حق و باطل

امام حسن عسکری(ع) فرموده اند: «ما ترَکَ الحقَّ عزیزٌ إلاّ ذَلَّ  و لا اخَذَ بهِ ذلیلٌ اِلا عَزَّ»؛ هیچ فرد با عزّتی حق را رها نکرد، مگر آنکه خوار شد و هیچ خواری حق را نگرفت، مگر آنکه عزّت یافت. (موسوعة سیرة اهل البیت علیهم السلام، ج۳۴، ص ۱۲۹)

شرح حدیث

جهان، عرصه تقابل حق و باطل است. عده ای همواره در پی حق هستند، گروهی هم دنبال باطل می روند؛ چه باطل در عقاید، چه باطل در گروه های اجتماعی و سیاسی و یا باطل در رفتار و اعمال. خداوند، انسان ها را به حق و برپا داشتن آن فرا می خواند: «له دعوةُ الحق» (سوره  رعد (۱۳)، آیه  ۱۴).

واژه حق، بارها در قرآن به کار رفته است. خدا حق است، آخرت حق است، دین اسلام و دعوت های انبیا و عقیده به مبدأ و معاد حق است.

کسانی که دعوت حق پیامبران را بپذیرند و خداپرست شوند و در جبهه حق قرار گیرند و به عدالت پایبند باشند و با ظلم و حق کشی بستیزند، راهشان حق است و فرجامشان بهشت، هم در دنیا عزیزند و هم در آخرت سرفراز؛ اما کسی که از حق روی گردان شود، خوار و بی مقدار است.

در رویارویی حق و باطل، نباید بی طرف بود؛ اگرچه «متاع کفر و دین بی مشتری نیست، گروهی این، گروهی آن پسندند»؛ اما باید بکوشیم در صف حق قرار بگیریم و مدافع حق باشیم.

در حادثه عاشورا، جبهه امام حسین(ع) حق بود و جبهه یزید، باطل.

کسانی به حسین بن علی(ع) پیوستند و از او حمایت و در این راه جان خویش را هم نثار کردند. نتیجه آن شد که تا ابد عزیز گشتند و نامشان جاودانه ماند. کسانی هم جبهه حق را رها کردند و امام را تنها گذاشتند. آنان دچار ذلت و خواری گشتند و در تاریخ هم جز بدنامی برایشان نماند. سربلندی را در حمایت از حق بجوییم، هرچند پیروان حق اندک باشد!

 

عطر ماندگار: بیانات مقام معظم رهبری

مهم ترین توصیه رهبر معظم انقلاب به دانشجویان

اولین توصیه من به شما دانشجوها، پرهیز از انفعال و ناامیدی است. مواظب باشید، یعنی مواظب خودتان باشید، مواظب دلتان باشید، مواظب باشید دچار انفعال نشوید، دچار ناامیدی نشوید. شما باید کانون تزریق امید به بخش های دیگر باشید. بله، نابسامانی هایی در بخش های مختلف وجود دارد؛ اما این نابسامانی ها غیرقابل رفع است؟ ابداً؛ اینها قابل رفع است. مدیران خوبی هستند، وجود دارند، ان شاءالله می توانند و انجام می دهند، کما اینکه تا حالا خیلی از کارها انجام شده. 15-10 سال قبل از این، یک حرکت علمی مطرح شد، چه کسی باور می کرد که به اینجا برسد؛ الحمدلله این حرکت پیشرفت کرد و کارهای بزرگی انجام شد. در زمینه فناوری همین جور، در زمینه های بهداشت و درمان و سلامت همین طور؛ در خیلی از زمینه ها کارهای بزرگی انجام شده و در دیگر زمینه ها هم می تواند انجام شود.

بنابراین اولین مسأله ای که بنده توصیه می کنم، این است که شما در این زمینه تقوا به خرج بدهید. تقوا به همان معنایی که من اینجا در دیدار کارگزاران گفتم؛ تقوا یعنی خود را مرتباً مراقبت کردن و مواظب بودن. مراقب خودتان باشید که دچار یأس و ناامیدی و [اینکه] نمی شود و فایده ای ندارد و مانند این حرف ها، نشوید. این اولین توصیه ماست. اگر شماها این توصیه را ندیده بگیرید، نه فقط نقش دانشجو تنزل پیدا می کند؛ بلکه بقیّه موتورهای حرکت به جلو هم کند می شود، حرکتش کُند خواهد شد، یعنی روی آنها هم تأثیر منفی می گذارد.

