در سرزمین لرستان از گاز به نیکی یاد می شود

درخشش  اراده ها  در سرزمین  آبشارها

 مهدی مهرابی شرکت گاز استان لرستان به واسطه اقدام های کلان سال های گذشته، عنوان «عملیاتی ترین گاز استانی» را با خود یدک می کشد و توانسته است اعتماد عمومی مسئولان و مردم را نیز جلب کند. کاهش زمان اجرای پروژه های کلان، اقتصادی و اصولی تر شدن فرایند اجرای پروژه ها، جلوگیری از هدررفت گاز، ثبت نشدن حتی یک مورد قطع گاز در زمستان امسال، همچنین اجرای پروژه های کاربردی، مقاوم سازی، بازسازی و تامین حداکثری گاز مورد نیاز بخش های مختلف، تحقق مصوبات سفر رییس جمهوری درحوزه گازرسانی، افزایش ضریب نفوذ گاز درمناطق محروم روستایی و ... تنها بخشی از اقدام هایی است که این شرکت در طول سال های 1400 و 1401 رقم زده است. همسو با اجرای پروژه های توسعه ای و تامین حداکثری گاز مشترکان، افزایش رضایت مندی کارکنان نیز در دستور کار مدیرعامل و مدیران شرکت گاز استان لرستان قرار گرفته و این شرکت، از نخستین شرکت هایی بود که طرح طبقه بندی مشاغل را اجرا کرد. درحوزه تبدیل وضعیت مشمولان ایثارگر نیز نخستین کد پرسنلی از سوی این شرکت صادر شد. در گفت و گو با کرم گودرزی، مدیرعامل شرکت گاز استان لرستان به بخشی از اقدام های این شرکت در حوزه های مختلف پرداخته شده که مشروح آن در ادامه می آید.

 چه خبر خوش گازی در ایام الله دهه فجر برای هم استانی ها دارید؟

در چهل وچهارمین بهار شکوهمند انقلاب اسلامی، گازرسانی به 54 روستا و 166 واحد صنعتی، تولیدی و کشاورزی به بهره برداری رسید، همچنین آغاز عملیات اجرایی و افتتاح پروژه های مقاوم سازی و ایجاد زیرساخت های اداری گاز را برای استان در دستور کار داریم.

 هم اکنون چه تعداد شهر، روستا و واحد صنعتی در استان از نعمت گاز برخوردارهستند؟

وضعیت لرستان درحوزه ایجاد زیرساخت های گاز در استان بسیارخوب است. ضریب نفوذ گاز درمجموع شهری و روستایی، 98.7 درصد است. 31 شهر از نعمت گاز برخوردارند؛ دو شهر باقی مانده، یعنی دیدگان بزنوی و شول آباد نیز درحال گازرسانی هستند. گازرسانی به شهر شول آباد با 82 درصد پیشرفت فیزیکی درجریان است. در مجموع 99.8 درصد جمعیت شهری استان از نعمت گاز برخورداند.در بخش روستایی نیز از دو هزار و 433 روستای واجد شرایط گازرسانی، هم اکنون دو هزار و 124 روستا از نعمت گاز برخوردارند و گازرسانی به 245 روستا نیز در دست اجراست. ضریب نفوذ گاز در بخش روستایی 95.5 بوده که با احتساب روستاهایی که همزمان با دهه فجر به بهره برداری رسیده اند، این میزان به 96.4 درصد افزایش می یابد.  دو هزار و 169 واحد صنعتی، تولیدی و کشاورزی نیز به شبکه گاز متصل است.

