صادرات محصولات پتروشيمي از 12 ميليارد دلار گذشت  

مجتمع هاي پتروشيمي کشور پارسال بيش از 22 ميليون و 410 هزار تن محصول به ارزش بيش از 12 ميليارد دلار صادر کردند. پارسال منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس بيش از 11 ميليون و 423 هزار تن محصول به ارزش 5 ميليارد و 977 ميليون دلار صادر و منطقه ماهشهر نيز بيش از 6 ميليون تن محصول به ارزش بيش از 3 ميليارد دلار و 410 هزار دلار روانه بازارهاي بين المللي کرد. همچنين تا پايان اسفند ماه، در ساير مناطق، بيش از 4 ميليون و 952 هزار تن محصول به ارزش 2 ميليارد و 623 ميليون دلار صادر شد. بر اساس اين گزارش، بالاترين مقدار صادرات را از نظر وزني پتروشيمي زاگرس با بيش از 2 ميليون و 971 هزار تن و پتروشيمي نوري از نظر ارزش با بيش از يک ميليارد و 313 ميليون دلار در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس تا پايان سال به خود اختصاص دادند. در منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي، مجتمع پتروشيمي بندر امام با بيش از 2 ميليون تن صادرات توانست بيش از يک ميليارد دلار ارزآوري رقم بزند. در ديگر مناطق نيز، پتروشيمي خارک بيش از يک ميليون و 150هزار تن محصول را به ارزش بيش از 406 ميليون و 808 هزار دلار روانه بازارهاي خارجي کرد و رتبه نخست را در زمينه صادرات به خود اختصاص داد.

 

مطالعه اويک به کميته مشاورين مخازن شرکت ملي نفت ايران ارائه نشد

رئيس کميته مشاورين مخازن شرکت ملي نفت ايران اعلام کرده است: مطالعاتي که از ميدان هاي سپهر و جفير به اين کميته ارائه شد، مشتمل بر نتايج مطالعات شرکت‎هاي گسترش انرژي پاسارگاد و سرمايه‎گذاري غدير بود و اين کميته، پيشنهادي مبني بر نتايج مطالعات شرکت اويک روي اين ميدان ها دريافت نکرد.کريم زبيدي، در واکنش به برخي خبرها درباره نتايج مطالعات اويک در ميدان‎هاي سپهر و جفير گفته است: چنين مطالعه‎اي به کميته مشاورين مخازن شرکت ملي نفت ارائه نشده است.در مورد ميدان هاي سپهر و جفير، تنها نتايج مطالعات شرکت‎هاي سرمايه‎گذاري غدير و گسترش انرژي پاسارگاد به کميته مشاورين مخازن اين شرکت ارائه شد که پس از بررسي‎هاي انجام شده در کميته، شرکت گسترش انرژي پاسارگاد در اولويت قرار گرفت.بر اساس اين گزارش، قرارداد توسعه ميدان هاي سپهر و جفير اواخر سال گذشته، بين شرکت ملي نفت ايران و شرکت گسترش انرژي پاسارگاد امضا شد و توسعه اين دو ميدان در قالب قراردادهاي جديد نفتي در دستور کار اين شرکت اکتشاف و توليد ايراني قرار گرفت. در اين حال، برخي رسانه‎ها در تشريح نحوه اولويت‎دهي به شرکت گسترش انرژي پاسارگاد، به نتايج مطالعات شرکت اويک نيز اشاره کرده‎اند که بر مبناي اعلام مدير برنامه‎ريزي تلفيقي شرکت ملي نفت ايران و رئيس کميته مشاورين مخازن اين شرکت، اصلا چنين مطالعه‎اي به اين کميته ارائه نشده است.

