مجتمع گاز پارس جنوبی   

 ارسال بیش از ۱۱۰ میلیون بشکه میعانات گازی به ستاره خلیج فارس

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به نقش راهبردی این مجموعه در تأمین خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس، از ارسال بیش از ۱۱۰ میلیون بشکه میعانات گازی از سراسر پالایشگاه های پارس جنوبی به پالایشگاه ستاره خلیج فارس در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

احمد باهوش در این باره گفت: پالایشگاه های سیزده گانه مجتمع گاز پارس جنوبی با ارسال به موقع خوراک به پالایشگاه ستاره خلیج فارس، نقشی بسیار راهبردی در خوداتکایی کشور برای تولید سبد سوختی مورد نیاز به ویژه در تأمین بنزین و گازوئیل دارند.

وی افزود: مجتمع پارس جنوبی با فرآورش گاز برداشت شده از میدان مشترک پارس جنوبی افزون بر تأمین بیش از ۷۵ درصد از نیاز کشور به گاز در بخش خانگی و صنعتی، حجمی بالا از میعانات گازی و دیگر فرآورده های گازی نیز تولید می کند که ضمن تأمین خوراک مورد نیاز صنایع کشور، صادرات و ارزآوری شایسته و قابل توجهی در رشد و چرخش اقتصادی کشور نیز دارد. مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: این مجموعه گازی به عنوان قطب تولید گاز و به دنبال آن میعانات گازی در ایران، با تأمین روزانه بیش از ۴۵۰ هزار بشکه میعانات گازی خوراک مورد نیاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگ ترین پالایشگاه میعانات گازی دنیا، نقش بی بدیلی در تولید بنزین و خودکفایی کشور در تأمین این انرژی راهبردی ایفا می کند.

باهوش همچنین بیان کرد: پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی تأمین کننده همه خوراک مورد نیاز ستاره خلیج فارس برای تولید بنزین، گازوئیل، سوخت جت و دیگر تولیدات آن است؛ خط لوله ای ۳۸۸ کیلومتری که میعانات گازی مجتمع گاز پارس جنوبی را از عسلویه به غرب بندرعباس می رساند، نوعی زنجیره خودکفایی را در تولید فرآورده های انرژی مانند بنزین و گازوئیل در جنوب کشور شکل داده است.

وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ با اقدام های شایسته و نوآورانه متخصصان و کارکنان سراسر پالایشگاه های این مجموعه، بیش از ۱۱۰ میلیون بشکه میعانات گازی به عنوان ماده اولیه تولید سوخت به پالایشگاه ستاره خلیج فارس منتقل شده است. بر اساس این گزارش، پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس در ۲۵ کیلومتری غرب بندرعباس یکی از پالایشگاه هایی است که با تولید روزانه ۴۲ میلیون لیتر بنزین و حدود ۱۴ میلیون لیتر گازوئیل نقش بیش از ۴۵ درصدی در تأمین سبد سوخت کشور به ویژه بنزین دارد.

 بومی سازی ۹۳۰ قطعه و تجهیز راهبردی

مدیر پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی از خودکفایی ساخت ۹۳۰ قلم کالا و تجهیزات فنی با استفاده از دانش و تخصص نیروهای جوان ایرانی و بهره مندی از شرکت های دانش بنیان داخلی در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

بهزاد سالاری گفت: پالایشگاه چهارم پارس جنوبی از استفاده و به کارگیری کالاهای خارجی بی نیاز شده است و با پیروی از فرمایش های رهبری و نقشه راه در سال ۱۴۰۲ با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» حرکت خواهد کرد.

وی تصریح کرد: درسالی که گذشت، با برنامه ریزی و تکیه بر دانش و خلاقیت جوانان کشور در کارگاه مرکزی این مجموعه، بیش از ۹۳۰ قطعه و تجهیزات کلیدی مورد نیاز ساخته و بومی سازی شد.

مدیر پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی افزود: درسال ۱۴۰۱کارکنان و متخصصان این مجموعه توانستند با پیروی از دستورات و قوانین ایمنی بیش از ۲۹ هزار و ۴۳۶ نفرروز کار را ثبت کنند و گامی مهم برای رشد و شکوفایی اقتصاد کشور بردارند.

به گفته سالاری، در سال های اخیر با وجود تحریم های ظالمانه، شرکت های دانش بنیان و سازندگان ایرانی توانسته اند با شناسایی دقیق نیازمندی های این مجموعه، یک انقلاب تولید در مجتمع گاز پارس جنوبی رقم بزنند و بر همین اساس، در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۶۹۴ مورد عملیات و کار شاخص در کارگاه مرکزی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی ثبت شد.

