حکمت های علوی؛  در پيشگاه خدا

امام على (ع) فرموده اند:مَنْ قَرَعَ بابَ اللَّهِ فُتِحَ لَهُ؛ هركس آستان خدا را بكوبد، در به رويش گشوده مى شود. (غررالحكم ج۵ ص۲۶۷)

شرح حدیث

مهربانى هاى خدا،  بى پايان است.

خداوند تبارک و تعالی، از بندگان خود خواسته است كه او را بخوانند تا جواب دهد. درخواست كنند تا عطا كند.

چه لطفى بالاتر از اين؟! وعده آمرزش نيز داده است. دعا، نيايش و استغفار، كوبيدن آستانه و درگاه خداست. بى شك، خداوند مهربان، نيايش هاى خالصانه بنده اش را بى پاسخ نمى گذارد و استغفارهاى راستين او را مى پذيرد و گناهانش را مى بخشد.

گر گدا كاهل بود، تقصير صاحبخانه چيست؟

در دعاى افتتاح، در شب های رمضان مى خوانيم كه خداوند، اجازه داده تا او را بخوانند و اجابت را هم تضمين كرده است. حالِ عبادت يافتن نيز موهبتى الهى است.

دعا از تو اجابت هم ز تو

مهم، دعاى خالصانه و خواستن صميمى و اصرار و التماس در پيشگاه اوست. كسى كه درى را بكوبد و ادامه دهد، اگر در خانه كسى باشد، بالأخره در را مى گشايد. چرا آستان خدا چنين نباشد؟ خدا كه شنواتر، مهربان تر و كريم تر است. اگر صدا مى زنيم و جواب نمى شنويم، بايد ببينيم كجاى کار خراب است؟ فرصت های اين ايام را نبايد راحت و رايگان از كف داد. شب های ماه مبارک رمضان، سراسر برکتند و رحمت، روزها هم فرصت بندگى و اطاعت.قصور در كجاست؟ در رحمت خدا يا خواستن ما؟

 

  کشف حجاب، حرام شرعی و سیاسی

در مسأله پوشش، حجاب، محدودیتی شرعی و قانونی است، نه محدودیتی دولتی و کشف حجاب هم حرام شرعی است و هم حرام سیاسی. بسیاری از کسانی که کشف حجاب می کنند، از پشت پرده تحریک به این کار، یعنی دستگاه های جاسوسی دشمن مطلع نیستند. اگر بدانند که پشت کشف حجاب و مبارزه باحجاب، چه کسانی و دستگاه هایی هستند، این کار را نمی کنند؛ چون خیلی از آنها اهل دین و تضرع و ماه رمضان و دعا هستند.

این مسأله قطعاً حل خواهد شد، همچنان که در اولین هفته های انقلاب، امام بزرگوار، مسأله حجاب را الزاماً و قاطعاً بیان کردند: «البته همانطور که دشمن با نقشه و برنامه وارد این کار شده است، مسؤولان نیز باید نقشه و برنامه داشته باشند که دارند و باید از انجام کارهای بی قاعده و بدون برنامه پرهیز شود.»

۱۵فروردین۱۴۰۲

 

توصیه های امام رضا(ع) برای روزهای پایانی ماه رمضان

ماه مبارک رمضان در نگاه امام رضا(ع) به میدان مسابقه ای برای پیروی از خدا و گام برداشتن به سوی بهشت برای بندگان خدا تشبیه شده است؛ مسابقه ای که تا آخر ماه مبارک رمضان ادامه دارد.

در روایات اسلامی، رمضان ماهی است که ابتدایش را رحمت، میانه اش را مغفرت و پایانش را آزادی از آتش جهنم توصیف کرده اند و تصریح شده که درهای آسمان در اولین شب ماه مبارک رمضان گشوده می شوند و تا آخرین شب بسته نمی شوند؛ ماهی که خداوند در آن حسنات را می افزاید و گناهان را پاک می کند.

یکی از بافضیلت ترین ایام و لیالی، دهه آخر ماه مبارک رمضان است. طبق روایات رسیده از اهل بیت(ع)، پیامبر اکرم (ص) این دهه را به اعتکاف گذرانده و به عبادت و شب زنده داری مشغول بودند. امام رضا(ع) هم می فرماید: کانَ أَبى علیه السلام یَزیدُ فى الْعَشْرِ الأَواخِرِ مِنْ شَهْرِ رَمَضانَ فى کُّلِ لَیْلَةٍ عِشْرینَ رَکْعَةً.

پدرم در دهه آخر ماه مبارک رمضان در هر شب بیست رکعت به نمازهاى مستحبی شب های ماه رمضان مى افزود.

