفت خام، وزارت نفت با رویکردی دوراندیشانه، سرمایه گذاری در توسعه میدان ها، افزایش ضریب برداشت از مخازن و نوسازی تاسیسات رو سطحی را در دستور کار قرار داده است که بی هیچ گونه تردید، ثبات آینده این صنعت و حفظ جایگاه جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای تولید کننده نفت، درگرو اجرای موفق این طرح ها و برنامه هاست.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب افزون بر تعهدی که در زمینه تولید به شرکت ملی نفت ایران دارد، امروز در آ ستانه گشایش نهمین نمایشگاه ساخت تجهیزات صنعت نفت، یک تعهد دیگر نیز به سازندگان و شرکت های دانش بنیان ایرانی می دهد و آن تضمین خرید محصولات و کالاهای استاندارد ساخت داخل و خودداری از خرید مشابه داخلی از خارج است. امیدواریم با انجام این تعهد، ضمن عمل به اصول مسلم اقتصاد مقاومتی، مشارکت بیشتر سازندگان در طرح های آینده صنعت، تسهیل و بخشی از تلاش و همراهی جهادگونه سازندگان و شرکت های داخلی در دوران کاهش نقدینگی و تحریم های ظالمانه دشمنان، جبران شود.
لازم می دانم از حمایت و پشتیبانی مجموعه وزارت نفت، شرکت ملی نفت و دیگر شرکت های تابعه، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، شرکت های دانش بنیان، انجمن ها و تشکل های غیر دولتی مرتبط با ساخت و یکایک شرکت های صاحب نام حاضر در این نمایشگاه کمال تشکر و قدردانی را به عمل آورم.
همچنین از مجموعه دست  اندرکاران و برگزارکنندگان این رویداد مهم صنعتی، به ویژه اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه، کارگروه و کمیته های اجرایی و شرکت نمایشگاه بین المللی خوزستان، سپاسگزاری کرده و امیدوارم در روزهای برپایی، میزبانان شایسته ای برای نخبگان و سرآمدان صنعتی کشور باشند.

 


جایگاه علم و فناوری ایران رو به گسترش است
جایگاه علمی ایران روز به روز در حال گسترش و ساخت تجهیزات مورد نیاز صنایع از سوی جوانان کشور، نشان دهنده این حرکت رو به جلو است.
معاون سیاسی - اجتماعی استاندار  خوزستان در آیین گشایش نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت خوزستان گفت: جایگاه علمی نظام به عنوان یکی از مولفه های اقتدار، روز به روز در حال گسترش بوده و این نمایشگاه نیز مبتنی بر چنین حرکتی است.
علی  حسین حسین  زاده افزود: نظام جمهوری اسلامی در حوزه تمدن، مسیری را طی می کند که مجددا به تولید علم و دانش منجر می شود و مقام معظم رهبری نیز همواره در دیدارهای مختلف بر این موضوع تاکید داشته اند.
وی عنوان کرد: امروز دستاوردهای ساخت تجهیزات از سوی جوانان این مرز و بوم، نشان از این حرکت رو به رشد دارد.
به گفته حسین زاده، مولفه دیگری در اقتدار نظام در حوزه سیاسی است که در انتخابات اخیر، شاهد مشارکت بالای مردم بودیم و مقام معظم رهبری فرمودند که پیروز نهایی این انتخابات، مردم هستند.
وی با بیان اینکه رای دوباره مردم ایران به دولت تدبیر و امید، حجت را تمام کرده است، تصریح کرد: در دوره قبل دولت توانست برخی شاخص های مهم کشور را ارتقا ببخشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه دولت یازدهم، رشد اقتصادی منفی را به رشد اقتصادی مثبت و تورم را کنترل کرد، تاکید کرد: مردم نیاز دارند که در چهار سال پیش رو، ارتقای این شاخص ها را در زندگی خود لمس کنند. مردم از مسئولان کار و تلاش بیشتر می خواهند و می دانیم که مشارکت و اعتماد مردم از مولفه های مهم اقتدار نظام است. این حرکت ها و اقدام ها همسو با  ارتقای شاخص ها باید تداوم یابد و به طوری که خدماتی که دولت در اختیار مردم قرار می دهد، ملموس باشد. معاون سیاسی-اجتماعی استاندار خوزستان اعلام کرد: با وجود توانمندی ها و ظرفیت های بسیار در کشور، اما مشکلات هم فراوان است.  حسین زاده با اشاره به برنامه های ارائه شده معاون وزیر نفت در این مراسم گفت: حوزه های علمی یکی از مهمترین حوزه ها به شمار می آید.
این مقام مسئول ادامه داد: در برنامه هایی که از سوی معاون پژوهشی وزیر نفت عنوان شد، فعالیت های پژوهشی با دانشگاه های کشور به ارزش بیش از یک هزار میلیارد تومان تعریف و قراردادهایی امضا شده است که متاسفانه دانشگاه شهید چمران به عنوان یک دانشگاه مادر، نقشی در این پژوهش ها ندارد.

