شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران

افزایش ۷ هزار بشکه ای ظرفیت تولید نفت سبک در کشور

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از افزایش تولید روزانه حدود ۷ هزار بشکه ای نفت سبک در این شرکت خبر داد.

غلامرضا کمالی در حاشیه بازدید از خط لوله ۱۰ اینچ میدان نفتی نرگسی اظهار کرد: خط لوله ۸ اینچ قدیم انتقال نفت خروجی واحد بهره برداری نرگسی علاوه بر فرسودگی دارای محدودیت ظرفیت انتقال نفت تولیدی این میدان بود که ضمن ایمن سازی این خط برای تداوم تولید از سوی کارکنان عملیات یک رشته خط لوله ۱۰ اینچ جدید به طول ۱۰۰ کیلومتر به منظور جایگزین کردن خط لوله ۸ اینچ موجود با مدیریت مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب احداث شد، اما به دلیل محدودیت بودجه پروژه عملیات اجرایی بخش های تکمیلی آن متوقف شد.

وی ادامه داد: با توجه به توسعه میدان نرگسی نیاز به تکمیل و راه اندازی خط لوله ۱۰ اینچ جدید بود که با تلاش شبانه روزی کارکنان ادارات عملیات و سایر ادارات پشتیبانی، همچنین استفاده از خدمات پیمانکاران عملیات اجرایی رفع اشکالات و نواقص خط لوله جدید با موفقیت به پایان رسید.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران افزود: بر همین اساس عملیات اجرایی رفع اشکالات شامل توپکرانی و تمیزکاری، تعمیر نقاط فرسوده ناشی از ریزش کوه، ساخت و نصب بیش از هزار و ۷۲۰ تکیه گاه فلزی با موفقیت به پایان رسید و نفت برای نخستین بار در این خط با موفقیت جریان یافت. 

کمالی تصریح کرد: با قرار گرفتن توپک ۱۰ اینچ و عبور آن از این خط راهبردی برای نخستین بار و با برقراری شریان نفت حدود ۷ هزار بشکه در روز نفت سبک به تولید این شرکت افزوده خواهد شد.

 

 شرکت پتروشیمی فن آوران افزایش ۲ برابری سود خالص در سال گذشته

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی از آغاز فرآیند جذب ۸۵۸ نفر از جوانان تحصیلکرده استان بوشهر در مشاغل فنی پالایشگاه های این مجموعه خبر داد.

احمد باهوش گفت: با تلاش های فراوان و رایزنی های متعدد با مدیران ارشد وزارت نفت خوشبختانه برای نخستین بار با جذب ۸۵۸ نفر از جوانان بومی استان بوشهر موافقت شد و فرآیند جذب جوانان این استان به زودی آغاز خواهد شد.

 وی افزود: جوانان تحصیلکرده رشته های فنی در سراسر استان بوشهر از طریق برگزاری آزمون، با همکاری دانشگاه خلیج فارس برای اشتغال در پالایشگاه های سیزده گانه این مجموعه به کارگیری و جذب خواهند شد.

 مدیرعامل شرکت مجتمع گازی پارس جنوبی با اشاره به رشته های مورد نیاز این مجموعه در فرآیند جذب، تصریح کرد: جوانان کارآمد و خلاق استان بوشهر دارای مدارک فنی در رشته های اچ اس ای، تعمیرات، بهره برداری و بازرسی فنی می توانند در این آزمون که تاریخ برگزاری آن متعاقبا اعلام خواهد شد، شرکت کنند.

باهوش گفت: مجتمع گاز پارس جنوبی همسو با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و تحقق شعار امسال با عنوان «مهار تورم و رشد تولید»، همه تلاش خود را برای رشد تولید پایدار و اشتغال جوانان پرتلاش بومی استان بوشهر به کار گرفته و در این مسیر حرکت خواهد کرد.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی به تازگی به تشکیل تیم راهبری از ابتدا تا انتهای فرآیند این جذب با حضور نماینده استاندار بوشهر و سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اقدام کرده است تا همه مراحل و اقدام ها برای جذب نیروهای بومی استان بوشهر با هماهنگی استاندار استان بوشهر انجام شود.

