وزیر نفت:

افزایش قیمت بنزین در دستور کار نیست

وزیر نفت گفت: دولت و وزارت نفت هیچ برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین ندارند و مردم به شایعات در این زمینه توجه نکنند.

به گزارش ایرنا، جواد اوجی در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به انتشار شایعاتی درباره افزایش قیمت بنزین اظهار کرد: بارها اعلام شده است که هیچ گونه افزایش قیمت بنزینی در دستور کار دولت، وزارت نفت و مجلس نیست.

وی درباره وضع قیمت نفت در بازارهای جهانی افزود: با تصمیم اعضای اوپک پلاس مصوب شد تا پایان سال ۲۰۲۳ تولید جهانی نفت ۲ میلیون بشکه کاهش یابد تا قیمت نفت متعادل شود. در چند هفته گذشته مذاکراتی میان اعضای اوپک پلاس در کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک پلاس (JMMC) انجام شد و همه بر این نظر بودند که برای جلوگیری از افت قیمت، یک میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه نفت دیگر هم در سال ۲۰۲۳ کاهش تولید داشته باشیم که این موضوع در نشست وزارتی اوپک پلاس نهایی خواهد شد.

وزیر نفت با یادآوری اینکه ایران، یکی از اعضای فعال در اوپک پلاس است، تصریح کرد: با تصویب همین مقدار کاهش ازسوی اوپک پلاس، قیمت نفت در بازارهای جهانی ۸ تا ۱۰ درصد افزایش یافت.

اوجی ادامه داد: آمریکایی ها فشار زیادی آوردند که اوپک پلاس افزایش تولید داشته باشد؛ اما همه اعضا نظرشان بر این نبود و جمهوری اسلامی ایران نیز اصرار داشت که این اتفاق بیفتد، از این رو در کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک پلاس، این اتفاق رقم خورد. وی گفت: در موضوع کاهش تولید نفت در اوپک پلاس، اجماع مطلوبی میان اعضای اوپک پلاس ازجمله ایران، عربستان، کویت عراق و روسیه برقرار است.

ثبت رکورد جدید در فروش نفت

وزیر نفت همچنین با اشاره به ثبت رکورد تازه در فروش نفت گفت: در سال گذشته، ۲۰۳میلیون بشکه نفت بیشتر از سال ۹۹ و ۹۰ میلیون بشکه هم بیشتر از سال ۱۴۰۰ نفت فروختیم و به بیش از ۹۲درصد تکالیف خود در بودجه عمل کردیم.

اوجی با اشاره به تلاش این وزارتخانه برای جلوگیری از خام فروشی اظهار کرد: پارسال یک پالایشگاه گازی و یک پتروپالایشگاه (فاز2پالایشگاه آبادان) به بهره برداری رسید و امسال هم افتتاح پروژه ها ادامه خواهد داشت.

وی همچنین با اشاره به رقم تسویه بدهی های گازی عراق به ایران گفت: همه پول های فروش گاز در بانک TBI دریافت می شود؛ البته شروطی دارند که این پول های دریافتی برای خرید دارو و کالاهای اساسی اختصاص داده شود که به طرف عراقی گفتیم این محدودیت برداشته شود و امیدواریم با رایزنی ها این اتفاق بیفتد.

بهره برداری از نخستین مجتمع جمع آوری گازهای همراه در دولت سیزدهم

وزیر نفت در بخشی دیگر، از بهره برداری نخستین مجتمع جمع آوری گازهای همراه نفت در دولت سیزدهم واقع در منطقه هویزه طی چند هفته آینده خبر داد و افزود: با بهره برداری از این طرح روزانه ۲۵۰ میلیون فوت مکعب گازهای مشعل از میدان های غرب کارون، آزادگان شمالی و جنوبی، یادآوران و یاران جمع آوری و به ارزش افزوده تبدیل می شود.

اوجی تصریح کرد: سرمایه گذاری این پروژه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بوده و اشتغالزایی پنج هزار نفری را به همراه داشته است.

وی با اشاره به سوخت رسانی در نوروز امسال اظهار کرد: در ایام نوروز هیچ یک از چهار هزار و ۴۰۰ جایگاه بنزین کشور،کمبود نداشت. امروز هم رئیس جمهوری در نشست هیأت دولت از همه دستگاه ها تشکر کرد.

