با نوبرانه ها غذاي بهاري بپزيد

آشپزي با نوبرانه هاي بهار و خوراکي هايي که براي بهار مناسب هستند، جالب و خاص است؛ بنابراين بايد کمي بيشتر با سبزي ها آشتي کنيم و آنها را سر سفره هاي مان مهمان کنيم. سبزي ها و نوبرانه هاي بهارکم نيستند. بعضي از آن ها مانند چغاله بادام و گوجه سبز، دو منظوره بوده و به عنوان ميوه و چاشني غذا قابل استفاده هستند، پس به بهار و آشپزي بهارانه خوش آمديد.

خورش چغاله بادام

مواد لازم براي 4 نفر

گوشت خورشي: 400 گرم، پياز: يک عدد، چغاله بادام: 300 گرم، نعناع و جعفري خرد شده: مجموعا 300 گرم، نمک، فلفل و ادويه: به مقدار دلخواه، آب: 4 ليوان

گوشت و پيازها را با کمي ادويه و زردچوبه، بدون اضافه کردن نمک تفت بدهيد. به اين ترتيب کاملا آب گوشت کشيده مي شود. بعد از اين که آب گوشت کاملا کشيده شد، نعناع و جعفري خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت بدهيد تا رنگ سبزي ها تغيير کند. بعد از تغيير رنگ سبزي ها چغاله هاي پاک و شسته شده را اضافه کنيد. کمي تفت داده و در قابلمه را به مدت 4 دقيقه بگذاريد. سپس در قابلمه را برداشته و به آن چهار ليوان آب اضافه کنيد. يک ساعت بايد صبر کنيد تا چغاله ها و گوشت کاملا بپزند. بعد از پختن کامل گوشت و چغاله بادام ها به خورش، نمک و آبغوره اضافه کرده و 15 دقيقه صبر کنيد تا خورش طعم دار شود. مي توانيد به جاي گوشت قرمز از هر نوع گوشت ديگري هم استفاده کنيد. مي توانيد به اين خورش کمي هم رب اضافه کنيد.

 

خورش گوجه سبز

مواد لازم براي 4 نفر

مرغ تکه شده: 500 گرم، نعناع و جعفري پاک شده: يک کيلوگرم، گوجه سبز: نيم کيلوگرم، پياز درشت: يک عدد، روغن مايع: دو قاشق غذاخوري، نمک: به مقدار دلخواه، زعفران سائيده شده: يک قاشق مرباخوري

 پياز را پاک کرده، بشوييد و خرد کنيد. مرغ ها را بشوييد و سپس استخوان را جدا کرده و آنها را تکه کنيد.. سپس آن را همراه با کمي روغن داخل ماهيتابه بريزيد و تفت بدهيد. کمي که خامي آن رفت، زير شعله را خاموش کرده و پياز را همراه با مرغ داخل قابلمه بريزيد. آب اضافه نکنيد. فقط کمي نمک اضافه کرده و زير شعله را کم کنيد تا مرغ آب انداخته و بپزد. بعد از اين که مرغ پخت، به آن زعفران سائيده شده را اضافه کنيد. کمي تفت داده و بعد يک و نيم ليوان آب اضافه کنيد. نعناع و جعفري را پاک کرده، بشوييد و خرد کنيد. آنها را با کمي روغن تفت داده و بعد از اين که رنگشان تغيير کرد، به مرغ اضافه کنيد. زير شعله را کم کنيد تا خورش جا بيفتد. ده دقيقه مانده به سرو غذا، گوجه سبزها را اضافه کنيد. اين خورش را مي توانيد با برنج يا نان ميل کنيد. بعضي افراد براي ملس شدن طعم اين خورش در صورتي که گوجه هاي نوبرانه خيلي ترش باشند به آن يک تا دو قاشق غذاخوري سکنجبين اضافه مي کنند. اين کار را بايد در زمان اضافه کردن گوجه سبزها به غذا انجام دهيد.

 

خورش باقلاسبز با گشنيز

مواد لازم براي 4 نفر

باقلا سبز تازه: 500 گرم، سينه مرغ پاک و تکه شده: 500 گرم، گشنيز پاک و خرد کرده: 250 گرم، پياز: 2 عدد، سير: 6 حبه، زعفران: يک قاشق سوپخوري، زردچوبه: يک قاشق غذاخوري، نمک و فلفل: به ميزان لازم، روغن: به مقدار کم

پيازها را پوست کنده، بشوييد و خرد کنيد. داخل ماهيتابه روغن بريزيد و پيازها را اضافه کنيد. کمي تفت بدهيد تا طلايي شود. سينه مرغ را پاک کرده، تکه کنيد و بشوييد.آن را به پيازها اضافه کنيد، تفت بدهيد تا زماني که آب سينه مرغ تمام شود. سيرها را پوست کنده بشوييد و بکوبيد. زردچوبه را به سيرها اضافه کرده و هم بزنيد. زعفران را هم اضافه کنيد. اين مخلوط را به مواد داخل ماهيتابه اضافه کنيد. نصف يک پارچ آب به ماهيتابه اضافه کرده، در ظرف را بگذاريدتا  با درجه کم مواد بپزند. سبزي را پاک کرده، بشوييد و خرد کنيد. سپس آن را با کمي روغن داخل ماهيتابه تفت دهيد. کمي که آب داخل قابلمه کم شد، سبزي ها را اضافه کنيد و تا پانزده دقيقه مانده به سرو غذا، باقلاها را اضافه کنيد. زير شعله را کم کنيد تا خورش کاملا جا بيفتد. اين خورش را مي توانيد با گوشت گوسفند تکه شده نيز بپزيد و با کته يا برنج ميل کنيد.

