گره های صنعت پتروشیمی با استفاده از ظرفیت مراکز علمی و پژوهشی باز می شود

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با تأکید بر اینکه گره های موجود در صنعت پتروشیمی با استفاده از ظرفیت های مراکز علمی و پژوهشی گشوده می شود، گفت: از همه ظرفیت های دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و بخش خصوصی برای تکمیل زنجیره ارزش و توسعه متوازن استفاده می کنیم.

هم زمان با سفر روز سه شنبه (هشتم آذرماه) مرتضی شاهمیرزایی به استان ایلام و بازدید از پتروشیمی ایلام، دانشگاه ایلام و طرح پتروشیمی هلیلان، دو تفاهم نامه مهم و راهبردی میان شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با پتروشیمی ایلام و دانشگاه ایلام امضا شد.

وی در بازدید از پتروشیمی ایلام با تأکید بر لزوم خودباوری و ایمان به توانایی های پژوهشگران و دانشمندان توانمند ایرانی برای تأمین نیازهای این صنعت اظهار کرد: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با تکیه بر توان و دانش داخلی نیازهای مجتمع های پترشیمی به کاتالیست های مورد نیاز را تأمین می کند.

وی افزود: مدیریت کنترل تولید و مدیریت طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی آمادگی دارند از تولید مستمر و طرح های توسعه ای پتروشیمی ایلام حمایت های لازم را داشته باشند تا فرآیند تکمیل زنجیره ارزش در مجتمع پتروشیمی ایلام تکمیل شود.

 مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین پس از بازدید از بخش های مختلف دانشگاه ایلام، در جریان تازه ترین دستاوردهای علمی و پژوهشی کسب شده این دانشگاه قرار گرفت و با تأکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت های موجود شرکت های دانش بنیان، دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی برای توسعه صنعت پتروشیمی اظهار کرد: استان ایلام به عنوان یک قطب مهم تولیدکننده نفت، گاز و محصولات مختلف پتروشیمی زمینه مناسبی برای گسترش همکاری ها میان صنعت و دانشگاه فراهم کرده است.

شاهمیرزایی با بیان اینکه با وجود شرایط تحریم در کشور اکنون ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران بیش از ۹۰ میلیون تن است، گفت: تکمیل زنجیره ارزش و توسعه متوازن این صنعت با استفاده از فناوری های روزآمد جهان و دانش متخصصان و کارشناسان ایرانی با جدیت پیگیری می شود و در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه در همه این سال ها تحریم های ظالمانه و یک جانبه بر صنعت نفت ایران سنگینی کرده است، بیان کرد: درهای همه تأسیسات صنعت پتروشیمی به روی جوانان ایرانی باز است و می توانند از مجتمع ها و طرح های پتروشیمی بازدید کنند.

شاهمیرزایی با تأکید بر اینکه گره های موجود در صنعت پتروشیمی با استفاده از ظرفیت های مراکز علمی و پژوهشی گشوده می شود، گفت: از همه ظرفیت های دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و بخش خصوصی برای توسعه متوازن استفاده می کنیم.

وی با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ورود دانش های نوین و همکاری با مراکز دانشگاهی برای توسعه و پیشرفت صنعت دانش بنیان پتروشیمی حمایت می کند، یادآور شد: امضای تفاهم نامه میان دانشگاه ایلام و پتروشیمی نقطه عطفی خواهد بود که همکاری های ما جنبه عملیاتی بیشتری یابد، هرچند در گذشته این همکاری ها وجود داشته است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بازدید از طرح ۲۰۰ هزار تنی پلی اتیلن سنگین پتروشیمی هلیلان در منطقه هلیلان بر ضرورت رعایت اصول و الزام های محیط زیستی، دریافت همه مجوزهای لازم و نیز تکمیل زیرساخت ها و امضای قرارداد خوراک مورد نیاز تأکید کرد.

در حاشیه سفر مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به استان ایلام، تفاهم نامه تأمین کاتالیست واحد پلی اتیلن سنگین مجتمع پتروشیمی ایلام بین مجید دفتری، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و غلامحسن گرشاسبی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام امضا شد.

براساس این تفاهم نامه کاتالیست تولید شده از سوی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در روزهای آتی وارد پتروشیمی ایلام می شود و قرار است به زودی مراحل بارگذاری این کاتالیست آغاز شود.

افزون بر این، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و دانشگاه ایلام با هدف گسترش همکاری میان دانشگاه و صنعت تفاهم نامه همکاری امضا کردند، این تفاهم نامه بین مجید دفتری، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و طاهر علی محمدی، رئیس دانشگاه ایلام امضا شد.

