وی ادامه داد: ما هر فناوری را که صنعت نیاز داشته باشد، وارد می کنیم، بنابراین سرمایه گذاران خارجی و فعالان این بخش می توانند از مزایای نسبی سرمایه گذاری و خرید محصولات صنعت پتروشیمی در ایران حتی در بلندمدت برنامه ریزی کنند. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اولویت این صنعت بر تکمیل زنجیره ارزش یادآور شد: برای تولید همه محصولات پتروشیمی در زمینه صنایع صوتی و تصویری، صنایع هوایی، صنایع دریایی و ... در داخل کشور، جدی و قاطع هستیم. شاهمیرزایی با دعوت دوباره از سرمایه گذاران داخلی وخارجی برای حضور در صنعت پتروشیمی تصریح کرد: با برنامه ریزی هایی که در دولت سیزدهم انجام شده است، توسعه متوازن این صنعت را در دستور کار قرار داده ایم، به این صورت که واحدهای انرژی بر و آب بر را در مناطقی که امکان اجرای آنها وجود دارد، اجرا خواهیم کرد، ضمن اینکه صنایع تکمیلی را در مناطقی که امکان آن فراهم باشد، احداث می کنیم. وی ادامه داد: از همه سازندگان و دست اندرکاران این صنعت درخواست می کنم تمامی نیازهای تجهیزات و قطعات و کالاهایی که صنعت نفت را در داخل کشور تولید کنند. معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی همچنین با اشاره به برنامه ریزی در صنعت پتروشیمی برای خودکفایی در بخش کاتالیست افزود: همان طور که پارسال در روز صنعت پتروشیمی نیز اعلام کردیم، پایان دولت سیزدهم همه کاتالیست های مورد نیاز صنعت پتروشیمی و حتی پالایشگاهی و گازی را در داخل کشور تولید می کنیم و به خودکفایی کامل می رسیم. شاهمیرزایی با بیان اینکه به زودی سند جامع کاتالیست رونمایی می شود، گفت: البته پیش بینی می شود که قبل از پایان دولت سیزدهم برای همیشه مجتمع های تولیدی و سرمایه گذاران دغدغه ای به نام تأمین کاتالیست یا محدودیت برای واردات کاتالیست نداشته باشند، چراکه سازندگان داخلی کاتالیست های مورد نیاز این صنعت را تولید می کنند. به پشتوانه برنامه ریزی برای تولید کاتالیست و خودکفایی در این زمینه، مذاکره با کشورهای مختلف را برای صادرات کاتالیست در دستور کار قرار داده ایم. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین گفت: در حوزه دانش فنی با کمک مراکز پژوهش و فناوری و دانشگاه ها، دانش فنی مورد نیاز واحدها را بومی خواهیم کرد.

 آمادگی سرمایه گذاران برای تولید 17 محصول جدید پتروشیمی

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی همچنین در نشست خبری خود در دومین روز از برپایی نمایشگاه ایران پلاست با اشاره به برنامه ریزی برای تولید ۲۰ محصول تازه پتروشیمی در کشور گفت: برای ۱۷ تا ۱۸ محصول سرمایه گذار داخلی پیش قدم شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه به دنبال رفع ناقصی پازل محصولات پتروشیمی هستیم، گفت: مذاکراتی مطلوب با کشورهای دوست برای توسعه محصولات تازه انجام شده است و این شرکت ها حضور فعال و پرشوری در نمایشگاه ایران پلاست داشته اند.

