شرکت نفت فلات قاره ایران

راه اندازی توربین بخار شینکو در پایانه فرآورشی کوروش

 

مدیر منطقه عملیاتی کیش گفت: با تلاش کارشناسان شرکت نفت فلات قاره ایران و بهره گیری از خدمات شرکت پیمانکار، توربین بخار شینکو ۳/۳ مگاواتی در پایانه شناور فرآورشی کوروش تعمیر، نصب و راه اندازی شد.

شهسوارارغش گفت: پس از انعقاد قرارداد با شرکت تعمیرات نیروگاهی برای تعمیر یک دستگاه توربین بخار شینکو ۳/۳ مگاواتی و بازدید کارشناسان مربوطه از پایانه شناور فرآورشی کوروش، انجام تعمیرات آن در محل آن شرکت با نظارت مستقیم نماینده منطقه آغاز شد.

وی افزود: انجام تعمیرات این توربین از سوی شرکت داخلی افزون بر صرفه جویی ارزی قابل ملاحظه با بالاترین کیفیت، مناسب ترین قیمت و کمترین زمان ممکن انجام شد.این در حالی است که انتقال این توربین به کشور سازنده باعث خروج مبالغ هنگفتی ارز از کشور می شد.

مدیر منطقه عملیاتی کیش همچنین از تعمیرات اساسی سه دستگاه دیزل ژنراتور۷۲۰ کیلووات، واقع در موتورخانه پایانه شناور فرآورشی کوروش خبر داد و افزود: این دیزل ژنراتورها که تأمین برق اولیه در زمان خاموشی کامل سیستم و احیای مجدد آن را به عهده دارند، بسیار حائز اهمیت هستند، بنابراین با توجه به مشکلات موجود، تعمیرات اساسی آنها در دستور کار قرار گرفت.

 ارغش گفت: مهم ترین فعالیت های انجام شده در سه بخش کلی باز کردن و جداسازی- تعمیر، اصلاح و تعویض- بستن و تنظیم مجموعه سرسیلندرها با صرف ۵۲۴ نفر- ساعت انجام شد.

به گفته وی، تأمین قطعات این تجهیزات از خارج از کشور یکی از پیچیدگی های انجام این تعمیرات بوده است که به رغم تحریم ها این موضوع با موفقیت انجام شد.

 

  شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

امضای قرارداد آماده سازی و توپکرانی هوشمند10 رشته خط لوله

آیین امضای قرارداد پروژه اصلاح، آماده سازی و توپکرانی هوشمند ۱۰ رشته خط لوله ۱۶ اینچ بین شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت صنایع الکترونیک شیراز از زیرمجموعه های شرکت صاایران وابسته به وزارت دفاع برگزار شد.

این قرارداد که توافق اولیه آن در بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی کلید خورده بود، در نشستی به میزبانی مناطق نفت خیز جنوب با امضای علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و علیرضا عابدی، مدیرعامل شرکت صنایع الکترونیک شیراز نهایی شد.

علیرضا دانشی در آیین امضا و مبادله این سند همکاری، به جایگاه راهبردی و نقش بی بدیل نزدیک به ۳۰ هزار کیلومتر خط لوله انتقال نفت و سیالات جانبی مناطق و اهمیت نگهداشت  آنها اشاره و تصریح کرد: پس از اعمال تحریم ها، صنعت نفت چند سالی فاقد توپک های هوشمندی بود که از خارج تهیه می شد، از این رو دراین دولت، مطالعه فراوان و رایزنی کارشناسان مناطق نفت خیز جنوب با کارشناسان وزارت دفاع به تحویل ۱۰ رشته ازخطوط لوله ۱۶ اینچ این شرکت برای پایش و بهسازی، به شرکت صنایع الکترونیک شیراز منتج شد و چنانچه دانش فنی مناسب حاصل شود، این مقدار افزایش می یابد. وی تصریح کرد:هدف اصلی صنعت نفت حمایت از توانمندی های داخلی در همه زمینه هاست که از این طریق بتوانیم اقدامی مؤثر در جهت اعتلای کشور صورت دهیم، دراین مسیر، صنعت نفت و دیگر سازمان ها پیگیر یک هدف واحد خواهند بود تا در نهایت مانع خروج سرمایه از کشور شویم و در صورت کسب توانمندی در این زمینه، شاهد ورود ارز و سرمایه به درون کشور باشیم.