 

برجام، زمینه ساز افزایش تولید نفت در شرکت نفت و گاز گچساران
مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران از افزایش تولید نفت این شرکت پس از اجرای برجام و رفع تحریم ها خبر داد و گفت: میزان تولید نفت این شرکت در دوران تحریم به حداقل ممکن رسیده بود.
هوشنگ صیدالی،  در حاشیه نهمین نمایشگاه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت خوزستان در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار کرد: شرکت نفت و گاز گچساران، دومین تولید کننده نفت شرکت مناطق نفت خیز جنوب است. وی در پاسخ به پرسشی درباره این که چه میزان از اهداف تولید این شرکت در سال ۹۶ محقق شده است، تصریح کرد: با تولید روزانه ۶۳۰ هزار بشکه در روز، اهداف تولید این شرکت بیش از ۱۰۱ درصد محقق شده و از برنامه جلوتر است. صیدالی با بیان این که شرکت نفت و گاز گچساران برای اجرایی کردن برنامه اقتصادی مقاومتی ساخت ۲ هزار قلم کالا به ارزش ۲۵۰ میلیارد ریال را به سازندگان داخلی سفارش داده است، تصریح کرد: این اقلام پارسال در قالب ۷۰۰ درخواست از ادارات مختلف از سوی شرکت ها ی داخلی ساخته شده است. مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران با اشاره به این که ساخت این تعداد اقلام جدا از ساخت ۱۲۰ مجموعه اقلام صنعتی موردنیاز نگهداری و تعمیرات این شرکت با هزینه ای بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال بوده است، تصریح کرد: پارسال ۲۱ میلیارد ریال در کارگاه مرکزی نگهداری و تعمیرات شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران صرفه جویی شد. وی ادامه داد: این شرکت در نیمه نخست سال ۹۶ بیش از ۶۰۰ قلم کالای مورد نیاز نفت و گاز گچساران به ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال  به سازندگان داخلی سفارش داد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران حمایت از سازندگان و تولیدکنندگان داخلی و توانمند سازی آنها را برای پیاده سازی اقتصاد مقاومتی، ضروری دانست و گفت: نمایشگاه های نفت و گاز فرصت خوبی برای شناسایی شرکت ها ی توانمند است.

 

