رئیس جمهوری:

تحریم، کشورهای اروپایی را از نفت و گاز ایران محروم کرده است

رئیس جمهوری گفت: ما امروز یکی از کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت و گاز هستیم. تحریم آمریکا باعث می شود هم خودشان هم اروپایی ها و هم کشورهای دیگر نتوانند از نفت و گاز ما استفاده کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی در گفت وگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس (CBS) آمریکا گفت: وقتی ایران به تعهدهای خود عمل کرده است، چرا تحریم شود؟ ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم، هیچ کشوری نمی تواند برای حق برخورداری ایران از داشتن دانش و صنعت هسته ای محدودیت یا ممنوعیت ایجاد کند.

وی افزود: بارها هم جمهوری اسلامی اعلام کرده است که در دکترین دفاعی اش، سلاح هسته ای وجود ندارد و آنچه مورد تأکید جمهوری اسلامی بوده و است، بهره بردن از دانش هسته ای است که هم اکنون این دانش در ایران بومی شده است.

رئیس جمهوری تصریح کرد: بارها به این نوع ادعاهای بی اساس پاسخ داده شده است. دوربین های آژانس در مراکز هسته ای فعال بوده و گفته شده آنچه تاکنون در جمهوری اسلامی اتفاق افتاده، همسو با استفاده صلح آمیز است. بارها اعلام کرده ایم با توجه به توانمندی در این حوزه، بهره مندی از صنعت هسته ای فقط با هدف مصارف صلح آمیز است. چرا نسبت به استفاده صلح آمیز از صنعت هسته ای محدودیت ایجاد می کنند؟

رئیسی ادامه داد: امروز در حوزه های درمانی، کشاورزی، نفت، گاز و بسیاری از حوزه ها از صنعت هسته ای استفاده می شود و این استفاده صلح آمیز حق ملت ایران است. چرا باید ایران از این حق محروم شود؟

وی اظهار کرد: برخلاف آنچه آمریکایی ها فکر می کنند، تهدید علیه کشورهای مستقل، تبدیل به متحد کردن کشورهای مستقل می شود تا این کشورها بتوانند با هم کار کرده و تحریم آمریکایی ها را خنثی کنند. استفاده از تحریم علیه کشورها از سوی آمریکایی ها جواب نمی دهد. همچنان که حربه نظامی و تهدید نظامی جواب نداد.

رئیس جمهوری عنوان کرد: معلوم است که تحریم مشکلاتی را ایجاد می کند، نه فقط برای ما؛ بلکه برای خود آمریکایی ها و اروپایی ها هم مشکلاتی ایجاد کرده است. ما امروز یکی از کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت و گاز هستیم. تحریم آمریکایی باعث می شود هم خودشان، هم اروپایی ها و هم کشورهای دیگر نتوانند از نفت و گاز ما استفاده کنند.

 

 در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات محقق شد

صنعت نفت در صدر فهرست دستگاه ها و سازمان های پاسخگوی کشور

فهرست ۲۶ دستگاه و سازمان 100درصد پاسخگو در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات منتشر شد که حدود نیمی از آنها در مجموعه بزرگ صنعت نفت قرار دارد.

به گزارش دبیرخانه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، از مجموع ۱۸۲۹ دستگاه فعال در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، ۴۴۵ دستگاه و سازمان به همه (100در صد) درخواست های شهروندان پاسخ داده اند.

بر اساس این گزارش، ۸۵ دستگاه و مؤسسه، سریع ترین پاسخگویی را داشته اند و در مهلت ۱۰ روز و کمتر از آن به درخواست های ثبت شده پاسخ داده اند، همچنین ۳۹۳ مؤسسه بدون شکایت هستند، یعنی پاسخ های ارائه شده برای شهروندان رضایت بخش بوده است.

از میان دستگاه های با سریع ترین زمان پاسخگویی، ۲۶ مؤسسه بیش از ۱۰ درخواست دارند و به نسبت تعداد پاسخ و سریع ترین زمان پاسخگویی جزو دستگاه های برتر این گزارش به شمار می آیند که حدود نیمی از آنها به شرکت های تابع وزارت نفت اختصاص دارند.

شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شرکت نفت و گاز پارس، شرکت انتقال گاز ایران، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد، شرکت پالایش گاز پارسیان، شرکت مهندسی و توسعه نفت، صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت، پژوهشگاه صنعت نفت، سازمان های منطقه ویژه اقتصاد انرژی پارس و منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی از جمله دستگاه های برتر در پاسخگویی هستند.