 

   مديريت اکتشاف و شرکت ملي حفاري 2 قرارداد همکاري امضا کردند

مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت ايران با هدف تامين 2 دستگاه دکل حفاري خشکي HP2000 و خدمات جانبي براي هشت حلقه چاه اکتشافي، همچنين بهره‎مندي از خدمات لوله مغزي سيار  براي10 عمليات در 2 چاه اکتشافي در خليج فارس، با شرکت ملي حفاري ايران به عنوان برنده مناقصه، 2 قرارداد همکاري امضا کرد. اين 2 قرارداد همکاري، روز دوشنبه (27 فروردين ماه) بين سيدصالح هندي، مدير امور اکتشاف شرکت ملي نفت ايران و سپهر سپهري، مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران امضا شد.

هندي در اين مراسم گفته است: قرارداد تامين 2 دستگاه دکل حفاري خشکي HP2000 و خدمات جانبي براي هشت حلقه چاه اکتشافي، سه ساله است و غالب حفاري‎ها در استان خوزستان منطقه دشت آبادان انجام خواهد شد.تمايل و سياست مديريت اکتشاف مبتني بر آن است که در حد امکان، در هر فعاليتي که مجريان پروژه‎هاي حفاري توان انجام آن را دارند، ورود نکند و مسئوليت بيشتري به پيمانکاران واگذار کند.

سپهري نيز، ضمن ابراز خرسندي از همکاري با مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت ايران، امضاي قرارداد اين مديريت با شرکت ملي حفاري ايران را همسو با اهداف نام گذاري امسال با عنوان «سال حمايت از کالاي ايراني» از سوي مقام معظم رهبري عنوان کرده و گفته است: واگذاري کار به شرکت‎هاي ايراني به معناي حمايت از کارگر، محصولات و زنجيره کار داخلي است و با اين قرارداد، به نوعي براي پيمانکاران جزء ما نيز، بازار کار فراهم شده است.

 

لاوان همچنان چشم به راه دريا

مشعل  جست وجو بدون وقفه ادامه دارد؛ يافتن پيکر کاپيتان علي فتاحي، ارسال تجهيزات پيشرفته ROV به اعماق خليج فارس براي تصويربرداري، جست وجوي شناورهاي دي اس پروايدر و اوشنيک اينستالر براي يافتن آخرين مسافر بالگرد بل 212 و... آخرين اخبار از حادثه منطقه عملياتي لاوان طي يک هفته گذشته است. بالگرد بل 212 سه شنبه( 28 فروردين ماه)، حدود ساعت 20 و 30 دقيقه براي انتقال يکي از کارکنان سکو که دچار عارضه قلبي شده بود، به همراه سه نفر سرنشين از منطقه عملياتي لاوان به سمت سکوي رسالت اعزام مي شود. اين بالگرد در ساعت 20 و 45 دقيقه پس از سوار کردن بيمار و يک همراه، در مجموع با پنج سرنشين، سکو را به مقصد جزيره کيش ترک مي کند که متاسفانه در فاصله تقريبي کمتر از يک مايل از سکو در ساعت 20 و 50 دقيقه درون آب سقوط مي کند. اين حادثه به فوت سه نفر و  نجات يافتن و مفقود شدن يک نفر از همکاران فلات قاره منفجر شد.  حادثه به قدري تلخ و دردناک بود که حميد بورد، مديرعامل شرکت فلات قاره با اولين پرواز، خود  را به منطقه رساند و در کميته بحراني که تشکيل شده بود، حضور يافت. وي با بررسي زواياي حادثه، راهبري تيم عمليات نجات را به عهده گرفت و با استقرار روي سکوي رسالت، کار را از نزديک دنبال کرد و هر آنچه را در توان داشت،   به کار برد تا مفقودان حادثه را پيدا کند. با تدبير مديرعامل، مدير منطقه و تصميمات کميته بحران، قرار بر اين شد که آخرين تجهيزات و شناورهاي دي اس پروايدر و اوشنيک اينستالر از کشورهاي همسايه براي جست وجوي تمام مکان هايي که احتمال يافتن آخرين نفر « بهروز موسوي»  وجود داشت، به محل حادثه اعزام شود. در کنار ارسال تجهيزات، همکاري بي نظيري در سطح کلان ميان مديران منطقه لاوان با سازمان هواپيمايي، بنادر و کشتيراني، شرکت هليکوپتري ايران و سپاه براي اعزام شناور، پهباد و هلي کوپتر، نيروي انتظامي، دادگستري و فرمانداري بندرلنگه انجام شد.