(بیانات رهبر معظم انقلاب در دیداربا دانشجویان)

 

حضرت زهرا(س) بهترین الگو برای زنان امروز (بخش اول)

اسلام به‏عنوان آخرین و کامل ترین دین، گر چه 14 ‏قرن پیش از سوی خاتم انبیا بر جامعه بشری عرضه شده است؛ اما برای همه ‏زمان ها و تمامی انسان هاست. همین طور، کسانی که تجسم کامل دین ‏و تبلور عینی قرآن و وحی الهی هستند و ما از آنان به عنوان الگوی هدایت و اسوه تکامل نام می‏بریم، برای همه ‏انسان ها و در همه زمان ها الگو هستند و در مورد آنها دیروز و امروز مطرح نیست. آنان ‏همواره اسوه‏های روز و فراتر از زمانند؛ زیرا ما هر قدر مراتب رشد و کمال را بپیماییم، باز آنان جلوتر و کامل ترند. به عبارت دیگر، آنان چون تمامی مدارج تکامل را پیموده‏اند، در واقع در هر نقطه از مسیر هدایت، حضور دارند. برای هر مرتبه تکامل و هر انسانی الگو و اسوه‏ هستند؛ البته جامعه و شرایط زندگی هر دوره با دوره دیگر تفاوت دارد؛ اما سخن بر سر شرایط نیست. اسوه‏های انسانی هیچ‏گاه محصور در یک دوره و شرایطی خاص نیستند، وگرنه نمی‏توانستند اسوه و الگو قرار بگیرند. الگوپذیری انسان امروز از آن بزرگواران، ‏در واقع یافتن راه ها، خطوط اصلی زندگی اسوه های دینی و چگونگی‏ رسیدن به کمال و شکوفاسازی استعدادهاست و این مساله ارتباطی به زمان و مکان خاصی ندارد.

«این شبهه از اینجا نشأت می گیرد که برخی تصور می کنند با تغییر زمان و سبک زندگی، ارزش های اخلاقی و معنوی نیز تغییر می کند و جای فضایل با رذایل عوض می شود. درحالی که آنچه تغییر و تحول پیدا می کند، عنصر زمان و مکان و ابزارهایی است که مفاهیم اخلاقی در آن ظهور و بروز پیدا می کند.»

مفاهیمی مانند حق، تقوا، احسان، راستگویی، صبر، حیا، عفت و پاکدامنی همیشه پسندیده و قابل ستایش بوده و باطل، ظلم، دروغگویی، بی عفتی و امثال آن در همه زمان ها ناپسند و با فطرت انسان ناسازگار است، از این رو فضای زندگی، قالب ها، امکانات، رنگ ها، ظواهر مادی، تکنولوژی و زندگی در آسمانخراش ها موجب نمی شود جای عفت را با بی عفتی عوض کنیم، دروغ را زیبا و راستگویی را زشت بدانیم.»

 تفكيك ميان قالب و محتواي سيره ها

الگوپذيري از حضرت زهرا(ع) به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم می تواند صورت گیرد. الگوپذیری مستقيم آن است كه گفتار و رفتار آن بزرگوار را عيناً برنامه و راه و رسم زندگاني خويش قرار دهيم. در بعضی موارد از جمله عبادت و دعا، همان شكل و قالب رفتاري، می تواند اسوه و الگوي ما قرار گيرد. براي نمونه در روایت آمده است كه حضرت زهرا(س) پس از هر نماز واجب ذكر مخصوص داشتند. (34 مرتبه الله اکبر، 33 مرتبه الحمدلله، 33 مرتبه سبحان الله)؛ ذكري كه دستور آن را به عنوان هديه اي عظيم از پدر بزرگوارشان دريافت كرده بودند و همواره بر آن مداومت می ورزیدند و به شيعيان خويش نيز توصيه مي فرمودند. از این رو، ما نيز به آن حضرت اقتدا می کنیم و همان ذكر را با همان ترتيب، بعد از هر نماز واجب به عنوان تعقيبات نماز مي گوييم. چنين اقتدايي به آن بزرگوار، اسوه پذيري مستقيم خواهد بود.

الگوپذیری غیرمستقیم، آن است كه روح و حقيقت گفتار يا كردار آن اسوه الهي را درك کنیم و با تحليل و استنباط از سيره علمي و عملي آن بزرگوار، وظيفه خويش را در همه ابعاد زندگاني (فردي، اجتماعي، فرهنگي، سياسي، اقتصادي و...) دريابيم. بسياري از شکل ها و قالب های رفتاري اسوه ها، ويژه شرایط خاص بوده است، از این رو منظور از اسوه پذيري از آن رفتارها، اين نيست كه همان قالب و شكل رفتاري خاص را اقتباس و تقليد كنيم؛ بلكه مطلوب و مقصود اين است كه روح و محتواي آن سيره رفتاري را درك کرده و آن را در شكل ها و كالبد هايي نوين، طبق اقتضاي شرايط زماني و مكاني خويش تحقق دهيم.