وی یادآور شد: عملیات ساخت و افتتاح کارگاه جوشکاری درمحدوده کارگاه مرکزی پالایشگاه چهارم در مساحت ۶۰۰ مترمربع و تجهیز و استقرار دستگاه های پیشرفته جوشکاری از دیگر اقدام های شاخص این مجموعه در سال پیش است.

 

    منطقه ۸ عملیات انتقال گاز  

 افزایش ۳۱ درصدی کار بدون حادثه

مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز از افزایش ۳۱ درصدی کار بدون حادثه در سال ۱۴۰۱ در این منطقه عملیاتی خبر داد.

فیروزخدایی گفت: پارسال سه میلیون و ۷۵۹ هزار و ۷۵ نفر- ساعت کار بدون حادثه در این منطقه عملیاتی ثبت شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ افزایش ۳۱ درصدی نشان می دهد.

وی ثبت رکورد ساعت کار بدون حادثه را برای منطقه بسیار باارزش دانست و افزود: واحد اچ اس ای این منطقه عملیاتی همسو با توسعه پایدار برای آشنایی هرچه بیشتر با چالش ها و گسترش فرهنگ بهداشت، ایمنی و محیط زیست در تلاش است با سرلوحه قرار دادن فرهنگ اچ اس ای، شرایط را بیش از پیش برای بهره وری و تعالی سازمان فراهم کند.

مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز به توانمندسازی، تمرکز و هوشیاری کارکنان تأکید کرد و ادامه داد: در طول مدت یک سال، در مجموع ۳۷۳۶ نفرساعت دوره آموزشی اچ اس ای برای کارکنان برگزار شده است.

خدایی همچنین درتشریح برنامه های بخش ایمنی درسال ۱۴۰۱ نیزاظهار کرد: بازدید وبازرسی ایمنی از تجهیزات واماکن منطقه، سیستم های اعلام واطفای حریق، وضع ایمنی پیمانکاران، وسایل وتجهیزات آتش نشانی، تجهیز تأسیسات و واحدهای منطقه به تجهیزات ایمنی مورد نیاز، فرهنگ سازی ایمنی و برگزاری دوره های آموزشی، از جمله موارد اجراشده این منطقه است.

 

     منطقه ۴ عملیات انتقال گاز 

 تحقق ۱۰۰ درصدی برنامه های تعمیراتی

مدیر منطقه ۴ عملیات انتقال گاز اعلام کرد که با تلاش و همدلی کارکنان، همه اهداف تعمیراتی این منطقه عملیاتی در سال ۱۴۰۱ محقق شد.

محمد کامل در دیدار نوروزی با رؤسای مراکز و ایستگاه های تابع این منطقه گفت: با همدلی، همکاری و تلاش همه مسئولان و کارکنان، سال ۱۴۰۱ سالی پربار و پر از تجربه های نو برای این منطقه بود، به طوری که ۱۰۰ درصد اهداف پیش بینی شده در این سال محقق شد.

وی افزود: پارسال با وجود مشکلاتی مانند بحران سرمای کم سابقه که سختی هایی نیز به همراه داشت، سالی توأم با موفقیت برای این منطقه بود و توانستیم با همت و کار مضاعف، با کمترین قطعی گاز در سطح منطقه، به بیشتر اهداف پیش بینی شده دست یابیم.

مدیر منطقه ۴ عملیات انتقال گاز با اشاره به تأمین منابع مالی و تجهیزات مورد نیاز پروژه ها و پیمانکاران بدون هیچ گونه وقفه ای، همچنین تحقق پروژه های زیربنایی در زمینه سیستم های مدیریتی در سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: پیشرفت قابل اعتنا و مهم در زمینه های ایمنی و بهداشت محیط، رسیدگی و نگرش نو به مسائل حریم با رعایت مسائل حقوقی آن، انعکاس پروژه ها و موفقیت های شرکت در رسانه ها و فعالیت ها در زمینه مسئولیت های اجتماعی، از جمله اقدام های این منطقه در سال ۱۴۰۱ است.

کامل با اشاره به اجرای شعار «تعمیر به جای تعویض» در سال ۱۴۰۱، مجموعه تلاش های انجام شده کارکنان منطقه در زمینه انتقال پایدار گاز را مطلوب ارزیابی و تصریح کرد: توانستیم به رشد قابل قبولی در حوزه تعمیرات شیرها دست یابیم و به کمک آن سال تعمیراتی ارزش مداری را سپری کنیم.