شاهمیرزایی با اشاره به نام گذاری امسال که در آن به شرکت های دانش بنیان اشاره شده بود، افزود: تلاش می کنیم با تکیه بر توان و ظرفیت داخلی، سرمایه گذاران مصمم، سرمایه انسانی متخصص، مراکز علمی، پارک های فناوری و پژوهشکده ها، با اراده پیش رویم و از گردنه وابستگی به خارج رها شویم. در مسیر رهایی از وابستگی، تجربه خوبی درباره تولید انواع کاتالیست به دست آورده ایم و امروز قراردادهای مطلوبی برای صادرات انواع کاتالیست با شرکت های خارجی امضا کرده ایم. وی با اشاره به اقدام های پیشین در صنعت پتروشیمی گفت: ما به زحماتی که در سال های گذشته کشیده شده است، افتخار می کنیم هرچند که اشکالاتی وجود داشت و باید اصلاحاتی شود، در این سال ها روی بعضی از محصولات بی توجهی و کم کاری شده است و باید این روند اصلاح شود. مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه این نشست در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره تولید۲۰ محصول جدید پتروشیمی و سرمایه گذاران متقاضی و رقم سرمایه گذاری مورد نیاز آن گفت: تاکنون برای ۱۷ تا ۱۸ محصول اعلام آمادگی شده است و برای چند محصول باقیمانده نیز پیگیری هایی انجام شده و پیش بینی ما این است که حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار برای تولید این محصولات نیاز باشد. شاهمیرزایی با بیان اینکه این محصولات تنوع زیادی داشته و نیاز به فرآینده خاص خود دارند، ادامه داد: منطقی است که پیگیری تولید این محصولات فرآیند خاص خود را دارد، اما مانعی فراروی تولید نداریم. همه سرمایه گذاران متقاضی، داخلی هستند، اما از سرمایه گذاران خارجی هم دعوت کرده ایم؛ با این حال تأکید ما این است که هلدینگ ها و سرمایه گذاران داخلی در تولید این محصولات شریک شوند و منفعت آن به کشور برسد.

وی در پاسخ به پرسشی دیگر درباره توسعه پایین دست متانول و ادامه پروژه های پیشران پروپیلن، همچنین تخفیف خوراک برای این پروژه ها، توضیح داد: در افق ۱۰ساله آینده نزدیک به ۴۰ میلیون تن درسال متانول تولید می شود که این رقم هم می تواند تهدید و هم فرصت باشد. متانول زنجیره ارزش عظیمی دارد و پروپیلن و پلی پروپیلن، یکی از محصولات آن است که ارزش بالایی دارد و معافیت های خوبی برای قیمت خوراک این محصولاتی که در این زنجیره قرار دارند، لحاظ شده است.

 تخفیف هایی برای قیمت خوراک پتروشیمی

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از پنج درصد تخفیف قیمت خوراک برای تکمیل زنجیره ارزش متانول خبر داد و گفت: البته رایزنی هایی برای مشوق های بیشتر صورت گرفته و تا ۳۰ درصد تخفیف خوراک برای چند زنجیره ارزش پیش بینی شده است.

شاهمیرزایی در پاسخ به پرسش شرکت نفت و گاز سرو درباره چشم انداز تولید کاتالیست در کشور و زمینه های بومی سازی آن افزود: طبق برآوردها همه کاتالیست های مورد نیاز کشور ظرف سه تا چهار سال آینده در کشور تولید می شود و تا سطح صنعتی و تجاری خواهد رسید و این مهم گامی بلند و راهبردی برای کشور خواهد بود. برای تولید کاتالیست با شرکت های داخلی و خارجی هم پیمان همکاری می کنیم تا به زودی به قطب تولید کاتالیست و صادرکننده در دنیا تبدیل شویم. وی در پاسخ به پرسشی دیگر درباره اینکه آیا دریافت مالیات از مواد خام و نیمه خام صنعت پتروشیمی منجر به توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی شده است، ادامه داد: ما به قانون کشور در بخش عوارض و مالیات پایبند هستیم، مالیات دریافت شده از مواد خام و نیمه خام در صنعت پتروشیمی به نحوی دریافت شده است که واحدهای پتروشیمی دچار آسیب یا زیان نشوند، این موضوع هم از سوی مسئولان وزارت نفت در حال پیگیری است. اما آنچه که مسلم است هنوز مالیات بر این محصولات نهایی نشده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: اساس کار ما بر این است که واحدهای پتروشیمی فعال باشند و شاهد فعالیت نداشتن در این باره نباشیم.