براي نمونه در روايات مي بينيم كه حضرت فاطمه زهرا(س) و امیرالمومنین علی(ع) در يك چهارديواري كوچك و گلين زندگي و از پوست گوسفند، به عنوان رواندازشان استفاده مي كردند. حضرت زهرا(س) چادري از ليف خرما مي بافتند و از آن استفاده مي كردند. قالب و شكل این گونه رفتارها به هیچ وجه در عصر حاضر قابل تأسي نیست؛ اما آنچه ارزشمند و قابل تأسي است، «حقيقت»، «محتوا» و «روح» اين رفتارهاست. اسوه پذيران حقيقي کسانی هستند كه روح اين رفتارها را درك و اقتباس کرده و در كالبد زندگي خويش به اجرا بگذارند؛ مانند روح بي اعتنايي به دنيا و حقير شمردن مظاهر فريبنده آن، روح پارسايي و رستگي از حب دنيا، روح ساده زيستي و پرهيز شديد از تجمل گرایی.

 الگو گیری از حضرت زهرا(س) در رفتار با پدر

حضرت زهرا(س)، 7-6 ساله بودند که قضیه شعب ابیطالب پیش ‏آمد. شعب ابیطالب، دوران بسیار سختی در تاریخ صدر اسلام است؛ این دوران به زمانی بازمی گردد که پیامبر اکرم(ص) رسالت خود را شروع و آن را علنی کرده بودند و بتدریج ‏مردم مکه، بخصوص جوانان و برده‏ها به حضرت ‏می‏گرویدند. در این زمان، بزرگان طاغوت مثل ‏ابولهب، ابوجهل و دیگران وقتی ‏دیدند که هیچ چاره‏ای ندارند جز اینکه ‏پیامبر(ص) و پیروان تازه گرویده به آن حضرت را از مدینه اخراج کنند، تعداد زیادی از آنها را که ده ها خانوار می‏شدند، از مکه بیرون کردند. حضرت ‏ابیطالب در نزدیک مکه ‏و در شکاف کوه، ملکی داشت که از آن به ‏«شعب ابیطالب‏» یاد می شد؛ این بزرگواران به مدت سه سال در این ملک ساکن بودند و در محاصره و تحریم کامل اقتصادی قرار داشتند. این دوره، یکی از دوران بسیار سخت و طاقت فرسای زمان پیامبر(ص) است. در همین بین، حضرت ابیطالب و حضرت خدیجه کبری(س) که از پشتیبانان و امید پیامبر(ص) بودند، ظرف یک هفته از دنیا رفتند. حضرت فاطمه زهرا(س) در این دوره پرمشقت و طاقت فرسا، احساس مسؤولیت کردند و مثل یک ‏مادر، یک مشاور و یک پرستار، تلاش کردند غبار غم و اندوه و مشکلات را از چهره پدر بزدایند. از این رو پیامبر گرامی اسلام(ص) از ایشان به عنوان «ام‏ابیها» (مادر پدرش) یاد کرده است. آیا این رفتار نمی‏تواند برای یک نوجوان و جوان در همه زمان ها الگو باشد؟

 

پیام تبریک به مناسبت سالروز تأسیس بسیج

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معراج، مهدی علی مددی، معاون وزیر در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و رئیس شورای عالی فرهنگی وزارت نفت با صدور پیامی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای بسیجی، هفته بسیج را به محضر فرماندهی معظم کل قوا، آحاد همکاران صنعت نفت بویژه ایثارگران، جانبازان، آزادگان و خانواده معظم شهدای صنعت نفت تبریک گفت.

متن پیام به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بسیج، لشکر مخلص خداست که دفتر تشکل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضا نموده اند.«امام خمینی(ره)»

5 آذر سال 1358 سالروز فرمان تاریخی بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل ارتش 20 میلیونی است که زمینه تشکیل سازمانی مردمی و پرافتخار در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را رقم زد. بسیج، بزرگترین نیروی مردمی است که در پرتو ژرف اندیشی و آینده نگری امام راحل(ره)، با هدف صیانت از اصول، آرمان ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی شکل گرفت و با هدایت های راهگشای مقام معظم رهبری، به پیشرفت و بالندگی رسید و به گسترده ترین شبکه مردمی در خدمت رسانی به مردم در عرصه های مختلف تبدیل شد.