همچنین امام رضا(ع) فرموده اند: کانَ امیرالمؤمنین(ع) لایَنامُ ثلاثَ لیالٍ: لَیلةَ ثلاثٍ وعِشرِینَ مِن شَهرِ رَمَضانَ، ولَیلةَ الفِطرِ، ولَیلةَ النِّصفِ مِن شَعبانَ وفیها تُقسَمُ الأرزاقُ والآجالُ وما یَکونُ فی السَّنَةِ؛ امیرالمؤمنین(ع) سه شب را نمى خوابید: شب بیست و سوم ماه  مبارک رمضان، شب عید سعید فطر و شب نیمه ماه شعبان؛ در این شب ها، روزی ها تقسیم و مدّت عمر و هر آنچه در آن سال رخ خواهد داد، تعیین مى شود.

یکی از اعمال مهمی که در طول ماه مبارک رمضان مورد تأکید قرار گرفته، افطارى دادن به روزه داران است. در این زمینه روایتی در عیون الاخبار الرضا(ع) نقل شده که اهمیت این موضوع را می رساند. طبق این روایت پیامبر اکرم(ع) در خطبه معروف شعبانیه فرموده اند: «مردم بیدار باشید! کسى که از شما به روزه دار مؤمن در این ماه افطارى دهد، پاداش آزاد کردن یک برده و بخشش گناهان گذشته را دارد. عرض شد: اى رسول خدا! ما توان افطارى دادن نداریم. حضرت فرمود: بترسید از آتش! ولو با دادن نصف دانه خرما و از آتش بپرهیزید! گر چه با دادن شربت آب باشد.»

امام رضا(ع) در روز عید سعید فطر از محلی عبور می کردند که عده ای مشغول خنده و سرگرمی بودند. امام(ع) در بیانی زیبا، ماه مبارک رمضان را به میدان مسابقه ای برای بندگان خدا تشبیه کرده و به اصحاب خود فرمودند: همانا خداوند صاحب عزت و جلال، ماه مبارک رمضان را میدان مسابقه ای برای بندگانش آفرید تا در این ماه با پیروی از خداوند به سوی بهشت پیشی گیرند. پس گروهی پیشی گرفتند و به پیروزی دست یافتند و کسانی دیگر بازماندند و محروم گشتند. شگفتا (و شگفتا) از کسی که سرگرم خنده و بازی است (آن هم) در روزی که نیکوکاران ثواب و اجر می برند و کوتاهی کنندگان محروم می شوند. به خدا قسمت، اگر پرده و حجاب ها کنار رود، هر آینه نیکوکار به کردار نیک خود و گناهکار به گناهش مشغول می شود.

امام رضا(ع) همچنین عید سعید فطر را روز تضرع و دعا به درگاه خداوند دانسته و فرموده اند: إنَّما جُعِلَ یَومُ الفِطرِ العِیدَ لِیَکونَ لِلمُسلِمینَ مُجتَمَعا یَجتَمِعُونَ فیهِ و یَبرُزونَ لِلّهِ فَیُمَجِّدُونَهُ عَلى ما مَنَّ عَلَیهِم؛به آن دلیل روز فطر، روز عید نامگذاری شده تا مسلمانان دور هم جمع شوند و به خاطر خدای بزرگ به صحنه آیند و خدا را در برابر نعمت هایش به شکوه و بزرگی یاد کنند تا هم روز عید باشد و هم روز اجتماع، هم روز بالندگی باشد و هم روز زکات دادن، هم روز رغبت و توجه به نعمت های الهی باشد، هم روز تضرع و دعا به درگاه خدا.

امام رضا(ع) همچنین فرا رسیدن عید فطر پس از یک ماه بندگی را هدیه ای به خداوند برشمرده است و می فرماید: در روز قیامت، چهار روز را به پیشگاه خداوند هدیه می برند، گویی که عروس را به خانه بخت می برند. پرسیدند: این چهار روز چه روزهایی است؟ حضرت رضا(ع) فرمودند: روز عید قربان، عید فطر، روز جمعه و عید غدیر.

آن حضرت در مورد دلیل تکبیرهاى زیاد در روز عید فطر فرموده اند: تکبیر، تعظیم و بزرگداشت خداوند متعال است و نوعى تشکر از هدایت ها و نعمت هاى پروردگار جهانیان.

 

تأکید وزارت کشور بر اصول و احکام دینی  و مسأله حجاب

وزارت کشور با صدور بیانیه ای تبیینی درباره حجاب تاکید کرد: هیچ گونه عقب نشینی یا تساهل در اصول و احکام دینی و ارزش های سنتی صورت نگرفته و نخواهد گرفت و حجاب به عنوان یک ضرورت شرعی غیرقابل تردید همواره از اصول عملی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

وزارت کشور ضمن آرزوی قبولی عبادات و طاعات ملت مؤمن ایران در ماه مبارک رمضان، ضمن تأکید مجدد بر رعایت ارزش ها و احکام الهی و قانون برآمده از آن از جمله حجاب اسلامی به استحضار ملت شریف ایران می رساند که هیچ گونه عقب نشینی یا تساهل در اصول و احکام دینی و ارزش های سنتی صورت نگرفته و نخواهد گرفت و حجاب به عنوان یک ضرورت شرعی غیرقابل تردید همواره از اصول عملی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

مسأله حجاب در سال های گذشته، یکی از محورهای جنگ شناختی دشمن علیه ملت مظلوم و مقتدر ایران بوده و طرح های شکست خورده ای نظیر چهارشنبه های سفید، دختران خیابان انقلاب، نه به حجاب اجباری، آزادی های یواشکی و.. هرگز نتوانست در اراده بانوان و دختران ایرانی در اعتلای شخصیت معنوی و حفظ هویت زن مسلمان خللی پدید آورد.