شایان یادآوری است، از ابتدای فعالیت سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، میانگین پاسخگویی وزارت نفت و ۳۸ شرکت تابع آن، همواره کمتر از ۱۰ روز بوده است، همچنین وزارت نفت به منظور شفاف سازی عملکرد خود، تاکنون ۸۴۴۴ سند عمومی را در این سامانه منتشر کرده که در جایگاه برترین دستگاه های اجرایی کشور است.

 

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی:

مشکلی در زمینه تامین کود اوره وجود ندارد

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس گزارش های ارائه شده از سوی وزیر نفت در زمینه تامین کود اوره مشکلی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار شانا، محمدجواد عسکری در تشریح نشست روز سه شنبه (۲۹ شهریورماه) کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی که با حضور جواد اوجی، وزیر نفت برگزار شد، گفت: در این نشست از وزیر نفت دعوت کردیم تا گزارشی از عملکرد این وزارتخانه در حوزه ماموریتی خود ارائه کند. بر اساس گزارش های ارائه شده از سوی وزیر نفت در زمینه تامین کود اوره مشکلی وجود ندارد و اعتبارات برق دار کردن چاه های کشاورزی تامین شده و در قانون بودجه ۱۴۰۱ نیز آمده است و اکنون وزارت نیرو باید اقدام های لازم را انجام دهد.

وی با تاکید بر اینکه در این نشست، در زمینه تامین سوخت موتورهای دیزل، تراکتور، کمباین و ماشین آلات نیز مباحثی مطرح شد، افزود: ستاد مبارزه با قاچاق سوخت، دستورالعمل هایی دارد و با توجه به نیاز اساسی در زمینه تامین گندم مورد نیاز کشور نمی توانیم منتظر اجرای دستورالعمل این سازمان باشیم. به مسؤولان این سازمان اعلام کردیم که حوزه نظارتی خود را تعیین تکلیف کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس تصریح کرد: در این نشست، وزارت جهاد کشاورزی مکلف شد، نیازهای بخش کشاورزی به سوخت را در سامانه «سدف» بارگذاری و وزارت نفت نیز باید آن را تامین کند و در نهایت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و سوخت بر آن نظارت داشته باشد. باید کشاورزان بدون دغدغه، سوخت مورد نیاز خود را تامین کنند.

 

نماینده مردم استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی:

شرکت ملی حفاری در حفظ، نگهداشت و افزایش تولید نقش اساسی داشته است

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی گفت: تولید نفت صیانت شده با وجود محدودیت ها، افتخاری بزرگ برای شرکت ملی حفاری ایران، به عنوان یکی از شرکت های بالادستی شرکت ملی نفت ایران است.

به گزارش شرکت ملی حفاری ایران، مجتبی یوسفی، روز دوشنبه (۲۸ شهریورماه) در نشست محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل، مدیران ارشد و رؤسا و مسؤولان شرکت ملی حفاری ایران گفت: خدمات شرکت ملی حفاری ایران در چهار دهه گذشته در حفر چاه های توسعه ای، اکتشافی و تعمیری، نقشی اساسی در حفظ، نگهداشت و افزایش تولید و کشف میدان های جدید نفتی داشته است. وی اظهار کرد: این شرکت با تکیه بر نیروهای متخصص، متعهد و باتجربه خود از دانش فنی، توانمندی و ظرفیت های بالا در بخش های عملیات حفاری و خدمات یکپارچه فنی و مهندسی برخوردار است و افزون بر دستیابی به فناوری حفر چاه های عمیق  که در انحصار چند کشور قرار دارد، امروز دانش فنی و تجارب خود را در حفر چاه های ژرف آب نیز به کار گرفته است. نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس ضمن تشکر از جواد اوجی، وزیر نفت و محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، به دلیل پیگیری هایشان برای خارج کردن شرکت ملی حفاری ایران از موضوع خصوصی سازی و حفظ جایگاه آن به عنوان یک شرکت حاکمیتی در عرصه صنعت نفت، گفت: در دو سال گذشته، تلاش شد از خصوصی سازی این شرکت جلوگیری شود و این تلاش ها از سوی وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم و از طریق مجلس ادامه دارد.