 در ادامه این نشست عباس رضایی، رئیس فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به توانمندی های شرکت صنایع الکترونیک شیراز در حوزه تأمین نرم افزارها و سخت افزارهای تخصصی زیر نظر وزارت دفاع افزود: صرفه جویی اقتصادی و منافع ملی در این قراردادها قابل توجه است.

 

   پتروشیمی شهید تندگویان 

کاتالیست «پالادیوم» با توان شرکت های داخلی جهانی شد

مدیرعامل پتروشیمی شهید تندگویان اعلام کرد: برای نخستین بار در تاریخ صنعت پتروشیمی ایران، ایرانی سازی کاتالیست «پالادیوم» که انحصار آن در اختیار شرکت های آمریکایی، اروپایی و ژاپنی بود با استفاده از توان شرکت های دانش بنیان ایرانی انجام شد.

سیدرضا قاسمی شهری با اشاره به سیاست های ابلاغی عبدالعلی علی عسکری، مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس مبنی بر ایرانی سازی تجهیزات، کالاها و کاتالیست های راهبردی، کلیدی و پرمصرف شرکت های تابعه گفت: بر این اساس، با قبول ریسک و حمایت از شرکت های دانش بنیان ایرانی، نخستین محموله کاتالیست «پالادیوم» که انحصار آن در اختیار شرکت های ژاپنی، اروپایی و آمریکایی بود، ایرانی سازی و روانه پتروشیمی شهید تندگویان شد.

وی با بیان اینکه محموله کاتالیست ایرانی سازی شده «پالادیوم» از سوی یکی از شرکت های دانش بنیان داخلی به میزان ۳.۵ تن خشک و معادل ۵.۸ تن مرطوب از اردبیل به مقصد ماهشهر بارگیری شد، تصریح کرد: کل کاتالیست سفارش گذاری شده این شرکت حدود ۱۴ تن کاتالیست خشک بوده که نخستین محموله تحویل شده است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شهید تندگویان افزود: کل مصرف پتروشیمی شهید تندگویان در قالب دو فاز بر مبنای کاتالیست خشک ۳۷ تن (معادل ۶۲ تن کاتالیست مرطوب) است که ارزش واردات این کاتالیست حدود ۱۵ میلیون دلار برای هر دو فاز پتروشیمی تندگویان برآورد می شود.

قاسمی شهری با تأکید بر اینکه در کنار صرفه جویی ارزی ۱۵ میلیون دلاری با ایرانی سازی کاتالیست پالادیوم، خطر کاهش یا توقف تولید در پتروشیمی شهید تندگویان ناشی از عدم فروش این کاتالیست از سوی شرکت های خارجی به صفر رسیده است، یادآور شد: ایرانی سازی کاتالیست منجر به افزایش پایداری تولید در این زنجیره پلی اتیلن  می شود.

 

راه اندازی واحد پنبه مصنوعی در پتروشیمی شهید تندگویان

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شهید تندگویان از راه اندازی واحد پنبه مصنوعی (STAPLE) در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: مجوز خط سوم PTA/PET صادر شده و امیدواریم به زودی کارهای مقدماتی آن آغاز شود.

قاسمی شهری همچنین در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی شهید تندگویان برای سال مالی ۱۴۰۱ با اشاره به تولید یک میلیون و ۲۶۷ هزار تن محصول این مجتمع در سال گذشته اظهار کرد: به تفکیک، ۵۷۷ هزار تن اسید ترفتالیک خالص (PTA)، ۲۷۵ هزار تن پت بطری، ۳۷۹ هزار تن پت نساجی و ۳۵ هزار تن نخ مصنوعی(POY) پارسال در این شرکت تولید شده است.

