معاونت امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت

ثبت درخواست دانش بنیان ها در سامانه تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری

شرکت های فناور، نوآور خلاق و دانش بنیان متقاضی استفاده از تسهیلات موضوع بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه ۱۴۰۰ می توانند با مراجعه به سامانه تسهیلات بند (الف) تبصره (۱۸) صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت درخواست خود را ثبت کنند.

به دنبال تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش تولیدات صنعت نفت با تکیه بر دانش بنیان کردن صنایع نفتی و نظر به استقبال متقاضیان از فراخوان های اعلام شده برای اعطای تسهیلات موضوع بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه ۱۴۰۰ کشور (بهمن ماه سال ۱۴۰۰ و اردیبهشت ۱۴۰۱) به منظور استفاده حداکثری از منابع بند یادشده و فراهم ساختن فرصت دوباره برای متقاضیانی که موفق به ثبت نام نشده اند، از همه شرکت های فناور، نوآور خلاق و دانش بنیان که متقاضی استفاده از این تسهیلات (مطابق ضوابط مندرج در شیوه نامه اجرایی) هستند، دعوت می شود در اسرع وقت به سامانه تسهیلات بند (الف) تبصره (۱۸) صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت به آدرس mv.ioiv.ir مراجعه و با تکمیل فرم های مربوطه و ارائه مستندهای مورد نیاز، درخواست خود را ثبت کنند.

بر اساس برنامه مصوب توسعه اشتغال وزارت نفت، بهینه سازی مصرف انرژی، تحول دیجیتال در صنعت نفت، افزایش ضریب بازیافت از طریق احیای چاه های غیرفعال و کم بازده و دیگر راهکارها، فلرینگ و بازیابی گازهای همراه نفت، ساخت بار اول محصولات راهبردی و کالاهای دانش بنیان صنعت نفت و تکمیل زنجیره ارزش صنایع پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی اهم رسته های اولویت دار است که متقاضیان باید در سرفصل های یادشده در سامانه ثبت نام کنند.

شیوه نامه اجرایی مربوط به این برنامه، فرآیند بررسی درخواست ها، جزئیات بیشتر درباره پروژه های پیشنهادی ذیل هریک از رسته های اولویت دار و توزیع استانی تسهیلات در سایت یادشده قابل مشاهده و بهره برداری است.

 

 پژوهشگاه صنعت نفت

تدوین سیستم مدیریت یکپارچگی چاه های نفت و گاز ایران

مدیر گروه مطالعات مخازن پژوهشگاه صنعت نفت گفت: با توجه به رویکرد اخیر وزارت نفت مبنی بر بهبود تولید و احیای چاه ها مرده و کم بازده، پایش و نگهداری این چاه ها ضروری به شمار می آید و به همین منظور پژوهشگاه صنعت نفت اقدام به تدوین سیستم مدیریت یکپارچگی چاه ها کرده است.

علی محمد باقری اظهار کرد: کمتر از دو دهه است که استانداردها و سیستم های مدیریت یکپارچگی چاه، بنا به ضرورت در صنایع نفت و گاز دنیا پا به عرصه ظهور گذاشته اند و با توجه به اینکه بیشتر میدان های نفتی و گازی کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و تعداد چاه های تولیدی، تزریقی و متروکه با عمر بالا در این میدان ها افزایش یافته است، ضرورت تدوین استانداردها، دستورعمل ها و یک سیستم جامع مدیریت یکپارچگی چاه بیش از پیش احساس می شود.

 وی با بیان اینکه تدوین سیستم مدیریت یکپارچگی چاه ها در پژوهشگاه صنعت نفت از چندی پیش آغاز شده است، ادامه داد: با توجه به اینکه مدیریت یکپارچگی چاه ها اهمیت بسیار بالایی دارد، عدم پایش و بهره برداری صحیح از این چاه ها، سلامت و یکپارچگی آنها را به خطر می‎اندازد و به دنبال آن نیز افزایش هزینه های عملیاتی و مخاطرات صنعتی و زیست محیطی را به همراه خواهد داشت، بر همین اساس با توجه به ابلاغ مأموریت ها و راهبردهای حاکم بر فعالیت های این سازمان از سوی وزارت نفت، تدوین این سیستم در دستور کار پژوهشگاه صنعت نفت قرار گرفت.

مدیر گروه مطالعات مخازن پژوهشگاه صنعت نفت در ادامه تصریح کرد: همواره حوادثی که سال های پیش روی چاه ها اتفاق افتاده بیانگر این است که نمی توان شرایط عملیاتی را طبق برنامه های تدوین شده هدایت کرد.

 

  شرکت نفت مناطق مرکزی ایران 

تولید گاز در استان فارس تثبیت می شود

شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به منظور تثبیت تولید گاز و عمل به تعهدات تولید تکلیفی خود، پروژه احداث ایستگاه های تقویت فشار گاز در منطقه عملیاتی پارسیان در جنوب استان فارس را در دست توسعه دارد.

