شرکت نفت و گاز اروندان   

 الزام های محیط زیستی، اولویت فعالیت های نفتی درهورالعظیم

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه ایمن سازی خطوط لوله جزئی از الزام های عملیات تولید در میدان های نفتی منطقه غرب کارون است، گفت: رعایت الزام های محیط زیستی همواره در فعالیت های نفتی تالاب هورالعظیم به صورت اولویت جدی دنبال می شود. عبدالله عذاری اهوازی به انجام هفت عملیات توپک رانی در منطقه آزادگان جنوبی و غرب کارون در اواخر سال ۱۴۰۱ اشاره و اظهار کرد: با توجه به شرایط آبی و خاکی تالاب هورالعظیم، فعالیت های نفتی میدان آزادگان جنوبی و منطقه غرب کارون با حساسیت های بالا در جریان است.

وی با تأکید بر اینکه پایش و رصد وضع تأسیسات نفتی منطقه از سوی واحدهای اچ اس ای و بازرسی فنی روند جدی دارد، افزود: توجه به الزام های محیط زیستی منطقه براساس دستورالعمل وزارت نفت با نظارت های تیم بهره بردار، بازرسی فنی، خط لوله و مکانیک شرکت نفت و گاز اروندان، همچنین عوامل پیمانکار در منطقه به اولویت جدی تبدیل شده است. مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تصریح کرد: انجام هفت عملیات توپک رانی میدان های نفتی آزادگان جنوبی و غرب کارون در همین زمینه و در مدت یک ماه گذشته انجام شده است که برای دیگر خطوط نیز در دستور کار قرار دارد. عذاری اهوازی ادامه داد: این مجموعه عملیات توپک رانی و تمیزکاری سبب رفع مواد و آب نمک باقی مانده خطوط جریانی چاه ها شده است.

وی تصریح کرد: این اقدام برای جلوگیری از ایجاد آلودگی زیست محیطی، خوردگی داخلی و نشتی احتمالی انجام می شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: عملیات توپک رانی در خط ۱۲ اینچ کلاستر شمالی به سمت غرب کارون به طول ۱۲ کیلومتر، خط ۲۴ اینچ به طول ۱۲ کیلومتر، خط ۳۲ اینچ به طول ۲۷ کیلومتر، خط ۶ اینچ چاه های ۱۳۷ و ۱۶۱ به طول چهار کیلومتر، خط ۶ اینچ چاه ۱۲۱ نزدیک ۲ کیلومتر و خط هشت اینچ چاه ۱۷ به طول هشت کیلومتر انجام شده است.

توپک رانی، عملیات عبور دادن شیء خارجی با فرآیندی خاص از خطوط انتقال نفت و گاز است که با هدف تمیز کردن شریان های انتقال از رسوبات ایجادشده، خارج ساختن مایعات، اندازه گیری قطر درونی خطوط لوله، پوشش دادن جدار لوله با مواد ضدخوردگی و بازدید درونی خطوط به دلیل ایمن شدن خط انجام می شود.

شرکت نفت و گاز اروندان، از شرکت های تابع شرکت ملی نفت ایران است که در زمینه بهره برداری و استخراج نفت و گاز در مناطق جنوب و غرب ایران فعالیت می کند.

شمار زیادی از میدان های نفتی ایران نظیر میدان نفتی دارخوین، آزادگان، یادآوران، جفیر، بند کرخه، سوسنگرد، اروند، مشتاق، خرمشهر، امید، سهراب، مهر، یاران و میدان نفتی سپهر در حوزه شرکت نفت و گاز اروندان هستند.

 

    شرکت پایانه های نفتی ایران

 جابه جایی ۲۱۱ هزار مسافر در فرودگاه خارگ

سرپرست شرکت پایانه های نفتی ایران بااشاره به اهمیت راهبردی فرودگاه شهدای جزیره خارک گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۱۱ هزار و ۵۰۱ نفر مسافر از طریق این فرودگاه جابه جا شده اند.

عباس غریبی دربازدیدمیدانی سیدمحمدجواد موسوی رئیس پایانه نفتی خارگ از بخش های مختلف فرودگاه شهدای خارگ که با همراهی محمدفقیهی، سرپرست این فرودگاه انجام شد، افزود: فرودگاه شهدای جزیره خارگ یکی ازمهم‎ترین و راهبردی ترین فرودگاه‎های کشور درحوزه حمل ونقل هوایی است و ازلحاظ لجستیک خدمات زیادی را به مردم و ادارات منطقه ارائه می کند و نقش مهم و تأثیرگذاری در این جزیره دارد.