 

   شرکت ملی حفاری ایران 

دستگاه ۷۲ فتح در مناطق نفت خیز جنوب  عملیاتی شد

معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری از آغاز به کار دستگاه حفاری ۷۲ فتح به عنوان روزآمدترین نسل دکل های حفاری خشکی در میدان نفتی اهواز در مناطق نفت خیز جنوب خبر داد.

مسعود افشار گفت: این دستگاه حفاری ششمین دکل ایرانی است که بخش عمده تجهیزات آن از سوی سازندگان داخلی ساخته شده است و نخستین گام عملیاتی خود را پس از تکمیل تجهیزات و کاریابی در گستره فعالیت شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون تجربه می کند.

وی افزود: دکل ۷۲ فتح از سوی جهاد دانشگاهی در تعامل با متخصصان شرکت ملی حفاری ایران ساخته شده و حداکثر عمق قابل حفاری به وسیله آن ۲۰ هزار فوت، ارتفاع دکل از سطح حدود ۱۵۰ فوت و حداکثر بار استاتیک قابل تحمل به وسیله دکل یک میلیون پوند است.

معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: این دستگاه مجهز به گرداننده فوقانی (تاپ درایو) به قدرت ۵۰۰ تن، میز دوار و سه دستگاه پمپ سیال از نوع رفت و برگشتی هرکدام به قدرت هزار و ۶۰۰ اسب بخار است.

شرکت ملی حفاری ایران به عنوان یکی از شرکت های بالادستی تابع شرکت ملی نفت ایران و بزرگ ترین شرکت حفاری در منطقه، افزون بر ۷۰ دستگاه حفاری خشکی و دریایی در تملک دارد و با داشتن تجهیزات، ابزار تخصصی و متخصصان مجرب توان ارائه ۲۵ نوع خدمات فنی و مهندسی به موازات عملیات حفاری را دارد.

 

  شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون

افزایش ظرفیت جمع آوری روزانه ۵ میلیون فوت مکعب گاز همراه

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از افزایش روزانه ۵ میلیون فوت مکعبی ظرفیت جمع آوری گازهای همراه در این مجموعه خبر داد.

 قباد ناصری با اشاره به لزوم اولویت بخشی به محیط زیست در همه بخش های فرآیند تولید گفت: خوشبختانه شرکت در آغاز سال ۱۴۰۲ نیز به روال سال های گذشته موفق شد تولید را بیش از ۱۰۰ درصد برنامه ابلاغی تحقق بخشد که این دستاورد نتیجه تعهد، توانمندی و عزم جهادی کارکنان شرکت است و امیدواریم بتوانیم همچون همیشه، به وظایف تولیدی خود برای صنعت نفت کشور عمل کنیم.وی به تشریح اصلاحیه انجام شده برای این منظور پرداخت و افزود: با اتصال چاه ۲۱۵ مارون ۵ به خط لوله چاه ۱۷ مارون ۳، توانستیم ۵ میلیون فوت مکعب گازی را که پیش از این برای سوزاندن روانه مشعل می شد، به تأسیسات بخش خصوصی مستقر در شرکت که هم اکنون روزانه ۱۲ میلیون فوت مکعب گاز را جمع آوری می کند، ارسال کنیم و گام بزرگ دیگری را در مسیر صیانت از محیط زیست و منابع هیدروکربوری برداریم. مدیرعامل شرکت نفت و گاز مارون تصریح کرد:در دو ماه نخست امسال با برداشت ۱۶ هزار و ۵۲۵ بشکه نفت به وسیله دستگاه های فرآورش سیار نفت (MOT) و تفکیک گر سیار نفت (MOS) افزون بر دیگر اقدام های اصلاحی، شرکت نفت و گاز مارون سالی بدون نفت سوزی را  آغاز کرده است.

 

 شرکت گاز استان گلستان

امضای تفاهمنامه پژوهشی با دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

 شرکت گاز استان گلستان و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با هدف تقویت همکاری ها، توسعه زمینه های همکاری مشترک و همه جانبه در زمینه های علمی، فرهنگی، آموزشی، ترویجی، پژوهشی، فناوری و استفاده بهینه از ظرفیت های موجود، طرفین تفاهمنامه مشترک امضا کردند.

در نشستی که به همین منظور با حضور مدیرعامل شرکت گاز استان گلستان و رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و کارشناسان مرتبط در محل دفتر دانشگاه تشکیل شد، دو طرف بر اجرای مفاد مندرج و انجام بهینه و به موقع طرح ها و برنامه های تحقیقاتی و بهره گیری از ظرفیت های موجود و دانش و تجارب یکدیگر تأکید کردند.