یوسفی افزود: اگر شرکت ملی حفاری ایران به عنوان یک شرکت زیرمجموعه در بخش بالادستی شرکت ملی نفت ایران نبود، امروز برای حفاری و تعمیر چاه ها باید دو برابر هزینه های جاری، هزینه می شد. وی با بیان اینکه جا دارد در طرح توسعه ۲۸ مخزن و توسعه میدان های مشترک از ظرفیت های شرکت ملی حفاری ایران استفاده حداکثری شود، اظهار کرد: کارکنان این شرکت با توجه به شرایط سخت کار اقماری که نیمی از دوران خدمت خود را دور از خانواده سپری می کنند، با پشتکار و تلاش مضاعف نقش مهمی برای اعتلای صنعت نفت دارند.

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی در ادامه توجه به پرداخت به موقع حقوق کارکنان به عنوان هزینه های اجتناب ناپذیر همزمان با دیگر شرکت های نفتی، تبدیل وضعیت کارکنان و جذب نیرو با اولویت نیروهای بومی با توجه به بازنشسته شدن شماری از کارکنان با سابقه را یادآور شد.

یوسفی همچنین از همکاری شرکت های نفتی عضو ستاد اربعین صنعت نفت در جنوب از جمله شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، شرکت نفت و گاز اروندان، شرکت ملی حفاری ایران و شرکت مهندسی و توسعه نفت در خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی در پایانه های مرزی قدردانی کرد.

 

قدردانی مسؤولان استان ایلام از وزارت نفت و شرکت ملی نفت

مسؤولان استان ایلام از وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به دلیل کمک به برگزاری باشکوه راهپیمایی اربعین در مرز مهران قدردانی کردند.

الله نور کریمی تبار، نماینده ولی فقیه در استان ایلام؛ حسن بهرام نیا، استاندار ایلام و جمال شاکرمی، فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع)، از جواد اوجی، وزیر نفت و محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برای کمک به برگزاری باشکوه راهپیمایی اربعین در مرز مهران قدردانی کردند.

وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در پیاده روی باشکوه اربعین، افزون بر کمک های مالی در زمینه های دارویی، لجستیک، ماشین آلات، اختصاص ناوگان اتوبوس رانی برای حمل ونقل زوار، تجهیز موکب ها و ایجاد موکب های تخصصی، کمک های قابل توجهی به ستاد اربعین استان ایلام داشته است.

حسین ملک میرزایی، نماینده تام الاختیار شرکت ملی نفت در ستاد اربعین گفت: وزارت نفت با توجه به دغدغه انقلابی و تکلیفی که در موضوع مسؤولیت های اجتماعی در مناطق نفتی و گازی دارد، اقدام های شایسته ای را برای خدمت به زوار اباعبدالله الحسین(ع) داشته که این خدمات علاوه بر موضوع اربعین در طول سال مورد استفاده عموم مردم استان ایلام نیز قرار می گیرد.

وی افزود: با توجه به رویکرد دولت مردمی، امسال متفاوت از سال های گذشته، شرکت ملی نفت ایران برای خدمت رسانی به زائران وارد میدان شده است.

مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: با توجه به قدردانی مقام معظم رهبری از حرکت تاریخی اربعین امسال خوشحالیم که وزارت نفت توانست در این حرکت عظیم سهیم باشد.

 