 

جایگاه برتر وزارت نفت در اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات

اداره کل روابط عمومی وزارت نفت، گزارش اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در وزارت نفت و شرکت های تابع در سال ۱۴۰۱ را منتشر کرد.

در گزارش اداره کل روابط عمومی، عملکرد وزارت نفت و شرکت های تابعه در سال ۱۴۰۱ با ارائه آمارهای کمّی و مدل های تصویری نشان داده شده و جایگاه صنعت نفت در اجرایی کردن قانون «انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» بر اساس مستندها و گزارش های سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات iranfoia.ir به مخاطبان ارائه شده است.

در این گزارش همچنین آمده است: ستاد وزارت نفت با ۱۵۰درخواست در سال ۱۴۰۱ در میان ۲۰۶۶سازمان عضو سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، در میان ۱۰سازمان پر درخواست قرار دارد. این وزارتخانه همچنین به همراه ۶۷ شرکت اصلی و فرعی تابع خود با ۷۵۱ درخواست در سال گذشته به 100 درصد درخواست اطلاعات درمهلت زمان قانونی پاسخگویی(۱۰ روز) پاسخ داده است. در این میان، ستاد وزارت نفت با میانگین ۲ روز زمان پاسخگویی در میان دستگاه های عضو سامانه، همچنین ۱۹ وزارتخانه، در جایگاه نخست قرار دارد. میانگین پاسخگویی مجموعه صنعت نفت به شهروندان نیز در این سال هفت روز کاری بوده است.

ستاد وزارت نفت همچنین در سال ۱۴۰۱، تنها هفت مورد شکایت داشته که به همه آنها پاسخ داده است. آمار شکایت ها نشان می دهد که ۹۵ درصد شهروندان از پاسخ های دریافتی رضایت داشته اند و همین موضوع ستاد وزارت نفت را در میان۳۸۰دستگاه فعال که درسامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مشخص شده اند، در رده اول دستگاه های برتر در زمینه رضایت شهروندی قرار داده است.

یکی دیگر از تکالیف قانون انتشار اطلاعات، تکلیف به انتشار (ماده ۱۰) است. بر همین اساس ستاد وزارت نفت در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از ابتدای فعالیت سامانه تا پایان سال ۱۴۰۱، ۹۸۶۳ سند با موضوعات مختلف شامل بخشنامه ها، قراردادها، دستورعمل ها، گزارش های رسمی و... برای دسترسی عموم منتشر کردکه حدود ۲۲۷۹ سند در سال ۱۴۰۱منتشر شده است. از این منظر نیز ستاد وزارت نفت درمیان560 دستگاه فعال در زمینه انتشار اسناد در سامانه انتشار در رتبه دوم قرار دارد.

 همچنین درمیان ۱۹وزارتخانه دولت سیزد هم وزارت نفت در سال ۱۴۰۱در جایگاه نخست قرار گرفته است.

ستاد وزارت نفت، همسو با اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات با اعلام کمیسیون مربوطه از تاریخ 24/7/1396 به سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات پیوسته است.

 

تولید بیش از ۵۵۳ تن ماده بودارکننده در پارس جنوبی

با تلاش و تکیه بر دانش نوآورانه متخصصان و کارکنان پالایشگاه اول مجتمع گاز پارس جنوبی در سال ۱۴۰۱، بیش از ۵۵۳ تن محصول راهبردی ماده بودارکننده در این پالایشگاه تولید شده است.

حسین حمزوی، مدیر پالایشگاه اول مجتمع گاز پارس جنوبی در این باره گفت: واحد تولید محصول بودارکننده گاز طبیعی در پالایشگاه یکم مجتمع گاز پارس جنوبی تنها نمونه موجود در سطح خاورمیانه و از معدود واحدهای تولید ماده بودارکننده درجهان به شمار می آید که با توان و دانش نوآورانه و روزآمدجوانان ایرانی، مرداد سال ۱۳۹۷ اجرایی شد وآغاز به تولید کرد، به طوری که تاکنون بیش از یکهزار و ۶۸۳ تن محصول حیاتی و مهم تولید کرده است.