شاهمیرزایی گفت: از همین تریبون از مدیران مجتمع های پتروشیمی که بیشترین تولید متانول را داشته و از گذشته نیز واحدهایی را در حال اجرا دارند، تقاضا می کنم که به سرعت به سمت برنامه ریزی برای تکمیل زنجیره ارزش متانول حرکت کنند، ضمن اینکه به سرمایه گذاران در این بخش و سایر بخش هایی که به تولید محصولات نیمه خام پتروشیمی می پردازند، اعلام می کنم که با برنامه ریزی برای تکمیل زنجیره ارزش، معافیت های تخفیف خوراک نیز شامل حال آنها خواهد شد. نمایشگاه ایران پلاست به عنوان بزرگ ترین رویداد صنعت پلیمر در منطقه خاورمیانه، درچند گروه «مواد اولیه»، «کالاهای ساخته و نیمه ساخته شده»، «ماشین آلات و تجهیزات»، «خدمات» و «بانک ها، بورس و مؤسسه های مالی» فعال شده و به گفته ایوب بنوی، رئیس روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیر نمایشگاه ایران پلاست، رکورد مشارکت در این بزرگ ترین رویداد صنعت پلیمر از بعد کمی و کیفی شکسته شد.

  مهر باطل بر تحریم های یک جانبه

ایوب بنوی، ریس روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی  بنوی در آیین گشایش شانزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با بیان اینکه جایگاه و اهمیت ایران پلاست سبب شده است تصمیم گیران و تولیدکنندگان این صنعت ارزش آفرین هر سال در این رویداد بزرگ شرکت کنند، افزود: ویژگی ایجاد ارزش افزوده بالا برای این نمایشگاه از آن جهت است که اقتصاد و تولید ناخالص داخلی کشور را تحت تأثیر مستقیم قرار می دهد؛ به عبارتی ایجاد ظرفیت اسمی ۹۵ میلیون تن انواع محصول پتروشیمی در سال، موتور محرکه ای برای به حرکت در آوردن اقتصاد ملی، رونق اشتغال و سرانجام عامل مهمی در توسعه پایدار و متوازن کشور است.

او افزود: یکی از مهم ترین ارکان توسعه پایدار یک کشور ویژگی «سرمایه پذیری» در اقتصاد و صنعت کشور آن است که صنعت پتروشیمی ایران و به ویژه بخش پایین دست و زنجیره تکمیلی آن، زمینه بسیار آماده و مناسب برای جذب سرمایه به ویژه سرمایه های پراکنده است. در این میان نمایشگاه «ایران پلاست» به خوبی مُبین این نکته است که با هر میزان سرمایه، در گروه های شغلی متفاوت می توان در بخش پایین دست پتروشیمی فعال بود.

رئیس روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه ایران پلاست به مفهوم واقعی محل تبادل فناوری، سرمایه، مهارت و در نهایت آغاز مشارکت هایی است که از دل این رویداد مهم و بین المللی متولد می شود، گفت: ایران پلاست را می توان رکن دیگری از توسعه پایدار که همان «مشارکت فعال» است، نامید؛ پرواضح است که به دلیل تنوع و گستردگی صنعت پایین دست پتروشیمی، تغییرات و پیچیدگی در این صنعت می تواند تنوع بیشتری داشته باشد که نتیجه و تاثیر آن تولید سریع، ارزان و با ارزش افزوده بالاتر است. مدیر نمایشگاه ایران پلاست با اشاره به نقش مهم و اساسی صنعت پتروشیمی در حوزه اشتغال زایی از طریق تولید در خوشه ها و شهرک های شیمی و پتروشیمی ادامه داد: در این باره نیز اقدام های مفید و طرح هایی ویژه در دولت مردمی سیزدهم انجام شده است. اقتصاد مقاومتی با توصیه های مقام معظم رهبری با سرفصل های جلوگیری از خروج ارز، اشتغال آفرینی، افزایش تولید ناخالص ملی و تولید بر پایه دانش کاملا ایرانی به عنوان راهنما و نقشه راه توسعه صنعت پایین دست می تواند راهگشایی کلیدی در مهم ترین رکن توسعه پایدار باشد که همان تاب آوری اقتصادی است. وی برگزاری این نمایشگاه را در شرایطی که کشور در همه جنبه ها، تحت تحریم های نابخردانه قرار دارد، رویدادی بزرگ برشمرد که افزون بر جابه جا کردن رکورد نمایشگاه های ایران پلاست های پیشین، چه از بُعد کمّی و چه کیفی، مُهر باطلی بر همه تحریم های یکجانبه خواهد بود.