 

روزنگار حادثه سقوط بالگرد      بل212

  سه شنبه 28 فروردين: سقوط بالگرد، پيدا کردن پيکر جواد کارانديش، مسئول تعميرات سکوهاي دريايي و بهروز اشکان پزشکيار، نجات و انتقال سيدمحمد سهيلي کاپيتان دوم بالگرد به کيش براي انجام عمليات درماني، تشکيل کميته بحران در منطقه، اعزام تيم هاي غواصي و عمليات دريايي و 6 شناور به منطقه با وجود جو نامناسب و مواج بودن دريا براي نجات علي فتاحي (خلبان) و بهروز موسوي، سرنشين ديگر بالگرد.

چهارشنبه 29 فرودين: انتقال پيکر جان باختگان به منطقه، ورود مديرعامل شرکت فلات قاره به لاوان و حضور مديران منطقه و تهران و مديرعامل  براي راهبري تيم عمليات و تشکيل کميته بحران روي سکوي رسالت، تشييع و انتقال پيکر بهروز اشکان، پزشکيار از لاوان به تهران.

پنجشنبه 30 فروردين: پيدا کردن بخشي از لاشه بالگرد سقوط کرده در آب هاي خليج فارس، تشييع پيکر زنده ياد کارانديش از جلوي کمپ سلمان تا فرودگاه لاوان، استفاده از شناورهاي جست وجو و نجات پيشرفته مجهز به سيستم هايSONAR SIDE SCAN، ROV، غواصي عميق (SATURATION UNIT) با همکاري و هماهنگي واحدهاي مختلف شرکت نفت فلات قاره ايران شامل عمليات دريايي، عمليات هوانوردي، اچ اس اي، امور فني، مشاور پزشکي، روابط عمومي، حراست و مسئولان شرکت هلي کوپتري ايران، همچنين تيم بررسي سوانح سازمان هواپيمايي کشوري

  جمعه 31 فروردين: پيدا کردن و انتقال پيکر کاپيتان فتاحي به لاوان، اعلام 3 روز عزاي عمومي در منطقه، تشکيل دهمين جلسه کميته بحران روي سکوي رسالت با حضور مديرعامل و مديران منطقه، ادامه عمليات جست وجو براي يافتن پيکر تنها مفقودي حادثه.

 شنبه اول ارديبهشت: تشييع و انتقال پيکر کاپيتان فتاحي از لاوان به تهران، عيادت مديرعامل شرکت نفت فلات قاره از کاپيتان سهيلي در بيمارستان کيش، ادامه جلسات کميته بحران با حضور مديرعامل، ناصري کريموند و شيرانپور از روساي حراست و  اچ اس اي شرکت نفت فلات قاره ايران روي سکوي R1 به همراه تيم هاي غواصي، گشت هوايي و پهباد، شناورهاي اوشن اوشنيک اينستالر و پروايدر براي يافتن بهروز موسوي.

يکشنبه 2 ارديبهشت: آماده سازي Rov در شناور پيشرفته دي اس پروايدر2 و راندن رباط در دريا همراه با تصوير و تفسير داده ها، تلاش شبانه روزي تيم مديريت بحران شرکت نفت فلات قاره مستقر روي سکوي رسالت و مونيتورينگ عمليات جست وجو زير دريا با عمق حدود 70 متر از طريق رباط پيشرفته ROV براي يافتن آخرين مفقودي.

عمليات جست وجو براي يافتن آخرين مفقودي اين حادثه با هماهنگي منطقه لاوان و مسئولان سکوهاي نفت و گاز مستقر در محل سانحه، شناورهاي جست وجوگر شامل شناورهاي تندرو، تدارکاتي و غواصي و گشت زني هلي کوپترها همچنان ادامه دارد و همگان چشم به دريا دوخته اند تا شايد... .