پروژه های برنامه ریزی شده از سوی سرویس های امنیتی با پیشرانی افرادی معلوم الحال و فاسد العقیده از خارج از کشور در آخرین پرده با شعار عوام فریبانه «زن زندگی آزادی» تلاش کرد اهداف شوم خود را در هاله مقدس زنانه مخفی کند؛ اما پایداری، بصیرت و زمان شناسی ملت بزرگ ایران ، بخصوص دختران و زنان قهرمان آن به همگان اثبات کرد که دشمن همچون گذشته درگیر محاسبات غلط ناشی از عدم اشراف بر عمق دلدادگی همه آحاد مردم، بویژه دختران این سرزمین به احکام الهی و اولیای دین است. بر اساس اطلاعات پیدا و پنهان، دشمنان در آشوب های سال گذشته تلاش کردند حجاب را به موضوعی برای دوقطبی سازی و ایجاد شکاف های عمیق اجتماعی و عاملی برای انفکاک ملت از حاکمیت تبدیل کنند و در این راه از همه ظرفیت های شبکه های اجتماعی خارجی به عنوان بستر تهاجم علیه ذهن و قلب نوجوان و جوان ایرانی استفاده کردند. درحالی که برآورد غلط تبهکاران فرهنگی داخلی و خارجی بر رویگردانی بانوان محترم ایرانی از حجاب تمرکز یافته بود،   به همین دلیل وزارت کشور بر خود فرض می داند که به احترام همه زنان و دختران ایرانی که در توفان فتنه ترکیبی دشمن، استوار مقاومت کردند و به الگویی از پایداری شناختی برای همه آحاد ملت تبدیل شدند،  بایستد و ابراز فروتنی کند.

مطابق آنچه گذشت، ذکر سه نکته ضروری است:

* مجموعه دولت و وزارت کشور خود را مخاطب مطالبات عموم مردم وفادار ایران در موضوع حجاب دانسته و بر خواسته بر حق ایشان مبنی بر داشتن جامعه ای عفیف و با حیا صحه می گذارد و گوشی شنوا، زبانی پاسخگو و بازویی توانمند برای تأمین حقوق مردم، بویژه حق زیست عفیفانه به عنوان یکی از حقوق اساسی آحاد ملت است. این امر در ماه های گذشته و رفتار اکثریت قاطع بانوان ایرانی در حفظ حجاب به وضوح نشان داده شده و بر این اساس، مدعای مواجهه متناسب با مظاهر بی عفتی یا بی حجابی دارای مبانی اصیل شرعی، قانونی و انسانی بوده و از باب حقوق عامه مردم به صورت یک موضوع اولویت دار مطمح نظر مسؤولان امراست.

* تردیدی وجود ندارد که حجاب از پایه های تمدنی ملت ایران بوده و یکی از زیرساخت های بنای حیاتی خانواده به شمار می رود. درحالی که خانواده گرایی و حفظ حریم آن از اصول زیست اجتماعی ایرانیان است و باید از حریم حجاب و عفاف برای تحکیم بنیان خانواده محافظت کرد و بر تقویت و گسترش آن ملازمت داشت.

*از همه مراجع دینی، فرهنگی و اجتماعی تقاضا دارد با حضور مسؤولانه خود در میدان، تبیین این موضوع حساس را بر خود فرض دانسته و باب گفت وگوی مثبت در امر حجاب را برای همه طیف های نیازمند به بهره های فکری و ذهنی بیش از پیش باز کنند. تردیدی نیست که «اقناع» نسل جوان، مؤثرترین راهبرد در بهبود وضعیت حجاب خواهد بود.

در پایان، ضمن تأکید بر غیرقابل تردید بودن حجاب از منظر نظامات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور خاطرنشان می شود که با توجه به پایبندی اکثریت قاطع بانوان و دختران ایرانی به این امر با تأکید مجدد بر لزوم رعایت حجاب در همه اماکن و معابر عمومی و ضمن اعلام حمایت از همه آمران به معروف و ناهیان از منکر در سراسر کشور، دستگاه محترم قضایی، ضابطان و سایر نهادهای ذیربط نسبت به مواجهه با معدود هنجارشکنان اقدام خواهند کرد و اجازه تعدی به حریم و هویت مقدس زن مسلمان ایرانی را نخواهند داد.