وی ادامه داد: در12ماه سال گذشته بیش ازسه هزار و 743 نشست و برخاست از مسیرهای تهران، اصفهان، شیراز، اهواز، بوشهر و بهرگان به جزیره خارگ ومسیر برگشت بدون حادثه و باایمنی کامل انجام شد که از توان بالای کارکنان عملیاتی شرکت پایانه های نفتی ایران درحوزه فرود گاهی این جزیره حکایت دارد.

سرپرست شرکت پایانه های نفتی ادامه داد: در بازه زمانی یاد شده بیش از سه میلیون و ۸۱ هزار و ۲۷۰ کیلوگرم بار با استانداردهای لازم نیز جابه جا شده است.

غریبی در این بازدید بر تعمیرات، نوسازی و رفع کمبود تجهیزات فرودگاه از سوی مسئولان منطقه تأکید کرد. سیدمحمدجوادموسوی، رئیس پایانه نفتی خارگ هم اظهار کرد: باتوجه به موقعیت جزیره خارک که تنها راه دسترسی به آن از طریق دریا وهواست و در مواقع شرایط سخت آب وهوایی که امکان تردد دریایی وجود ندارد، نقش فرودگاه شهدای جزیره خارگ به عنوان مهم‎ترین و راهبردی ترین راه ارتباطی کارکنان و مردم مستقر در منطقه بسیار حائز اهمیت است.

 

    شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب  

شتاب بخشی به جمع آوری گازهای همراه در شرق کارون

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با تأکید بر تسریع در پروژه های جمع آوری گازهای همراه مشعل در شرق کارون گفت: کشور به شدت به تسریع در اجرای پروژه های صنعت نفت نیاز دارد؛ از این رو اختلاف های فنی میان طرف های پروژه ها، نباید سرعت پیشبرد پروژه ها را کاهش دهد.

علیرضا دانشی در دیدار با مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس ضمن تأکید بر سرعت بخشی به پیشبرد پروژه جمع آوری گازهای همراه منطقه شرق کارون اظهار کرد: برخی نسبت به حیف و میل شدن سرمایه ملی در برخی پروژه ها، حساسیت نشان می دهند که حق دارند، اما ظن به این مسئله نباید از سرعت پیشبرد پروژه بکاهد.

وی افزود: متأسفانه با تدابیر گذشته، کشور اکنون در شرایطی قرار گرفته است که به شدت به پروژه ها و طرح های پالایشگاهی نیاز دارد، از این رو هیچ موضوعی نباید سرعت را کم کند و باید با تمام قدرت به دنبال اهداف عالیه حرکت کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب درباره بروز برخی اختلاف ها در پروژه ها گفت: بروز برخی اختلاف ها میان طرف های موضوع قرارداد پروژه ها کاملا طبیعی است، اما نباید در مسیر پیشبرد پروژه خللی وارد کند و باید با نگاه به اشتراکات این مسائل را حل کرد.

در این جلسه محمود امین نژاد، مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس درباره آخرین وضع طرح جمع آوری گازهای همراه مشعل منطقه شرق کارون گفت: با توجه به اهمیت پروژه، همچنین همکاری های مدیریت عالی شرکت ملی نفت و مناطق نفت خیز سرعت پیشرفت این پروژه از آغاز فعالیت دولت سیزدهم خوب بوده است و تاکنون به بیش از ۴۵ درصد پیشرفت در پروژه دست یافته ایم.

وی اظهار کرد: با ادامه همکاری ها میان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، همچنین نبود اخلال در مسیر پروژه می توانیم تا پایان امسال، شاهد اجرای 100 درصد پروژه و جمع آوری کامل گازهای خطرناک مشعل از منطقه شرق کارون باشیم.

 

     سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

 تاکید برتحقق «مهار تورم و رشد تولید» درپایتخت انرژی کشور

مدیران عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، مجتمع گاز پارس جنوبی و شرکت نفت و گاز پارس در نشستی با تأکید بر تقویت و افزایش تولید در سال ۱۴۰۲ در پارس جنوبی، همدلی و همزبانی را رمز اصلی پیشرفت و شکوفایی در پایتخت انرژی کشور اعلام کردند.

سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در این نشست گفت: رمز پیشرفت و توسعه پارس جنوبی در سال های اخیر در همدلی و همزبانی مدیران و کارکنان اصلی سه شرکت اصلی مستقر در منطقه نهفته است و با پیروی از فرمایش های مقام معظم رهبری و نقشه راه در سال ۱۴۰۲ با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» حرکت خواهیم کرد.

وی افزود: هرچه میان مدیران و کارکنان سه شرکت اصلی مستقر در پارس جنوبی وحدت و همبستگی در تصمیم ها و راهکارهای راهبردی بیشتر باشد، راه رسیدن به قله های توسعه و شکوفایی اقتصادی کشور هموارتر خواهد شد.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تصریح کرد: نشست های مدیران پارس جنوبی در سال جدید به صورت منظم و منسجم برگزار خواهد شد و با اجرای قوانین یکسان و جلوگیری از پراکندگی در کارهای مهم، مسیر را برای تولید حداکثری فراهم می کنیم.  اسدی از تشکیل کارگروه با حضور سه شرکت اصلی پارس جنوبی در سال ۱۴۰۲ خبر داد و بیان کرد: در این کارگروه به بیان مسائل عمیق در حوزه تولید، فنی و زیرساختی سه شرکت پرداخته می شود و مسائل مهم در حوزه منابع انسانی، استراحتگاه های کارکنان پارس جنوبی و... امسال با شتاب بیشتری دنبال خواهد شد و امید داریم با همفکری و کار گروهی تصمیم های شایسته ای در این باره گرفته شود.

 

    شرکت ملی نفت ایران 

 بررسی مراحل توسعه طرح های انرژی در غرب کارون

طرح های توسعه میدان های نفتی مشترک آزادگان جنوبی و یادآوران، توسعه میدان های نفتی سپهر و جفیر، نیروگاه سیکل ترکیبی غرب کارون و طرح احداث کارخانه گاز و گاز مایع ٣٢٠٠ (NGL3200) بازدید شدند و پیشرفت کار آنها بررسی شد.

جمعی ازکارشناسان مدیریت برنامه ریزی تلفیقی باهمراهی مسئولان وکارشناسان سازمان برنامه و بودجه کشور وباهماهنگی شرکت مهندسی و توسعه نفت به منظور بررسی آخرین وضع اجرایی طرح ها و پروژه های سرمایه ای شرکت ملی نفت ایران و سایر پروژه های اجرایی درمنطقه عملیاتی غرب کارون، از طرح ها و پروژه های مربوطه بازدید کردند.

دراین مأموریت دوره ای سه روزه که در ماه پایانی سال ١۴٠١ انجام شد، طرح های توسعه میدان های نفتی مشترک آزادگان جنوبی و یادآوران، توسعه میدان های نفتی سپهر و جفیر، نیروگاه سیکل ترکیبی غرب کارون، تلمبه خانه غرب کارون و طرح احداث کارخانه گاز و گاز مایع ٣٢٠٠ (NGL3200) مورد بازدید و بررسی قرارگرفت بر لزوم پیگیری اجرا و تکمیل آنها طبق برنامه زمان بندی و تحقق اهداف تولیدی تأکید شد.

طرح توسعه میدان نفتی مشترک آزادگان جنوبی شامل حفاری چاه ها، تأسیسات چندراهه جمع آوری و فرآورش نفت خام و تلمبه خانه صادراتی در مرحله اجرا قرار دارد و زمان اتمام برنامه ای آن پایان شهریورماه ١۴٠۲ است. کارخانه فرآورش مرکزی طرح عملیات تفکیک نفت و گاز، نمک زدایی، آب زدایی، تثبیت و فشارافزایی گاز را انجام می دهد که به عنوان نقطه بحرانی اجرای طرح است و برق موردنیاز تأسیسات از نیروگاه غرب کارون تأمین می شود. گام نخست طرح توسعه میدان نفتی مشترک یادآوران به روش بیع متقابل در پایان مردادماه ١٣٩۶ از سوی شرکت خارجی با موفقیت پایان یافت و در پنج سال گذشته تولید از میدان مطلوب گزارش شده است. تولید نفت از چاه های لایه های سروک و فهلیان این میدان انجام و در چاه های سروکی به دلیل فشار پایین چاه از عملیات گازرانی استفاده می شود. شرکت ملی نفت ایران اجرای فاز دوم توسعه میدان را با پیمانکار خارجی یا پیمانکاران داخلی در سال ١۴٠۲ در برنامه قرار داده است.

