شرکت ملی نفت ایران   

دکل های حفاری بازسازی می شوند

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از امضای توافق نامه یک میلیارد دلاری میان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با شرکت ملی حفاری ایران خبر داد و گفت: بر اساس مفاد این توافق نامه، حدود ۲۰۰ میلیون دلار به بازسازی و نوسازی دکل های حفاری شرکت ملی حفاری ایران اختصاص می یابد. محسن خجسته مهر در حاشیه بازدید از دکل ۵۸ فتح شرکت ملی حفاری ایران از حمایت همه جانبه شرکت ملی نفت ایران از شرکت ملی حفاری ایران خبر داد و گفت: موافقت نامه اخیر شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با ملی حفاری مشتمل بر اختصاص ۲۰۰ میلیون دلار برای بازسازی ناوگان حفاری این شرکت است که مورد حمایت کامل شرکت ملی نفت ایران قرار دارد.

وی اظهار کرد: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب آمادگی خواهد داشت تا سالانه حدود ۴۰ میلیون دلار به بحث بازسازی ناوگان ملی حفاری اختصاص دهد و تأمین اعتبار آن از سوی شرکت ملی نفت ایران تضمین می شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه شرکت ملی حفاری ایران جزئی از بدنه بالادستی صنعت نفت است، گفت: این شرکت نقش بی بدیلی در امر حاکمیتی ایفا می کند. به گفته وی، از مهم ترین اولویت های مطرح در شرکت ملی نفت ایران درباره پایداری ناوگان حفاری و کمک به توسعه و ثبات این شرکت، مشتمل بر مدیریت پایدار و نوسازی و بهسازی حدود ۷۴ دکل حفاری مورد استفاده در شرکت ملی حفاری ایران است.

ملی حفاری، نماد اقتصاد مقاومتی است

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین با بیان اینکه شرکت ملی حفاری نمادی از اقتصاد مقاومتی در شرکت ملی نفت ایران است، گفت: به مدد خدمات کارکنان این شرکت در طول سال ها و پس از خروج شرکت های خارجی، خللی در تولید نفت و گاز کشور ایجاد نشده است.

خجسته مهر افزایش میزان بهره وری را به عنوان یکی از الزام های کاری در شرکت ملی حفاری ایران برشمرد و افزود: پیش از این یک دکل حفاری می توانست چهار حلقه چاه را حفاری کند؛ بر همین اساس لازم است تا نسبت به رسیدن به این حد نصاب اقدام شود. وی تصریح کرد: شرط بالا بردن بهره وری در شرکت ملی حفاری ایران استفاده از فناوری روزآمد و استفاده حداکثری از توان حدود ۱۷ هزار نفر از کارکنان این شرکت است که بیشتر آن ها به عنوان نیروهای ارکان ثالث مشغول به فعالیت هستند.

خجسته مهر در باره نحوه خدمت رسانی این شرکت به زائران اربعین گفت: امسال برای نخستین بار دو ستاد یکی در حوزه جنوب کشور و دیگری در غرب کشور تشکیل شد که افزون بر کمک های نقدی، از تمامی خدمت لجستیکی و ماشین آلات موردنیاز برای حمایت حداکثری از زائران اربعین استفاده کردند. وی افزود: در حوزه ستاد جنوب شرکت های ملی مناطق نفت خیز جنوب، نفت و گاز اروندان و شرکت مهندسی و توسعه نفت و در حوزه ستادی در غرب کشور، شرکت های متن، نفت و گاز پارس و نفت مناطق مرکزی ایران خدمت رسانی کرده اند.

 

   شرکت نفت و گاز گچساران

تأمین ۷۰۰ میلیون فوت مکعب خوراک در پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس

 رئیس کارخانه ان جی ال ۹۰۰ پازنان با اشاره به شرایط سخت کاری و خطرات موجود به دلیل فشار بالای گاز کارخانه ان جی ال ۹۰۰ پازنان گفت: هم اکنون روزانه ۷۰۰ میلیون فوت مکعب خوراک پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس را تأمین می کنیم. محمد محسنی افزود: گاز و مایعات گازی ارسالی از ۱۵ حلقه چاه گنبدی واقع در منطقه پازنان ۲ به عنوان خوراک کارخانه گاز و گاز مایع ۹۰۰ استفاده می شود. گاز غنی ورودی وارد چهار واحد فرآورش گازی ۱۰۰، ۲۰۰، ۳۰۰ و ۴۰۰ می شود و پس از آب زدایی و جداسازی مایعات گازی، گاز وارد توربین انبساطی شده و بعد از افت فشار، مقدار زیادی مایعات سرد تولید می شود که به سیستم مایع ارسال، سپس گاز سبک با توربوکمپرسورها فشار افزایی شده و به منظور خوراک پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس ارسال می شود. وی اظهار کرد: مایعات گازی ارسالی از منطقه تفکیک و مایعات سرد تولیدی کارخانه نیز وارد سیستم پالایشگاهی مایع می شود و پس از فرآورش بسته به نیاز محصولات، می توان نفتای سبک، نفتای سنگین، گاز مایع، نفت سفید و گازوییل تولید کرد. هم اکنون سیستم فرآورشی کارخانه با تولید نفتای سبک برای تأمین خوراک پتروشیمی بوعلی سینا در مدار عملیاتی قرار دارد.

