با مجوز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
شرکت   توتال، فعالیت خود را در ایران آغاز کرد

وزارت تعاون اعلام کرد: درخواست شروع به کار مدیران و کارشناسان شرکت نفتی «توتال ایران بی وی» در هیئت فنی اشتغال اتباع خارجی مطرح شد و مورد موافقت قرار گرفت. شرکت نفتی «توتال ایران بی وی» مهرماه امسال در اداره ثبت شرکت ها و موسسه های تجاری ایران به ثبت رسید.قرار است این شرکت در زمینه سرمایه گذاری پروژه های بالا دستی، میان دستی و پایین دستی نفت و گاز فعالیت کند. بیژن زنگنه، وزیر نفت، اوایل این هفته در جمع خبرنگاران اظهار کرده بود توتال کار خود را در ایران آغاز کرده است.
 نخستین قرارداد جدید نفتی پس از رفع تحریم ها دوازدهم تیرماه امسال بین شرکت ملی نفت و کنسرسیوم بین المللی به رهبری شرکت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی امضا شد.
ارزش قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار است که با به ثمر رسیدن آن، روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب (معادل ۲ میلیارد فوت مکعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترک با قطر افزوده می شود. وزارت نفت، در مدل جدید قراردادهای نفتی، شرکت های خارجی را ملزم به شراکت با یک شرکت ایرانی و همچنین سفارش ساخت داخل کالاهای مورد نیاز کرده است.

  دنبال شدن برگزاری مناقصات ساخت داخل فاز ۱۱ پارس جنوبی از سوی توتال
شرکت نفت و گاز پارس اعلام کردم: فرآیند برگزاری مناقصات ساخت داخل و تاسیسات بخش فراساحل طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی از سوی شرکت توتال متوقف نشده است.  شرکت نفت و گاز پارس در واکنش به خبری به نقل از رضا خیامیان، رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، مبنی بر این که «توتال برگزاری مناقصات فاز ۱۱ پارس جنوبی را متوقف کرده است» که در یکی از کانال‎های تلگرامی منتشر شد، توضیحاتی ارائه داده است.  در این توضیح آمده است: فرآیند برگزاری مناقصات ساخت داخل و تاسیسات بخش فراساحل طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی متوقف نشده و شرکت فرانسوی توتال مطابق با برنامه زمان بندی از پیش تعیین شده در حال بررسی صلاحیت ارزیابی سازندگان داخلی برای شرکت در مناقصات آتی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی است.
تاکنون بخشی از مناقصات فاز ۱۱ برگزار شده و به جمع بندی نهایی رسیده و بخش دیگری از فرآیند برگزاری این مناقصات در دست اقدام است و بخشی دیگر تا بهمن ماه امسال تعیین تکلیف خواهد شد. شایسته است ضمن در نظر گرفتن منافع ملی و اقتصادی کشور، با استناد به اظهار نظر افراد ذیصلاح و دارای مسئولیت رسمی در این قرارداد، نسبت به انتشار اخبار اقدام شود.

ایران بیش از
۶۰ درصد نفت صادراتی خود را روانه بازار آسیا کرد

 ایران در ماه اکتبر موفق شد ۶۳ درصد نفت خام صادراتی خود را روانه بازار آسیا کند. چین بزرگترین مشتری نفت ایران در آسیاست که بیش از ۶۰۰ هزار بشکه نفت از ایران خریداری می کند. چین همچنین یکی از بزرگترین مصرف کنندگان بزرگ نفت جهان است که هم اکنون به طور میانگین روزانه ۱۳ میلیون بشکه نفت مصرف می کند؛ ۹ میلیون آن وارداتی است و بخش اندکی از آن با دریافت به وسیله خط لوله تامین می شود. سهم شرکت های اروپایی از خرید نفت ایران در ماه اکتبر ۳۷ درصد بوده است، شرکت های اروپایی از حدود ۲ سال گذشته، خرید محموله های نفت خام ایران را از سر گرفتند، اروپایی ها در دوران تحریم خرید نفت خام از ایران را به نزدیک صفر رسانده بودند. شرکت های انگلیسی -هلندی شل، توتال فرانسه، انی ایتالیا و ساراس ایتالیا، هلنیک پترولیوم یونان، رپسول اسپانیا، مول (MOL) مجارستان، برخی از مشتریان محموله های نفت خام ایران در اروپا هستند. آمارهای ماه اکتبر همچنین نشان می دهد، کره جنوبی همچنان بزرگترین دریافت کننده میعانات گازی ایران است و نیمی از میعانات گازی به این کشور و بقیه به کشورهای منطقه خلیج فارس صادر می شود. میانگین قیمت نفت خام سبک و سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۱۷ تا پایان ۲۷ اکتبر (پنجم آبان ماه) به ترتیب ۵۰ دلار و ۲۶ سنت و ۵۰ دلار و ۲ سنت بوده است.

