کنار گذاشتن نگاه های مقطعی

در حاشیه این نمایشگاه، بیژن چگنی، مدیر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز گفت: به دلیل قیمت جهانی متانول بعضی از واحدها از نظر صرفه اقتصادی در کوتاه مدت دچار زیان شده اند؛ از این روز مذاکراتی با این واحدها انجام شده مبنی بر اینکه نگاه بلندمدت به بحث تولید متانول داشته و نگاه مقطعی را در این زمینه کنار بگذارند. وی با اشاره به مذاکرات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با وزیر نفت و معاونت برنامه ریزی وزارت نفت برای حل این مشکل ادامه داد: این مذاکرات درباره اصلاح فرمول قیمت خوراک بود؛ به این ترتیب که این زیان را از بین برده و شرکت ها به سوددهی برسند. مدیر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه شرکت ها هم اکنون راه اندازی مجتمع های خود را آغاز کرده اند، درباره مسائل فنی به وجود آمده در بخش هوای مجتمع دماوند تصریح کرد: مشکل به وجود آمده در این بخش سبب شد که اکسیژن پتروشیمی دماوند تامین نشود، هم اکنون نیز پس از تعمیرات واحد هوای پتروشیمی دماوند، مجتمع های کیمیا و سبلان هم به چرخه تولید بازخواهند گشت، ضمن اینکه باقی مجتمع ها هم عملیاتی هستند.

 امیدواریم ارزآوری صنعت پتروشیمی جوابگوی نیاز کشور باشد

بسیاری از فعالان صنعت پتروشیمی در این نمایشگاه حضور داشتند و به بیان دیدگاه های خود پرداختند. از جمله احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: این انجمن ضمن تشویق سرمایه گذاران، برای رفع نگرانی های سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی نیز گام های مؤثر بر می دارد. وی بر ایجاد ارزش افزوده صنعت پتروشیمی تأکید کرد و گفت: این نمایشگاه با توجه به ظرفیت های صنعت پتروشیمی سال به سال در حال توسعه است و از آنجایی که صنایع پلاستیک و پایین دست پتروشیمی رو به توسعه هستند، در بالادست نیز تلاش می کنیم تا نیاز آنها در همه زمینه ها برآورده کنیم. ابهری با اشاره به افزایش قیمت نفتا متناسب با افزایش قیمت نفت در جهان تصریح کرد: قیمت خوراک نفتا با توجه به اینکه قیمت محصول نهایی تغییر نکرده، یکی از مشکلات صنعت است که در حال رایزنی با وزارتخانه های نفت و صنعت، معدن و تجارت (صمت) برای رفع این مشکل هستیم. ما ترجیح می دهیم که پتروشیمی ها مایع سوز باشند و تولید پلی پروپیلن افزایش یابد تا صنایع پایین دست پتروشیمی رونق بیشتری پیدا کنند. دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در مورد رونق ایجاد پتروپالایش ها در دنیا یادآور شد: ما باید بتوانیم ارزش افزوده برای نفت ایجاد کنیم، این موضوع به تولید فرآورده های نفتی در کنار تکمیل زنجیره ارزش منجر خواهد شد. ما برنامه داریم که بر اساس افق چشم انداز پیش بینی شده به تولید ۱۳۱ میلیون تن برسیم. وی یکی از وظایف انجمن را رفع نگرانی های سرمایه گذاران صنعت پتروشیمی اعلام کرد و افزود: از دولت و مجلس می خواهیم تا زیرساخت های لازم برای گسترش سرمایه گذاری در این صنعت را فراهم کنند. ما نیز سرمایه گذار را تشویق می کنیم تا به اهداف بلندمدت خود یعنی ارزآوری بیشتر صنعت پتروشیمی دست یابیم. امیدواریم در آینده نزدیک ارزآوری صنعت پتروشیمی جوابگوی نیاز کشور باشد.