مهدی حیدری در ادامه بازدید دوره ای که به منظور تأمین خواسته های وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران برای نظارت بر روند تأمین سوخت زمستانی، از منطقه عملیاتی پارسیان در جنوب استان فارس بازدید کرد و درباره احداث ایستگاه های تقویت فشار گاز در این منطقه گفت: در منطقه عملیاتی پارسیان احداث ایستگاه های تقویت فشار گاز هما، وراوی و مرکز تفکیک تابناک با هدف نگهداشت تولید و ازدیاد برداشت از میدان های پارسیان و تأمین خوراک پالایشگاه پارسیان و افزایش کیفیت خوراک به میزان ۶۰ میلیون مترمکعب در روز آغاز کرده که ساخت ایستگاه تقویت فشار گاز هما، وراوی و مرکز تفکیک گاز تابناک با ارزش بیش از ۲۸۰ میلیون یورو در قالب قراردادهای سرمایه گذاری EPCF در منطقه عملیاتی پارسیان در حال اجراست.

وی افزود: این منطقه با برخورداری از هفت مرکز جمع آوری، یک مرکز تفکیک گاز در گستره راه های مواصلاتی به طول ۳۲۰ کیلومتر اکنون ۹ درصد از گاز تولیدی کشور و خوراک پالایشگاه گازی پارسیان را تأمین می کند.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درباره ایستگاه تقویت فشار میدان گازی شانول تصریح کرد: احداث ایستگاه تقویت فشار گاز میدان شانول به منظور تأمین خوراک پایدار پالایشگاه پارسیان به میزان ۱۰ میلیون مترمکعب در روز است که امضای قرارداد برای خرید خدمات مشاور و تهیه اسناد مهندسی پایه میدان ها نهایی و مصوبه هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران به منظور اجرای پروژه ابلاغ شده است.

 

   شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان

درآمد روزانه ۶ میلیون دلاری

شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان با پیش بینی درآمد ۶ میلیون دلار در روز و رویکرد پیشبرد اهداف هلدینگ پتروپالایش اصفهان بر محور توقف خام فروشی، تولید فرآورده های باارزش افزوده بالا و صادرات محصولات در اصفهان آغاز به کار کرد.

به گزارش شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان، محمد سرمدی، مدیرعامل این شرکت در این باره گفت: شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان در جهت جامه عمل پوشاندن به چشم انداز پالایشگاه مبنی بر تبدیل شدن به هلدینگ موفق پتروپالایشی کشور و نائل آمدن به بالاترین ضریب پیچیدگی در منطقه تا افق سال ۱۴۰۵، شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان راه اندازی شده است.

وی چابک سازی سازمان، کاهش بوروکراسی، نگهداشت محیط زیست و تسریع در اجرای پروژه های بزرگ پتروپالایشی فعالیت را از اهداف این شرکت توصیف کرد و ادامه داد: تمامی فرآیند اجرای پروژه های جدید همچون لیسانس و مهندسی، تأمین کالا، ساختمان و نصب، راه اندازی، بهره برداری و فروش محصولات به عهده پتروپالایش سهروردی است.

مدیرعامل شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان به پروژه های این شرکت با هدف تولید پروپیلن و بنزین سازی اشاره کرد و با بیان اینکه سال ۱۴۰۵ تمام پروژه ها پایان خواهد یافت، افزود: در شرکت، پنج  واحد دارای لیسانس و مهندسی پایه و ۱۲ واحد تحت FS با رویکرد زنجیره ارزش پایین دست پروپیلن و گاز مایع اجرایی خواهد شد.

سرمدی تصریح کرد: این شرکت با ترسیم آینده ای روشن در اجرای پروژه های ارزشمند محیط زیستی، منافع سهامداران و مشتریان را در مسیر حرکت خویش قرار داده است.

شرکت پتروپالایشی سهروردی صفاهان یکی از زیرمجموعه های پتروپالایشی پالایشگاه نفت اصفهان است؛ شرکت پالایش نفت اصفهان هم اکنون به صورت بالقوه به عنوان یک هلدینگ پتروپالایشی فعالیت می کند و با راه اندازی  واحدهای پتروپالایشی این مجموعه تا سال ۱۴۰۵، ضریب پیچیدگی آن از ۵.۲ به ۱۲ می رسد.

 

  شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

آمادگی ایران برای حضور در پروژه های نفت و گاز عراق

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز از آمادگی ایران برای حضور در پروژه های نفت و گاز عراق خبر داد.

رضا نوشادی، در کنفرانس توسعه تجارت ایران و عراق، پیام تبریک محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق به مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران بر تیم ولز را نشانه ای واضح از وجود علقه های عاطفی عمیق و مستحکم بین دو ملت خواند و گفت: ما این پیام را زیربنایی مهم برای گسترش تجارت بین دو کشور همسایه تلقی می کنیم.

