رئیس جمهوری در نشست خبری مشترک با نخست وزیر عراق:

ایران به دنبال توسعه تبادلات با عراق در حوزه انرژی است

رئیس جمهوری با تأکید بر عزم ایران برای گسترش همکاری ها و ارتقای سطح روابط با عراق در همه عرصه ها گفت: تهران به دنبال توسعه تبادلات با بغداد در عرصه های مختلف تجاری و انرژی است. سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری مشترک با محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق با ابراز خرسندی از ثبات سیاسی و تشکیل دولت جدید عراق اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره از ملت واحد و دولت قوی در عراق استقبال و حمایت می کند. وی با تأکید بر عزم ایران برای گسترش همکاری ها و ارتقای سطح روابط با عراق در عرصه های اقتصادی، تجاری، سیاسی، فرهنگی و امنیتی افزود: ایران به دنبال توسعه تبادلات با عراق در عرصه های مختلف تجاری و انرژی است و برگزاری نشست های منظم کمیسیون همکاری های مشترک دو کشور می تواند نقش مؤثری در تحقق این هدف داشته باشد. رئیس جمهوری تصریح کرد: روابط ایران با عراق، روابطی متفاوت و ممتاز است و تقویت و تعمیق روابط دوجانبه باید به گسترش و ارتقای سطح تعاملات منطقه ای و بین المللی برای استقرار هرچه بیشتر صلح و ثبات در منطقه و جهان بینجامد. رئیسی، روابط جمهوری اسلامی ایران با عراق را دارای ریشه های عمیق و تاریخی و برآمده از اعتقادها و باورهای مشترک دو ملت توصیف کرد و گفت: اوج این روابط در مراسم شکوهمند اربعین حسینی و میزبانی بسیار عالی دولت و ملت عراق از زائرین امام حسین (ع) به ویژه زائران ایرانی متجلی شده که شایسته قدردانی و تشکر صمیمانه است. وی با بیان اینکه آغاز به کار آقای السودانی در سمت نخست وزیری عراق حاصل توافق و تفاهم گروه های مختلف سیاسی این کشور است، ابراز امیدواری کرد که حاصل کار دولت تازه عراق خدمتی متفاوت برای ملت عراق و همراهی و همکاری بیشتر با کشورهای همسایه باشد.

رئیس جمهوری در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه امروز ایران و عراق در گستره وسیعی از مسائل سیاسی، اقتصادی، امنیتی، اجتماعی، فرهنگی و علمی و فناوری همکاری بسیار خوب و نزدیکی دارند و امیدواریم در دوره جدید این همکاری ها ارتقا یابد. رئیسی امنیت، صلح و ثبات در منطقه را مورد تأکید دو کشور دانست و اظهار کرد: از این منظر مبارزه با گروه های تروریستی، جرائم سازمان یافته، مواد مخدر و هر خطری که منطقه را تهدید کند، مورد توافق و تأکید دو کشور است.

وی افزود: امنیت و صلح و ثبات در منطقه باید به دست کشورهای منطقه تأمین شود و حضور بیگانگان به هیچ وجه امنیت ساز نبوده، بلکه عامل مشکلات پرشمار برای منطقه است.

تقویت همکاری های بانکی ایران و عراق

محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری نیز با اشاره به وجود زمینه های همکاری پرشمار بین ایران و عراق، تقویت همکاری های بانکی را پیش نیاز توسعه مناسبات اقتصادی و گسترش همکاری ها در بخش انرژی دانست و خواستار رفع موانع بانکی و مبادلات تجاری میان دو کشور شد.

وی ضمن تبریک و ابراز خرسندی به دلیل استقرار دولت عراق گفت: کمک برای تقویت دولت و پیشرفت ملت عراق از راهبردهای اصلی جمهوری اسلامی و مورد تأکید رئیس جمهوری ایران است.

وی روابط تهران و بغداد را صمیمانه و مستحکم توصیف کرد و افزود: برای توسعه و پایداری مناسبات فیمابین لازم است مناسبات اقتصادی دو کشور بیش از پیش تقویت شود که در این زمینه دو کشور می توانند با گسترش همکاری های مشترک در بخش های مختلف، روابط تجاری خود را تقویت کنند.

معاون اول ریاست جمهوری امنیت ایران و عراق را جدایی ناپذیر ارزیابی و تصریح کرد: نظارت و کنترل دقیق بر مرزها امری مهم و ضروری است و انتظار داریم دولت عراق اجازه ندهد که از خاک این کشور تهدیدی برای امنیت ایران ایجاد شود.

مخبر با اشاره به وجود زمینه های همکاری متعدد میان ایران و عراق، تقویت همکاری های بانکی را پیش نیاز توسعه مناسبات اقتصادی و گسترش همکاری ها در بخش انرژی دانست و خواستار رفع موانع بانکی و مبادلات تجاری میان دو کشور شد.