در این تفاهمنامه موضوع های مختلفی از جمله حمایت از پایان نامه ها و رساله های تحصیلی با موضوع های مرتبط، تشکیل کارگاه های علمی مشترک آموزشی، همکاری در زمینه فناوری اطلاعات با هدف پشتیبانی از همکاری های علمی- پژوهشی، ایجاد فرصت های مطالعاتی و دوره های تحصیلی، اجرای برنامه های آموزشی تخصصی کوتاه مدت، پیاده سازی مدیریت دانش و تعالی سازمانی، برگزاری رویدادهای استارت آپی و فن بازار با رویکرد حمایت از ایده های نوآورانه و فناورانه، استقرار سازوکارهای بهینه سازی امور مالی و حسابداری صنعتی و کاهش هزینه و توسعه انرژی های جایگزین مورد توجه قرار گرفت.

 

  شرکت گاز استان خراسان رضوی

تجهیز صنایع به گاز مصنوعی

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی از امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین وزارت نفت و استانداری خراسان رضوی با محوریت تأمین سوخت از طریق افزایش ذخیره سازی گاز طبیعی و گاز مایع خبر داد.

حسن افتخاری در حاشیه آیین امضای تفاهمنامه وزارت نفت و استانداری خراسان رضوی که با حضور وحیدرضا زیدی فرد، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت و یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: این تفاهمنامه به منظور اجرای تدابیر و منویات مقام معظم رهبری، قانون اصلاح الگوی مصرف و سیاست های دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ظرفیت ها، ایجاد هم افزای و تحقق اقتصاد دانش بنیان امضا شده است.

وی افزود: هدف از امضای این تفاهمنامه، توسعه و ایجاد شرایط تعامل و همکاری های مشترک و زمینه سازی برای اجرای پروژه های مرتبط با ایجاد توازن در شبکه تولید و مصرف گاز طبیعی و افزایش پایداری و امنیت عرضه گاز طبیعی در دوره های اوج مصرف گاز در استان است. مدیرعامل شرک گاز خراسان رضوی ادامه داد: این تفاهمنامه با هدف بهره مندی صنایع از ظرفیت های فناورانه برای ایجاد توازن در شبکه تولید و مصرف گاز طبیعی و افزایش پایداری و امنیت عرضه گاز طبیعی در دوره های اوج مصرف با استفاده از فناوری SNG و با در نظر گرفتن جنبه های فنی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی منعقد شد. به گفته افتخاری، تدوین شیوه نامه و دستورعمل اجرایی برای به کارگیری SNG، ارزیابی و شناسایی صنایع و واحدهای متأثر از کمبود گاز، ارائه تسهیلات دولتی و اختصاصی وزارت نفت براساس مقررات و تامین گاز مایع مورد نیاز از تعهدهای وزارت نفت در اجرای این تفاهمنامه است.

وی تصریح کرد: همچنین استانداری خراسان رضوی متعهد به اطلاع رسانی، ترغیب و تشویق صنایع و سرمایه گذاران برای احداث واحدهای SNG، همکاری و حمایت قانونی به منظور تسهیل و تسریع برای تامین زمین مورد نیاز احداث واحدهای SNG بوده و اعطای مجوز، پروانه بهره برداری، تخصیص ارز، ثبت سفارش و تعیین تعرفه، تخصیص منابع استانی در دسترس و پیگیری تامین سرمایه مورد نیاز احداث واحدهای SNG را از طریق اعطای تسهیلات بانکی پیگیری خواهد کرد. مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: موضوع استفاده از فناوری های جدید به دلیل ناترازی زمستانی گاز در استان خراسان رضوی از تاکیدهای وزیر نفت است که با امضای این تفاهمنامه شرایط و امکان استفاده صنایع و شهرک های صنعتی استان از فناوری های روزآمد دنیا مانند تولید گاز مصنوعی در چهارچوب شیوه نامه ابلاغی وزیر نفت تسهیل خواهد شد.