 سایه سنگین افزایش نرخ بهره و کاهش تقاضای سوخت بر قیمت نفت

در پی نگرانی ها درباره خروجی نشست بانک های مرکزی سراسر جهان مبنی بر احتمال افزایش دوباره نرخ بهره و به دنبال آن وخیم تر شدن شرایط اقتصادی و اثر منفی آن بر تقاضای جهانی سوخت، قیمت نفت ثابت ماند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از سنگاپور، به دنبال نگرانی های بیشتر درباره احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا در هفته جاری با هدف مهار تورم و در پی آن کُند شدن روند رشد اقتصادی و تقاضا برای سوخت در بزرگ ترین مصرف کننده نفت جهان، قیمت نفت روز سه شنبه (۲۹ شهریورماه) پس از افزایش در معاملات روز دوشنبه (۲۸ شهریورماه) ثابت ماند.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال برای تحویل در ماه نوامبر در ساعت ۴ و ۴۹ دقیقه به وقت گرینویچ با ۳ سنت افزایش ۹۲ دلار و ۳ سنت برای هر بشکه دادوستد شد. قیمت نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (دبلیوتی آی) برای تحویل در ماه اکتبر هم با ۳ سنت افزایش به ۸۵ دلار و ۷۶ سنت برای هر بشکه رسید. قراردادهای قیمت نفت خام شاخص دبلیوتی آی برای تحویل در ماه اکتبر منقضی می شود، در عین حال قیمت نفت خام آمریکا برای تحویل در ماه با هفت سنت یا ۰.۱ درصد افت، ۸۵ دلار و ۲۹ سنت برای هر بشکه معامله شد. دلار در آستانه برگزاری نشست های بانک مرکزی در سراسر جهان به رهبری بانک مرکزی آمریکا که برای مهار تورم احتمال دارد نرخ بهره را ۷۵ واحد پایه دیگر افزایش دهند، در روز سه شنبه (۲۹ شهریورماه) کمتر از بالاترین رقم دو دهه اخیر باقی ماند. دلار قوی تر، نفت بر مبنای دلار را برای خریدارانی که از ارزهای دیگر استفاده می کنند، گران تر می کند و افزایش نرخ های مورد انتظار، سبب افزایش نگرانی ها درباره تشدید رکود جهانی در پی شرایط انقباضی شده است. تینا تانگ، تحلیلگر مؤسسه سی ام سی مارکتز در این باره گفت: قیمت نفت از اواسط ماه ژوئن، روندی کاهشی در پیش گرفته و ترس از رکود اقتصادی و کُند شدن روند اقتصادی در چین به طور کلی همچنان از عوامل اصلی روند کاهشی در بازارهای جهانی هستند. در حالی که دیگر اقتصادهای بزرگ در حال افزایش نرخ بهره هستند، چین، دومین مصرف کننده بزرگ نفت جهان، روز سه شنبه  (۲۹ شهریورماه) نرخ های بهره را ثابت نگه داشت؛ زیرا تلاش می کند حمایت از رشد اقتصادی کُند خود را در مقابل تضعیف یوان متعادل کند.

 

 صادرات نفت عراق از پایانه بصره  از سر گرفته شد

   صادرات محموله های نفت خام عراق از پایانه نفتی بصره پس از ۲۴ ساعت توقف به دلیل نشت نفت از سر گرفته شد. به گزارش خبرگزاری پلتس، عراق بارگیری محموله های صادراتی نفت خام از پایانه نفتی بصره را پس از توقفی که در پی نشت نفت در اواخر روز پنجشنبه (۲۴ شهریورماه) رخ داده بود، از سر گرفت. صادرات حدود یک میلیون بشکه در روز از نفت عراق در پی وقوع نشت در تأسیسات صادراتی دومین کشور تولیدکننده عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، مختل شده بود.

وزارت نفت عراق روز شنبه (۲۶ شهریورماه) در بیانیه ای اعلام کرد که شرکت دولتی نفت بصره، مشکلاتی را که منجر به نشت نفت و بارگیری و صادرات شد، پس از ۲۴ ساعت وقفه برطرف کرده و صادرات نفت از پایانه نفتی بصره به حال عادی بازگشته است.

در بیانیه این وزارتخانه همچنین آمده است که شرکت دولتی نفت بصره در روزهای آینده، صادرات نفت خام ازدست رفته را با پمپاژ حجم اضافی جبران خواهد کرد تا سطوح صادرات برنامه ریزی شده تحت تأثیر قرار نگیرد.

در بیانیه ای که ۲۵ شهریورماه منتشر شد، شرکت دولتی نفت بصره گفت: گروه های فنی و مهندسی شرکت دولتی نفت بصره مشکل نشت نفت خام در سیستم مخازن مازاد در پایانه نفتی بصره را برطرف کردند و عملیات پمپاژ به تدریج از سر گرفته شد.

بر اساس این بیانیه، بارگیری از طریق گوی های شناوری که مکمل پایانه نفتی بصره است، مختل نشد. رئيس جمهوري:

تحريم، کشورهاي اروپايي را از نفت و گاز ايران محروم کرده است

رئيس جمهوري گفت: ما امروز يکي از کشورهاي بزرگ توليدکننده نفت و گاز هستيم. تحريم آمريکا باعث مي شود هم خودشان هم اروپايي ها و هم کشورهاي ديگر نتوانند از نفت و گاز ما استفاده کنند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، سيدابراهيم رئيسي در گفت وگو با شبکه تلويزيوني سي بي اس (CBS) آمريکا گفت: وقتي ايران به تعهدهاي خود عمل کرده است، چرا تحريم شود؟ ضمن اينکه بايد توجه داشته باشيم، هيچ کشوري نمي تواند براي حق برخورداري ايران از داشتن دانش و صنعت هسته اي محدوديت يا ممنوعيت ايجاد کند.

