شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران

هیچ کمبودی در تأمین سوخت کشور وجود ندارد

شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در اطلاعیه ای اعلام کرد: هیچ کمبودی در تأمین سوخت کشور در هیچ یک از مناطق و نواحی زیرپوشش وجود ندارد و توزیع نفت گاز نیز روند مطلوب و روال عادی دارد.

در این اطلاعیه آمده است: «به مردم عزیز کشورمان این اطمینان خاطر را می دهیم با ذخیره سازی مناسب، در حوزه توزیع سوخت به دوردست ترین نقاط و روستاهای کشور نیز هیچ مشکلی وجود ندارد و تمام تلاش کارکنان شرکت ملی پخش برای توزیع فرآورده به نحو احسن در حال انجام است، ضمن اینکه توازن تولید و مصرف نفت گاز در کشور روال عادی دارد و رانندگان خودروهای سنگین همانند سایر مصرف کنندگان فرآورده های نفتی مطابق با روال همیشگی و مبتنی بر میزان عملکرد خود که از سوی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای اعلام می شود، از سهمیه متعارف بهره مند هستند.»

همچنین شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در اطلاعیه ای دیگر اعلام کرد که سهمیه پایه ناوگان دیزلی افزایش یافت.

در متن این اطلاعیه نیز آمده است: «سهمیه پایه ناوگان دیزلی، به مقدار قابل توجهی بر اساس طبقه بندی ناوگان مبتنی بر تناژ حمل، افزایش یافته است.»

 تشریح مأموریت های اتاق فکر

دبیر اتاق فکر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ارائه راهکارهای مناسب در قالب بسته های تصمیم ساز، مستندسازی دانشی و پشتیبانی فکری، همچنین ایجاد زمینه ای مناسب برای توسعه فردی، گروهی و سازمانی در این شرکت را سه مأموریت کلیدی اعضای اتاق فکر نام برد.

یاسمین جوادی با اشاره به نخستین نشست اتاق فکر که مردادماه امسال برگزار شد، گفت: مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در این جلسه حضور داشت که بررسی چالش های پیش رو، تلاش و تدوین برنامه ای برای برون رفت از این چالش ها در مسیر تحقق اهداف شرکت به ویژه توجه به سرمایه انسانی را مورد تأکید قرار داد.

وی افزود: از مردادماه با تشکیل نشست هایی مواردی در زمینه های مختلف از جمله ایجاد انگیزه برای کارکنان و اهداف و چشم انداز و سیاست های اصلی اتاق فکر بحث و تبادل نظر شد و در نشست های بعدی یک دوره آموزش یک روزه با هدف حل مسئله به صورت مشارکتی و خلاقانه با رویکرد علمی و با استفاده از تکنیک ها و روش های مختلف برگزار شد.

دبیر اتاق فکر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه از سوی مدیرعامل و کارکنان شرکت پیشنهادها و مواردی از جمله طرح توسعه عادلانه واحدهای انرژی، انتخاب کارمندان نمونه و بررسی و ریشه یابی مشکلات و چالش های حوزه ناوگان حمل ونقل سوخت ارائه شده است، بیان کرد: رویکرد اتاق فکر بر مبنای Root Cause Analysis، یافتن دلایل و علل ریشه ای مشکلات، همچنین یافتن بهترین راه حل است.

 

   شرکت مهندسی و توسعه نفت

راه اندازی خط انتقال برق کنگان به تلمبه خانه ۳ طرح گوره – جاسک

خط انتقال برق کنگان به تلمبه خانه ۳ به عنوان یکی از سخت ترین خطوط سال های اخیر کشور، در طرح گوره – جاسک راه اندازی شد.

علی جعفرزاده، با اشاره به اتمام پروژه ۵۲ کیلومتری احداث خط انتقال برق تا تلمبه خانه شماره ۳ این خط لوله گفت: این پروژه از جمله پروژه های بسیار پیچیده انتقال برق در سطح کشور به شمار می رود که به واسطه آن تعدادی از روستاهای محروم در این مسیر نیز به شبکه سراسری برق متصل شده یا دارای برق پایدار است.