 

انتشار تازه ترین فهرست شرکت های متقاضی فعالیت در حوزه اکتشاف و تولید

معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت فهرست تازه شرکت های متقاضی فعالیت در حوزه اکتشاف و تولید را منتشر کرد.

با توجه به تکالیف پیش بینی شده در مواد ۴ و ۶ مصوبه هیئت وزیران درباره شرایط عمومی، ساختار و الگوی قراردادهای بالادستی نفت و گاز و با توجه به پایان اعتبار مجوز فعالیت شرکت های حاضر در فهرست وزارت نفت برای حضور در قراردادهای اکتشاف، توسعه و تولید میدان های نفت و گاز به عنوان شرکت های اکتشاف و تولید (E&P) ایرانی، با تشکیل کارگروه پنج نفره با ریاست وحیدرضا زیدی فرد، معاون مهندسی، پژوهش و فناوری و با حضور مدیرکل نظام فنی اجرایی و ارزشیابی طرح های وزارت نفت و سه نفر از مدیران ارشد شرکت ملی نفت، برنامه ریزی لازم از سوی معاونت یاد شده با همکاری شرکت ملی نفت به منظور بازنگری و ارتقای ضوابط ارزیابی شرکت ها انجام شد.

بر این اساس پس از نهایی سازی مدل ارزیابی و انتشار فراخوان عمومی در اواخر مردادماه امسال، مدارک و مستندهای مربوطه از ۳۸ شرکت متقاضی، دریافت و پس از بررسی های کارشناسی از سوی کارگروه تخصصی ارزیابی، صلاحیت ۱۷ شرکت و دو گروه مشارکت مشتمل بر هفت شرکت پایه یک، هشت شرکت پایه ۲ و چهار شرکت/ مشارکت پایه ۳ تأیید شد که فهرست و اطلاعات شرکت های مورد اشاره از طریق پایگاه اطلاع رسانی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری (doert.mop.ir) قابل دسترسی و مشاهده است.

بر اساس ضوابط مصوب ارزیابی، شرکت های اکتشاف و تولید پایه یک، امکان حضور در پروژه هایی با سقف برآورد سرمایه گذاری مستقیم تا ۱۲ میلیارد دلار و شرکت های پایه ۲ و ۳ به ترتیب امکان حضور در پروژه هایی با سقف برآورد سرمایه گذاری مستقیم تا ۶ میلیارد دلار و ۲.۵ میلیارد دلار را دارند.

حضور در این فهرست، تنها به عنوان تأیید اولیه ظرفیت و توان حضور شرکت ها در قراردادهای توسعه و بهره برداری از میدان های نفت و گاز است و در فرآیند واگذاری طرح ها، به تناسب شرایط و ویژگی های میدان موردنظر، شرکت ملی نفت ایران ارزیابی های فنی و تخصصی لازم را انجام می دهد.

 

تمدید مهلت درخواست متقاضیان طرح های پتروشیمی با خوراک بوتان و پروپان

معاونت برنامه ریزی وزارت نفت مهلت ارسال درخواست و بارگذاری مدارک و مستندات متقاضیان طرح های پتروشیمی با خوراک بوتان و پروپان را تا پایان آذرماه تمدید کرد.

«براساس اعلام معاونت برنامه ریزی وزارت نفت، مهلت ارسال درخواست و بارگذاری مدارک و مستندات متقاضیان طرح های پتروشیمی با خوراک بوتان و پروپان برای بهره مندی از تسهیلات قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی در درگاه ملی مجوزهای کشور (سامانه  g4b.ir) تا پایان آذرماه ۱۴۰۱ برای آخرین بار تمدید شد.»

متقاضیان برای دریافت اطلاعات تکمیلی می توانند به سایت petrorefinery.mop.ir مراجعه کنند.

 

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

 

همه پتروشیمی های منطقه ویژه پارس عملیاتی هستند

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: مجتمع های پتروشیمی منطقه ویژه پارس با توجه به پایان بزرگ ترین عملیات تعمیرات اساسی واحد آبگیر شرکت مبین انرژی خلیج فارس، عملیاتی هستند.

بیژن چگنی اظهار کرد: هم زمان با بازگشت واحد آبگیر شرکت مبین انرژی خلیج فارس به فعالیت عادی خود، خوشبختانه روند تولید پایدار در پتروشیمی های منطقه ویژه پارس نیز آغاز شده است و ریسک توقف های مکرر اضطراری در فاز یک پتروشیمی عسلویه به حداقل ممکن می رسد.

