پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز

نشست هم اندیشی چالش های فناورانه و نوآورانه  صنعت حفاری برگزار شد

نشست هم اندیشی چالش های فناورانه و نوآورانه صنعت حفاری با حضور نمایندگان شرکت های اکتشاف و تولید، شرکت های ارائه دهنده خدمات حفاری و چاه، شرکت های دانش بنیان و فناور و مدیران شرکت ملی نفت ایران برگزار شد.

نشست هم اندیشی چالش های فناورانه و نوآورانه صنعت حفاری با حضور نمایندگان شرکت های اکتشاف و تولید، شرکت های ارائه دهنده خدمات حفاری و چاه، شرکت های دانش بنیان و فناور و مدیران شرکت ملی نفت ایران به همت پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز و با مشارکت مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران در مرکز همایش های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) برگزار شد.

در این نشست، ابتدا گزارشی از چالش های موجود در صنعت حفاری از سوی همکاران مدیریت پژوهش و فناوری ارائه شد و در ادامه، نمایندگان ۱۵ شرکت از جمع شرکت های مذکور به ارائه چالش های صنعت نفت و بیان نظرات درخصوص راهکارهای موجود پرداختند، همچنین درباره چالش های صنعت نفت در حوزه حفاری از جمله مشکل سرمایه در گردش، مشکلات مربوط به قراردادهای حفاری، تأخیر در پرداخت صورت وضعیت های مالی پیمانکاران، نوسانات نرخ ارز، قدیمی بودن دکل ها و افزایش زمان انتظار حفاری، نیاز به فناوری های سیمان سنگین، عدم قطعیت در کیفیت برخی محصولات داخلی، افزایش زمان حفاری به دلیل مدیریت نشدن منابع برای تأمین مواد شیمیایی و گازوییل، مقاومت در برابر فناوری های نو، تاخیرهای آشکار و پنهان در زمان حفاری، مقررات دست و پاگیر، عدم اعطای تسهیلات برای حمایت از توسعه فناوری، تعریف نشدن صحیح نظام مسائل صنعت حفاری، نیاز به تسهیم ریسک و سرمایه گذاری مشترک برای توسعه فناوری ها بین کارفرما و پیمانکاران، واقعی نبودن هزینه ها و شرح خدمات قراردادها نقد و بررسی شد.

در پایان این نشست که محمد اسماعیل کفایتی، رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز، سید مهدیا مطهری، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت، برزو قنبری، مدیر پشتیبانی ساخت و تأمین کالا شرکت ملی نفت، محمد چهاردولی، مدیرکل پژوهش وزارت نفت حضور داشتند، پیشنهادهایی نیز از جمله تعریف کارگروه هایی برای ادامه فرآیند تأمین راهکار به منظور رفع نیازهای فناورانه شرکت ملی نفت ایران در حوزه صنعت حفاری مطرح و بررسی شد.

 

    شرکت ملی نفت ایران

تکمیل ۱۳۳ پروژه مسؤولیت اجتماعی نفت در استان بوشهر

 مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تاکنون ۱۳۳ پروژه مسؤولیت اجتماعی را با صرف اعتبار ۱۲۴ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان در استان بوشهر تکمیل کرده است.

مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز این شرکت با هدف ارتقای سرانه آموزشی، ورزشی، عمرانی و درمانی و زمینه سازی برای توسعه پایدار و حفظ محیط زیست، محرومیت زدایی و زدودن غبار فقر و محرومیت از مردم شریف استان بوشهر همسو با مسؤولیت های اجتماعی شرکت ملی نفت ایران و با توجه به مصوبات سفرهای استانی رئیس جمهوری، قرار است ۸۵۸ میلیارد و ۵۲۹ میلیون تومان پروژه مسؤولیت اجتماعی در استان بوشهر افتتاح شود و به دستگاه های بهره بردار استانی تحویل دهد.

بر اساس این گزارش، هم اکنون اجرای ۴۷۶ پروژه مسؤولیت اجتماعی در سرفصل های مختلف آموزشی، بهداشتی، ورزشی، راه، آب رسانی، برق رسانی، طرح های هادی و خدماتی با رقم اعتباری ۸۵۸ میلیارد و ۵۲۹ میلیون تومان در استان بوشهر تعریف شده است که از میان آنها، ۳۴۳ پروژه با اعتبار ۷۳۳ میلیارد و ۷۷۹ میلیون تومان از جمله تکالیف در حال اجرا و ۱۳۳ پروژه با اعتبار ۱۲۴ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان از جمله تکالیف تکمیل شده است.

