معاون اول رئیس جمهوری:

 سرمایه گذاری در زمینه پتروپالایشگاه ها از اولویت های مهم دولت است

 معاون اول رئیس جمهوری گفت: سرمایه گذاری در زمینه پتروپالایشگاه ها و توسعه شهرهای ساحلی، از اولویت های مهم دولت سیزدهم است. به گزارش شانا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، محمد مخبر روز دوشنبه (۲۲ خردادماه) در نشست اعضای کمیسیون اصل 90 قانون اساسی مجلس شورای اسلامی، درباره مسائل استان هرمزگان در حوزه های مشکلات جزایر، خط انتقال گوره به جاسک و مسائل گمرکی که با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهوری، اعضای کمیسیون اصل 90، نمایندگان استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، استاندار هرمزگان و برخی مقام های ارشد محلی برگزار شد، اظهار کرد: سرمایه گذاری در زمینه پتروپالایشگاه ها و توسعه شهرهای ساحلی از اولویت های مهم دولت سیزدهم است.

وی استان ساحلی هرمزگان را دارای ظرفیت های متعدد و فرصت های منحصربه فرد در حوزه های صنعتی، دریایی، گردشگری، حمل ونقل و... دانست که می تواند در مسیر ارتقای معیشت مردم و توسعه کشور استفاده شود و برای باالفعل کردن این ظرفیت، باید از توان مردم و بخش خصوصی بیشتر بهره گرفت.

در این نشست نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس با اشاره به بازدیدها، بررسی و احصای مسائل استان هرمزگان، گزارشی از مشکلات و آسیب شناسی های انجام شده در این حوزه ها ارائه کرد. طبق این گزارش و درباره خط لوله انتقال گوره به جاسک با توجه به اقدام های دولت سیزدهم در زمینه های احداث و راه اندازی پست های برق، خطوط فیبر نوری، تلمبه خانه، مخازن و دیگر تجهیزات مقرر شد با همکاری و اهتمام دولت درباره تکمیل این خط انتقال اقدام هایی برای تحویل این خط به شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی انجام شود.

مقرر شد، با احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه، تکمیل خطوط انتقالی و برطرف کردن مشکلات حقوقی و اجرایی احداث پالایشگاه های نگین مکران و شهید سلیمانی، خط انتقال گوره به جاسک در زمینه صادرات و تولید محصولات پتروشیمی و فراورده های نفتی نیز فعال شود. معاون اول رئیس جمهوری همچنین دستور داد تا با تشکیل گروهی با همکاری وزارت نفت، استانداری هرمزگان و شورای توسعه سواحل مکران طرح اتصال زنجیره معدنی جنوبی کشور به پالایشگاه های سواحل مکران بررسی شود.

 

 

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

 شایعه افزایش قیمت بنزین  و ۳ نرخی شدن سوخت صحت ندارد

 رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: هیچ یک از شایعات نه در بحث چندنرخی شدن قیمت بنزین و نه تغییر میزان سهمیه سوخت صحت ندارد و روال بر مبنای سابق است و این شایعات را بشدت تکذیب می کنیم. به گزارش شانا و به نقل از خانه ملت، فریدون حسنوند در واکنش به ادامه شایعات مرتبط با افزایش قیمت بنزین، سه نرخی شدن قیمت سوخت و... اظهار کرد: باید تاکید کنم به هیچ وجه در ارتباط با سوخت اعم از بنزین و گازوییل در کمیسیون انرژی، صحن مجلس و دولت هیچ گونه تصمیم جدیدی گرفته نشده است، ضمن آنکه هرگونه تصمیمی باید بر مبنای بودجه سالانه یا برنامه توسعه باشد که در این دو قانون نیز اختیار افزایش قیمت به کسی داده نشده، از این رو این کار صورت نخواهد گرفت. وی افزود: همچنین تاکنون در نشست سران قوا نسبت به این موضوعات بحث نشده و بنده به عنوان مسؤول کمیسیون انرژی مجلس تأکید می کنم هیچ یک از این شایعات، نه در بحث چندنرخی شدن قیمت بنزین و نه تغییر میزان سهمیه سوخت صحت ندارد و روال بر مبنای سابق است و این شایعات را بشدت تکذیب می کنیم.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس درباره نگرانی های مردم پیرامون اینکه آیا امکان افزایش قیمت بنزین با توجه به کمبود آن در کشور احتمال واردات وجود دارد یا خیر، تصریح کرد: باید از خود بپرسیم منبع اخبار مرتبط با افزایش قیمت بنزین چه افرادی هستند؟ نکته دیگر اینکه مگر در سال های گذشته، گاه با کمبود سوخت رو به رو نبودیم؟ آیا سوخت گران شد؟ ضمن آنکه ما حتی در قانون بودجه امسال نیز پیش بینی واردات را داشته ایم، بنابراین اگر قرار باشد در شرایط خاص واردات سوخت داشته باشیم، اعتبارات لازم را در بودجه برای آن پیش بینی کرده ایم و این مسأله قابل پنهان کردن نیست، از این رو در مواقع ضروری که نیاز به خرید سوخت از بیرون باشد، اعتبار لازم برای آن در نظر گرفته شده است.