تامین 98 درصد تجهیزات نفتی از سازندگان خوزستانی
شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان به عنوان یکی از پنج شرکت بهره بردار تابع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، روزانه 142 هزار بشکه نفت و 270 میلیون فوت مکعب گاز تولید می کند.
 مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان (پنجشنبه، ۱۱ آبان ماه) در حاشیه آیین گشایش نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت خوزستان و در نشست خبری گفت: در نیمه نخست امسال 108 درصد از برنامه های تعریف شده در بخش تولید این شرکت محقق شده و 8 درصد بیش از برنامه تکلیفی تولید کرده ایم. قباد ناصري افزود: با تلاش مجموعه کارکنان این شرکت امیدواریم تا پایان سال شاهد افزایش 10 درصدی بیش از برنامه تکلیفی تولید باشیم.
وی تاکید کرد: افزایش تولید با اصلاح در حوزه های عملیاتی و با هماهنگی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب محقق شده است.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان با اشاره به تولید روزانه 270 میلیون فوت مکعب گاز در این شرکت اظهار کرد: این گاز برای پتروشیمی رازی، تزریق به میادین هفت گل، ان جی ال 600 و پالایشگاه گاز مسجد سلیمان ارسال می شود.
ناصری با اشاره به حمایت این شرکت از سازندگان داخلی گفت: طي سال 95 بيش از 170 ميليارد ريال براي خريد كالاهاي مورد نياز هزينه شده كه بيش از 120 ميليارد ريال آن به توليدكنندگان يا تامين كنندگان خوزستاني پرداخت شده است. وي با بیان اينكه بيش از 98 درصد از كالاهاي مورد نياز اين شركت از توليدكنندگان ايراني تهيه و تامين مي شود، ادامه داد: در نيمه نخست امسال نيز بيش از 250 ميليارد ريال بابت خريد كالا و خدمات در اين شركت هزينه شده كه بيش از 230 ميليارد ريال آن سهم توليد كنندگان و خدمات دهندگان خوزستاني بوده است. به گفته مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان، خرید 98 درصدی تجهیزات مورد نیاز این شرکت از سازندگان استانی و کشوری نشان دهنده حمایت تمام قد از آنهاست. ناصری با بیان اینکه علاقه ای به استفاده از کالاهای خارجی نداریم، تاکید کرد: از همکاری با سازندگان داخلی که قطعات و تجهیزات مورد نیازمان را با استاندارد و کیفیت لازم تولید می کنند، استقبال می کنیم.
 وی اعلام کرد: با توجه به سیاست های وزارت نفت، برنامه ششم توسعه و چشم انداز 1404، سیاست کلی این شرکت، حمایت و توسعه ساخت داخل تجهیزات پرمصرف این صنعت است. این مقام مسئول با اشاره به اجرای طرح توسعه میدان مسجد سلیمان از سوی شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین (CNPCI) به صورت بیع متقابل گفت: با اجرای این پروژه، شاهد افزایش تولید در میدان مسجد سلیمان، یکی از میدان های قدیمی این شرکت خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان با یادآوری اینکه تولید اولیه این میدان ۲۵ هزار بشکه نفت در روز بود که به مرور زمان به ۶ هزار بشکه در روز رسید، ادامه داد: با اجرای طرح توسعه میدان مسجد سلیمان به صورت بیع متقابل و تعمیر چاه ها و نصب پمپ های درون چاهی انتظار داریم تولید این میدان به ۱۰ هزار بشکه در روز برسد. وی با اشاره به این که میدان های تحت مدیریت شرکت نفت و گاز مسجد سلیمان قدمت بالایی دارند، یادآور شد: هم اکنون بیشتر واحدهای عملیاتی این شرکت بهسازی و نوسازی شده اند و بسیاری از پروژه های فعال در این بخش در حال تکمیل است، به نحوی که هر سال شاهد بهره برداری از یک واحد جدید بوده ایم، ضمن اینکه هم اکنون درصد کمی از واحدهای این شرکت قدیمی و فرسوده هستند.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان در ادامه به موضوع مسئولیت های اجتماعی صنعت نفت نیز اشاره کرد و گفت: این شرکت در گستره فعالیت های خود، پروژه های عمرانی، عام المنفعه، خدمات رسانی، راهسازی، بهداشت و درمان و... را اجرا کرده است. ناصری یادآور شد: توانسته ایم در روستاهای دوردست از مرکز که مسیر ارتباطی وجود نداشت، از جمله روستاهای للر، کتک و شیخان، چند کیلومتر جاده احداث کنیم.
وی افزود: با همکاری سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت مسجد سلیمان، گروه های جهادی پزشکی (15 متخصص و جراح) را با در اختیار داشتن تجهیزات کامل به روستاهای دورافتاده اعزام کرده ایم. ناصری ادامه داد: این گروه ها با ارائه خدمات پزشکی رایگان، بیمارانی را که امکان جراحی آنها در بیمارستان نفت مسجد سلیمان وجود دارد،به این مرکز منتقل می کنند.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان با اشاره به حمایت این شرکت از رشته های ورزشی نیز گفت: در بخش ورزش نیز علاوه بر کارکنان و خانواده توانسته ایم، پنج هزار ورزشکار در سه رده نوجوانان، جوانان و بزرگسالان را تحت پوشش قرار دهیم.
 وی با بیان اینکه هم اکنون 16 رشته آقایان و 10 رشته بانوان را تحت پوشش داریم، افزود: تیم فوتبال نفت مسجد سلیمان پس از گذشت 11 هفته از مسابقات لیگ دسته یک، در صدر جدول باقی است و یکی از وزنه برداران این شرکت نیز مقام نخست بازی های آسیایی را به دست آورده است.
ناصری در پایان یادآور شد: این شرکت در گستره ای به وسعت 27 هزار کیلومتر مربع شامل سه استان و 13 شهر فعالیت می کند.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان با بیان اینکه در گستره فعالیت این شرکت بیش از پنج سد بزرگ وجود دارد، تاکید کرد: این شرکت حساسیت ویژه ای در خصوص مسائل زیست محیطی دارد و از هرگونه نشت نفت از خطوط لوله جلوگیری می کند.