وی افزود: ​در مناسبات میان کشورهای همسایه افزون بر روابط تجاری، تکیه بر پیوندهای فرهنگی و عاطفی همواره راهگشا بوده است و همسویی هرچه بیشتر دو کشور ایران و عراق با یکدیگر، نقشه های طمع ورزان برای ایجاد محدودیت در این ارتباطات ریشه دار تاریخی را نقش بر آب می کند.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه ایران صاحب بزرگ ترین شبکه گاز جهان است و مصرف گاز در کشورمان با ۶۵ درصد اتحادیه اروپا برابری می کند، این واقعیت را گواهی بر عظمت صنعت نفت و گاز ایران دانست و ادامه داد: سرمایه گذاری عظیم شرکت ملی گاز ایران در توسعه خط لوله ششم سراسری گاز از عسلویه تا مبادی صادراتی در نفت شهر و شلمچه اثبات کرد که ایران در گسترش روابط با کشور همسایه مصمم است؛ با وجود این شاهد بودیم که بیشتر شرکت های ایرانی پشت دروازه های عراق متوقف شدند و نتوانستند آن گونه که شایسته است استعداد و توان خود را در توسعه صنعتی کشور همجوار به کار گیرند.

نوشادی حضور تعداد کنونی شرکت های توانای ایرانی در صنعت نفت و گاز عراق را ناکافی توصیف و اظهار کرد: همان طور که در عرصه ساخت نیروگاه و بیمارستان در عراق توفیق های خوبی داشته ایم، انتظار می رود پیشرفت های مشابه در زمینه نفت و گاز نیز عینیت بخشیده شود.

 

  شرکت گاز استان البرز

گازرسانی به مناطق کوهستانی و سخت گذر

مدیرعامل شرکت گاز استان البرز گفت: در یک برنامه ریزی منسجم و ۱۸ ماهه تصمیم گرفتیم همه روستاهایی را که به دلیل موقعیت سخت کوهستانی هنوز گازرسانی نشده اند، از این نعمت بهره مند کنیم که در گام نخست ۱۵ روستا زیر پوشش قرار گرفتند.

سیدرضا غفاریان در دیدار با نمایندگان شوراها و دهیاران روستاهای جاده چالوس اظهار کرد: ۱۳۰ روستا به دلیل موقعیت سخت کوهستانی در استان البرز هنوز گازرسانی نشده است که در این برنامه ریزی، روستاهای باقیمانده را از این نعمت خدادادی بهره مند می کنیم. در هفته دولت امسال هم براساس وعده ای که دادیم ۱۵ روستا را زیر پوشش قرار دادیم و به سرعت علمک گذاری کردیم.

وی درباره پروژه گازرسانی به روستاهای جاده چالوس تصریح کرد: با پیگیری های انجام شده، سرعت پیشرفت پروژه از ۲۰ متر به ۲۰۰ متر رسیده است.

 

  سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی

کارخانه نوآوری راه اندازی می شود

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با بیان اینکه به دنبال ایجاد پیوند ناگسستنی میان صنعت پتروشیمی و دانش بنیان ها هستیم، گفت: کارخانه نوآوری را به منظور رفع نیازهای فناورانه منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی از سوی شتاب دهنده ها و دانش بنیان ها ایجاد خواهیم کرد.

فرصت ها، توانمندی ها و چالش های علمی و فناورانه صنعت پتروشیمی با رویکرد استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در نشست مشترک پیام برزگر، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با مهدی صفری، معاون مرکز توسعه فناوری راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یحیی میرزایی، معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خوزستان و شرکت های دانش بنیان بررسی شد.

پیام برزگر، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در این نشست با اشاره به ویژگی های منحصربه فرد نخستین قطب پتروشیمی ایران بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با مساحت ۲ هزار و ۸۵۰ هکتار امروز ظرفیت بیش از ۲۶ میلیون تنی دارد، پارسال بیش از ۱۸ میلیون تن تولیدات پتروشیمی داشتیم و حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن از تولیدات این منطقه به خارج از کشور صادرات شد.

وی با بیان اینکه در ۶ ماه نخست امسال نزدیک به ۲ میلیارد دلار ارزش صادرات منطقه بوده است، اظهار کرد: پارسال بیش از ۳ میلیارد دلار صادرات داشتیم و ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن هم به بازارهای داخلی محصول ارائه دادیم که از طریق بورس کالا و دیگر مسیرهای فروش به دست تولیدکنندگان کشور رسیده است.مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اضافه کرد: این منطقه، قطب صنعت پتروشیمی و یکی از مبادی اصلی ارزآوری و رفع نیازهای داخل در عرصه صنعت پتروشیمی است؛ ظرفیت بسیار بالایی که به همت جوانان غیور، توانمند و جسور میهن اسلامی در سراسر کشور و به ویژه جوانان شریف و توانمند استان خوزستان و شهرستان های بندر ماهشهر، بندر امام خمینی (ره) و چمران شکل گرفته است.برزگر افزود: منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی امروز در مسیر اقتدار صنعتی قرار دارد؛ مدیریت آن در همه زمینه ها به طور کامل درون زا و بدون وابستگی به خارج از کشور، با همت جوانان غیور ایرانی رو به پیشرفت حرکت می کند.