رئیس کارخانه ان جی ال ۹۰۰ پازنان ادامه داد: پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس تمامی گاز این مجموعه را دریافت می کند و گاز سبک را به خط سراسری کشور می دهد و این ویژگی خاص کارخانه ان جی ال ۹۰۰ پازنان است.

محسنی افزود: با اینکه کارکنان می دانند در چه مجموعه پرخطری مشغول کار هستند، اما خاک پازنان گیرایی خاصی دارد و حجم کار بچه ها را پخته کرده است و هیچ گونه تنش و حاشیه ای در کار نیست، زیرا اینجا را خانه خود می دانند، به گونه ای که برخی مواقع منتظر نمی مانند و از جیب خودشان هم برای تعمیر هزینه می کنند که این همان عشق است نسبت به کار.

وی با اشاره به نقش ویژه این تأسیسات در کشور تصریح کرد: امروز افتخار ما این است که در این مجموعه در سخت ترین شرایط تحریم لحظه ای نگذاشتیم کار متوقف شود و این نشان از اراده همه نیروهای عملیاتی در این منطقه است.

رئیس کارخانه ان جی ال ۹۰۰ پازنان عنوان کرد: در منطقه پازنان واحد تفکیک، تقویت فشار، بهره برداری و تعمیرات نیز وجود دارد که همه واحدها پا به پای هم شبانه روز در تلاش هستند، این پالایشگاه با تأمین روزانه ۷۰۰ میلیون فوت مکعب از خوراک پالایشگاه بیدبلند، نقش ویژه ای در زنجیره تولید و خلق ثروت برای کشور دارد.

 

    پژوهشگاه صنعت نفت

تصویب طرح آماده سازی  تولید کک سوزنی در پالایشگاه شازند

پروژه آماده سازی خوراک تصفیه هیدروژنی CSO که متقاضی آن شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند است با هدف انجام مطالعات، تهیه مدارک مهندسی پایه و واگذاری حق بهره برداری از دانش فنی طرح تولید کک سوزنی در نشست شورای پژوهشی پژوهشگاه صنعت نفت تصویب شد.

هدف از انجام این پروژه بررسی و انجام مطالعاتی در زمینه تشکیل کک، رسوب ذرات جامد، انسداد و گرفتگی (Fouling) در رآکتورهایی با خوراک CSO، ارائه پیشنهادها و راهکارهایی برای جلوگیری از گرفتگی ایجادشده و ارزیابی پیشنهادها در سامانه رآکتوری است.

 از کاربردهای حاصل از این پروژه می توان به راهکارهایی نظیر استفاده از فیلتر در مسیر خوراک ورودی، استفاده از مواد متخلخل (Porous) غیرکاتالیستی (Guard) و مواد متخلخل کاتالیستی (Grade) در شرایط عملیاتی اشاره کرد.

در این پروژه مشابه شرایط عملیاتی آزمون های تصفیه هیدروژنی CSO، راهکارهای اشاره شده ارزیابی و در هرکدام میزان گرفتگی و انسداد در رآکتور بررسی می شود و سرانجام راهکاری که در آن مدت وقوع گرفتگی بیشتر باشد انتخاب و در طراحی فرآیند از آن راهکار و شرایط آن استفاده می‎شود.

 

     شرکت پالایش گاز بیدبلند

پایان تعمیرات اساسی در واحدهای پالایشی

مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند از پایان تعمیرات اساسی و بازرسی فنی واحدهای پالایش گاز ۲۰۰ در موعد مقرر خبر داد. علی محمد پوررضا گفت: عملیات تعمیرات اساسی و بازرسی فنی واحدهای پالایش گاز ۲۰۰ طبق برنامه زمان بندی برای آماده سازی و استمرار تولید گاز در موعد مقرر تکمیل شد.

وی درباره سیاست های اقتصاد مقاومتی و تأمین قطعات یدکی ساخت داخل بیان کرد: بیشتر قطعات یدکی بخش های مختلف از جمله مکانیک، برق و ابزاردقیق از سازندگان داخلی تأمین شده است که این سیاست به منظور حمایت از تولید داخل تا قطع وابستگی و خودکفایی کامل ادامه خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند افزود: فعالیت تعمیرات اساسی با استفاده حداکثری از نیروهای بومی و متخصصان منطقه بدون هیچ حادثه و با رعایت همه اصول ایمنی و براساس استانداردهای تدوین شده انجام شد.

پوررضا همچنین با اشاره به اقدام های مؤثر در بازه زمانی تعمیرات اساسی برای حفاظت محیط زیست تصریح کرد: تعمیرات اساسی مشعل اسیدی و کوره H1 با هدف اطمینان از عملکرد مناسب آنها در حفاظت محیط زیست انجام شد.