 مهم ترین رویدادها ، قراردادها و تفاهم نامه های شانزدهمین نمایشگاه ایران پلاست

شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ۶ قرارداد، موافقت نامه و تفاهم نامه امضا کرد

در دومین روز از شانزدهمین نماشگاه بین المللی ایران پلاست، ۶ قرارداد، موافقت نامه و تفاهم نامه همکاری با حضور معاونان وزیر نفت میان شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و شرکت های دانش بنیان امضا شد. مجید دفتری، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری قرارداد اعطای حق استفاده از دانش فنی (لیسانس)، تهیه بسته طراحی فرآیندی واحد تولید پلی اتیلن با ظرفیت ۸۵ هزار تن در سال را با جمشید خلیل زاده، مدیرعامل شرکت ابنیه فنی تهران و همچنین قرارداد اعطای حق استفاده از دانش فنی (لیسانس) تولید فعال کننده کربنات پتاسیم با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن در سال را با محمد وحید سرفراز، مدیرعامل شرکت آریا افق فیار به طور جداگانه امضا کرد. تفاهم نامه همکاری در زمینه ساخت راکتور سنتز متانول، پکیج WHB، پکیج ریفرمر اولیه و پکیج ریفرمر ثانویه (ATR)، تامین رفرکتوری و انجام عملیات نصب رفرکتوری واحد تولید متانول هم با علیرضا بیگ زاده، مدیرعامل شرکت ماشین سازی تاشا و تفاهم نامه همکاری در ارائه خدمات فنی، پژوهشی و مشاوره در زمینه توسعه محصول، رفع مشکلات فرآیندی، تجهیزاتی، افزایش تولید، توسعه و کسب دانش فنی فرآیندهای مرتبط با تولید مواد پتروشیمی، کاتالیست و غشاهای صنعتی و احداث واحدهای جدید در زنجیره تکمیلی و ارزش پتروشیمی با محمد ابراهیمی، مدیرعامل هلدینگ صبا انرژی، زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی امضا شد. افزون بر این شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، موافقت نامه همکاری در طراحی و ساخت سیستم های انتقال مواد و بسته بندی واحدهای تولید الفین را با علی طباطبایی، مدیرعامل شرکت کنترل فرآیند رادمان و موافقت نامه همکاری در زمینه طراحی و ساخت خطوط بسته بندی تولید پلی الفین را با محمد حسینی، مدیرعامل شرکت افرا ونداد ایرانیان امضا کرد.

 رونمایی ازنسخه روزآمد شده سند جامع کاتالیست صنعت نفت

نسخه روزآمد شده سند جامع کاتالیست صنعت نفت با حضور معاونان وزیر نفت در حاشیه شانزدهمین دوره نمایشگاه بین المللی ایران پلاست رونمایی شد. مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در آیین رونمایی از نسخه به روز شده کاتالیست صنعت نفت که با حضور مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست برگزار شد، اظهار کرد: طی یک سال گذشته شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با همکاری شرکت های دانش بنیان و مراکز علمی داخلی روزآمدکردن سند بومی سازی کاتالیست های صنعت پتروشیمی را انجام داده است. مجید دفتری با بیان اینکه دانش فنی در صنعت پتروشیمی حکم موتور محرک را دارد، گفت: هم اکنون ۹۹ نوع کاتالیست، جاذب و آغازگر در صنعت پتروشیمی کشور وجود دارد، ضمن اینکه پژوهشگران صنعت پتروشیمی با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت تاکنون توانسته اند ۸۸ مورد از این کاتالیست ها را بومی سازی و تولید کنند و با توجه به روزآمد کردن سند کاتالیست کشور، باقی کاتالیست ها نیز تا پایان دولت سیزدهم بومی شود. مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به خودکفایی ۹۸ درصدی صنعت پتروشیمی در زمینه کاتالیست از لحاظ وزنی اشاره کرد و گفت: ۲ درصد باقیمانده نیز تا سه سال آینده بومی سازی و در داخل کشور تأمین شود.