وي افزود: بارها هم جمهوري اسلامي اعلام کرده است که در دکترين دفاعي اش، سلاح هسته اي وجود ندارد و آنچه مورد تأکيد جمهوري اسلامي بوده و است، بهره بردن از دانش هسته اي است که هم اکنون اين دانش در ايران بومي شده است.

رئيس جمهوري تصريح کرد: بارها به اين نوع ادعاهاي بي اساس پاسخ داده شده است. دوربين هاي آژانس در مراکز هسته اي فعال بوده و گفته شده آنچه تاکنون در جمهوري اسلامي اتفاق افتاده، همسو با استفاده صلح آميز است. بارها اعلام کرده ايم با توجه به توانمندي در اين حوزه، بهره مندي از صنعت هسته اي فقط با هدف مصارف صلح آميز است. چرا نسبت به استفاده صلح آميز از صنعت هسته اي محدوديت ايجاد مي کنند؟

رئيسي ادامه داد: امروز در حوزه هاي درماني، کشاورزي، نفت، گاز و بسياري از حوزه ها از صنعت هسته اي استفاده مي شود و اين استفاده صلح آميز حق ملت ايران است. چرا بايد ايران از اين حق محروم شود؟

وي اظهار کرد: برخلاف آنچه آمريکايي ها فکر مي کنند، تهديد عليه کشورهاي مستقل، تبديل به متحد کردن کشورهاي مستقل مي شود تا اين کشورها بتوانند با هم کار کرده و تحريم آمريکايي ها را خنثي کنند. استفاده از تحريم عليه کشورها از سوي آمريکايي ها جواب نمي دهد. همچنان که حربه نظامي و تهديد نظامي جواب نداد.

رئيس جمهوري عنوان کرد: معلوم است که تحريم مشکلاتي را ايجاد مي کند، نه فقط براي ما؛ بلکه براي خود آمريکايي ها و اروپايي ها هم مشکلاتي ايجاد کرده است. ما امروز يکي از کشورهاي بزرگ توليدکننده نفت و گاز هستيم. تحريم آمريکايي باعث مي شود هم خودشان، هم اروپايي ها و هم کشورهاي ديگر نتوانند از نفت و گاز ما استفاده کنند.

 

 در سامانه انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات محقق شد

صنعت نفت در صدر فهرست دستگاه ها و سازمان هاي پاسخگوي کشور

فهرست 26 دستگاه و سازمان 100درصد پاسخگو در سامانه انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات منتشر شد که حدود نيمي از آنها در مجموعه بزرگ صنعت نفت قرار دارد.

به گزارش دبيرخانه کميسيون انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات، از مجموع 1829 دستگاه فعال در سامانه انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات، 445 دستگاه و سازمان به همه (100در صد) درخواست هاي شهروندان پاسخ داده اند.

بر اساس اين گزارش، 85 دستگاه و مؤسسه، سريع ترين پاسخگويي را داشته اند و در مهلت 10 روز و کمتر از آن به درخواست هاي ثبت شده پاسخ داده اند، همچنين 393 مؤسسه بدون شکايت هستند، يعني پاسخ هاي ارائه شده براي شهروندان رضايت بخش بوده است.

از ميان دستگاه هاي با سريع ترين زمان پاسخگويي، 26 مؤسسه بيش از 10 درخواست دارند و به نسبت تعداد پاسخ و سريع ترين زمان پاسخگويي جزو دستگاه هاي برتر اين گزارش به شمار مي آيند که حدود نيمي از آنها به شرکت هاي تابع وزارت نفت اختصاص دارند.

شرکت ملي صنايع پتروشيمي، شرکت نفت و گاز پارس، شرکت انتقال گاز ايران، شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس، شرکت پالايش گاز شهيد هاشمي نژاد، شرکت پالايش گاز پارسيان، شرکت مهندسي و توسعه نفت، صندوق هاي بازنشستگي، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت، پژوهشگاه صنعت نفت، سازمان هاي منطقه ويژه اقتصاد انرژي پارس و منطقه ويژه اقتصادي پتروشيمي از جمله دستگاه هاي برتر در پاسخگويي هستند.

شايان يادآوري است، از ابتداي فعاليت سامانه انتشار و دسترسي آزاد به اطلاعات، ميانگين پاسخگويي وزارت نفت و 38 شرکت تابع آن، همواره کمتر از 10 روز بوده است، همچنين وزارت نفت به منظور شفاف سازي عملکرد خود، تاکنون 8444 سند عمومي را در اين سامانه منتشر کرده که در جايگاه برترين دستگاه هاي اجرايي کشور است.