وی با تأکید بر اینکه تولید پتروشیمی شهید تندگویان در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، ۱۰۵ هزار تن افزایش داشته و ۱۰ ماه از سال را بالای ۱۰۰ هزار تن تولید کرده که ثبت رکورد بی نظیر استمرار تولید در این شرکت است، افزود: این افزایش تولید برای این شرکت بی سابقه بوده است. تولید شرکت از ۸۷۰ هزار تن محصول در سال ۱۳۹۰ به یک میلیون و ۲۶۷ هزارتن در سال ۱۴۰۱ رسیده است.مدیرعامل شرکت پتروشیمی شهید تندگویان، تأمین و انتقال خوراک مجتمع از پتروشیمی نوری پس از حادثه پتروشیمی بوعلی سینا و تحمیل هزینه های سنگین از سال ۱۳۹۵ تاکنون و چالش تحریم ها و به دنبال آن مشکلات تأمین قطعات یدکی انحصاری و کاتالیست های مورد نیاز از سازندگان خارجی و مشکلات تأمین و نقل و انتقال ارز به تأمین کنندگان خارجی را از چالش های این شرکت عنوان کرد.

 

 

  شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

ارتقای تجهیزات جدید اندازه گیری گاز در ایستگاه بازرگان

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد که با بهره برداری تجهیزات جدید ایستگاه بازرگان، امکان مناقشه های فنی و مالی حوزه صادرات گاز بین ایران و ترکیه به حداقل می رسد.

رضا نوشادی گفت: پروژه ارتقای تجهیزات اندازه گیری ایستگاه بازرگان از جمله پروژه های شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران است که تابستان سال ۱۴۰۲ بهره برداری و عملیاتی می شود.

وی درباره فلسفه شکل گیری پروژه تجهیز ایستگاه بازرگان اظهار کرد: ایستگاه صادرات گاز بازرگان واقع در شهر بازرگان، در نزدیکی مرز ترکیه همسو با قرارداد امضاشده ۱۹۹۶ میلادی بین شرکت ملی گاز ایران و شرکت بوتاش ترکیه در دستور کار احداث قرار گرفت و ۲۰۰۰ میلادی به بهره برداری رسید.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران افزود: قرارداد یادشده نخستین قرارداد بلندمدت گاز پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده و حداکثر حجم گاز قابل تحویل ۱۰ میلیارد مترمکعب در سال، با امکان افزایش تا ۱۳ میلیارد مترمکعب و حدود معادل یک فاز پارس جنوبی است.

نوشادی ادامه داد: گاز طبیعی مورد نیاز این قرارداد از منابع جنوب کشور از طریق خطوط لوله سراسری اول، دوم و سوم و خطوط لوله ۴۸ اینچ قزوین - تبریز و ۴۰ اینچ تبریز - بازرگان به ایستگاه اندازه گیری گاز صادراتی بازرگان می رسد و پس از انجام عملیات اندازه گیری کمی و کیفی به وسیله خط لوله ۴۸ اینچ به کشور ترکیه ارسال می شود.

وی تصریح کرد: وظیفه اصلی این ایستگاه، اندازه گیری کمّی و کیفی جریان گاز صادراتی ایران به ترکیه است، به گونه ای که اندازه گیری کیفی، تطابق کیفیت گاز صادراتی را بر مبنای پیمان ایران و ترکیه تأیید کرده و اندازه گیری کمی، مقدار دقیق جریان گاز صادراتی را با رعایت مقدار خطاهای تعیین شده در پیمان مشخص می کند که مبنای مبادلات مالی قرار می گیرد.