پروژه های مسؤولیت اجتماعی تکمیل شده در استان خوزستان شامل سرفصل های مختلفی بوده است. به طور دقیق تر، از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تاکنون، ۷۴ پروژه آموزشی، ۸۳ پروژه ورزشی، ۳۴ پروژه بهداشتی، ۳۰ پروژه راه، ۴ پروژه آب رسانی، ۲۳۵ طرح هادی، ۱۴ طرح خدماتی و دو طرح برق رسانی تکمیل و بهره برداری شده است.گفتنی است، مابقی پروژه ها نیز بر اساس برنامه زمان بندی تکمیل و تحویل خواهند شد.

 

   شرکت مهندسی و توسعه نفت

فعالیت های توسعه ای در میدان یادآوران ازسرگرفته شد

مجری طرح توسعه میدان نفتی یادآوران گفت: انتظار می رود با اعتبار ۴۰۰ میلیون دلاری، میدان مشترک یادآوران توسعه یابد و ظرفیت تولیدش به ۴۲ هزار بشکه در روز برسد.مجتبی مرادی عنایت با اشاره به آغاز طرح توسعه و افزایش ظرفیت تولید میدان مشترک یادآوران پس از ۶ سال توقف اظهار کرد: با پیگیری مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) و حمایت های جدی مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران، پس از حدود ۶ سال توقف فعالیت های توسعه ای، در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ عملیات اجرایی طرح افزایش تولید میدان یادآوران آغاز خواهد شد.وی افزود: با توجه به مشترک بودن میدان و توقف فعالیت های توسعه ای در سمت ایران و فعالیت پرشتاب در کشور همجوار، ازسرگیری فعالیت های توسعه ای، موضوعی ضروری و غیرقابل اجتناب است.مجری طرح توسعه میدان نفتی یادآوران گفت: اکنون فرایند ارزیابی کیفی مناقصه های مین زدایی، احداث جاده های دسترسی و محوطه سرچاهی و بسته های حفاری چاه ها در حال انجام هستند و با تکمیل این طرح و حفاری ۲۴ حلقه چاه، ظرفیت تولید در این میدان مشترک روزانه حدود ۴۲ هزار بشکه افزایش خواهد یافت.وی با اشاره به اینکه منابع مالی برای اجرای این طرح به میزان حدود ۴۰۰ میلیون دلار از محل منابع در اختیار شرکت صبا اروند تأمین خواهد شد، افزود: در اجرای طرح افزایش ظرفیت تولید میدان یادآوران، از توان و تجربه فنی - مدیریتی متخصصان شرکت مهندسی و توسعه نفت، پیمانکاران و مشاوران ایرانی استفاده و کالاهای مورد نیاز نیز به طور حداکثری از سازندگان ایرانی تأمین می شود.

 

  شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

برداشت گاز از میدان های دی و آغار افزایش می یابد

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران اعلام کرد، تولید گاز از میدان های دی و آغار روزانه ۷ میلیون مترمکعب افزوده می شود.

مهدی حیدری در جریان سفر محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به استان فارس گفت: امروز توفیق داشتیم پس از ۱۲ سال، میزبان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از این منطقه باشیم.

وی با بیان اینکه همکاران نفت مناطق مرکزی و زاگرس جنوبی در فصل سرد سال اقدام هایی بیش از تعهد برای تولید پایدار گاز طبیعی داشتند، درباره طرح های توسعه ای وزارت نفت در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران اظهار کرد: امروز بازدید ویژه ای از طرح های ضربتی افزایش تولید گاز مجموعه نفت مرکزی داشتیم.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تصریح کرد: قرار است با توسعه میدان های دی و آغار در استان فارس و در شهرستان فیروزآباد ظرفیت تولید گاز را افزایش دهیم که در مرحله نخست با افزایش زودهنگام از میدان دی با ۳ میلیون مترمکعب در روز و آغار با ۴ میلیون مترمکعب در روز (در مجموع روزانه ۷ میلیون مترمکعب) تا سال ۱۴۰۲ اجرایی می شود.

