رئیس جمهوری:

الگوی مصرف انرژی باید با مشارکت صاحب نظران تهیه و ارائه شود

رئیس جمهوری بر لزوم انجام اقدام های بیشتر در زمینه مدیریت مصرف انرژی تأکید کرد و گفت: به وزارتخانه های ذی ربط توصیه می شود الگوی مصرف متناسب با رشد تولید را با مشارکت صاحب نظران و دست اندرکاران بخش انرژی تهیه و ارائه کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی در نشست هیئت دولت با اشاره به محورها و فرازهای راهگشای مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران نظام، آن را چراغ راه برای همگان دانست و مسئولان کشور را خط مقدم این خطابه برای تحقق عملی و اجرایی شعار سال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید خواند.

وی افزود: همه اعضای دولت و مدیران کشور مسئولیت دارند مطالبه رهبر معظم انقلاب را که مطالبه عمومی است با نگاهی نو و طرح ها و برنامه های مدون با جدیت پیگیری و اجرایی کنند.

رئیس جمهوری وزارتخانه ها و دستگاه های دولتی را مکلف کرد در کوتاه ترین زمان و حداکثر تا ۲۵ روز ضمن ارائه گزارش عملکرد، برنامه های مجموعه تحت مدیریت خود را برای تحقق منویات مقام معظم رهبری ارائه کنند.

رئیسی بر لزوم انجام اقدام های بیشتر در زمینه مدیریت مصرف انرژی در کنار افزایش تولید اشاره و تصریح کرد: به وزارتخانه های ذی ربط توصیه می شود الگوی مصرف متناسب با رشد تولید را با مشارکت صاحب نظران و دست اندرکاران بخش انرژی تهیه و ارائه کنند.

وی با اشاره به تحقق ۹۷ درصدی درآمدهای پیش بینی شده دولت در بودجه ۱۴۰۱ از رئیس سازمان برنامه و بودجه خواست ابعاد مهم و مثبت اقدام های دولت در جلوگیری از کسری بودجه در سال ۱۴۰۱، همچنین ابعاد بودجه ۱۴۰۲ را برای افکار عمومی و رسانه ها تبیین کند تا مردم و نخبگان از تدابیر و اقدام های سازنده دولت در شرایط سخت اطلاع یابند.

رئیس جمهوری در پایان از خدمات و تلاش های بی وقفه بخش های مختلف در ایام تعطیلات نوروز قدردانی کرد.

 

بورس انرژی میزبان عرضه ۶ هزار و ۸۶۰ تن فرآورده   هیدروکربوری

بورس انرژی ایران میزبان عرضه ۶ هزار و ۸۶۰ تن فرآورده هیدروکربوری شد.

به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس روز یکشنبه (۲۰ فروردین ماه) شاهد عرضه 2 هزار تن کنستانتره زغال سنگ سخت(بیتومینه) شرکت گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه،هزار و۸۶۰ تن حلال ۴۰۲ پالایش نفت بندرعباس، هزار و 500 تن آیزوریسایکل،۵۰۰ تن نفتای سنگین تصفیه نشده،500 تن آیزوفید و ۳۲۵ تن حلال ۴۰۴ پالایش نفت شیراز و نیز ۱۷۵ تن برش ۶ کربنه پتروشیمی امیرکبیر بود.

بورس انرژی همچنین روز شنبه (۱۹ فروردین ماه) شاهد معامله 2500 تن رافینت دو شرکت عمده پتروشیمی شیمی بافت در رینگ بین الملل بود.

در رینگ داخلی نیز ۱۰ هزار تن نفتای سنگین، ۳ هزار و ۸۷۵ تن نفتای سبک و هزار تن آیزوریسایکل پالایش نفت تهران، ۲ هزار تن ۳۰۰ تن نفتای سبک پالایش نفت کرمانشاه و ۴۰۰ تن آیزوریسایکل، ۸۳۷ تن حلال ۴۰۲ و ۲۳ تن حلال ۴۰۴ پالایش نفت تبریز فروخته شد.

 

قدردانی استاندار خراسان جنوبی از شرکت گاز برای مهار افت فشار

استاندار خراسان جنوبی با ارسال لوحی از فعالیت های شرکت گاز در دوران افت فشار گاز در زمستان ۱۴۰۱ قدردانی کرد.

جواد قناعت در لوح سپاس به رحمان محمودی، مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی نوشت: بی شک دستیابی به اهداف بزرگ جز در سایه توکل به الطاف الهی و همدلی و مشارکت مجموعه همکاران و خدمتگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی میسر نمی شود.

بدین وسیله از جدیت و تلاش شبانه روزی جنابعالی برای تعامل فعالانه در ستاد مدیریت بحران استان و مدیریت مصرف انرژی به ویژه طی بحران یخبندان بهمن ماه سال ۱۴۰۱ که نشان از احساس مسئولیت و تعهد والای شماست قدردانی می کنم.

شرکت گاز استان خراسان جنوبی زمستان ۱۴۰۱ با تلاش شبانه روزی همکاران و همکاری مردم و همیاری مسئولان، به ویژه مجموعه استانداری، مانع از قطع گاز خانگی در این استان شد.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس خبرداد:

بررسی مسائل مرتبط با بهینه سازی مصرف انرژی

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از بررسی مسائل مربوط به بهینه سازی مصرف انرژی در نشست روز یکشنبه (۲۰ فروردین ماه) این کمیسیون خبر داد.