وی با تأکید بر اینکه برق مورد نیاز تلمبه خانه شماره ۳ خط لوله گوره - جاسک از پست برق کنگان تأمین می شود، افزود: تلمبه خانه شماره ۳ در روستای کورده و ۷۰ کیلومتری شهرستان جم واقع شده است.

مجری طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک ادامه داد: این خط انتقال برق به دو دلیل حائز اهمیت است، نخستین مورد این است که برق منطقه ای سال ها به دنبال احداث آن برای برق رسانی به روستاهای منطقه بود، اما به دلیل سخت بودن مسیر و دشواری کار مناقصه ای برای آن برگزار نمی شد یا در همان مراحل ابتدایی پیمانکاران به دلیل عبور خط از کوه های سخت مسیر از ادامه کار انصراف می دادند.

جعفرزاده افزود: طراحی و تأمین کالا به طور کامل از سوی پیمانکاران و سازندگان ایرانی انجام شده و احداث آن حدود یک سال تکمیل و برق دار شده است که مدیران و کارشناسان سازمان برق منطقه ای این زمان را رکوردی عالی می دانند و اعتقاد دارند این پروژه بیش از سه سال زمان نیاز داشت که شرکت مهندسی و توسعه نفت موفق به انجام آن در چنین زمان کوتاهی شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به نیاز روستاهای این منطقه به برق پایدار این خط انتقال برق کمک زیادی به رفاه مردم، بهبود وضع معیشت و کشاورزی منطقه به ویژه روستاهای دژگاه، دولت آباد و کورده و چند روستای دیگر می کند که پیش از این فاقد برق پایدار در فصول گرم بوده اند.

مجری طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک گفت: پست احداث شده در کنگان ۲، ۵۰ مگاوات است و یک پست ۵۰ مگاواتی نیز در کورده احداث شده و در مجموع ظرفیت خط انتقال برق کنگان تا تلمبه خانه شماره ۳ حدود ۲۵۰ مگاوات است که ۵۰ مگاوات مصرف برق در این تلمبه خانه خواهد بود و ظرفیت باقیمانده خط برای توسعه مناطقی که تاکنون برق نداشتند یا فاقد برق پایدار بوده اند استفاده می شود.

جعفرزاده افزود: تلمبه خانه های شماره ۳ و ۴ در جنوب استان فارس واقع شده اند.

 

 

 شرکت ملی نفت ایران

برداشت داده های مغناطیس هوابرد  در منطقه زاگرس

چگونگی مراحل برداشت داده های مغناطیس هوایی، روند اجرا و مشکلات و موانع پروژه بعد از اجرای پروژه در منطقه زاگرس از سوی معاونت بررسی طرح های منابع هیدروکربوری مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران بررسی شد.

کارشناسان بخش زمین شناسی و اکتشاف معاونت بررسی طرح های منابع هیدروکربوری (نفت و گاز) مدیریت برنامه ریزی تلفیقی در روزهای ١٧ و ١۸ آبان ماه به منظور بررسی وضع پیشرفت فیزیکی پروژه مغناطیس هوایی زاگرس، از محل انجام عملیات برداشت داده های این پروژه در شهر عسلویه دیدن کردند.

در این مأموریت دو روزه، نشستی به میزبانی اداره برنامه ریزی و بررسی طرح های مدیریت اکتشاف در محل کمپ برگزار و چگونگی مراحل برداشت داده های مغناطیس هوایی، درباره روند اجرا و مشکلات و موانع پروژه بحث و بررسی شد و پس از آن، از هواپیما، ایستگاه زمینی و کارگاه پروژه در فرودگاه عسلویه بازدید به عمل آمد.