 

رئيس کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي:

مشکلي در زمينه تامين کود اوره وجود ندارد

رئيس کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي گفت: بر اساس گزارش هاي ارائه شده از سوي وزير نفت در زمينه تامين کود اوره مشکلي وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار شانا، محمدجواد عسکري در تشريح نشست روز سه شنبه (29 شهريورماه) کميسيون کشاورزي مجلس شوراي اسلامي که با حضور جواد اوجي، وزير نفت برگزار شد، گفت: در اين نشست از وزير نفت دعوت کرديم تا گزارشي از عملکرد اين وزارتخانه در حوزه ماموريتي خود ارائه کند. بر اساس گزارش هاي ارائه شده از سوي وزير نفت در زمينه تامين کود اوره مشکلي وجود ندارد و اعتبارات برق دار کردن چاه هاي کشاورزي تامين شده و در قانون بودجه 1401 نيز آمده است و اکنون وزارت نيرو بايد اقدام هاي لازم را انجام دهد.

وي با تاکيد بر اينکه در اين نشست، در زمينه تامين سوخت موتورهاي ديزل، تراکتور، کمباين و ماشين آلات نيز مباحثي مطرح شد، افزود: ستاد مبارزه با قاچاق سوخت، دستورالعمل هايي دارد و با توجه به نياز اساسي در زمينه تامين گندم مورد نياز کشور نمي توانيم منتظر اجراي دستورالعمل اين سازمان باشيم. به مسؤولان اين سازمان اعلام کرديم که حوزه نظارتي خود را تعيين تکليف کنند.

رئيس کميسيون کشاورزي، آب، منابع طبيعي و محيط زيست مجلس تصريح کرد: در اين نشست، وزارت جهاد کشاورزي مکلف شد، نيازهاي بخش کشاورزي به سوخت را در سامانه «سدف» بارگذاري و وزارت نفت نيز بايد آن را تامين کند و در نهايت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و سوخت بر آن نظارت داشته باشد. بايد کشاورزان بدون دغدغه، سوخت مورد نياز خود را تامين کنند.

 

نماينده مردم استان خوزستان در مجلس شوراي اسلامي:

شرکت ملي حفاري در حفظ، نگهداشت و افزايش توليد نقش اساسي داشته است

نماينده مردم اهواز، باوي، حميديه و کارون در مجلس شوراي اسلامي گفت: توليد نفت صيانت شده با وجود محدوديت ها، افتخاري بزرگ براي شرکت ملي حفاري ايران، به عنوان يکي از شرکت هاي بالادستي شرکت ملي نفت ايران است.

به گزارش شرکت ملي حفاري ايران، مجتبي يوسفي، روز دوشنبه (28 شهريورماه) در نشست محسن خجسته مهر، مديرعامل شرکت ملي نفت ايران با حميدرضا گلپايگاني، مديرعامل، مديران ارشد و رؤسا و مسؤولان شرکت ملي حفاري ايران گفت: خدمات شرکت ملي حفاري ايران در چهار دهه گذشته در حفر چاه هاي توسعه اي، اکتشافي و تعميري، نقشي اساسي در حفظ، نگهداشت و افزايش توليد و کشف ميدان هاي جديد نفتي داشته است. وي اظهار کرد: اين شرکت با تکيه بر نيروهاي متخصص، متعهد و باتجربه خود از دانش فني، توانمندي و ظرفيت هاي بالا در بخش هاي عمليات حفاري و خدمات يکپارچه فني و مهندسي برخوردار است و افزون بر دستيابي به فناوري حفر چاه هاي عميق  که در انحصار چند کشور قرار دارد، امروز دانش فني و تجارب خود را در حفر چاه هاي ژرف آب نيز به کار گرفته است. نماينده مردم اهواز، باوي، حميديه و کارون در مجلس ضمن تشکر از جواد اوجي، وزير نفت و محسن خجسته مهر، مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، به دليل پيگيري هايشان براي خارج کردن شرکت ملي حفاري ايران از موضوع خصوصي سازي و حفظ جايگاه آن به عنوان يک شرکت حاکميتي در عرصه صنعت نفت، گفت: در دو سال گذشته، تلاش شد از خصوصي سازي اين شرکت جلوگيري شود و اين تلاش ها از سوي وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي نفت ايران در دولت سيزدهم و از طريق مجلس ادامه دارد.