افتخاری با بیان اینکه وزارت نفت آمادگی دارد با بهره مندی از ظرفیت های جدید، حداکثر حمایت و همکاری را در رفع مشکل ناترازی گاز طبیعی و تامین انرژی مورد نیاز زمستانی بخش صنعت انجام دهد، گفت: صاحبان صنایع و مدیران شهرک های صنعتی مستقر در استان می توانند از مزایای شیوه نامه ابلاغی وزیر نفت و همچنین تفاهمنامه امضاشده وزارت نفت و استانداری خراسان رضوی استفاده کرده و تاسیسات خود را به تجهیزات سوخت SNG  به عنوان یکی از روش های استمرار فعالیت در شرایط قطع گاز طبیعی مجهز کنند.

 

  شرکت ملی گاز ایران

توسعه زیرساخت های شبکه هوشمند گازرسانی در شمال غرب کشور 

 

مدیر فناوری، اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز ایران از توسعه زیرساخت های ارتباطی شبکه هوشمند گازرسانی در شمال غرب کشور خبر داد.

سیدمحمد سراجی در نشست سه روزه هم اندیشی درباره بررسی مسیرهای ارتباطی مخابرات در استان های شمال غربی کشور که با حضور مدیران عامل شرکت های گاز استان آذربایجان شرقی،آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، مدیر مخابرات و تلمتری شرکت انتقال گاز و مجری طرح مخابرات و دیسپچینگ شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در تبریز برگزار شد، گفت: جبران ناترازی گاز دیگر با روش های سنتی افزایش برداشت و طرح های ذخیره سازی به تنهایی امکان پذیر نیست و مدیریت هوشمند گاز در کل زنجیره تأمین، اجتناب ناپذیر است.

وی با بیان اینکه موضوع مدیریت صحیح انرژی موضوعی راهبردی و متضمن امنیت ملی کشور است، افزود: از این رو هیچ گونه قصور و غفلتی از سوی متولیان امر مجاز نیست و همگی باید عزمی جزم برای این کار داشته باشیم.

مدیر فناوری، اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز ایران با بیان این مسئله که مدیریت هوشمند انرژی در سطح مدیریت کلان کشور اعم از دولت و مجلس نیز جزو موضوع های اولویت دار و تراز اول است، اظهار کرد: این در حالی است که موضوع انرژی با اقتصاد ما هم گره خورده و تأخیر در مدیریت هوشمند انرژی، به اقتصاد ما لطمه وارد می کند.سراجی ادامه داد: متولیان حوزه فاوا امروز طلایه داران مدیریت هوشمند انرژی هستند و نقش کلیدی برای تحقق این موضوع دارند.به گفته وی، امروز نقش فاوا معطوف به ارائه سرویس های اتوماسیون اداری، مالی و خدمات کامپیوتری سنتی پیشین نیست، بلکه رشد اقتصادی کشور به درایت و مدیریت متولیان حوزه فاوا و در سطح بالاتر، حمایت مدیران ارشد هر سازمانی از تصمیم ها و اقدام های آنها وابسته است.

نادر کمالی، مدیرعامل شرکت گاز استان آذربایجان شرقی نیز با ابراز خرسندی از میزبانی این دور از اجلاس و بیان اهمیت سرویس های ارتباطی و مخابراتی در مدیریت شبکه هوشمند وعظیم گاز در شمال غرب کشور که از لحاظ وسعت و پراکندگی، ضرورتی دوچندان داشته است، گفت: توجه ویژه به نیروی انسانی متخصص در زیرساخت های مخابراتی و اتخاذ تدابیر راهبردی برای استفاده از فرکانس بحران روی سیستم های دستی و ثابت و توسعه بی سیم های DMR مبتنی بر کاهش پیچیدگی های شبکه رادیویی و انطباق هرچه بیشتر با شبکه های آنالوگ، از مهم ترین سرفصل های بخش مخابراتی گاز است که ضرورت دارد بیشتر مورد بررسی و توجه قرار گیرد.

این نشست با هدف بررسی ساختار و وضع ارتباطی شرکت های گاز شمال غرب کشور، پیاده سازی شبکه و پایش هوشمند، استقرار سی جی اس، شبکه دیسپچینگ در استان ها، تشریح وظایف شبکه مخابراتی گاز، ارائه گزارشی از ارتباطات زیرساخت بر اساس طرح جامع مخابراتی، بهره مندی از ظرفیت ها و شیوه های نوین ارتباطی شرکت ها و هم اندیشی و هم افزایی در رفع مشکلات و چالش های اجرایی برگزار شد.