وی ادامه داد: این ماده تولیدشده به دلیل مصرف در خطوط گازرسانی، از مواد راهبردی صنعتی است که اکنون با اقدام های شاخص و به روز تولید این محصول، از انحصار کشورهای دیگر خارج و به دست توانمند جوانان شایسته این کشور بومی سازی شده و تولید روزانه این واحد حدود ۱.۸ تن است که با توجه به نیاز روزافزون داخلی و برنامه های آینده برای تأمین مصارف گازرسانی و صادرات این محصول مهم، پروژه های متعددی در حال اجراست.

مدیرپالایشگاه اول مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه برخی از این پروژه ها از طریق پالایشگاه یکم و بعضی از سوی معاونت پژوهش شرکت ملی گاز ایران در حال پیگیری است، به مهم ترین آنها اشاره کرد و افزود: احداث خط لوله دریافت خوراک واحد بودارکننده از پالایشگاه سوم و افزایش تولید تا حدود ۸۵۰ تن در سال در پالایشگاه یکم، تغییر نوع سینی های برج استخراج مرکاپتان و تغییر طراحی و ساخت مبدل حرارتی در این پالایشگاه برای افزایش تولید، احداث واحد تغلیظ میعانات گازی پالایشگاه سوم به عنوان خوراک واحد تولید ماده بودارکننده از سوی معاونت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت و افزایش ظرفیت تولید ماده بودارکننده تا حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تن در سال که در صورت اجرای این پروژه افزون بر تأمین کامل نیاز داخل، امکان صادرات این محصول به دیگر کشورها نیز وجود دارد، از جمله این موارد است.

حمزوی تصریح کرد: افزون بر قطع واردات سالانه ۶۰۰ تن نیاز به این محصول حیاتی و مهم، یکی از نتایج بسیار مهم در تولید آن، جلوگیری از خروج مبالغ قابل توجهی ارز از کشور است.

وی یادآور شد: با تولید این محصول بسیار مهم در پالایشگاه اول مجتمع گاز پارس جنوبی برای نخستین بار در کشور به طور کامل از واردات این ماده بی نیاز شده و امید داریم با اقدام های شایسته بتوانیم تولید این محصول را در سال نو افزایش دهیم.

 

همایش بین المللی صنعت پتروشیمی، فرصتی برای داخلی سازی فناوری هاست

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: برگزاری همایش بین المللی صنعت پتروشیمی (IPF) فرصتی مناسب است تا انتقال تجربه و دانش روزآمد جهان میان فعالان صنعت انجام شود وصنعت را به سوی اهداف خود رهنمون کند.

مرتضی شاهمیرزایی در سومین نشست کارگروه اجرایی چهاردهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی با تأکید بر ضرورت توسعه متوازن صنعت پترو شیمی اظهارکرد: برگزاری همایش بین المللی صنعت پتروشیمی فرصتی مناسب برای انتقال تجربه و دانش روزآمد جهان میان فعالان این صنعت است و در این مسیر باید از ظرفیت های این رویداد علمی به بهترین شکل بهره مند شد.

وی افزود: با همکاری سازندگان توانمند داخلی، بسیاری از کالاها و تجهیزات مورد استفاده در صنعت پتروشیمی ایران بومی سازی شده و در زمینه دانش فنی و ساخت کاتالیست ها نیز با تکیه بر دانشمندان و پژوهشگران متخصص و کارآمد در مسیر خودکفایی قرار داریم. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: باید رشد کیفی بیشتری را درصنعت پتروشیمی محقق کنیم وتولید محصولات راهبردی درصنعت پترو شیمی ایران را با هدف تأمین نیاز صنایع میان دستی و پایین دستی رقم بزنیم.شاهمیرزایی با بیان اینکه برگزاری همایش بین المللی صنعت پتروشیمی، می تواند این بخش را به سوی اهداف خود رهنمون کند، گفت: در صورت استفاده از ظرفیت های موجود، می توان بخشی از عقب ماندگی ها در صنعت پتروشیمی را برطرف کرد وحضور صاحبنظران و متخصصان در همایش امسال در این زمینه، نقش آفرین خواهد بود. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهارکرد: شرکت ملی صنایع پترو شیمی به عنوان یک شرکت مادرتخصصی و توسعه ای با آسیب شناسی و بررسی برخی از چالش های موجود در صنعت پتروشیمی، از همه فعالان این صنعت حمایت می کند و آماده هرگونه همکاری است.