يوسفي افزود: اگر شرکت ملي حفاري ايران به عنوان يک شرکت زيرمجموعه در بخش بالادستي شرکت ملي نفت ايران نبود، امروز براي حفاري و تعمير چاه ها بايد دو برابر هزينه هاي جاري، هزينه مي شد. وي با بيان اينکه جا دارد در طرح توسعه 28 مخزن و توسعه ميدان هاي مشترک از ظرفيت هاي شرکت ملي حفاري ايران استفاده حداکثري شود، اظهار کرد: کارکنان اين شرکت با توجه به شرايط سخت کار اقماري که نيمي از دوران خدمت خود را دور از خانواده سپري مي کنند، با پشتکار و تلاش مضاعف نقش مهمي براي اعتلاي صنعت نفت دارند.

نماينده مردم اهواز، باوي، حميديه و کارون در مجلس شوراي اسلامي در ادامه توجه به پرداخت به موقع حقوق کارکنان به عنوان هزينه هاي اجتناب ناپذير همزمان با ديگر شرکت هاي نفتي، تبديل وضعيت کارکنان و جذب نيرو با اولويت نيروهاي بومي با توجه به بازنشسته شدن شماري از کارکنان با سابقه را يادآور شد.

يوسفي همچنين از همکاري شرکت هاي نفتي عضو ستاد اربعين صنعت نفت در جنوب از جمله شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب، شرکت نفت و گاز اروندان، شرکت ملي حفاري ايران و شرکت مهندسي و توسعه نفت در خدمات رساني به زائران اربعين حسيني در پايانه هاي مرزي قدرداني کرد.

 

قدرداني مسؤولان استان ايلام از وزارت نفت و شرکت ملي نفت

مسؤولان استان ايلام از وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي نفت ايران به دليل کمک به برگزاري باشکوه راهپيمايي اربعين در مرز مهران قدرداني کردند.

الله نور کريمي تبار، نماينده ولي فقيه در استان ايلام؛ حسن بهرام نيا، استاندار ايلام و جمال شاکرمي، فرمانده سپاه اميرالمومنين(ع)، از جواد اوجي، وزير نفت و محسن خجسته مهر، مديرعامل شرکت ملي نفت ايران براي کمک به برگزاري باشکوه راهپيمايي اربعين در مرز مهران قدرداني کردند.

وزارت نفت و شرکت ملي نفت ايران در پياده روي باشکوه اربعين، افزون بر کمک هاي مالي در زمينه هاي دارويي، لجستيک، ماشين آلات، اختصاص ناوگان اتوبوس راني براي حمل ونقل زوار، تجهيز موکب ها و ايجاد موکب هاي تخصصي، کمک هاي قابل توجهي به ستاد اربعين استان ايلام داشته است.

حسين ملک ميرزايي، نماينده تام الاختيار شرکت ملي نفت در ستاد اربعين گفت: وزارت نفت با توجه به دغدغه انقلابي و تکليفي که در موضوع مسؤوليت هاي اجتماعي در مناطق نفتي و گازي دارد، اقدام هاي شايسته اي را براي خدمت به زوار اباعبدالله الحسين(ع) داشته که اين خدمات علاوه بر موضوع اربعين در طول سال مورد استفاده عموم مردم استان ايلام نيز قرار مي گيرد.

وي افزود: با توجه به رويکرد دولت مردمي، امسال متفاوت از سال هاي گذشته، شرکت ملي نفت ايران براي خدمت رساني به زائران وارد ميدان شده است.

مشاور مديرعامل شرکت ملي نفت ايران تصريح کرد: با توجه به قدرداني مقام معظم رهبري از حرکت تاريخي اربعين امسال خوشحاليم که وزارت نفت توانست در اين حرکت عظيم سهيم باشد.

 

 سايه سنگين افزايش نرخ بهره و کاهش تقاضاي سوخت بر قيمت نفت

در پي نگراني ها درباره خروجي نشست بانک هاي مرکزي سراسر جهان مبني بر احتمال افزايش دوباره نرخ بهره و به دنبال آن وخيم تر شدن شرايط اقتصادي و اثر منفي آن بر تقاضاي جهاني سوخت، قيمت نفت ثابت ماند.