 

باهدف بهره گیری از گسترش سلامت الکترونیک امضا شد

  تفاهمنامه میان سازمان تامین اجتماعی و بهداشت درمان  صنعت نفت

مراسم امضای تفاهمنامه میان سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و  سازمان تامین اجتماعی  با حضور سید مهدی هاشمی، مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت به منظور بهره گیری از بستر نسخه الکترونیک و گسترش سلامت الکترونیک، برگزار شد.

در این مراسم، مهدی هاشمی با تاکید بر اهمیت استفاده از نسخه الکترونیک در سطح کشور و حمایت از این طرح گفت: حذف دفترچه های درمانی و جایگزینی نسخه الکترونیکی نزدیک به 2 سال است که از سوی سازمان تامین اجتماعی در حال اجراست؛ طرحی که می تواند با اجرایی شدن در بخش سلامت صنعت نفت، گامی بزرگ در تکمیل پرونده الکترونیک سلامت صنعت نفت به شمار رود. با اجرایی شدن این طرح، هزینه های درمانی کاهش پیدا می کند. امیدوارم حداقل تا سه ماه دیگر این طرح اجرایی شده و نسخه الکترونیکی برای بیمه شدگان قابل استفاده باشد. همچنین دامون خدابنده، رئیس مرکز فناوری خدمات تأمین اجتماعی در بخشی از این مراسم به صدور 750 هزار نسخه الکترونیک به صورت روزانه اشاره و بیان کرد: امیدوارم با امضای این تفاهمنامه، همکاری مناسبی با وزارت نفت داشته باشیم تا بتوانیم شاخص های خدماتی را در سراسر کشور افزایش دهیم.

لازم به یادآوری است، مدت این تفاهم از زمان امضا، برای 15 سال تعیین شده و در صورت رضایت طرفین، مدت آن قابل تمدید است.

 

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران اعلام کرد:

افزایش ۲۰ هزار بشکه ای  تولید روزانه نفت ایران در خلیج فارس

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران از افزایش ۲۰ هزار بشکه ای تولید نفت خام این شرکت با تولیدی شدن هفت چاه میدان سروش خبر داد.

به گزارش شانا و به نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، علیرضا مهدی زاده گفت: این اقدام با انجام کابل اندازی در عمق ۴۵ متری آب های خلیج فارس بین سکوی SWP2 و سکوی سروش و وارد مدار شدن ۷ چاه تولیدی این میدان عملیاتی شد. وی افزود: با توجه به اینکه کابل برق قدرت بین سکوی SWP2 و سکوی سروش دچار آسیب شده بود، پس از تهیه آن، اقدام های لازم به منظور جایگزینی این کابل انجام و عملیات کابل اندازی به شرکت «صاایران» واگذار شد. مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: پس از جایگزینی کابل جدید به جای کابل آسیب دیده و اتصال برق به سکوی فرعی، تولید چاه ها از سر گرفته شد و افزایش تولید ۲۰ هزار بشکه ای در این میدان رقم خورد. مهدی زاده تصریح کرد: با توجه به افزایش فشار چاه ها، تولید از سکوی فرعی سروش با ۳۰ هزار بشکه در روز آغاز شده که با وجود افزایش تدریجی میزان آب چاه ها و لزوم تولید صیانتی از مخزن، تولید ۲۰ هزار بشکه در روز از این میدان قطعی و تثبیت خواهد شد. شرکت نفت فلات قاره ایران به منظور افزایش تولید و بازگرداندن شرایط صنعت نفت دریایی ایران به پیش از تحریم ها، از حدود دو سال گذشته اقدام های گسترده ای انجام داده که این اقدام ها به افزایش تولید در میدان های ابوذر، سیوند و اسفند، سروش و... منجر شده است.

 

با هدف صیانت از تولید و حفظ محیط زیست انجام شد

انجام موفقیت آمیز ۱۰۲۷ مورد تعمیرات و پشتیبانی خطوط لوله نفت در گچساران

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از انجام ۱۰۲۷ مورد مأموریت موفقیت آمیز در قالب ایمن سازی، تعمیرات غیرمترقبه و اصلاحیه های مهندسی در سال ۱۴۰۱ در محدوده خطوط لوله این شرکت خبر داد.