 

لازانياي اسفناج

مواد لازم براي 4 نفر

اسفناج تازه: يک کيلوگرم، گوشت چرخ کرده: 400 گرم، پياز: دو عدد، سير: دو گل، پنير پيتزاي مکعبي: 400 گرم، لازانيا: يک بسته، پنير پيتزاي رنده شده: 100 گرم، پودر آويشن تازه: يک قاشق غذاخوري، آرد سفيد: يک قاشق غذاخوري، نمک و فلفل: به ميزان دلخواه، رب گوجه فرنگي: يک قاشق غذاخوري

 اسفناج ها را پاک کرده، خيس کنيد و بشوييد. آب آن که رفت، کمي اسفناج ها را خرد کنيد. پياز و سير را پوست کنده، بشوييد و خرد کنيد. سپس آنها را به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و نمک را هم اضافه کنيد و اين مخلوط را تفت بدهيد. بعد از اين که آب گوشت کاملا تمام شد، رب را داخل يک ليوان آب حل کرده و به گوشت اضافه کنيد. بگذاريد گوشت با رب بپزد و خوشرنگ شود. اسفناج، گوشت و پودر آويشن را مخلوط کنيد. پنيرها را به شکل مربع کوچک برش زده و آنها را هم به مخلوط گوشت و اسفناج اضافه کنيد. فلفل را اضافه کنيد. لازانياها را مانند هميشه بجوشانيد و آبکش کنيد. آرد سفيد را کف ظرف پيرکس ريخته و يک لايه لازانيا روي آن بگذاريد. از مخلوط لازانيا، گوشت و پودر آويشن روي لازانيا بريزيد. اين کار را ادامه دهيد تا مخلوط گوشت و لازانيا تمام شود. بعد از اين که مواد اصلي تمام شدند، روي آن يک پنير پيتزاي رنده شده را بريزيد. فر را روي حرارت 180 درجه سانتي گراد گرم کنيد. بعد از اين که کاملا گرم شد، پيرکس را داخل آن قرار دهيد. نيم ساعت بعد حرارت زير فر را خاموش کرده و از بالا به لازانيا حرارت دهيد. نگران آب اسفناج نباشيد. آب دادن اسفناج باعث خوش طعم تر شدن لازانيا مي شود. اگر دوست نداريد لازانيا طعم اسفناج بگيرد، پيش از اضافه کردن آن به گوشت براي مدت کمي آن را حرارت دهيد تا آب اسفناج در آمده و تمام شود.

 

پيتزاي مارچوبه، پيازچه و
 تخم مرغ

مواد لازم براي 6 نفر

مارچوبه: 150 گرم، پيازچه خرد شده: يک و نيم فنجان، نان پيتزاي آماده: يک بسته پنج تايي، تخم مرغ: 15 عدد، پنير پيتزا: يک بسته 200 گرمي رنده شده، قارچ خرد شده: دو فنجان، آرد سفيد: دو قاشق غذاخوري، پودر آويشن: يک قاشق غذاخوري

مارچوبه ها را پاک کرده، بشوييد و بگذاريد آب آن برود. مارچوبه ها را خرد کنيد. پيازچه ها را پاک کرده، بشوييد و خرد کنيد و بعد با مارچوبه هاي خرد شده مخلوط کنيد. قارچ ها را پاک کرده، بشوييد و بعد آنها را به شکل هلالي خرد کنيد. آنها را هم به پيازچه و مارچوبه خرد شده اضافه کنيد. به اين مخلوط پودر آويشن اضافه کنيد. روي نان پيتزا ابتدا کمي پنير بريزيد، سپس به مقدار مناسب از مخلوط مارچوبه، پيازچه و قارچ را اضافه کنيد. روي اين مواد سه عدد تخم مرغ بشکنيد. پنير پيتزا اضافه کنيد. فر را داغ کرده و روي حرارت 180 درجه سانتي گراد بگذاريد. کف سيني فر آرد بريزيد. سپس پيتزاهاي آماده شده را کف سيني گذاشته و داخل فر بگذاريد. بعد از ده دقيقه از حرارت بالاي فر به مدت 5 دقيقه به روي پيتزاها حرارت دهيد تا تخم مرغ ها کاملا پخته و کبابي شوند. فر را خاموش و غذا را سرو کنيد.