به گزارش خبرگزاري رويترز از سنگاپور، به دنبال نگراني هاي بيشتر درباره احتمال افزايش نرخ بهره آمريکا در هفته جاري با هدف مهار تورم و در پي آن کُند شدن روند رشد اقتصادي و تقاضا براي سوخت در بزرگ ترين مصرف کننده نفت جهان، قيمت نفت روز سه شنبه (29 شهريورماه) پس از افزايش در معاملات روز دوشنبه (28 شهريورماه) ثابت ماند.

قيمت نفت خام شاخص برنت درياي شمال براي تحويل در ماه نوامبر در ساعت 4 و 49 دقيقه به وقت گرينويچ با 3 سنت افزايش 92 دلار و 3 سنت براي هر بشکه دادوستد شد. قيمت نفت خام شاخص وست تگزاس اينترمديت آمريکا (دبليوتي آي) براي تحويل در ماه اکتبر هم با 3 سنت افزايش به 85 دلار و 76 سنت براي هر بشکه رسيد. قراردادهاي قيمت نفت خام شاخص دبليوتي آي براي تحويل در ماه اکتبر منقضي مي شود، در عين حال قيمت نفت خام آمريکا براي تحويل در ماه با هفت سنت يا 0.1 درصد افت، 85 دلار و 29 سنت براي هر بشکه معامله شد. دلار در آستانه برگزاري نشست هاي بانک مرکزي در سراسر جهان به رهبري بانک مرکزي آمريکا که براي مهار تورم احتمال دارد نرخ بهره را 75 واحد پايه ديگر افزايش دهند، در روز سه شنبه (29 شهريورماه) کمتر از بالاترين رقم دو دهه اخير باقي ماند. دلار قوي تر، نفت بر مبناي دلار را براي خريداراني که از ارزهاي ديگر استفاده مي کنند، گران تر مي کند و افزايش نرخ هاي مورد انتظار، سبب افزايش نگراني ها درباره تشديد رکود جهاني در پي شرايط انقباضي شده است. تينا تانگ، تحليلگر مؤسسه سي ام سي مارکتز در اين باره گفت: قيمت نفت از اواسط ماه ژوئن، روندي کاهشي در پيش گرفته و ترس از رکود اقتصادي و کُند شدن روند اقتصادي در چين به طور کلي همچنان از عوامل اصلي روند کاهشي در بازارهاي جهاني هستند. در حالي که ديگر اقتصادهاي بزرگ در حال افزايش نرخ بهره هستند، چين، دومين مصرف کننده بزرگ نفت جهان، روز سه شنبه  (29 شهريورماه) نرخ هاي بهره را ثابت نگه داشت؛ زيرا تلاش مي کند حمايت از رشد اقتصادي کُند خود را در مقابل تضعيف يوان متعادل کند.

 

 صادرات نفت عراق از پايانه بصره  از سر گرفته شد

   صادرات محموله هاي نفت خام عراق از پايانه نفتي بصره پس از 24 ساعت توقف به دليل نشت نفت از سر گرفته شد. به گزارش خبرگزاري پلتس، عراق بارگيري محموله هاي صادراتي نفت خام از پايانه نفتي بصره را پس از توقفي که در پي نشت نفت در اواخر روز پنجشنبه (24 شهريورماه) رخ داده بود، از سر گرفت. صادرات حدود يک ميليون بشکه در روز از نفت عراق در پي وقوع نشت در تأسيسات صادراتي دومين کشور توليدکننده عضو سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک)، مختل شده بود.

وزارت نفت عراق روز شنبه (26 شهريورماه) در بيانيه اي اعلام کرد که شرکت دولتي نفت بصره، مشکلاتي را که منجر به نشت نفت و بارگيري و صادرات شد، پس از 24 ساعت وقفه برطرف کرده و صادرات نفت از پايانه نفتي بصره به حال عادي بازگشته است.

در بيانيه اين وزارتخانه همچنين آمده است که شرکت دولتي نفت بصره در روزهاي آينده، صادرات نفت خام ازدست رفته را با پمپاژ حجم اضافي جبران خواهد کرد تا سطوح صادرات برنامه ريزي شده تحت تأثير قرار نگيرد.

در بيانيه اي که 25 شهريورماه منتشر شد، شرکت دولتي نفت بصره گفت: گروه هاي فني و مهندسي شرکت دولتي نفت بصره مشکل نشت نفت خام در سيستم مخازن مازاد در پايانه نفتي بصره را برطرف کردند و عمليات پمپاژ به تدريج از سر گرفته شد.

بر اساس اين بيانيه، بارگيري از طريق گوي هاي شناوري که مکمل پايانه نفتي بصره است، مختل نشد.