وی با بیان اینکه تعدادی از پیشنهادهای اصلاحی همکاران که در روند افزایش تولید گاز موثر بوده به اجرا در آمده است، گفت: با پایان تعمیرات اساسی واحدهای پالایش گاز، این شرکت آمادگی کامل خود را برای دریافت خوراک اعلام می کند و امیدواریم با یاری پروردگار امسال نیز مانند سال های گذشته در تأمین انرژی پاک و آسایش هموطنان موفق باشیم.

 

    شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب 

پرداخت ۶ هزار میلیارد تومان عوارض آلایندگی به شهرداری ها

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: این شرکت حدود ۶ هزار میلیارد تومان عوارض آلایندگی مربوط به سال های ۹۴ تا ۹۶ را به شهرداری ها پرداخت کرده است. علیرضا دانشی در دیدار با آیت الله عباس کعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب حدود ۶ هزار میلیارد تومان عوارض آلایندگی مربوط به سال های ۹۴ تا ۹۶ را به شهرداری ها پرداخت کرده است.

بر اساس این گزارش، تدوین دستورالعمل اجرای عوارض آلایندگی از اهرم های کنترل و پیشگیری از وقوع آلودگی محیط زیست است که به منظور ایجاد وحدت رویه و اعمال مدیریت یکپارچه در اجرای قانون عوارض آلایندگی به ادارات کل محیط زیست استان ها برای اجرا ابلاغ شده است. از نیمه دوم سال ۸۷، قانون مالیات بر ارزش افزوده تصویب شده است، بر اساس تبصره ۱ ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده، واحدهای تولیدی که آلاینده محیط زیست محسوب می شوند و استانداردها و ضوابط حفاظت از محیط زیست را رعایت نمی کنند، مشمول این قانون می شوند. بنا بر تشخیص و اعلام سازمان حفاظت محیط زیست افزون بر عوارض متعلقه، مشمول پرداخت یک درصد از قیمت فروش به عنوان عوارض آلایندگی می شوند.

 

    صندوق بازنشستگی صنعت نفت 

افزایش سرمایه شرکت مایع سازی گاز ایران

صندوق بازنشستگی صنعت نفت با هدف شتاب بخشی به ساخت ردیف نخست طرح ایران ال ان جی، هزار و 600 میلیارد تومان سرمایه به شرکت مایع سازی گاز ایران اختصاص داد.

بیست وهفتمین نشست شورای عالی پروژه های گروه اقتصادی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با حضور عبدالحسین بیات، رئیس هیئت رئیسه صندوق ها در محل شرکت سرمایه گذاری اهداف برگزار شد، هدف از برگزاری این نشست، ارزیابی روند پیشرفت پروژه های حوزه (قطب) سرمایه گذاری جنوب بود.

رئیس هیئت رئیسه صندوق ها در خلال گزارش های مدیران پروژه گفت: حفظ و تقویت فضای رقابتی در میان شرکت های گروه ضروری است، اما این موضوع منوط به رعایت دو اصل کیفیت و زمان در انجام کار است.

وی رقابت بخش دولتی با بخش خصوصی را مغایر با مفاهیم اقتصاد مردمی دانست و افزود: بخش دولتی نباید با بخش خصوصی رقابت کند، بلکه بهتر است برای حضور مؤثر بخش خصوصی، زمینه سازی کند و دولت نیز باید به مباحث ابزارهای حکمرانی و نظارتی و اخذ درآمد از محل مالیات بپردازد.

رئیس هیئت رئیسه صندوق ها تصریح کرد: یکی از سیاست های مؤثر دولت سیزدهم، تعیین تکلیف پروژه های نیمه تمام و راکد است، زیرا این طرح ها منابع را بدون تولید ارزش افزوده معطل نگه می دارند.

بیات ادامه داد: هیچ کدام از طرح های در حال اجرای صندوق ها واگذار نخواهد شد، زیرا هرگونه واگذاری پیش از تکمیل طرح از منظر اصول بنگاه اقتصادی صرفه ندارد، از این رو همه طرح ها با همه نیرو و طبق برنامه ای که در یک سال گذشته برای آنها تدوین شده است پیش خواهند رفت و به چرخه اقتصادی گروه یاری خواهند رساند.

وی گفت: در بنگاه اقتصادی پویا، طرح ها به موقع به سرانجام می رسند و منابع حاصل از آن، دوباره برای طرح های تازه و نو به کار گرفته می شود؛ بنابراین سود حاصل از هر طرحی، پشتوانه طرح بعدی است.

رئیس هیئت رئیسه صندوق ها اظهار کرد: ظرفیت های شرکت های گروه در نظام اقتصادی پویا، در کنار هم قرار گرفته است تا گردش اقتصادی درون گروهی انجام شود، به این ترتیب سود حاصل از طرح ها در داخل گروه حفظ می شود.