در دیدار رؤسای جمهوری ایران و چین تأکید شد

آمادگی پکن برای حمایت از حضور سرمایه گذاران چینی در ایران

رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با رئیس جمهوری چین، توسعه روابط دو کشور را رو به جلو خواند و اعلام کرد آنچه در این مسیر انجام شده است، با اهداف فاصله دارد و برای جبران این عقب ماندگی باید گام های بلندتری برداشت. سید ابراهیم رئیسی روز سه شنبه (۲۵ بهمن ماه) در نخستین روز سفر سه روزه به پکن، در دیدار با شی جین پینگ با تأکید بر ضرورت گسترش مناسبات دو کشور در زمینه های مختلف اقتصادی، تجاری، علمی، فناوری و فرهنگی، اجرای سند جامع مشارکت راهبردی ایران و چین را اقدامی مهم برای تثبیت صلح و ثبات در منطقه خواند. وی سفر هیئت های اقتصادی و سیاسی دو کشور به پایتخت های یکدیگر و مذاکرات بین دو طرف را در گسترش مناسبات مهم و مؤثر توصیف کرد و افزود: با وجود مخالفت دشمنان، ایران و چین با تحکیم و گسترش روابط و مدیریت مطلوب، گام های بلندی را طی کرده اند.

رئیس جمهوری در این دیدار همچنین با بیان اینکه ایران و چین، دوستان روزهای سخت هستند و دوستی در روزهای سخت، تسریع و تسهیل کننده پیوندها در روزهای دیگر است، افزود: تحکیم این پیوندها و دوستی ها در امنیت منطقه و جهان مؤثر است. رئیسی با استقبال از تأکید رئیس جمهوری چین بر احترام به تمامیت ارضی ایران و مقابله با یک جانبه گرایی در نظام بین الملل، بر لزوم مقابله با دخالت بیگانگان در نقاط مختلف جهان تأکید کرد.

وی همچنین با قدردانی از نقش مثبت و سازنده چین در گفت وگوهای رفع تحریم، به پیمان شکنی آمریکایی ها و بدعهدی اروپایی ها در عمل به تعهدها اشاره کرد و گفت: غربی ها بار دیگر درباره ایران گرفتار محاسبه غلط شدند غافل از اینکه ایران اسلامی و ملت رشید آن بالنده تر و مطمئن تر از هر زمان دیگری در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارد. رئیس جمهوری با اشاره به اینکه ایران مصمم به گسترش روابط تهران و پکن با رویکرد احترام متقابل است، تصریح کرد: توسعه روابط ایران و چین رو به جلو بوده، اما آنچه انجام شده، با آنچه که باید انجام می شده است، فاصله دارد و برای جبران این عقب ماندگی باید گام های بلندتری برداشت. رئیسی همچنین ضمن استقبال از ابتکار رئیس جمهوری چین در ارائه طرح «کمربند-راه» آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای اجرایی شدن این طرح را اعلام کرد. تأکید بر گسترش همکاری های دو کشور در حوزه کشاورزی، خودروسازی، معدن، گردشگری و فعال تر شدن کمیسیون های مشترک اقتصادی، از دیگر محورهای سخنان رئیس جمهوری در دیدار با رئیس جمهوری چین بود.

رئیس جمهوری چین نیز در این دیدار با اشاره به روند رو به توسعه روابط ایران چین، اجرای سند جامع مشارکت راهبردی دو کشور را در تعمیق و گسترش روابط دو کشور بسیار موثر دانست و گفت: چین قاطعانه معتقد به توسعه روابط با ایران است.

رئیس جمهوری چین در ادامه با انتقاد از اعمال یک جانبه گرایی و رفتارهای زورمدارانه کشورهای غربی در صحنه بین الملل افزود: متأسفانه این کشورها همچنان بر رویکرد غلط دوران جنگ سرد اصرار دارند و همین موجب آسیب دیدن هنجارهای بین المللی و صلح و امنیت جهانی شده است.