ابراهیم اصالتی، مجری طرح های پالایش شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران هم درباره شرایط ایستگاه، پیش از آغاز پروژه گفت: تجهیزات اندازه گیری کمی شامل سیستم پنـج مسیـر به قطـر ۲۰ اینـچ هرکدام شامل تجهیزات Orifice Meter، تـرانسمیتـرهـای فشـار، دمـا،DP ،Barton Recorder است و همه محاسبات در فلوکامپیوترهای مربوطه انجام می شد، همچنین محاسبات کیفی جریان، از طریق ۶ مجموعه آنالایزر که ترکیبات گاز طبیعی، مرکاپتان، H2S ،Total sulfur، نقطه شبنم آب و نقطه شبنم هیدروکربن را آنالیز می کردند، انجام می شد.

وی گفت: با توجه به قدیمی بودن تجهیزات و بر اساس اعلام نیاز بهره بردار، سیستم اندازه گیری و پایش کمّی و کیفی جریان گاز ایستگاه میترینگ بازرگان، شامل آنالایزرها، سیستم محاسبات جریان، سوپروایزری، ترانسمیترها و...، روزآمد و سیستم اندازه گیری و پایش کمی و کیفی به صورت کاملاً Redundant و الکترونیکی روزآمد در نظر گرفته شده است.        

 

  پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود

آغاز به کار نخستین بانوی راننده برای حمل فرآورده

نخستین بانوی راننده نفتکش با بارگیری یک محموله فرآورده از انبار نفت شهید نصرتی در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود آغاز به کار کرد.

ملیحه محمودی به عنوان نخستین راننده حمل مواد سوختی در کشور، نخستین محموله خود را با حضور مدیر منطقه و جمعی از کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود از انبار نفت شهید نصرتی بارگیری کرد.

حسین عبدلی، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه شاهرود دراین باره گفت: باوجود پرچالش بودن شغل رانندگی و صرف زمان طولانی در خارج از محیط خانه، رویکرد حمایتی و پشتیبانی از تمام ظرفیت های جامعه زنان، از جمله اقدام های مؤثر دولت به منظور توسعه سهم زنان در فعالیت های اجتماعی و اقتصادی است.

ملیحه محمودی نیز علاقه و اشتیاق مضاعف، همچنین شرایط برابر و مساوی با رانندگان آقا در حوزه سوخت رسانی را یکی از مشوق های اصلی خود در این عرصه بیان کرد.

وی گواهینامه پایه یکم خود را سال ۸۷ دریافت کرده وبا ورود به عرصه سوخت رسانی، لقب نخستین راننده حمل فرآورده های نفتی را به خود اختصاص داده است.

 

    پخش فرآورده های نفتی منطقه آذربایجان شرقی

بهره برداری از جایگاه عرضه سوخت شهرداری کلوانق

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آذربایجان شرقی از راه اندازی جایگاه «شهرداری کلوانق» با هدف ارتقای خدمت رسانی به شهروندان و مراجعان به عنوان یکصدوهشتادویکمین جایگاه عرضه سوخت این منطقه خبر داد.

ناصر راشدی با بیان ضرورت توسعه زیرساخت های مطلوب سوخت رسانی با احداث جایگاه های عرضه سوخت جدید با مشارکت و تعامل بخش خصوصی گفت: با پیگیری های انجام شده، این جایگاه در محدوده ناحیه مرکزی تبریز مورد بهره برداری و در مدار سوخت رسانی قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه جایگاه مذکور شصت ونهمین جایگاه ناحیه مرکزی است، افزود: این جایگاه در زمینی به مساحت ۹۰۰ مترمربع با سرمایه یکصد میلیارد ریالی شهرداری کلوانق احداث شده است.

مدیر منطقه آذربایجان شرقی تصریح کرد: این جایگاه دارای یک سکوی بنزین معمولی با دو دستگاه تلمبه دونازله و یک سکوی نفت گاز با دو دستگاه تلمبه دونازله است و با اشتغال زایی برای چهار نفر، آماده خدمات رسانی به مراجعان است.