وی به نام گذاری امسال به «مهار تورم و رشد تولید» اشاره کرد و گفت: رشد تولید با کمک از بین بردن اتلاف ها محقق خواهد شد، از این رو باید از هرگونه اتلاف چه در منابع و چه در زمان جلوگیری کنیم.

 

 

   شرکت پتروشیمی شازند

 ثبت رکورد تازه در فروش محصولات

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شازند اعلام کرد که رکورد فروش محصولات این شرکت در بازار داخلی شکسته شد.

علیرضا خلیلی نیا با اشاره به آمار فروش محصولات این شرکت در روزهای پایانی سال گفت: پتروشیمی شازند در اسفند ۱۴۰۱، رکورد فروش محصولات خود در بازار داخل را شکست و با فروش ۶۱۲۳۱ تن انواع محصولات شیمیایی و پلیمری (معادل فروش بیش از ۱۷۳۳ میلیارد تومان) به عددی تازه از فروش در ادوار فعالیت خود دست یافت.

وی افزود: در دوره تازه افزایش تولید محصولات با رویکرد توجه ویژه به بازار داخلی در دستور کار قرار گرفت و این واحد موفق شد در دو ماه پایانی سال، ۱۱۴۸۶۶ تن کالا برای صنایع داخل کشور تأمین کند که به طور میانگین، ماهانه ۲۰ درصد از میانگین فروش ۱۰ ماه پیش از آن بیشتر به شمار می آید.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی شازند با اشاره به سیاست های این شرکت در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: در سال جدید که «مهار تورم و رشد تولید» نام گرفته، شرکت خود را موظف می داند در تحقق شعار سال تلاش مضاعف کند. به همین منظور افزایش تولید محصولات، توسعه مجتمع و تولید محصولات تازه، افزایش صادرات و عرضه داخلی، جزو راهبردهای امسال خواهد بود که با کمک کارکنان زحمتکش و همت مضاعف مدیران به اهداف این راهبردها دست خواهیم یافت.

 

    خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان 

 رسید و ارسال بیش از 7/1 میلیارد لیترسوخت با خط لوله در نوروز

مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان گفت: در تعطیلات نوروز امسال (۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ تا ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۲) بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون لیتر نفت خام و انواع فرآورده های نفتی موردنیاز کشور با خطوط لوله منطقه اصفهان رسید و به مبادی مصرف ارسال شد.

قدرت سربازی افزود: از ابتدای آغاز تعطیلات نوروزی بیش از ۲۱۸میلیون و ۲۲۹هزار لیتر انواع فرآورده های نفتی شامل بنزین سوپر، بنزین یورو ۴، نفت گاز، نفت سفید و سوخت جت (ATK) با خطوط لوله منطقه اصفهان رسید و به مبادی مصرف ارسال شد.

وی گفت: دراین ایام بیش از پنج میلیون لیتر بنزین سوپر، بیش از ۷۱ میلیون لیتر بنزین یورو ۴، بیش از ۶۲ میلیون لیتر نفت گاز یورو، بیش از ۱۱ میلیون لیتر نفت سفید، بیش از50 میلیون لیتر نفت گاز تولیدی پالایشگاه اصفهان به منظور تأمین سوخت مورد نیاز پایتخت و مرکز کشور به طرف تهران و نائین ارسال شد.

مدیرشرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه اصفهان ادامه داد: در همین مدت بیش از ۱۵ میلیون لیتر سوخت جت از انبار نفت شهید محمد منتظری اصفهان رسید و به فرودگاه اصفهان ارسال شد.

سربازی افزود: در دوره مورد بررسی به منظور تأمین خوراک مورد نیاز پالایشگاه اصفهان و بخشی از خوراک پالایشگاه های تهران و تبریز با خطوط لوله ۳۰ و ۳۲ اینچ مارون به اصفهان و ۲۴ اینچ اصفهان به تهران بیش از یک میلیارد و ۴۹۹ میلیون لیتر نفت خام رسید و ارسال شد.

وی کارکنان شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران را سربازان خط مقدم انتقال انرژی کشور دانست و افزود: در نوروز کارکنان پرتلاش بخش های مختلف عملیاتی، فنی، مخابراتی وپشتیبانی باخدمات شبانه روزی خود در مراکز انتقال نفت وپایش مستمر مسیر خط لوله سخت گذر انتقال نفت خام مارون تا اصفهان و دیگر خطوط لوله فرآورده های نفتی در خدمت رسانی به هموطنان ایفای نقش کردند.