اینجانب ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای بسیجی، هفته بسیج را به محضر فرماندهی معظم کل قوا، آحاد همکاران صنعت نفت، بویژه ایثارگران، جانبازان، آزادگان و خانواده معظم شهدای صنعت نفت تبریک عرض می کنم و پایداری و سربلندی این دلاورمردان و پاک باختگان عرصه ایثار را در دفاع از کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی، از خداوند منان خواستارم.

 

برگزاری صبحگاه مشترک بسیجیان صنعت نفت

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معراج، آیین صبحگاه مشترک بسیجیان صنعت نفت با حضور جواد اوجی، وزیر نفت روز سه شنبه یکم آذر، در محوطه وزارت نفت برگزار شد.

جواد اوجی در آیین صبحگاه مشترک بسیجیان صنعت نفت، با سلام و درود به آستان شهیدان دفاع مقدس، امام خمینی(ره)، شهید سردار حاج قاسم سلیمانی و بسیجیان حاضر در این آیین اظهار کرد: خدا را شاکرم به بنده توفیق داد امروز در جمع بسیجیان بی ادعای صنعت نفت حاضر باشم.

وی با درود به روان پاک امام خمینی(ره) به دلیل کار ابتکاری ساماندهی سازمان بسیج مستضعفان بعد از انقلاب اسلامی گفت: این کار با هدف استفاده حداکثری از ظرفیت مردمی برای پیشبرد اهداف نظام بخوبی شکل گرفت. همان طور که می دانید، در جنگ تحمیلی هشت ساله حضور پررنگ اقشار مختلف مردم در قالب همین بسیج سبب شد دشمن نتواند یک قدم از خاک کشور را تصرف کند.

وزیر نفت افزود: پس از انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی در دوران سازندگی، تفکر بسیجی در ایران همچنان نقش آفرین بوده و در همه عرصه ها سبب شکوفایی شده و امروز این تفکر در میان کشورهای آزاده نیز گسترش یافته است.

اوجی با بیان اینکه رویکرد استفاده از ظرفیت مردمی و تفکر بسیجی در دولت سیزدهم برای غلبه بر کینه و تحریم دشمنان ایران در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: از بدو آغاز به کار این دولت، کشور با مشکلاتی همچون تأمین سوخت زمستانی، کمبود سوخت مایع در نیروگاه ها، انجام نشدن تعمیرات اساسی در برخی پالایشگاه های نفتی و گازی و تشدید تحریم های بین المللی و از همه مهم تر فروش و صادرات نفت، میعانات گازی و محصولات پتروشیمی مواجه بود که خوشبختانه با همت و تفکر بسیجی کارکنان صنعت نفت و تلاش آنها توانستیم بر این مشکلات غلبه کنیم.

وی با تأکید بر اینکه پیش از دولت سیزدهم، رقم صادرات نفت و میعانات گازی کشور آنچنانی نبود، گفت: بنده پارسال در آیین صبحگاه مشترک بسیجیان صنعت نفت در حضور کارکنان صنعت نفت قول دادم که با تلاش این کارکنان و نیروهای مسلح کشور، افزایش صادرات نفت و میعانات گازی رقم خواهد خورد.

 وزیر نفت افزود: صنعت نفت ایران هم اکنون در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارد و بالاترین تحریم ها بر این صنعت اعمال شده است.

مرتضی شاه میرزایی، فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت نفت نیز در این مراسم گفت: ما ملت یکپارچه ایران از همه اقوام، زیر پرچم ولایت لبیک گوی مقام معظم رهبری هستیم.

وی افزود: ملت ایران همچون یدی واحد و دانه های زنجیر به یکدیگر پیوسته بوده و هیچ نیرویی نمی تواند این ملت را از هم جدا کند. امروز ما بسیجیان صنعت نفت به نمایندگی از کارکنان، مدیران و همه اقشار این صنعت با حضرت آیت الله خامنه ای تجدید میثاق می کنیم.

فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت نفت اظهار کرد: امروز هرکسی در این کره خاکی دل در گرو انقلاب اسلامی ایران دارد، یک نیروی بسیجی به شمار می آید و به طور حتم، به عضویت رسمی در سازمان بسیج مستضعفان نیاز ندارد.

شاه میرزایی با اشاره به اینکه وزیر نفت ایران، وزیری مردمی و از جنس صنعت نفت است، گفت: همه بسیجیان صنعت نفت آماده اند تا گردنه های سخت صنعت نفت در دوران تحریم را پا به پای رهبری و دولت همچون دوران دفاع مقدس طی کنند تا این صنعت در مسیر سرمایه گذاری، بومی سازی، توسعه زنجیره ارزش در بخش های پایین دستی  و... گام بردارد.