وی با بیان اینکه بزرگ ترین عملیات تعمیرات اساسی خطوط ارتباطی آب دریا و تعویض شیرهای عظیم واحد آبگیر شرکت مبین انرژی خلیج فارس با صرف ۱۶۰ هزار نفر-ساعت کار مداوم و شبانه روزی و حفظ سلامت همکاران با موفقیت پایان یافت، گفت: این عملیات سنگین ترین عملیات تعمیرات اساسی واحد آبگیر شرکت از بدو تأسیس تاکنون به شمار می آید که ویژگی ها و پیچیدگی های زیادی برای هماهنگی و اجرا داشت.

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در مدت زمان اجرای این عملیات لوله ها و کلکتور خروجی پمپ های عظیم ۱۰۴ که به صورت هم زمان آب خنک کننده مورد نیاز پنج شرکت منطقه شامل پتروشیمی های نوری، جم، پردیس، آریاساسول و واحد ASU مبین را تأمین می کند، ترمیم و شیرهای روی این خطوط نیز تعویض شد.

چگنی با اشاره به اینکه در این عملیات تعمیراتی که به دلیل لزوم همکاری شرکت های سرویس گیرنده، پس از ۱۷ سال به انجام رسید، افزود: پس از تخلیه خط، از هدر و کلکتور آبگیر مبین که ۶ متر ارتفاع داشته و در نوع خود بزرگ ترین خط در ایران و دنیاست، بازرسی فنی به عمل آمد و با تعیین میزان خوردگی، اقدام های لازم از قبیل رفع زنگ زدگی ها، خوردگی ها، رنگ آمیزی دوباره، تعویض یا تعمیر ولوها و اتصالات عظیم این خطوط به انجام رسید.

وی تصریح کرد: شرکت مبین انرژی موفق شد با انجام تمهیدات لازم و اقدام های ابتکاری و اجرای مسیرهای فرعی و کمکی از دیگر خطوط خنک کننده نسبت به حفظ تولید در واحد ASU مبین، پتروشیمی های نوری و جم (توقف موقت سه روزه) و پیشگیری از توقف طولانی مدت اقدام کند.

 

راه اندازی دیزل ژنراتورهای برق در نیروگاه پایانه نفتی خارک

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: همسو با پدافند غیرعامل و با هدف افزایش قابلیت اطمینان و تاب آوری و تأمین مستمر و پایدار برق مورد نیاز ناحیه صنعتی، خرید، دو دستگاه دیزل ژنراتور با ظرفیت 2250KVA و با اعتباری بیش از ۲۸۰ میلیارد ریال در پایانه نفتی خارک نصب و راه اندازی شد.

عباس اسدروز اظهار کرد: تأمین برق ناحیه صنعتی و مسکونی پایانه نفتی خارک با توربوژنراتورهای مستقر در نیروگاه بزرگ این پایانه انجام می شود.

وی افزود: به منظور تأمین برق مستمر و پایدار در شرایط اضطراری در ناحیه صنعتی پایانه نفتی خارک، دو دستگاه دیزل ژنراتور با توان نامی ۲۲۵۰ کیلوولت آمپر و با اعتباری بالغ بر ۲۸۰ میلیارد ریال در نیروگاه برق این پایانه نصب و راه اندازی شد.

فرمانده ارشد پدافند غیرعامل و مدیریت بحران جزیره خارک ادامه داد: با توجه به اینکه تولید برق پایدار در پایانه نفتی خارک اهمیت بسیار بالایی به ویژه در ناحیه صنعتی مخازن ذخیره سازی و اسکله های صادراتی دارد، به همین منظور پروژه ای در شرکت پایانه های نفتی ایران به منظور خرید و نصب دو دستگاه دیزل ژنراتور اضطراری به ظرفیت اسمی ۲۲۵۰ کیلوولت آمپر تعریف و عملیاتی شد.

اسدروز تصریح کرد: پس از طی فرآیند خرید این دو دستگاه دیزل ژنراتور، نصب آنها و متعلقات مربوطه شامل ترانس های تبدیل، تابلوهای برق، تابلوهای کنترل و کابل کشی انجام شد و سپس تست های مختلف و مانورهای گوناگون بهره برداری و تنظیمات مورد نیاز  نیز در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: پس از انجام مقدمات راه اندازی و حصول اطمینان از صحت عملکرد تجهیزات نصب شده، راه اندازی نهایی و آزمون ۷۲ ساعته با موفقیت انجام و تحویل بهره بردار شد.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران تأکید کرد: یکی از مهم ترین قابلیت های این دیزل ژنراتورها مدت زمان بسیار کوتاه راه اندازی آنهاست که در کمتر از ۱۰ ثانیه از زمان استارت در مدار عملیاتی قرار می گیرند که کمترین قطع برق و بالاترین قابلیت اطمینان را در شرایط اضطرار شبکه تولید برق به ویژه در ناحیه صنعتی این پایانه رقم می زند.