شی جین پینگ ضمن حمایت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، بر لزوم مقابله با یک جانبه گرایی، دخالت بیگانگان و تهدید امنیت و ثبات در منطقه و جهان تأکید کرد.

ایران و چین ۲۰ سند همکاری امضا کردند

۲۰ سند همکاری میان مقام های عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و چین در حضور رؤسای جمهوری دو کشور امضا شد.

 آیین رسمی امضای ۲۰ سند همکاری و یادداشت تفاهم بین جمهوری اسلامی ایران و چین (سه شنبه، ۲۵ بهمن ماه) از سوی مقام های عالی رتبه دو کشور در حضور سیدابراهیم رئیسی و شی جین پینگ برگزار شد. تفاهم های همکاری در زمینه مدیریت بحران، گردشگری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، محیط زیست، تجارت بین المللی، مالکیت معنوی، کشاورزی، صادرات، بهداشت و درمان، رسانه، ورزش و میراث فرهنگی از جمله اسناد امضاشده میان مقام های جمهوری اسلامی ایران و چین است.

 

  سخنگوی دولت:

هدف از سفر رئیس جمهوری به چین اجرایی کردن توافق ۲۵ ساله است

سخنگوی دولت هدف از سفر رئیس جمهوری به چین را اجرایی کردن توافق ۲۵ ساله دو کشور اعلام کرد و گفت: این سفر روشن می کند که ایران مسیر رشد و توسعه تجاری را با سرعتی بیش از پیش طی می کند. علی بهادری جهرمی در نشست خبری (سه شنبه، ۲۵ بهمن ماه) درباره اهداف سفر رئیس جمهوری به چین اظهار کرد: این سفر دهمین سفر خارجی رئیس جمهوری از آغاز دولت سیزدهم است. وی با یادآوری اینکه آخرین سفر رسمی دوجانبه رئیس جمهوری ایران به چین ۲۰ سال پیش صورت گرفته بود، افزود: این سفر به دعوت رسمی رئیس جمهوری چین در شهریورماه امسال صورت گرفت. سخنگوی دولت تصریح کرد: محوریت اصلی این سفر، اجرایی کردن توافق ۲۵ ساله راهبردی با تمرکز بر مسائل اقتصادی است و حضور وزیرانی که رئیس جمهوری را در این سفر همراهی می کنند، بر این موضوع تأکید دارد.

بهادری جهرمی اظهار کرد: با توجه به اینکه چین نخستین شریک تجاری کشورمان است، این سفر یک اقدام راهبردی در حوزه تبادل تجاری خواهد بود، همچنین روشن می کند که ایران مسیر رشد و توسعه تجاری را با سرعتی بیش از پیش طی می کند.

 

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی:

طرح جلوگیری از فروش نفت ایران شکست خورد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: دشمنان اعلام کردند شما نمی توانید نفت بفروشید، اما لایحه بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و مقدار نفتی که برای فروش در آن اعلام شده مشخص است.

سعید جلیلی شامگاه یکشنبه (۲۳ بهمن ماه) با حضور در برنامه تلویزیونی گفت وگوی ویژه خبری با بیان اینکه دشمنان خود اعلام کردند به دنبال فشار حداکثری بر ایران هستند و این فشار حداکثری را نیز اعمال کردند، اظهار کرد: دشمنان همه این فشارها را وارد کردند، برای نمونه می گفتند ما اجازه نمی دهیم ایران حتی یک بشکه نفت بفروشد. این موضوع را در همین سه چهار سال اخیر بیان کردند، اما نتیجه آن چه شد؟

وی افزود: پارسال و در همین ایام بود که نه یک روزنامه نگار یا نویسنده، بلکه مقام های رسمی آمریکا عنوان کردند فشار حداکثری شکست فاحش خورده است. ادعای من نیست که تحلیل کنم بگویم شکست خوردند، این عین اظهارهای آنها بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: دشمنان اعلام کردند شما نمی توانید نفت بفروشید، اما لایحه بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و مقدار نفتی که برای فروش در آن اعلام شده مشخص است.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: موضوعی هم که اعلام شده در دیوان محاسبات بررسی می شود، در چنین شرایطی که دشمن از فشار حداکثری جواب نگرفت، گزینه نظامی را مطرح کرد، ترور و هدف قرار دادن تاسیسات و افراد ما را به کار بست که هیچ کدام آنها هم جواب نداد.