مالک شریعتی نیاسر در تشریح نشست روز یکشنبه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی مسائل مربوط به بهینه سازی مصرف انرژی و محیط زیست و صدور گواهی صرفه جویی انرژی اظهار کرد: در این نشست با دعوت از مسئولانی از وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و مرکز پژوهش های مجلس موضوع بهینه سازی مصرف انرژی بررسی شد.

وی افزود: در این نشست نمایندگان نکات مدنظر خود را مطرح کردند و معتقد بودند ساختار کنونی انرژی کشور پاسخگوی بحث بهینه سازی انرژی نیست، از این رو باید اصلاح ساختار انجام شود، بنابراین لازم است یک ساختار قدرتمند فراوزارتخانه ای برای این مهم شکل بگیرد، به همین دلیل بر راه اندازی معاونت راهبردی مدیریت انرژی در دولت تأکید شد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرد: نمایندگان معتقدند علاوه بر وزارت نفت و نیرو، مجموعه های دیگر نیز باید تکالیف خود را در این زمینه انجام دهند، بنابراین امیدواریم تجربه قانون مانع زدایی از صنعت برق تکرار شده و بتوانیم از این ظرفیت آیین نامه داخلی برای اصلاح قوانین استفاده کنیم و آثار آن در آینده نزدیک در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی دیده شود.   

 

برنامه کشورهای گروه ۷ برای تأیید سرمایه گذاری های تازه گازی

 وزیران تغییرات اقلیمی کشورهای عضو گروه هفت در نظر دارند پیش نویس سرمایه گذاری های تازه در صنعت گاز را تأیید کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز،بر اساس سندی که رویترز مشاهده کرده است، احتمال می رود وزیران تغییرات اقلیمی کشورهای عضو گروه هفت، سرمایه گذاری های تازه در زمینه تأمین گاز طبیعی را با وجود ارزیابی ها مبنی بر اینکه چنین سرمایه گذاری هایی اهداف مورد توافق جهانی تغییرات اقلیمی را خنثی می کند، تأیید کنند.

وزیران تغییرات اقلیمی و انرژی کشورهای عضو گروه هفت ۱۵ تا ۱۶ آوریل (۲۶ و۲۷ فروردین ماه) برای گفت وگو درباره تلاش ها به منظور رسیدگی به مسائل تغییرات اقلیمی که اکنون زیر فشار بازارهای آشفته انرژی در سراسر جهان در پی تنش های بین روسیه و اوکراین قرار دارد، در ساپورو ژاپن ملاقات خواهند کرد.

در پیش نویس بیانیه نشست وزارتی اعضای گروه هفت آمده که وزیران تغییرات اقلیمی موافقت خواهند کرد، سرمایه گذاری ها در بخش بالادست گاز نیاز است، زیرا پیامدهای انرژی از تنش های مسکو و کی یف ناشی می شود.روسیه سال گذشته میلادی تحویل گاز به اروپا را کاهش داد که این شرایط سبب کاهش عرضه جهانی و افزایش قیمت ها در بازارهای جهانی شد.در پیش نویس بیانیه آمده است: در این شرایط ویژه، ما سرمایه گذاری در بخش های بالادستی صنعت گاز و گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) را همسو با اهداف و تعهدهای اقلیمی خود لازم می دانیم.این پیش نویس هنوز از سوی کشورهای عضو گروه هفت در حال بررسی است و امکان دارد پیش از تصویب آن تغییرهای قابل توجهی داشته باشد.تعهد به سرمایه گذاری در حوزه ال ان جی اگر در بیانیه نهایی حفظ شود، برای ژاپن میزبان نشست وزیران تغییرات اقلیمی گروه هفت که این حامل انرژی را «سوخت انتقالی» برای انرژی پاک تر می نامد، یک برد خواهد بود، اما چنین سرمایه گذاری هایی با ارزیابی های آژانس بین المللی انرژی به منظور تحقق هدف کاهش بیش از ۱.۵ درجه سانتی گرادی گرمایش جهانی در تضاد است،زیرا اعتقاد بر این است که در تأمین سوخت های فسیلی نمی توان سرمایه گذاری های تازه انجام داد.

 

قیمت نفت تثبیت شد

 نگرانی ها درباره تضعیف رشد اقتصادی جهان و در پی  آن احتمال کاهش تقاضا سوخت در مقابل چشم انداز کاهش عرضه نفت اوپک پلاس قیمت های جهانی نفت خام را ثابت نگه داشت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ارزیابی سرمایه گذاران از چشم انداز کاهش عرضه نفت اوپک پلاس از ماه مه  در مقابل نگرانی ها درباره تضعیف رشد جهانی که ممکن است تقاضای سوخت را کاهش دهد، سبب تثبیت قیمت های جهانی نفت خام در معاملات روز دوشنبه (۲۱ فروردین ماه) شد.قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه به وقت گرینویچ با ۷ سنت کاهش به ۸۵ دلار و ۵ سنت به ازای هر بشکه رسید.نفت خام شاخص دبلیوتی آی آمریکا با ۳ سنت کاهش، ۸۰ دلار و ۶۷ سنت برای هر بشکه معامله شد.هر دو شاخص هفته گذشته برای سومین هفته پیاپی افزایش یافتند و پس از اعلام خبر کاهش بیشتر تولید از سوی ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک پلاس) از ماه مه که سرمایه گذاران غافلگیر شدند، به سطوح ماه نوامبر بازگشتند.پس از اعلام خبر کاهش تولید اوپک پلاس، عربستان قیمت رسمی فروش نفت خام خود برای تحویل در ماه مه به مشتریان در آسیا و ایالات متحده آمریکا افزایش داد.