چه اقدام های مهمی درسال 1401 رقم خورده است؟

1400 و 1401 ازسال های موفق گاز استان لرستان بوده است. امسال گازرسانی به122 روستا و 300 واحد صنعتی را در دستور کار داریم و برای گازرسانی به این مشترکان جدید، 640 کیلومتر شبکه گازرسانی فلزی و پلی اتیلن اجرا و 16 ایستگاه تقلیل فشارگاز نیز احداث شد. امسال همچنین برای نصب 9 هزار و 300 علمک و جذب 16 هزار مشترک برای امسال برنامه ریزی شده بود که خوشبختانه این هدف گذاری برای سال 1401 نیز محقق شد. افزون بر موضوع زیرساخت های گازرسانی به واحدهای شهری، روستایی، صنعتی، تولیدی و کشاورزی، درحوزه مقاوم سازی نیز اقدام های خوبی اجرایی شده است. استان لرستان از سیل سال 98 آسیب جدی دید؛ از این رو توانستیم نقاط آسیب دیده را ترمیم کنیم و نقاطی را هم که احتمالا در آینده می توانست به عنوان نقاط حادثه آفرین باشد، شناسایی کردیم. در شهرستان پلدختر مقاوم سازی چهار نقطه را در دستور کار قرار دادیم که به طور کامل انجام شد. به عنوان مثال، خط قدیم کوهدشت_پلدختر آسیب دیده بود که ترمیم آن انجام شد. خط لوله تغذیه سپیددشت نیز در حال تست است و به زودی بهره برداری از آن آغاز می شود.در بخش ساختمانی نیز مقاوم سازی ساختمان گاز دلفان، همچنین مقاوم سازی و بازسازی اداره گاز ناحیه 2 خرم آباد را در برنامه داشتیم. پروژه اداره گاز ناحیه 2 خرم آباد را که برای اجرا 24 ماه زمان تعریف شده بود، 6 ماه زودتر از موعد مقرر به پایان رساندیم. مقاوم سازی اداره گاز ناحیه ازنا نیز انجام شد. موارد دیگری نیز در دستور کار قرار دارند که براساس برنامه درحال اجراست.

 هم اکنون چند شهرستان استان سبز است و تا پایان امسال به چه تعدادی افزایش می یابد؟

پیش از اینکه به پرسش پاسخ دهم، لازم است به نکته ای اشاره کنم.  عدالت در گازرسانی یکی از اهداف شرکت ملی گاز ایران به شمار می آید. ضریب نفوذ گاز درشهرستان های چگنی، دلفان و پلدختر در سال 99 نسبت به متوسط کشوری و استانی بسیار پایین بود.سال 99 ضریب نفوذ گاز در شهرستان چگنی 48 درصد، پلدختر 49 درصد و دلفان 63 درصد بود. با برنامه و پیگیری هایی که انجام شد، ضریب نفوذ گاز در شهرستان چگنی با احتساب روستاهایی که دهه فجر به بهره برداری رسیده اند، به 98.1 درصد افزایش یافته است. هم اکنون ضریب نفوذ گاز در شهرستان دلفان 97.6 درصد و پلدختر نیز 86 درصد است. ضریب نفوذ گاز دراین شهرستان ها نسبت به متوسط کشوری به عدد خوب و قابل قبولی رسیده است.تا پایان سال 1402 تعداد روستاهای برخوردار از گاز شهرستان پلدختر افزایش می یابد و به شهرستان سبز تبدیل خواهد شد. هم اکنون از 11 شهرستان استان لرستان، 8 شهرستان سبز است. خردادماه 1400 به عنوان استان سبز اعلام شد. سه شهرستان باقیمانده داریم که شهرستان چگنی پایان سال 1401 و شهرستان های پلدختر و الیگودرز نیز سال 1402 در زمره شهرستان های سبز قرار خواهند گرفت.  سال گذشته مصوبه افزایش سرانه گازرسانی را داشتیم که با این افزایش سرانه، 150 روستا به عنوان روستاهای واجد شرایط در فهرست گازرسانی قرار گرفتند.گازرسانی به تعدادی از این روستاها درحال انجام و پیمان سپاری است. سعی می کنیم همه این روستاها را تا پایان سال 1402 گازدار کنیم.

 چه اقدام هایی در حوزه توسعه زیرساخت های گازرسانی به ویژه ساختمان ها و ایستگاه های تقلیل فشار انجام شده است؟

یکی از اقدام های بسیارخوب انجام شده، ارتقای ایستگاه های تقلیل فشار گاز است. شهرستان الشتر با بیش از 21 هزار مشترک، تنها یک ایستگاه سی جی اس 20 هزار مترمکعب در ساعت داشت که به 50 هزار ارتقا یافت و مهرماه امسال نیز در سرویس قرارگرفت. همچنین ایستگاه تقلیل فشار اشورآباد ازنا که روستاهای سردسیر زیادی را تحت پوشش دارد، ارتقا و ظرفیت آن از 20هزارمترمکعب درساعت به 50 هزارمتر مکعب درساعت افزایش یافت.