 انعقاد 5 قرارداد میان شرکت های اقلیم کردستان عراق و ایران

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان از انعقاد دست کم 5 قرارداد میان شرکت های کردستان عراق با شرکت های ایرانی در شانزدهمین نمایشگاه ایران پلاست خبر داد و گفت: در 5 دوره اخیر برگزای نمایشگاه ایران پلاست، به صورت مرتب به این رویداد دعوت شده ایم.  شیخ مصطفی شیخ عبدالرحمان افزود: در شانزدهمین دوره نمایشگاه ایران پلاست، 20 شرکت از اقلیم کردستان در این نمایشگاه حاضر شده اند، به دلیل این که شرکت های زیادی در حوزه های مواد اولیه و ماشین سازان در این نمایشگاه حضور دارند، برای ما بسیار مفید بوده است؛ امیدواریم در آینده رایزنی هایی که در این نمایشگاه صورت گرفته است به نتیجه منجر شود و وارد همکاری شویم. وی در پاسخ به این پرسش که آیا میان شرکت های اقلیم کردستان عراق که در این نمایشگاه حضور دارند با شرکت های ایرانی، قراردادی هم امضا شده است، گفت: بر اساس رایزنی های انجام شده دست کم 5 قرارداد به امضا می رسد. رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان، حجم تبادلات تجاری با ایران را در سال 6 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: انتظار می رود این رقم در سال جاری میلادی به 7 میلیارد دلار برسد.

تفاهمنامه سه جانبه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بانک تجارت و انجمن ملی صنایع پلیمر ایران

 در دومین روز از شانزدهمین نمایشگاه ایران پلاست، آیین انعقاد تفاهمنامه همکاری سه جانبه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بانک تجارت و انجمن ملی صنایع پلیمر با حضور مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت، اخلاقی مدیرعامل بانک تجارت و سعید ترکمان رئیس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران برگزار شد.  اخلاقی در این مراسم گفت: با امضای این تفاهمنامه، زمینه تامین مالی مناسب و تسهیل گر برای زنجیره کامل از بالادست و پایین دست فراهم می شود. وی اظهار امیدواری کرد که با این تفاهمنامه، انتظارات صنعت در بخش مالی برای تولید محصولات نهایی فراهم شود. در ادامه سعید، ترکمان رئیس انجمن ملی صنایع پلیمر ایران گفت: با توجه به ضرورت صنایع تکمیلی و جلوگیری از خام فروشی امیدواریم با حمایت شرکت ملی پتروشیمی بتوانیم قدم بزرگی در مسیر جلوگیری از خام فروشی برداریم.

 انعقاد تفاهمنامه دو جانبه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با سازمان صنایع کوچک

آیین امضای تفاهمنامه همکاری دو جانبه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با حضور مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و علی رسولیان، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران برگزار شد. مرتضی شاه میرزایی در آیین امضای این تفاهم نامه گفت: انتظار هم همین بود که وزارت صمت و وزارت نفت در تمام شئون با یکدیگر همکاری کنند تا توسعه متوازن را محقق کنیم. البته در نیمه شرقی خبری از واحدها و شهرک های پتروشیمی نیست، ضمن آنکه شرایط اقلیمی نیمه شرقی کشور با شرایط اقلیمی غربی متفاوت است. در کرانه خلیج همیشه فارس، عمده تاسیسات پتروشیمی آب بر و انرژی بر قراردارند که به کمک سازمان صنایع کوچک و با برنامه ریزی می توان شهرک های شیمیایی با آب بری بیشتر را متناسب با شرایط اقلیمی استان هایی که در نیمه شرقی و مرکزی کشور قرار دارند، توسعه داد و در آنها اشتغال زایی کرد.

شانزدهمین دوره نمایشگاه بین المللی ایران پلاست روز چهارشنبه (۳۰ شهریور) با حضور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سفیران، معاونان وزیر نفت و فعالان صنعت پتروشیمی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران گشایش یافت. درنمایشگاه امسال ۶۱۰ شرکت داخلی و خارجی در ۱۵سالن به اضافه فضای باز نمایشگاه حضور یافتند و آخرین فناوری های خود درحوزه پتروشیمی را به نمایش گذاشتند. در این دوره از نمایشگاه ایران پلاست ۱۰شرکت خارجی و هیئت هایی از کشورهای پاکستان، صربستان، قزاقستان، سوریه، لبنان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، جمهوری نخجوان، اقلیم کردستان عراق، تونس، قطر، عمان، افغانستان، برزیل، گرجستان، ازبکستان، رومانی، عراق، بوسنی و هرزگوین، لهستان و اسپانیا حضور یافتند .