این پروژه به منظور پوشش و برداشت داده های مغناطیس هوایی در استان های فارس، هرمزگان و بوشهر در محدوده ای به وسعت ۸٠ هزار کیلومترمربع، در مدت ١۶ ماه تعریف شده که پیشرفت واقعی آن در زمان بازدید، ۱۳.۷ درصد گزارش شده است.

بنا به گفته کارشناسان ژئوفیزیک ناظر بر طرح، برداشت داده های مغناطیس هوابرد، با بالگرد و هواپیما انجام می شود که به دلیل هزینه بر بودن استفاده از بالگرد و سرعت کمتر برداشت داده ها نسبت به هواپیما، برداشت داده های مغناطیس هوایی از طریق هواپیما انجام می شود.

 

 شرکت پتروشیمی اروند

گامی دیگر برای ایرانی سازی کاتالیست ها و مواد شیمیایی

پتروشیمی اروند که تاکنون موفق به داخلی سازی بیش از ۳۰ نمونه کاتالیست و مواد شیمیایی مصرفی مجتمع شده است، گام بلند دیگری برای ایرانی سازی برداشت تا تأمین همه کاتالیست ها و مواد شیمیایی مصرفی این مجتمع به شرکت های دانش بنیان داخلی سپرده شود. ۵۰ نوع کاتالیست و مواد شیمیایی در این مجتمع استفاده می شود که تاکنون ۳۲ نمونه از آن از سوی شرکت های دانش بنیان و فناور، داخلی سازی شده و با گام بلندی که در سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» برداشته شده است، بناست حدود ۱۱ هزار تن مصرف مجتمع پتروشیمی اروند به شرکت های ایرانی سپرده شود. بر اساس اعلام کمیته خودکفایی مجتمع پتروشیمی اروند، اعتماد به شرکت های داخلی در شرایطی تحقق یافته که نمونه های خارجی کاتالیست ها و مواد شیمیایی مصرفی این مجتمع در دسترس بوده و امکان تأمین آن از خارج وجود داشته است، بنابراین با توجه به راهبرد شرکت مبنی بر قطع وابستگی به خارج و تأکید بر بومی سازی و بهره گیری حداکثری از شرکت های دانش بنیان داخلی، تأمین کاتالیست ها و مواد شیمیایی مورد نیاز به شرکت های ایرانی سپرده شده است.

 

    شرکت اویک

آغاز پیش راه اندازی پالایشگاه ان جی ال ۳۱۰۰ دهلران

مدیرعامل گروه اویک با تشریح آخرین پیشرفت پالایشگاه ان جی ال 0031 دهلران از ورود برق، نصب تجهیزات سنگین و آغاز عملیات پیش راه اندازی در این پروژه خبر داد.

محمدجواد شمس با تأکید بر سرعت گرفتن روند پیشرفت پروژه ان جی ال 0031 دهلران در ماه های اخیر و اجرای آزمون مخازن و لوله ها، کالیبراسیون تجهیزات ابزار دقیق و تست تجهیزات برقی اظهار کرد: با تلاش شبانه روزی، برق ۱۱ کیلوولت این پروژه، ۳۰ آبان ماه از طریق استقرار و راه اندازی یک دستگاه ترانسفورماتور تأمین و نخستین گام برای آغاز عملیات پیش راه اندازی برداشته شد.

وی همچنین از حمل و نصب برج های دی متانایزر به عنوان بلندترین تجهیز کارخانه با طول حدود ۶۰ متر و وزن ۱۷۵ تن خبر داد که وظیفه جداسازی متان را در واحد ۴۰۰ به عهده دارد.

مدیرعامل گروه اویک نصب دیگر تجهیزات سنگین وزن مانند خشک کن ها، کمپرسورهای واحدهای  011، 021  و 005 و فلرهای ال پی - اچ پی را از دیگر اقدام های انجام شده در هفته های گذشته دانست و تأکید کرد: با نصب این تجهیزات و تمرکز بر تکمیل، آزمون و پیش راه اندازی تجهیزات تولید بخار، امیدواریم به زودی واحد یوتیلیتی مجتمع نیز راه اندازی شود.