حیدری افزود: در مرحله دوم هم این ظرفیت در مجموع ۲۵ میلیون مترمکعب در روز از میدان های دی و آغار افزوده می شود که برای پالایش این مقدار، نیاز به توسعه پالایشگاه فراشبند است، در حال مذاکره با شرکت های داخلی و سرمایه گذار برای امضای قرارداد آن هستیم که حدود ۱۷۷ میلیون دلار هزینه می برد و تا چند ماه آینده به قرارداد می رسد و افزایش تولید گاز و اشتغال آفرینی در منطقه را در پی دارد.

وی یادآور شد: توسعه کامل میدان های دی و آغار و پالایشگاه فراشبند تا حدود ۳۶ ماه آینده تکمیل می شود که گام مهمی خواهد بود.

تولید ۱۶۵ میلیون مترمکعب گاز در زاگرس جنوبی

سیدابوالحسن محمدی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با اشاره به اینکه امسال برای عبور از زمستان، روزانه ۱۶۵ میلیون مترمکعب گاز در منطقه زاگرس تولید شده، گفت: در تولید این مقدار گاز در زمستان حتی یک روز هم خللی ایجاد نشده است.

وی اظهار کرد: هم اکنون گاز تولیدی از دو میدان آغار و دالان و در آینده گاز تولیدی از میدان دی در این پالایشگاه فراورش خواهد شد.

وی با بیان اینکه ظرفیت پالایشگاه گاز فراشبند ابتدا روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب بود، افزود: اکنون این ظرفیت به ۴۵ میلیون مترمکعب در روز رسیده است.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی ادامه داد: گاز میدان آغار از ۱۳ حلقه چاه بعد از جداسازی و لخته گیری با یک خط لوله ۲۴ اینچ و ۲ خط لوله ۳ اینچ به طول ۹۰ کیلومتر به پالایشگاه فراشبند ارسال می شود.محمدی تأکید کرد: دالان به فاصله ۲۰ کیلومتری این پالایشگاه قرار دارد و گاز بدون لخته گیری به پالایشگاه ارسال می شود.وی با اشاره به اینکه این پالایشگاه از بخش های مختلف تشکیل شده است، افزود: واحد لخته گیر، جداکننده، همچنین برج جذب آب از این بخش هاست. واحد تثبیت مایعات گازی نیز در این پالایشگاه وجود دارد.

 

  شرکت لوله سازی اهواز

 2 حلقه چاه آزادگان عملیاتی شد

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) در بازدید از شرکت لوله سازی اهواز اعلام کرد که دو حلقه چاه در میدان مشترک نفتی آزادگان با استفاده از لوله های ۶ اینچ تولیدشده در شرکت لوله سازی اهواز عملیاتی شده است.

ابوذر شریفی در حاشیه بازدید از شرکت لوله سازی اهواز، ضمن قدردانی از زحمات و تلاش مسؤولان و مدیریت سختکوش مجموعه لوله سازی اهواز، تولید لوله های ۶ اینچ سرویس ترش با مواد اولیه بومی سازی شده به روش ERW برای نخستین بار در شرکت لوله سازی اهواز را دیگر دستاورد بزرگ این مجموعه دانست و گفت: این موفقیت بزرگ را به مجموعه خدوم شرکت لوله سازی اهواز تبریک می گویم.

وی به بازدید خود از پروژه های نفتی میدان مشترک آزادگان اشاره کرد و افزود: هم اکنون این محصول بومی شده در شرکت لوله سازی اهواز در این میدان مشترک نفتی به کار گرفته شده است که جای بسی خوشحالی دارد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: افتخار دارم این خبر مسرت بخش را اعلام کنم که دو حلقه چاه در میدان مشترک نفتی آزادگان با استفاده از لوله های ۶ اینچ تولیدشده در شرکت لوله سازی اهواز عملیاتی شده است.

شریفی اظهار کرد: با ظرفیت های فراوان مجموعه شرکت لوله سازی اهواز و همتی که در مسؤولان و مدیریت این مجموعه سختکوش وجود دارد، امیدواریم این همکاری ها روزبه روز افزایش یابد تا در آینده شاهد پیشرفت و همکاری های بیشتری در حوزه تولید و بومی سازی محصولات و نیازمندی های صنعت نفت باشیم.