 

در نشست شورای اقتصاد محقق شد:

تصمیم گیری درباره برخی طرح های مربوط به وزارت نفت

پنجمین نشست شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۱ برگزار و درباره مصوبه ها و طرح های مربوط به وزارت نفت تصمیم گیری شد.

در این نشست که ۲۳ بهمن ماه به ریاست محمد مخبر و با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیران نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، اقتصاد، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مسئولان دستگاه های مربوطه برگزار شد، اصلاح و تصمیم گیری درباره مصوبه های وزارت نفت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سرمایه گذاری برای نگهداشت و افزایش تولید ۲۹ میدان نفتی و صدور مجوز سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برای اجرای طرح اتصال نیروگاه های خرم آباد، سرو چادرملو، شهید سلیمی، علی آباد، سمنگان، تابان، شریعتی، کاشان و لوشان به خطوط انتقال فرآورده های نفتی به طول ۲۵ کیلومتر و سرمایه گذاری نزدیک به ۱۸ میلیون یورویی از جمله مصوبه هایی بود که در این نشست درباره اصلاح و اجرای آن تصمیم گیری شد.

از دیگر مصوبه های این نشست می توان به اصلاح طرح حمایت از تولید خودروهای دوگانه سوز و تبدیل کارخانه ای خودروهای بنزینی به سی ان جی سوز و کمک به ساخت جایگاه های هوشمند عرضه سی ان جی به ویژه در سیستان و بلوچستان، همچنین پروژه افزایش کارایی سیستم های گرمایشی و موتورخانه ها در ساختمان ها همسو با مدیریت کاهش مصرف و جلوگیری از هدررفت گاز طبیعی در ساختمان ها اشاره کرد.

 

نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی:

تلاش کارکنان نفت برای تأمین گاز زمستانی ستودنی است

نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: از تلاش های کارکنان صنعت نفت برای تولید گاز و تأمین انرژی مورد نیاز کشور در شرایط سخت زمستان قدردانی می کنیم. این موضوع از افتخارهای دولت سیزدهم است.

جعفر قادری شامگاه ۲۴ بهمن ماه در نشست بررسی طرح های شرکت نفت مناطق مرکزی ایران که با حضور محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیران ارشد نفت در ستاد شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در شیراز برگزار شد، اظهار کرد: نفت مجموعه ای تخصصی است و باید به گونه ای رفتار کنیم که کارکنان انگیزه لازم را برای ایفای نقش خود داشته باشند.

وی افزود: اگر حوزه پارس جنوبی را کنار بگذاریم، استان فارس یکی از استان های قطب تولید گاز در کشور است و به لحاظ قدمت از نخستین استان های دارای پالایشگاه گاز بودیم. نماینده شیراز در مجلس با بیان اینکه بخش زیادی از کارکنان صنعت نفت در فارس ساکن هستند، تصریح کرد: در این زمینه در بخش مسئولیت های اجتماعی و بهداشت و درمان اقدام های متعددی باید انجام شود تا زمینه رضایت مردم فراهم آید. قادری خطاب به مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: امید است با کمک شما طرح ها را به خوبی پیش ببریم و زمینه شتاب بخشی به توسعه در استان فارس فراهم شود. محمدمهدی فروردین، نماینده فیروزآباد، قیر، کارزین و فراشبند در مجلس نیز در این نشست ضمن تقدیر از فعالیت های مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: ثروت زیادی در کشور داریم و یکی از مهم ترین مأموریت های دولت انقلابی اشتغال و سامان دهی نیروی انسانی است که تلاش های مناسبی در این زمینه انجام شده است.