وی ادامه داد: ایران از دستاوردها و توانمندی های گسترده ای در بخش های مختلف از جمله در حوزه دانش بنیان برخوردار است و اگر زمینه فعالیت تجار و شرکت های دانش بنیان ایرانی در عراق فراهم شود، می توانند کارهای موثری در جهت رفع نیازهای عراق انجام دهند.

 

استاندار اردبیل:

پروژه جدید گازرسانی به اردبیل بزودی کلید می خورد

 استاندار اردبیل اعلام کرد، پروژه جدید گازرسانی به اردبیل تا سه ماه آینده با انجام مطالعات کلید می خورد.

سیدحامد عاملی در تشریح نشست با علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و مجید چگنی، مدیرعامل شرکت گاز ایران گفت: در این نشست، درباره پایداری گاز استان اردبیل گفت وگو شد. با توجه به اینکه اردبیل در انتهای خط لوله گازکشی کشور قرار دارد و از استان های سردسیر است، در زمان اوج مصرف گاز، با چالش هایی روبه رو می شود.

وی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم قطعی گاز در استان سبب چالش های اجتماعی شود، تصریح کرد: قطعی گاز آسیب های جدی به محصولات کشاورزی و محصولات گلخانه ای وارد می کند.استاندار اردبیل ادامه داد: یکی دیگر از موضوع های مطرح شده در این نشست، مصوبه های سفر ریاست جمهوری به استان اردبیل بود که مربوط به تأمین گاز بزرگ ترین گلخانه شمال استان اردبیل است که درباره نحوه تأمین گاز آن بحث و بررسی شد تا عملیات گازرسانی از گرمی به پارس آباد و از پارس آباد به اصلاندوز انجام شود. این پروژه تجهیز کارگاه می شود و فاز دوم آن نیز با حضور پیمانکار آغاز خواهد شد.

عاملی تأکید کرد: موضوع بعدی که در این نشست مطرح شد، این بود که گاز مصرفی برخی واحدهای تولیدی به دلیل ابلاغیه سال ۱۴۰۰ وزارت صمت در صدور تعرفه با مشکل روبه رو شده بودند که با توضیحات مدیرعامل شرکت گاز ایران مقرر شد نحوه محاسبه گاز واحدهای تولیدی با نظر دیوان محاسبات و سازمان برنامه و بودجه بازنگری شود.

 

معاون سازمان انرژی اتمی ایران:

ایران به دانش استفاده از پرتوهای اتمی برای سبک سازی نفت سنگین دست یافت

معاون سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به دستیابی به دانش استفاده از پرتوهای اتمی با هدف سبک سازی نفت سنگین و فوق سنگین به نفت سبک و متوسط گفت: از این دانش فنی در نخستین کنفرانس دانش بنیان صنعت نفت رونمایی می شود. سید پژمان شیرمردی با اشاره به مشارکت سازمان انرژی اتمی در این رویداد اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی به دانش استفاده از پرتوها برای شکست ساختارهای هیدروکربوری و افزایش عدد API با هدف سبک سازی و کاهش گرانروی نفت خام سنگین و فوق سنگین دست یافته است. وی افزود: سازمان انرژی اتمی، تاکنون اقدام های پژوهشی متعددی با هدف استفاده از پرتوهای اتمی در فراوری محصولات نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی انجام داده است. معاون سازمان انرژی اتمی ایران با اعلام اینکه یکی از برنامه های استفاده از پرتوها در صنعت نفت، تسهیل و تسریع در سبک سازی نفت خام های سنگین و فوق سنگین است، تصریح کرد: ایران، یکی از بزرگ ترین ذخایر نفت خام سنگین و فوق سنگین جهان را در اختیار دارد، از این رو دستیابی به این دانش فصل نوینی در توسعه همکاری ها بین سازمان انرژی اتمی و صنعت نفت کشور را در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی فراهم کرده است.

شیرمردی تصریح کرد: برگزاری نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت، به فرصتی برای تبادل این دانش بین سازمان انرژی اتمی و وزارت نفت تبدیل شده و امیدواریم فصل نوینی برای همکاری در حوزه های دانش بنیان و فناورمحور بین دو مجموعه آغاز شود.

وی از برنامه ریزی برای تولید گازوییل با استفاده از پسماندهای پلیمری و پلاستیکی، حذف ترکیبات گوگردی از محصولات و فراورده های نفتی، ساخت انواع چگالی سنج ها، عرضه فناوری های جدید در حوزه تولید محصولات پتروشیمی و پلیمری به عنوان دستاوردهای نوین این مجموعه دانش بنیان نام برد و گفت: پیش بینی می شود در حاشیه برگزاری این رویداد، تفاهمنامه های همکاری با دانشگاه صنعت نفت و دانشکده نفت محمودآباد امضا شود.