تسهیل فرآیند همکاری
شرکت ملی حفاری در میادین نفتی جنوب عراق

همکاری و تسهیل فرآیند حضور شرکت ملی حفاری ایران در بازار جنوب عراق، در نشست مشترک مدیران این شرکت با هیئت بلندپایه‎ عراقی مورد تاکید قرار گرفت. هیئت عراقی متشکل از رئیس کمیسیون انرژی مجلس عراق، مقامات استانی و مدیرعامل شرکت نفتی ذیقار این کشور با مدیران ارشد شرکت ملی حفاری ایران دیدار و بر تسهیل فرآیند حضور این شرکت در میادین نفتی جنوب عراق تاکید کردند.
سعید حیدریان، رئیس مطالعات و عملیات بازاریابی شرکت ملی حفاری در این زمینه گفت: در جلسه مشترک با هیئت عراقی که در محل ساختمان مرکزی شرکت در اهواز برگزار شد، طرفین به بحث و تبادل نظر درباره راهکارهای لازم برای تسهیل حضور ملی حفاری در کشور عراق پرداختند و توافقات اولیه در این زمینه حاصل شد.
وی افزود: حضور در بازار حفاری کشور عراق به عنوان یکی از بازارهای هدف شرکت ملی حفاری ایران، همواره در برنامه های این شرکت قرار داشته است. حیدریان تصریح کرد: هم اکنون شرکت ملی حفاری، با بهره مند ی از پرسنل متخصص و با تجربه به عنوان یک شرکت قابل اعتماد و مطمئن توان ارائه خدمات در زمینه عملیات حفاری، خدمات فنی و مهندسی، آموزش تئوری و عملی حفاری چاه های نفت و گاز را به تمامی کشورهای منطقه به ویژه کشور عراق دارد.

 

با حضور قائم مقام وزیرنفت:
آیین بزرگداشت جان باختگان پالایشگاه تهران  برگزار شد  

مراسم ختم و یادبود جان باختگان حادثه پالایشگاه تهران عصر شنبه (۱۳ آبان) با حضور قائم مقام وزیر نفت ،مشاور امور زنان وزیر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی و مدیرعامل پالایشگاه تهران در مسجد نور میدان فاطمی برگزار شد. در این مراسم مرضیه شاهدایی، به همراه هیئتی متشکل از مدیران و مقام های عالی رتبه وزارت نفت برای ادای احترام به مقام جان باختگان حادثه آتش سوزی در مسجد نور حاضر شدند و با خانواده های داغدار، دیدار و همدردی کردند. قائم مقام وزیر نفت در این آیین سوگواری،   اظهار کرد: درگذشت تعدادی از کارکنان زحمتکش پالایشگاه تهران که در جریان حادثه آتش سوزی اتفاق افتاد، سبب رنج و اندوه فراوان  خانواده صنعت نفت شد .برای بازماندگان و خانواده های عزادار این کارکنان خدوم از درگاه خداوند متعال طلب صبر و شکیبایی  می کنم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نیز در این مراسم ضمن ابراز همدردی با خانواده های حادثه دیده گفت: دستور بررسی فوری و دقیق چگونگی بروز حادثه و همچنین کمک برای ابراز همدردی به جان باختگان این حادثه ناگوار داده شده است و امیدوارم خداوند به خانواده های داغدار صبر عنایت بفرماید. سیدکاظم امیری، نعمت کوخایی، محمدسجاد دارابی، محسن دارابی، پوریا دارابی، افشار میرزایی و جواد نوروزی از کارکنان پالایشگاه تهران بودند که هنگام وقوع این حادثه جان خود را از دست دادند. آتش سوزی در پالایشگاه تهران عصر جمعه  (۵ آبان ) در پی نشت مواد اشتعالزا در واحد آیزوماکس هنگام اجرای عملیات تعمیر و نگهداری (اورهال) رخ داد و بلافاصله با حضور به موقع نیروهای آتش نشان  مهار شد؛ بر اثر  این حادثه متاسفانه هفت نفر از کارکنان جان باختند.

 

معاون وزیر نفت:
طرح های توسعه غرب کارون برای کشور بسیار حائز اهمیت است    

معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت، طرح های توسعه غرب کارون را برای کشور بسیار مهم خواند و از تلاش های کارکنان شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) در این منطقه قدردانی کرد. حبیب الله بیطرف روز چهارشنبه (۱۰آبان) در جلسه ای با مدیرعامل شرکت متن، مدیران و مجریان طرح های شرکت مهندسی و توسعه نفت که در سالن جلسات کمپ آزادگان جنوبی برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: امیدواریم روند پرشتاب توسعه در غرب کارون به ویژه با توجه به اهمیت میدان های مشترک در این منطقه ادامه یابد.
وی با اشاره به این که میدان های مشترک غرب کارون در صف تعیین تکلیف در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی هستند، ادامه داد: البته شرکت متن تلاش خود را برای توسعه میدان ها به کار بسته و منتظر امضای قراردادهای جدید نمانده است. بیطرف ابراز امیدواری کرد که با امضای قراردادهای توسعه میدان های غرب کارون در قالب الگوی جدید قراردادی، امکان استفاده از سرمایه ها و فناوری های روزآمد شرکت های بین المللی فراهم و از ظرفیت ها و توانمندی های داخلی بیش از پیش استفاده شود.
معاون وزیر نفت یادآور شد: فرصت ها کوتاه است و با توجه به تحولات حوزه انرژی و پیش بینی تغییر میزان تقاضای نفت خام در دهه های  آینده، امیدواریم در عین برداشت صیانتی از میدان ها نسبت به استفاده حداکثری از ظرفیت های نفتی موجود اقدام شود.