وی با بیان اینکه در گذشته توجه ویژه ای به بحث مسئولیت های اجتماعی نشده است، اظهار کرد: در این دولت نگاه ویژه ای وجود دارد و انتظار می رود در بحث هایی مانند بهداشت و درمان، ترمیم جاده های مواصلاتی، آموزش و... اقدام های ماندگاری انجام شود.

 

 اوپک پلاس واکنشی به کاهش عرضه نفت روسیه نشان نداد

نمایندگان اوپک پلاس هرگونه اقدام از سوی این ائتلاف در واکنش به کاهش داوطلبانه تولید نفت روسیه را رد کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، نمایندگانی از ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک موسوم به اوپک پلاس اعلام کردند اعضای این گروه که روسیه هم عضوی از آن است، برنامه ای برای واکنش به کاهش داوطلبانه نفت این کشور ندارند.

الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرده است که در واکنش به اعمال طرح سقف قیمتی برای محموله های صادراتی نفت خام و فرآورده های نفتی این کشور، در ماه مارس تولید روزانه نفت خود را ۵۰۰ هزار بشکه یا حدود ۵ درصد کاهش خواهد داد.کاخ کرملین روز جمعه (۲۱ بهمن ماه) اعلام کرده بود روسیه با بعضی اعضای اوپک پلاس (ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک و غیراوپک) درباره تصمیم این کشور برای کاهش تولید مذاکره کرده است، اما نواک پس از آن گفت مسکو در این باره هیچ رایزنی رسمی نداشته است، زیرا این کاهش داوطلبانه است.نواک می گوید روسیه معتقد است سازوکار سقف قیمتی در فروش نفت و فرآورده های نفتی روسیه، دخالت در روابط بازار و ادامه سیاست مخرب انرژی کشورهای غربی است.کشورهای عضو گروه ۷ در کنار اتحادیه اروپا و استرالیا به تازگی برای محموله های صادرات نفت خام روسیه و در عین حال فرآورده های نفتی این کشور سقف قیمتی تعیین کرده اند. مسکو نیز در واکنش به این اقدام ها معاملاتی را که شامل هرگونه اعمال سازوکار سقف قیمتی باشد، ممنوع کرده است.آخرین کاهش بزرگ تولید نفت روسیه در ماه آوریل ۲۰۲۲ پس از اعمال تحریم های غرب به دنبال تنش های مسکو - کی یف رخ داد و عرضه نفت این کشور حدود ۹ درصد کاهش یافت، از آن زمان، روسیه موفق شد زنجیره های لجستیکی را برای فروش نفت خود، بیشتر در آسیا فعال کند.تصمیم روسیه برای کاهش تولید نفت تنها ۹ روز پس از آن اعلام شد که کمتیه وزارتی نظارت بر توافق اوپک پلاس (JMMC) برنامه کاهش تولید کنونی این ائتلاف را تأیید کرد.

 

ازسرگیری انتقال نفت جمهوری آذربایجان به ترکیه

ارسال محموله های نفت خام صادراتی جمهوری آذربایجان به پایانه جیهان ترکیه ازسر گرفته شد.به گزارش خبرگزاری رویترز از باکو، شرکت بی پی مستقر در جمهوری آذربایجان بریتیش پترولیوم می گوید محموله های نفت آذربایجان در جیهان ترکیه پس از زلزله از سر گرفته می شود.سخنگوی شرکت بی پی گفت: بارگیری محموله های نفت خام جمهوری آذربایجان در پایانه جیهان ترکیه از روز یکشنبه (۲۳ بهمن ماه) از سر گرفته شد.پایانه جیهان واقع در امتداد سواحل مدیترانه ترکیه در زمین لرزه های ویرانگری که ترکیه و سوریه را لرزاند، آسیب دید.این پایانه محل ذخیره سازی و بارگیری محموله های نفت انتقالی با خط لوله باکو - تفلیس - جیهان (بی تی سی) است که محموله های نفت خام جمهوری آذربایجان و خط لوله کرکوک - جیهان از مناطق شمالی عراق را دریافت و برای صادرات به بازارهای جهانی بارگیری می کند.