بر اساس این گزارش، نخستین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانش بنیان در صنعت نفت ایران، ۲۲ تا ۲۴ آذر با تدبیر دانشگاه صنعت نفت با همکاری ارکان زیست بوم فناوری و نوآوری به میزبانی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار خواهد شد.

 

 نشست های اوپک و اوپک پلاس  ۱۲ و ۱۳ آذر برگزار می شوند

یکصدوهشتادوپنجمین نشست عادی اوپک و سی وچهارمین نشست وزارتی اوپک پلاس به ترتیب روزهای شنبه و یکشنبه (۱۲ و۱۳ آذر) در وین برگزار می شود. یکصدوهشتادوپنجمین نشست عادی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) شنبه (۱۲ آذر) و سی وچهارمین نشست وزارتی ائتلاف تولیدکنندگان عضو اوپک و غیراوپک (اوپک پلاس) یکشنبه (۱۳ آذر) برگزار می شود. در یکصدوهشتادوپنجمین نشست عادی اوپک، رئیس و نایب رئیس کنفرانس اوپک و رئیس و نایب رئیس هیأت عامل اوپک برای سال ۲۰۲۳ انتخاب می شوند. برونو ژان ریچارد ایتوا، وزیر نفت کنگو، ریاست دوره ای نشست های اوپک؛ گابریل امباگا اوبیانگ لیما، وزیر صنعت، معدن و انرژی گینه استوایی، ریاست علی البدل دوره ای اوپک و علاء الیاسری، نماینده عراق در هیأت عامل اوپک رئیس هیأت عامل این سازمان در سال ۲۰۲۲ را به عهده داشتند. مبنای انتخاب رؤسای دوره ای اوپک و هیأت عامل، حروف الفباست. اوپک پلاس در سی وسومین نشست خود که به صورت حضوری در وین برگزار شده بود، تصمیم گرفت از نوامبر ۲۰۲۲ تولید روزانه این ائتلاف را ۲ میلیون بشکه در روز نسبت به سطوح تولید مورد نیاز در ماه اوت ۲۰۲۲ کاهش دهد.

 

مسکو به حامیان طرح سقف قیمتی  انرژی نمی فروشد

کاخ کرملین اعلام کرد که روسیه به کشورهای حامی اعمال طرح سقف قیمتی برای محموله های نفت خام این کشور، انرژی عرضه نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، کاخ کرملین اعلام کرد، روسیه به کشورهایی که از سقف قیمتی نفت روسیه حمایت می کنند، نفت و گاز عرضه نمی کند؛ اما پس از تجزیه و تحلیل تمام ارقام، تصمیم نهایی را اتخاذ خواهد کرد. کشورهای عضو گروه (7) به دنبال تعیین سقف ۶۵ تا ۷۰ دلاری برای نفت روسیه هستند، این در حالی است که اعضای اتحادیه اروپا هنوز بر سر قیمت توافق نکرده اند و قرار است مذاکرات در این باره ادامه یابد. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در تماس روزانه خود با خبرنگاران گفت: از اکنون، ما بر موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری مبنی بر قطع عرضه نفت و گاز به کشورهای حامی طرح سقف قیمتی می ایستیم. وی افزود: پیش از اینکه موضع خود را مشخص کنیم، باید شرایط را تحلیل کنیم.

 

مجوز واشنگتن برای ازسرگیری فعالیت های نفتی شورون

دولت ایالات متحده آمریکا مجوز ازسرگیری شورون در بخش های تولید و صادرات نفت ونزوئلا را صادر کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن و هیوستون، شرکت شورون، دومین شرکت بزرگ نفتی ایالات متحده، روز شنبه (5 آذر) اعلام کرد که از واشنگتن، مجوز افزایش تولید نفت در ونزوئلا و صدور آن به آمریکا را دریافت کرده است. این تصمیم، شرایط را برای فعالیت آزادانه تر آخرین شرکت بزرگ نفتی ایالات متحده آمریکا در ونزوئلا که همچنان با تحریم های واشنگتن روبه روست، فراهم می کند. تحریم های واشنگتن علیه کاراکاس، هرگونه پرداخت نقدی به ونزوئلا را محدود می کند و این وضع، نفت موجود برای صادرات را کاهش می دهد. مقام های آمریکایی گفتند: شرایط مجوز به گونه ای است که از دریافت درآمد حاصل از فروش نفت شورون از سوی شرکت ملی نفت ونزوئلا (پدوسا) جلوگیری می کند.

وزارت خزانه داری ایالات متحده اعلام کرد، زمان این مجوز ۶ ماهه خواهد بود و پس از آن به طور خودکار هر ماه تمدید می شود.