 


باحکم معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش:
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منصوب شد

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش در حکمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران را منصوب کرد. در متن حکم علیرضا صادق آبادی، به سید محمدرضا موسوی خواه آمده است: «نظر به تعهد، تخصص و تجارب جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران منصوب می شوید. امید است با اتکال به خداوند متعال و بهره گیری از تجارب کارکنان و کارشناسان متعهد آن شرکت و تعامل صمیمانه با مدیران پرتلاش و کارکنان ساعی و گرانقدر، در ایفای وظایف محول موفق باشید.
فرصت را مغتنم شمرده از خدمات جناب آقای منصور ریاحی کمال تشکر و امتنان را داشته و برای ایشان سلامتی و آرزوی توفیق روز افزون را از ایزد متعال خواستارم.»
موسوی خواه پیش از این به عنوان مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران انجام وظیفه می کرد. صادق آبادی همچنین طی حکمی منصور ریاحی را به عنوان مشاور مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران منصوب کرد.


در راه ماندگان نگران نباشند
دریافت سوخت اینترنتی امکان پذیر شد

طرح آزمایشی توزیع سوخت با سفارش اینترنتی صبح روز شنبه (۱۳ آبان ماه) در حیاط وزارت نفت با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، علیرضا صادق آبادی، معاون وزیر در امور پالایش و پخش و جمعی دیگر از مسئولان رونمایی شد. نرم افزار مربوطه که قابلیت نصب در گوشی های تلفن اندروید، ios و ویندوز را داراست، می تواند به افراد در راه مانده در توزیع سوخت کمک کند. این اپلیکیشن دارای دو نرم افزار برای کاربر و سوخت رسان است؛ در صورتی که کاربر درخواست خود را از طریق اینترنت اعلام کند، نزدیکترین ماشین سوخت رسان می تواند به آن پاسخ دهد و پس از این که قیمت و مسافت آن مشخص شد، کاربر نیز می تواند دکمه تایید یا انصراف را انتخاب کند. بر اساس این گزارش، قیمت بنزین معمولی و سوپر به ترتیب لیتری ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ تومان است و تنها هزینه حمل و نقل به آن افزوده می شود.
این طرح هم اکنون آماده شده و مورد تایید اداره بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) وزارت نفت است، اما برای راه اندازی به صورت پایلوت در شهر تهران به یک ماه زمان نیاز دارد؛ این اپلیکیشن را شرکت پتروآیریک ساخته است.


نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
اولویت دولت و مجلس
افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز است

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که برنامه افزایش تولید از میدان های غرب کارون در حال اجراست، گفت: اولویت دولت و مجلس شورای اسلامی افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز است. هادی قوامی در حاشیه بازدید جمعی از نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از طرح توسعه میدان گازی کیش اظهار کرد: فعالیت های زیربنایی و روبنایی خوبی در طرح های در حال اجرای شرکت مهندسی و توسعه نفت در میدان های مشترک نفتی غرب کارون و همچنین در میدان گازی کیش انجام شده است. وی با اشاره به این که امیدوارم با تلاش هرچه بیشتر، ظرفیت تولید نفت از میدان های غرب کارون به سطح قابل توجهی در روز برسد، افزود: در این زمینه زیرساخت های انتقال نفت خام در دستور کار قرار گرفته و اولویت دولت و مجلس شورای اسلامی افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز است. نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هدف تولید نفت از میدان های غرب کارون تا پایان امسال رسیدن به بیش از ۵۰۰ هزار بشکه نفت در روز است و طبق برنامه ریزی های به عمل آمده تحقق تولید نفت تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز، بر اساس برنامه  بلند مدت وزارت نفت در حال اجراست. قوامی با بیان این که بخش قابل توجهی از سرمایه گذاری در میدان های نفتی غرب کارون با اتکا بر توان پیمانکاران داخلی بوده که این بیانگر ایجاد فضای رشد به منظور انتقال فناوری، قوت بخشیدن و حمایت از ساخت داخل است، افزود: امید است برای تأمین تجهیزات به منظور توسعه این میدان های نفتی و گازی تا جایی که امکان دارد، از سازندگان ساخت داخل حمایت شود. وی تصریح کرد: خوشبختانه زمینه  انتقال فناوری در ایران در زمینه توسعه میدان های نفتی نیز فراهم شده است که با حمایت هرچه بیشتر دولت و مجلس شورای اسلامی باید به بهترین نحو از این نیز فرصت بهره مند شد. نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: هدف کلی از تولید نفت و گاز در ایران حفظ زنجیره  ارزش است که در آبادانی و توسعه کشور نقش  بسزایی خواهد داشت.