شمس با بیان اینکه عملیات اجرا و آزمون لوله ها در مراحل پایانی قرار دارد، گفت: در بخش سیویل، ساختمان ها، سازه های فلزی و مخازن نیز فعالیت های اجرایی رو به پایان است و انتظار می رود تا پایان امسال همه فعالیت های این بخش ها به طور کامل تکمیل شود.

 

تمدید فراخوان شناسایی صلاحیت مشاوران حوزه مدیریت دارایی های فیزیکی وزارت نفت

 فراخوان شناسایی و ارزیابی صلاحیت مشاوران حوزه مدیریت دارایی های فیزیکی برای اجرای طرح های مربوطه در سطح شرکت های تابع وزارت نفت تمدید شد.

پیرو الزام این معاونت به ارزیابی صلاحیت شرکت های مهندسان مشاور حوزه مدیریت دارایی فیزیکی برای ارائه فهرست بلند به شرکت های عملیاتی، فراخوان شناسایی و ارزیابی صلاحیت مشاوران حوزه مدیریت دارایی های فیزیکی برای اجرای طرح های مربوطه در سطح شرکت های تابعه وزارت نفت تمدید می شود.

معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت در نظر دارد به منظور پیاده سازی، استقرار و اجرای نظام مدیریت دارایی فیزیکی بر اساس تازه ترین ویرایش سند سیاست های کلی و الزام های نظام مدیریت دارایی های فیزیکی وزارت نفت و مجوز شماره ۱۵۷۵۹۲ مورخ ۱۴۰۱/۰۴/۰۵ سازمان برنامه و بودجه کشور، مطابق با شیوه نامه شماره ۰۲-MOP-AM-CAG مورخ ۱۴۰۱/۰۸/۰۴ بر اساس الزامات سری استاندارد ایزو ۵۵۰۰۰ و مدل انجمن جهانی نگهداشت و مدیریت دارایی فیزیکی (GFMAM/IAM) بر مبنای مفاد قانون برگزاری مناقصات و فراخوان شماره ۵۳۱۳۱۳۴۰ که در پایگاه ملی اطلاع رسانی مناقصات درج شده است، صلاحیت مشاوران متخصص و فعال در زمینه پیاده سازی استقرار و اجرای نظام مدیریت دارایی فیزیکی را ارزیابی و اقدام به تهیه فهرست بلند کند.

از همه شرکت های متقاضی دعوت می شود بر اساس شیوه نامه ارزیابی صلاحیت مشاوران مدیریت دارایی های فیزیکی در صنعت، نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی نسبت به تکمیل فرم ها و ارسال مستندهای مربوطه به دبیرخانه کارگروه ارزیابی صلاحیت مشاوران اداره کل نظام مدیریت دارایی های فیزیکی اقدام کنند.

سند سیاست های کلی و الزامات نظام مدیریت دارایی فیزیکی یادشده، شیوه نامه ارزیابی صلاحیت مشاوران مدیریت دارایی های فیزیکی در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و فرم های مربوطه از طریق پایگاه اینترنتی معاونت مهندسی پژوهش و فناوری  doert.mop.ir در دسترس شرکت های متقاضی است. مهلت ارسال تقاضا و مدارک و مستندات مربوطه تا پایان وقت اداری روز یکشنبه مورخ 20 آذرماه 1401 است و دبیرخانه از دریافت هرگونه تقاضا یا مدارک تکمیلی پس از انقضای تاریخ یادشده معذور است.

آدرس و شماره تماس دبیرخانه: تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان حافظ، ساختمان مرکزی ششم وزارت نفت، پلاک ۵۲۳، طبقه چهارم، کد پستی ۱۵۹۸۷۱۴۵۱۳، کارگروه ارزیابی صلاحیت مشاوران اداره کل نظام مدیریت دارایی های فیزیکی، تلفن ۹-۶۱۶۲۷۸۳۸ و ۸۸۹۲۵۰۰۹