 

 

   شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

 تعیین تکلیف ۵ طرح ذخیره سازی گاز طبیعی در دولت سیزدهم

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از تعیین تکلیف پنج طرح ذخیره سازی گاز در دولت سیزدهم خبر داد و اعلام کرد دو میدان دیگر نیز تا تابستان فعال می شود.  رضا نوشادی در نشست هماهنگی طرح جانشین پروری گفت: به منظور ارتقای شفافیت باید به سمتی حرکت کنیم که فرآیند اتخاذ تصمیم ها در هیئت مدیره روی شبکه در دسترس همکاران قرار گیرد و آنها افزون بر کسب تجربه در این امور، با ارائه نظر بر غنای تصمیم ها بیفزایند. وی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران را شرکتی آفرینش گر و خلق کننده در صنعت کشور خواند و گفت: فرآیند اکتساب فضائل و ویژگی ها باید به گونه ای طراحی شود که افراد دارای استعداد ذاتی بتوانند در سطوح بالای سیستم قرار بگیرند و در سازمان رشد کنند. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: با توجه به گام های بلندی که برای شرکت تعریف شده است روزهای بسیار روشن و درخشانی در انتظار سازمان ماست و خوشبختانه در موضوع ذخیره سازی گاز، پنج طرح تعیین تکلیف شد و دو میدان دیگر نیز تا تابستان فعال خواهد شد. نوشادی با اشاره به آغاز طرح بزرگ بهینه سازی تأسیسات تقویت فشار گاز تصریح کرد: اکنون ۹۱ ایستگاه در اقصی نقاط کشور عملیاتی هستند که گاز خروجی توربین همه آنها در فضا منتشر می شود و ما با تبدیل این ایستگاه ها به سیکل ترکیبی درصددیم انرژی حرارتی را به برق تبدیل و از تخریب محیط زیست جلوگیری کنیم. وی با بیان اینکه تلاش ها برای مدیریت اوج مصرف از طریق طرح هوشمندسازی آغاز شده است، افزود: مایه افتخار شرکت ماست که شرکت ملی گاز ایران طرحی با این درجه از اهمیت را به عهده مهندسان توانمند ما قرار داده است. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران همچنین با بیان اینکه در افق بلندمدت نمی توان بر فروش نفت و گاز خام اکتفا کرد، گفت: توانمندی های مهندسان مشاور، سازندگان و پیمانکاران باید ارتقا یابد و این عزیزان با حمایت شرکت ما وارد بازارهای بین المللی شوند.

 

 

    شرکت نفت فلات قاره ایران

 ارسال ۴۷ میلیارد فوت مکعب گاز به پتروشیمی خارگ

علیرضا متعالی، مدیر منطقه عملیاتی خارگ شرکت نفت فلات قاره ایران اعلام کرد: پارسال حدود ۴۷ میلیارد فوت مکعب گاز از میدان های این منطقه عملیاتی به پتروشیمی خارگ فرستاده شده است. وی توضیح داد: این گاز از میدان های ابوذر، فروزان و درود تأمین شده و ۳۸ درصد آن معادل ۱۶.۵ میلیارد فوت مکعب از میدان مشترک فروزان بوده است. متعالی افزود: به منظور تأمین گاز پتروشیمی خارگ، خطوط بدون استفاده بین ان جی ال و درود ۲ با اندکی تغییرات بهره برداری شد و با وارد مدار کردن گاز میدان فروزان، ۵۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز به عنوان خوراک به این پتروشیمی فرستاده می شود. به گفته مدیرمنطقه عملیاتی خارگ، همچنین با افزایش تولید در میدان ابوذر از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ حدود ۹ میلیون فوت مکعب گاز غنی از کارخانه های خشکی این میدان و در مجموع ۱.۵ درصد گاز بیش از سال ۱۴۰۰ به پتروشیمی خارگ ارسال شده است. خوراک مجتمع پتروشیمی خارگ، گازهای ترش همراه استحصال شده از استخراج نفت مناطق دریایی و خشکی شرکت نفت فلات قاره ایران در جزیره خارگ شامل هیدروکربن های سنگین و ترکیبات گوگردی و محصولات این شرکت شامل گاز مایع (ال پی جی)، متانول، پروپان، بوتان، گوگرد و پنتان است.