توسعه میدان های نفتی سپهر و جفیر از سوی پیمانکار بخش خصوصی داخلی در مرحله اجرا قرار دارد و زمان اتمام برنامه ای فاز اول آن، پایان شهریورماه ١۴٠۲ اعلام شده است. تکمیل عملیات حفاری ۲١ حلقه چاه تولیدی و نصب تلمبه های درون چاهی و ارسال به کارخانه فرآورش غرب کارون شرح کار عمده اجرایی و باقی مانده گام نخست طرح است.

واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی غرب کارون از اسفندماه ١٣٩٨ در مرحله تولید قرار گرفته است و بخش بخار در مرحله آزمایش عملکردی قرار دارد. پروژه های تکمیلی شامل پست ها و خطوط انتقال نیز از سوی شرکت ملی نفت ایران در مرحله اجرا قرار دارد. این نیروگاه برق موردنیاز بخش بالادست تولید نفت (میدان های نفتی منطقه غرب کارون) و کارخانه گاز و گاز مایع ٣٢٠٠ (NGL3200) را طی ٢٠ سال آینده تأمین خواهد کرد.

کارخانه گاز و گاز مایع ٣٢٠٠ (NGL۳۲۰۰) در زمان بازدید در مرحله دریافت گاز ورودی از محل میدان های نفتی یاران شمالی، آزادگان شمالی و یادآوران برای راه اندازی اولیه بود و پیش بینی می شود عملیات راه اندازی در صورت تأمین کالا و مواد و دریافت گاز همراه نفت در اوایل سال ١۴٠۲ از سوی بخش خصوصی ایرانی تکمیل شود.

 

   شرکت گاز استان خراسان رضوی

 افزایش ۱۱ درصدی در گازرسانی به نیروگاه ها

 مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی گفت: گازرسانی به نیروگاه های استان پارسال ۱۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن افزایش یافت. حسن افتخاری با اعلام این خبر اظهار کرد: پارسال ۱۳ میلیارد و ۶۶۹ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در استان خراسان رضوی مصرف شد که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن، ۰.۸ درصد افزایش یافت. وی افزود: در این مدت گازرسانی به نیروگاه های استان با ۳۶۶ میلیون مترمکعب افزایش، به سه میلیارد و ۷۹۱ میلیون مترمکعب رسید و نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰، ۱۱ درصد افزایش را ثبت کرد. مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی تصریح کرد: از مجموع ۱۳ میلیارد و ۶۶۹ میلیون مترمکعب گاز مصرفی استان در سال ۱۴۰۱، حدود هشت میلیارد مترمکعب معادل ۶۰ درصد هم تحویل بخش خانگی شده است. به گفته افتخاری، شرکت گاز استان خراسان رضوی وظیفه تأمین گاز دو میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک گاز را در بخش های مختلف به عهده دارد.

 

 

   شرکت گاز استان گیلان

  نصب بیش از ۱۴ هزار انشعاب جدید

مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان اعلام کرد که پارسال ۱۴ هزار و ۷۵۰ انشعاب جدید گاز در شهرها و روستاهای این استان نصب شده است.

عیسی جمال نیکویی گفت: با اجرای این عملیات، مجموع انشعاب های گاز در سراسر استان به بیش از ۶۳۶ هزار عدد رسیده است.

وی افزود: هدف اصلی شرکت گاز برخورداری همه مردم گیلان در اقصی نقاط استان از نعمت گاز طبیعی است و بیش از ۷۲ درصد از انشعاب های نصب شده در سال ۱۴۰۱، مربوط به مناطق روستایی استان بوده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان از اجرای بیش ۲۲۰ کیلومتر شبکه گاز در سال ۱۴۰۱ خبر داد و تصریح کرد: از این مقدار، بیش از ۱۷۵ کیلومتر در مناطق کوهستانی و سخت گذر استان انجام شده است.

جمال نیکویی با بیان اینکه اکنون مجموع طول خطوط تغذیه و شبکه گاز در استان به بیش از ۲۱ هزار و ۸۸۰ کیلومتر رسیده است، اظهار کرد: با گسترش خطوط و تأسیسات گازرسانی، بازرسی و نظارت هرچه بیشتر و دقیق تر از تأسیسات بیش از گذشته مهم و ضروری است.

وی همچنین با اشاره به آغاز دوره گرما و حذف تخفیف گازبها از همه مشترکان به ویژه مشترکان جدید درخواست کرد با رعایت الگوی مصرف، هزینه گاز خود را مدیریت کنند.