وی اظهار امیدواری کرد، با همکاری مستمر شرکت لوله سازی اهواز شاهد تکمیل چرخه نیازمندی های صنعت نفت در کشور باشیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت افزود: در پروژه گوره به جاسک برای نخستین بار، فرایند چرخه تولید آن، تماماً در داخل کشور انجام شد که در نوع خود بی نظیر و افتخاری دیگر برای کشور است که توانسته در شرایط تحریم، به پیشرفت در بومی سازی بپردازد.

پروژه تولید لوله های ۶ اینچ به صورت سرویس ترش با مواد خام تولید داخل در شرکت لوله سازی اهواز با همکاری شرکت فولاد مبارکه اصفهان انجام شده است.

 

  شرکت پایانه های نفتی ایران

چالش ها و مسائل مدیریت عملیات عمومی بررسی شد

 

موانع و چالش های مدیریت عملیات عمومی با حضور سرپرست شرکت پایانه های نفتی ایران بررسی شد.

عباس غریبی در نشست بررسی چالش های عملیات عمومی گفت: شرکت پایانه های نفتی ایران به عنوان شرکتی فنی و عملیاتی با وجود وظایف ذاتی خود در زمینه ذخیره سازی و صادرات نفت کشور، به محیط پیرامون به عنوان بخشی از مسؤولیت های اجتماعی همواره توجه داشته است.

وی ادامه داد: در حوزه مسؤولیت های اجتماعی مجموعه مدیریت عملیات عمومی وظیفه سنگینی به عهده دارد و این مدیریت خدمات خوبی به اهالی و محیط پیرامون ارائه و تعاملات خوبی بین مسؤولان بخش شهری و شرکت های نفتی ایجاد کرده است.

سرپرست شرکت پایانه های نفتی ایران افزود: تاکنون اقدام های خوبی در زمینه های مدیریت پسماندهای خانگی جزیره خارک، توزیع آب مصرفی منطقه شهری خارک، اختصاص سهمیه پروازی به اهالی بومی، حمل ونقل مواد خوراکی و مصالح ساختمانی، ارائه خدمات خودرویی و ایاب و ذهاب خانواده های ساکن، بازسازی معابر و جاده ها، تعمیرات مدارس، زیباسازی پارک ها و اماکن عمومی و برگزاری کلاس های مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی انجام شده است.

غریبی ادامه داد: با توجه به کمبود منابع و تعداد زیاد درخواست و نیازمندی ها، در این زمینه باید عدالت اجتماعی و انضباط مالی مدنظر قرار گیرد.سرپرست شرکت پایانه های نفتی ایران ابراز امیدواری کرد که با هم افزایی و همدلی خوبی که میان شرکت ها، مقام های شهری و اهالی جزیره خارک وجود دارد، شاهد کاهش مشکلات باشیم.

 

بررسی مسائل حوزه فناوری اطلاعات شرکت پایانه های نفتی

غریبی در نشستی جداگانه برای بررسی مسائل و چالش های حوزه فناوری اطلاعات شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: جامعه جهانی در عصری به سر می برد که در آن اطلاعات و دانش را سرمایه اصلی و عامل اساسی رشد و توسعه یک جامعه می شناسد.

وی افزود: فناوری اطلاعات در پیوند بین فعالیت های مختلف یک سازمان و فعالیت های بین سازمانی منطقه ای و بین المللی نقش اساسی دارد. استفاده از فناوری اطلاعات در دنیای امروز، ضامن بقا و تداوم فعالیت های یک سازمان است و بدون بهره مندی از آن نه تنها امکان استفاده از روش های نوین در سازمان فراهم نمی شود؛ بلکه امکان رقابت با سازمان های دیگر نیز از میان خواهد رفت.سرپرست شرکت پایانه های نفتی ایران ادامه داد: حوزه فناوری اطلاعات بر همه مجموعه های شرکت تأثیر مستقیم دارد و فرایندهای کاری باید در بستر فناوری و با هدف کاهش هزینه ها و افزایش سرعت عمل انجام شود.

 بیشتر مسائل شرکت را می توان به وسیله سیستمی کردن فرایندها رفع کرد.

کمبود نیروی انسانی را در قالب سیستمی کردن فرایندها و فعالیت ها می توان جبران کرد.