به گزارش شانا و به نقل از شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، غلامرضا کمالی با اشاره به اینکه شرکت گچساران از نظر حوزه فعالیت جایگاه ویژه ای در کشور دارد، تصریح کرد: این شرکت تعمیرات و پشتیبانی بیش از ۷ هزار کیلومتر خط لوله را که بخش قابل توجهی از آن در مناطق سخت گذر است، به عهده دارد.

وی ادامه داد: بخشی از خطوط لوله شرکت گچساران به علت فرسودگی در مواردی با مشکلاتی روبه رو شد که اداره تعمیرات با تلاش فراوان در کمترین زمان ممکن و با هدف صیانت از تولید، همچنین حفظ محیط زیست، این خطوط را دوباره عملیاتی کردند.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران افزود: در بحث ایمن سازی خطوط روزمینی و زیرزمینی به متراژ ۱۲۴ کیلومتر ایمن سازی انجام شده است.

کمالی یادآورشد: مجموع تعهدات و هزینه ایجاد شده در سال ۱۴۰۲ از سوی این امور ۳ هزار و ۱۴۳ میلیارد ریال بوده که از این مبلغ یک هزار و ۷۰۶ میلیارد ریال مربوط به بخش کالا و بقیه مربوط به بخش پروژه هاست.

 

دبیر شورای توسعه سواحل مکران اعلام کرد:

ایجاد قطب جدید صنعت نفت در سواحل مکران

 دبیر شورای توسعه سواحل مکران با اشاره به اینکه «کوه مبارک» در این منطقه به عنوان یک پایانه نفتی و پتروپالایشگاهی خواهد بود، گفت: با ایجاد این قطب جدید صنعت نفت، زنجیره ارزش را کامل می کنیم تا با تولید محصول نهایی، ارزش افزوده در کشور شکل گیرد. به گزارش خبرنگار شانا، حسین دهقان روز (شنبه ۲۰ خردادماه) در نشستی خبری با بیان اینکه بازه زمانی طولانی را برای توسعه سواحل مکران پشت سر گذاشته ایم، اظهار کرد: اواخر دهه ۸۰ اهمیت توسعه این سواحل از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شد و از آن زمان مراکز علمی - آموزشی به این موضوع پرداختند و اهمیت و ضرورت آن را مورد توجه قرار دادند و الزامات مربوط به این کار را اعلام کردند.

وی به توجه ویژه به توسعه سواحل مکران در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: یکی از اولویت های اصلی در دولت سیزدهم، اجرای مطالبات بر زمین مانده رهبری و عملیاتی سازی آنهاست و در یک سال گذشته در دستور کار جدی دولت قرار گرفته است.

دبیر شورای توسعه سواحل مکران با بیان اینکه افزون بر اهمیت کارکرد داخلی، موضوعات فرامرزی نیز مورد توجه است، تصریح کرد: در این دوره جدید با توجه ویژه دولت سیزدهم، سعی کردیم تشکیل سازمان را تسریع کنیم و در بودجه ۱۴۰۲ بودجه برای این سازمان در نظر گرفته شد.

دهقان با اشاره به اینکه اساسنامه سازمان با همه پیچیدگی ها با نگاه حکمرانی جدید در هیأت دولت به تصویب رسید، گفت: این مصوبه برای تبدیل شدن به قانون به مجلس ارسال خواهد شد و امیدواریم در کمترین زمان ممکن به تصویب برسد و سازمان را تشکیل دهیم.

وی افزود: نخستین اقدام در منطقه مکران، توسعه زیرساخت های منطقه شامل راه، بندر، فرودگاه و... است و از آنجا که توسعه زیرساخت ها وظیفه دولت است، باید به سمت تأمین منابع مالی پروژه ها در زمان کوتاه برویم.

دبیر شورای توسعه سواحل مکران با بیان اینکه باید سازوکارهای تأمین مالی را پیش ببریم، ادامه داد: در این زمینه اقدام های مختلفی انجام می شود. توافقی با صندوق توسعه برای تأمین مالی انجام شده و بانک ها را به نوعی فعال می کنیم که در پروژه های بزرگ سرمایه گذاری کنند. همچنین صندوق های محلی را فعال می کنیم و از طریق بازار سرمایه با فروش سهام سرمایه های خرد مردم را جذب خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه مشارکت دهی کشورهای مبدأ و مقصد در کریدورهای ترانزیتی منطقه را انجام خواهیم داد، گفت: با این اقدام ها در تلاش هستیم تا سال ۱۴۰۶ بتوانیم زیرساخت های منطقه مکران را کامل کنیم.

دبیر شورای توسعه سواحل مکران افزود: کوه مبارک در این منطقه به عنوان یک پایانه نفتی و پتروپالایشگاهی خواهد بود تا زنجیره ارزش را کامل کنیم. عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی در منطقه مکران مطرح است و سیاست های اقتصاد در پایایه نیز مورد توجه قرار دارد.